Keresés

Részletes keresés

Princ of Carpatia Creative Commons License 2009.03.26 0 0 56

Üdv Topiklakók!

Zavarban vagyok. A topik-cím max 1000 Ft-s borok-ról szól.

Azután olvasom a topik-leírást: Vörös-borokat emleget.

Akkor megkérdem: Miről beszéljünk?

Mert, ha szót lehet ejteni 1000 alatt, és nem VÖRÖS-ről, akkr ajánlom a:

Varga Péter pincészetének a Tokaji hárslevelű, fehér félédesét, 2006-ból. Jó fogása  a Penny-Market áruházláncnak, hogy a polcain tartja.

Magyar ember magyar bort iszik!

Öreg Csóka

bcontact Creative Commons License 2009.03.25 0 0 55
Na mi van?!
Mindenki 3e Ft-os borokat iszik?
Hepci Creative Commons License 2009.03.05 0 0 54
A Varga Csabagyöngye primőr teljesen rendben van. A többi olcsó borukról inkább azt mondanám, hogy a (rossz) vicc kategóriába tartoznak.
A dugóval hasonló élményem volt. :) Ez a kihúzhatatlan, viszont alig benyomható műdugó prototípusa. Biztos ócsóér' adja el nekik valaki...
Előzmény: H_G (53)
H_G Creative Commons License 2009.03.04 0 0 53
Tényleg, emberek, Varga bort csak véletlenül nem említett itt senki? Neki határozott célkitűzése elfoglalni ezt a piaci szegmenst, nem kínál vmi tényleg ihatót is? Vagy csak a reklám erejében bízik?

Én leginkább úgy vagyok vele, h. időnként nyakon fogok egy üveget, majd "Jesszus, kékfrankos és félédes?!" kiáltással vissza is teszem... De tavaly, emlékszem, megittam egy újborként palackozott Csabagyöngyét és az kellemes volt -- csak a mű-parafa dugója volt az egyik legnehezebben kibányászható, amivel valaha találkoztam, szabályosan szét kellett vésni, így mégsem vágytam megismételni az élményt azóta sem.
Dave Solomon Creative Commons License 2009.03.04 0 0 52
Azért a borkultúra itt kezdődik:

www.bookofbosses.com
A hangot ne felejtsétek el bekapcsolni : )
halaloszto Creative Commons License 2009.03.04 0 0 51
hahaha. allat jo! megbukott Gecse Jozsef 300 liter borral. Fetrengek a rohogestol.

ekkora gittegyletet. kiscsavot jol leellenoriztek, es megbukott a harom hekto boraval.

amibol sokezer palack van a boltok polcain, az meg mind szuper szabalyos, bevizsgalt cucc, mi?

a nevet is ki kell irni, resze az eljarasnak. szegeny szerencsetlen, neki van neve. azok, akik a pancsot aruljak a hiperekben meg a pluszban, azoknak neve sincs, nemhogy nyilvanossagra hoznak...

vajk
Előzmény: extekergo (50)
extekergo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 50
bcontact Creative Commons License 2009.02.27 0 0 49
Nna akkor ezt én is megkóstolom.
Előzmény: Hepci (48)
Hepci Creative Commons License 2009.02.26 0 0 48
Igen, Bárdos B. nagyon jó ár/érték tekintetében. Ha én lennék Ő, biztos nem adnék ilyen jó bort ennyire olcsón...
Előzmény: H_G (47)
H_G Creative Commons License 2009.02.26 0 0 47
Ez korrekt leírása a Telekinek.

A Sparban amúgy van egy igazán finom bor is 700 körül, a Bárdos Benjamin-féle nagyrédei Sauvignon Blanc (csavaros kupakkal!), ez persze fehér lévén nem segít a kérdezőn.
Előzmény: Hepci (46)
Hepci Creative Commons License 2009.02.26 0 0 46
Persze, jobb a Teleki, pont annyival, amennyivel drágább is. Bár én azt se szeretem, kb. azonos kategóriába sorolom az említett borral (éppen iható, ha nincs más, vagy sajnálok rá költeni). :)
Az Ostorosnak van kissé drágább (de még olcsó) sorozata, karcsúbb üvegekben (Kutyahegyi vagy Szélhegyi szelekció), azokat érdemesebb venni.
Jó tapasztalatom volt nemrég Konyári János 'olcsó' márkájával (Ikon) is. Az Ikon Merlot is bőven veri az alap Telekit, szerintem.
Előzmény: H_G (45)
H_G Creative Commons License 2009.02.26 0 0 45
Ebből én is ittem egyet és mindjárt utána egy Teleki Merlot-t, utóbbi (700-ért, GRobyból) azért jelentősen aromásabb volt. (Persze az egyszerű fehércímkés, van nekik egy jobb "Chateau Teleki" Merlot-juk is 2000 fölött.)
Előzmény: Hepci (43)
bcontact Creative Commons License 2009.02.25 0 0 44
Akkor mennyit kell?
Előzmény: jégmajom (42)
Hepci Creative Commons License 2009.02.23 0 0 43
Az Ostoros-Novaj borok igen tisztességesek az árukhoz képest, vegyetek nyugodtan. Legutóbb Sparban vettem Merlot 2006 borukat 500-ért, persze, elég vékony volt, de semmi más baja nem volt. Egyszerű étkezéshez tökéletesen megfelelt.
Előzmény: bcontact (40)
jégmajom Creative Commons License 2009.02.23 0 0 42
Nem kell havonta 10 üveg bort meginni;)
Előzmény: bcontact (25)
bcontact Creative Commons License 2009.02.23 0 0 41
Inkább halhoz mint steak-hez:)
Előzmény: H_G (39)
bcontact Creative Commons License 2009.02.23 0 0 40
699.-, és Cabsav
Előzmény: bcontact (38)
H_G Creative Commons License 2009.02.23 0 0 39
Naná, majd ráírják! :)

