Az EB-ezüstérmes műugró elkeseredett: neki és családjának kellett előteremtenie 1,8 millió forintot porckorongsérv-műtétjére, s most muszáj 720 ezret fizetnie a pénz után – adóként.
– Az egészségbiztosító kifizette volna a műtétet, de úgy, hogy várólistára kerülök, s az operációt három év múlva végzik el. A hosszú kihagyás a pályafutásom befejezését jelentette volna. Anyukámék barátja segített, ő állja a műtét árát, de kiderült, adót is kell fizetnünk – magyarázta a Blikknek Barta.
akiknek 20 forintot nem ér az egész szánalmas létezése Tudod, vannak mindenféle bugyuta eszmék, hogy minden embernek illene egyenlő jogokkal bírnia, meg hasonlók, hiszen ha elkezdjük kategorizálni az embereket 20 forintos, 200 forintos, 2000 forintos,..., etc., kategóriákba, akkor biza szembe kerülünk pár kényes kérdéssel, például azzal, hogy milyen kritériumok alapján kategorizálunk és az a másik, az örök dilemma, hogy ki sorolja majd osztályba az osztályba sorolókat.
Nem veszem egy kalap ala de ne hogy mar azert sajnaljam mert o sportolo!!!! nem egy simerosom van hasonlo problemakkal fizetnek tb-t mint az allat es varhatnak a kutyat nem erdekli mi lesz veluk.
Ez egy másik - jogos - kérdés, de nézz légyszi a topic címére!
Nyílván az is felteszi ezt a kérdést, akinek mondjuk csak két éve van még hátra a műtétig. Neki jobb?
(Azt nem tudom, hogy attól, hogy a hölgy kifizeti a műtétet, a váró listán előtte levők csúsznak e egyet hátra felé, ha igen, jó nagy anyázás lehet a porckorong sérvesek közt.)
Es miben kulonbozik egy sportolo aki lehet a sport miatt beteg es az a sok szaz ember akik evekig fizetik a tb-t nem is keveset es varhatnak a mutetjukre, ha valakit leszurnak es nem kezilabdazo a kutya nem emlekszik ra sot elo se jon a tema hogy kik szurtak le.
A másik ojság meg azt írja, hogy bronz, de ez nem lényeg, hanem inkább ez:
“Normális esetben végigvártam volna ezt az időt, mert nem szeretem, ha kivételeznek velem. Mivel viszont létszükséglet ez a beavatkozás a karrierem szempontjából, elfogadtam a miniszter segítségét. Előre kerültem a listán, hétfőn meg is műtenek.”
Hát, így megy ez, így ment és valószínűleg így is fog menni. Lesz, akiért leszól a miniszter, másért meg csak valami főosztályvezető, én elintézem paraszolvenciával, mert van miből, a kisember meg menjen népszavazni, vagy ahová akar, kit érdekel.
Az a pénz, amit egy támogató ad, természetbeni juttatás, így járulék- és adóköteles. Ha a sportoló fizeti a saját gyógyíttatását, akkor nem kell utána adóznia – közölte Bakonyi Ágnes, az APEH sajtófőnöke.
Mondjuk meg őszintén fasz volt. Ha azt mondta volna hogy az övé a lé akkor semmi baja nem lett volna.
Én Blikket nem olvastam még, valószínűleg nem is fogok. Csak azt nem értem, miért nem volt/van egészségbiztosítása egy sportolónak. Nem is beszélve a baleseti biztosításról. Mér én szégyelljem magam? Mér nem az, aki nem fizetett biztosítást?