A Varga Csabagyöngye primőr teljesen rendben van. A többi olcsó borukról inkább azt mondanám, hogy a (rossz) vicc kategóriába tartoznak. A dugóval hasonló élményem volt. :) Ez a kihúzhatatlan, viszont alig benyomható műdugó prototípusa. Biztos ócsóér' adja el nekik valaki...
Tényleg, emberek, Varga bort csak véletlenül nem említett itt senki? Neki határozott célkitűzése elfoglalni ezt a piaci szegmenst, nem kínál vmi tényleg ihatót is? Vagy csak a reklám erejében bízik?
Én leginkább úgy vagyok vele, h. időnként nyakon fogok egy üveget, majd "Jesszus, kékfrankos és félédes?!" kiáltással vissza is teszem... De tavaly, emlékszem, megittam egy újborként palackozott Csabagyöngyét és az kellemes volt -- csak a mű-parafa dugója volt az egyik legnehezebben kibányászható, amivel valaha találkoztam, szabályosan szét kellett vésni, így mégsem vágytam megismételni az élményt azóta sem.
ekkora gittegyletet. kiscsavot jol leellenoriztek, es megbukott a harom hekto boraval.
amibol sokezer palack van a boltok polcain, az meg mind szuper szabalyos, bevizsgalt cucc, mi?
a nevet is ki kell irni, resze az eljarasnak. szegeny szerencsetlen, neki van neve. azok, akik a pancsot aruljak a hiperekben meg a pluszban, azoknak neve sincs, nemhogy nyilvanossagra hoznak...
A Sparban amúgy van egy igazán finom bor is 700 körül, a Bárdos Benjamin-féle nagyrédei Sauvignon Blanc (csavaros kupakkal!), ez persze fehér lévén nem segít a kérdezőn.
Persze, jobb a Teleki, pont annyival, amennyivel drágább is. Bár én azt se szeretem, kb. azonos kategóriába sorolom az említett borral (éppen iható, ha nincs más, vagy sajnálok rá költeni). :) Az Ostorosnak van kissé drágább (de még olcsó) sorozata, karcsúbb üvegekben (Kutyahegyi vagy Szélhegyi szelekció), azokat érdemesebb venni. Jó tapasztalatom volt nemrég Konyári János 'olcsó' márkájával (Ikon) is. Az Ikon Merlot is bőven veri az alap Telekit, szerintem.
Ebből én is ittem egyet és mindjárt utána egy Teleki Merlot-t, utóbbi (700-ért, GRobyból) azért jelentősen aromásabb volt. (Persze az egyszerű fehércímkés, van nekik egy jobb "Chateau Teleki" Merlot-juk is 2000 fölött.)
Az Ostoros-Novaj borok igen tisztességesek az árukhoz képest, vegyetek nyugodtan. Legutóbb Sparban vettem Merlot 2006 borukat 500-ért, persze, elég vékony volt, de semmi más baja nem volt. Egyszerű étkezéshez tökéletesen megfelelt.
Van egy rosé, ami ár-érték arányban talán a legjobb, ugyanis 250Ft-ba kerül!!:) Sokan nem veszik meg azért, mert azt gondolják hogy gagyi bor. Én is azt gondoltam, de nagyon kellemesen csalódtam. (bár nincsenek nagy igényeim) Ez a Kecel-Borker-től a "Duna-Tisza Közi Kékfrankos Rose". Fröccsnek kiváló, de tisztán se rossz! Jobb, mint sok más 700 Ft-os rosé! Persze nem mondható el róla hogy egy aromás vagy gyümölcsös bor, de elég harmonikusra sikeredett, merem ajánlani, 250-et simán megér.
Rendben. Akkor adok még tippet. A vörösbor a nehezebb eset, ezért először abból... Carpe Diem sorozat: 1000 Ft körül, különféle borvidékek neves borászainak olcsó küvéi. Legutóbb Maczkó Gábor-féle villányi 2006-ost ittam, teljesen rendben volt (egy Sparban vettem), persze, nem egy élmény, azt nem kapni 1000 alatt. Újborból jó szokott lenni Dúzsi Tamás Marci nevű vöröse, az is hasonló árban van. Végül: igen tisztességes és olcsó vöröseket vettem tavaly Sopronban, a Lővér Pincénél (Sop-Vin Kft.), nemcsak üveges, hanem PET másfél literes kiszerelésben is. A Lővér borok is kaphatóak budapesti kereskedőknél. Fehérben és rozéban sokkal könnyebb olcsón jót találni. Ilyenek a Hungarovin Szent István sorozat borai, illetve ha jobb minőség kell, ajánlanám egy volt évfolyamtársam borait: Gál Pincészet, Szigetcsép [Ezerjó, Szürkebarát (száraz), Olaszrizling, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos rosé]. Őket egy linkkel reklámoznám is picit, megérdemlik: Gál Pincészet