Brutál szezon lesz ez, ez a Barca iszonyatosan erős, de a tavalyi top4 szerintem a mozgások ellenére szintén ott lehet - az Efesnél kérdés, hogy még egyszer mennek-e egy ilyet persze, de azért az a keret is erős és oké, nincs 15 minőségi emberük, de 10 azért van...
A Real még mélyebb és szerintem erősebb lett, a Fener kiváló emberekkel pótolta a távozóit, a CSZKA-t meglátjuk, ott a három meghatározó mezőnyember egyszerre azért fájhat, de hát ők is komoly neveket hoztak - az Efesszel és a Barcával ez már öt olyan csapat, amely minimum a Final Fourért mehet. És akkor ha az Efest esetleg kivesszük, akkor is ott van minimum a Milano és a Himki, a görögöket hagyjuk is...
Azt azért hozzá kell tenni, hogy (asszem, a Eurohoops írta) az Olympiacos nem ezzel a keretével fog indulni a görög A2-ben. Az Euroligára fognak fókuszálni, a görög másodosztályban meg egy afféle B-csapatot indítanak.
Komoly invesztíció áramlik a klubba, már az idei szezonra csaknem megduplázódik a költségvetés ( 8-ról 15 millió euróra), és nem véletlenül igazolták Teodoszicsot olyan fizetésért, amely a komplett Euroliga szintjén is kb. top 10-es...
Csapatnév külföldiként való leírása nem gond szerintem, elvégre ebben az esetben a klub hivatalos nevét írják le. Pl. U-BT Cluj-Napoca, BC Komárno, CSM Oradea, Inter Bratislava, Partizan Beograd, KK Osijek stb. Ha viszont szövegbe építik be, akkor viszont már célszerű magyarosan írni (pl. győzött a Pozsony, nyert a kolozsvári csapat, az eszéki csapattól igazolt a magyar bajnok stb.).
Ja! Én csak olvastam az Euroliga honlapján a cikket, ahol értelemszerűen így írták le cikk során több alkalommal is, ezért ez maradt meg a fejemben. :)
A kosár azért (is)más kategória, mert azt minden évben más-más európai nagyváros mamut csarnokába be lehet vinni a telt ház reményében. A férfi kézi nem ilyen.
Köln csak 2020-ban lesz házigazda, utána máshol lesz az Euroliga FF.