Halhoz amúgy elég durva ötlet kékfrankost inni, még ha rosé is... Talán a rácpontyhoz, ott jó ürügy rá a lecsó jelenléte.
Előzmény: bcontact (36)
bcontact Creative Commons License 2009.02.23 0 0 38
Ostoros-t az Intersparban 600-ért láttam; -bár lehet hogy nem cabsauv volt.
Előzmény: extekergo (35)
bcontact Creative Commons License 2009.02.23 0 0 37
Biztos azért ilyen olcsó, mert rövid idő alatt készül el. Mondom nem rossz!:)
bcontact Creative Commons License 2009.02.23 0 0 36
Visszatérve a 250Ft-os rosémra, a leírás szerint - látott bort:)
Nézzük a címkéjét:

Elöl

Hátul
extekergo Creative Commons License 2009.02.23 0 0 35
ez sem egy rosz bor! A saját boltjukban 990 forint! Most a Metróban csak ennyi... és a többi boruk is akciós. Érdemes kipróbálni!
H_G Creative Commons License 2009.02.23 0 0 34
Frittmann 1200-1300 között kezdődik az I.-sparban, máshol olcsóbb?
Előzmény: Törölt nick (8)
etanol Creative Commons License 2009.02.22 0 0 33
InterSpar az egyik legdrágább bor árakban!
Szerintem!

Pl.: a 3 literes finomság a márkaboltban 1898HUF, az InterSpar-ban 4280HUF-ér kapható!
3 liter
bcontact Creative Commons License 2009.02.22 0 0 32
Ez a topik megdöglött:)
Senkinek nem kell gagyi bor:)
És mindenki megteheti hogy minőségi bort fogyasszon. Nesze neked gazdasági válság.

Ma InterSparban jártam, és elég komoly borválasztékot láttam 1000 Ft alatt.
bcontact Creative Commons License 2009.02.22 0 0 31
Az lehet. Ezért illett volna hozzátennem, hogy nagy mennyiségben nem ajánlom fogyasztását, mert rosszullétet, fejfájást okoz.
Előzmény: Kóstoll-óó (30)
Kóstoll-óó Creative Commons License 2009.02.22 0 0 30
Kedves Bconcact! Szerintem a nevezett nedü, szölőt nem látott, még anyosomnak se javasolnám!
Előzmény: bcontact (29)
bcontact Creative Commons License 2009.02.22 0 0 29
Van egy rosé, ami ár-érték arányban talán a legjobb, ugyanis 250Ft-ba kerül!!:)
Sokan nem veszik meg azért, mert azt gondolják hogy gagyi bor. Én is azt gondoltam, de nagyon kellemesen csalódtam. (bár nincsenek nagy igényeim)
Ez a Kecel-Borker-től a "Duna-Tisza Közi Kékfrankos Rose".
Fröccsnek kiváló, de tisztán se rossz! Jobb, mint sok más 700 Ft-os rosé!
Persze nem mondható el róla hogy egy aromás vagy gyümölcsös bor, de elég harmonikusra sikeredett, merem ajánlani, 250-et simán megér.
Hepci Creative Commons License 2009.02.17 0 0 28
Rendben. Akkor adok még tippet. A vörösbor a nehezebb eset, ezért először abból...
Carpe Diem sorozat: 1000 Ft körül, különféle borvidékek neves borászainak olcsó küvéi. Legutóbb Maczkó Gábor-féle villányi 2006-ost ittam, teljesen rendben volt (egy Sparban vettem), persze, nem egy élmény, azt nem kapni 1000 alatt.
Újborból jó szokott lenni Dúzsi Tamás Marci nevű vöröse, az is hasonló árban van.
Végül: igen tisztességes és olcsó vöröseket vettem tavaly Sopronban, a Lővér Pincénél (Sop-Vin Kft.), nemcsak üveges, hanem PET másfél literes kiszerelésben is. A Lővér borok is kaphatóak budapesti kereskedőknél.
Fehérben és rozéban sokkal könnyebb olcsón jót találni. Ilyenek a Hungarovin Szent István sorozat borai, illetve ha jobb minőség kell, ajánlanám egy volt évfolyamtársam borait: Gál Pincészet, Szigetcsép [Ezerjó, Szürkebarát (száraz), Olaszrizling, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos rosé]. Őket egy linkkel reklámoznám is picit, megérdemlik:
Gál Pincészet
Előzmény: bcontact (25)
halaloszto Creative Commons License 2009.02.16 0 0 27
Hat lehet hogy az en izlesem a ferde, de a thummerer bertram az nekem kifejezetten csalodas volt.

vajk
Előzmény: bcontact (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!