Betelt a pohár: alapvető jogokat sért a transzparensek cenzúrája
Alapvető demokratikus jogot sért az az intézkedés, hogy előzetes cenzúrára rendelik a labdarúgó-mérkőzésekre készülő transzparenseket – mondta el az MNO-nak Boros Bánk Levente.
Bár az effajta döntések nem okoznak meglepetést, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke úgy fogalmazott: „betelt a pohár”, és a jövőben szervezetten kívánnak fellépni a véleménynyilvánítás korlátozása ellen.
//"..Azt hiszik, hogy más kötelezhető a transzparens-lobogtatók, bekiabálók bűncselekményeik elviselésére...."//
Egy néma meccs ugyan dögunalmas lehe szerintem, de nincs más választásuk MÁSOKnak sem, minthogy elviseljék ezeket "bűncselkményeket", vagy elviseljék a totális diktatúrát, melyben a szurkolókat veri a hatalom a klinikai halál állapotába.
A máltaiak meg majd kapkodják a fejüket, keresve hogy milyen poszton játszik az a Gyurcsány, biztos nagy gólvágó, ha folyton a nevét skandálják, 3 védőt is kell rá állítani!
Egyébként a következő intézkedés a szavalópróba lesz: Az mlsz és a rendőrség tagjaiból alakult sanzonbizottság előzetesen meghallgatja a szurkolók rigmusait, és csak a legszebbeket engedi előadni.
És miért is jó az a köznek, ha lelátói banditák "politizálnak"?
A Kossuth tér környékén 15-én ez a csürhe gyűlt össze, lumpenekkel, nemzeti boszorkányokkal kiegészítve. És voltak, kevesen, elégedetlen, ám polgár módra viselkedők. Egyikük, idősödő asszbanditákra: "Ezekre bízzuk az országot? Hát ezek rosszabbak bárkinél!"
"A csoportjában második helyen álló magyar csapat idei első hazai meccsére március 3-án kezdték meg a jegyárusítást, s eddig különösen a legolcsóbb, 1200 forintos belépőkre volt nagy a kereslet: a tízezer jegynek már több mint a harmadát eladták."
Ha jól számolom akkor ez kb 4 ezer jegy. Azért akinél fogható a Sporttévé, az tuggya, hogy ez nem olyan nagy szám :/
Én is ellene vagyok a cenzúrának. A sport viszont a sportról, és a szurkolásról szóljon. Ez kulturáltan megvalósítható az általam felsorolt eszközökkel. És ezt az intézkedést akár a sportvezetők is meghozhatnák, éppen a saját érdekükben is.
Nem szeretem sem a focit, sem egyes szurkolók viselkedését. Ennek ellenére ellene vagyok mindenféle cenzúrának. Egyedül a stadion tulajdonosának és vezetőségének van joga korlátozásokat bevezetni.
A stadionomba olyan plakátot engedek be, amilyet akarok, ez nem sért semmiféle szabadságot, meg demokratikus jogot sem- a saját háza kertjében meg minden szurkoló azt lobogtat, amit akar.