Egy virágzó sivatagi rózsa lélegzetelállító látványt nyújt. Nemrég szerettem bele jómagam is, ami csak egy pillanat műve volt. Hazánkban még alig ismerik ezt a gyönyörű növényt. Cseréljünk információt és képeket a tartásukkal, gondozásukkal kapcsolatosan.
Szia! Az általános nézet szerint kicsit tömör a talajod, inkább a kókuszrost-kertészeti perlit-virágföld 1-1-1 arányú keverékét szokták javasolni tíz naponkénti tápoldatozással. Arra a 20-20-20 (+mikroelemek) -et tartalmazó Substral Rododendron trágyát javasolják. Szerintem érdemes erre váltanod. Üdv. gdezs.
Köszönöm a válaszodat. Kókuszrost-általános virágföld 1:1 keverékében van. Vizet rendesen kap. Lehet, hogy tápanyag gondja lehet. Van valami javaslatod, hogy mit adhatnék neki?
Szia! Nem látszik betegnek. Szerintem csak azért dobálja le a bimbókat, mert nem kap elég tápanyagot a kineveléséhez. Ha a termesztőközegben meg van, akkor lehet, hogy kevés neki a víz. Üdv. gdezs.
Szia Editke! Próbáltalak hívni mobilon, de szerintem amikor itt volt Pisti (ha jól emlékszem Pisti), valószínűleg valamit elírhattunk a telefonszámodban.
Az volna a kérdésem, hogy mi lehet a baja a sivatagimnak? A levelek fokozatosan sárgulnak, a levelek végei barnulnak, majd lehullanak. Közben persze jönnek új levelek. És rengeteg virágbimbót nevel az ágvégeken, de amikor már kb. olyan 4-6 mm-esek, akkor sorra ledobálja őket. Erős ékszerészlupéval nézve sem látok a leveleken élősködőt.
Szia! A netten több leírás, kép és videó is van a beporzásról. : A lényeg, hogy a kinyert virágport nem a bibe tetejére kell átvinni, mert azt egy gél sapka fedi, hanem az alá :
Azok a fotók nem most készültek, hanem a magvetést követő második-negyedik évben. Üdv. gdezs.
Szia! Igazad van, és a rózsaszínűek is nagyon szépek. Például ezek a rózsaszínűek pont egy a tiedhez hasonló magkeverékből fejlődtek : - egyébként annak idején még Chada rendelte nekünk azt a csomagot amiből többek közül ezek is lettek. Üdv. gdezs.
Szia! Ez minden bizonnyal jó lesz, de esetleg fontold meg, hogy például ugyanennek a cégnek vannak olyan magkeverékei amelyeknél a szülők teltvirágúak, illetve érdekesebb színűek, igaz, hogy ezért az árért csak 20 szem magot kapsz, de talán mégis jobban megéri, mint amit választottál, mert az valószínűleg "sima" rózsaszínű virágokat hoz majd, persze ott is lehetnek és lesznek is variációk, de azt nem szokták annyira értékelni. Üdv. gdezs.
thaiperfect gems,jewerlyablaze, succulent park, adenium center, kingadenium, ezek az eladók 10-15 éve fenn vannak. nekem momentán nincs- talán g dezs tud valamit-
én is azért hozatok magot mert most új gyüjteményt építek- én akarom formázni- 10-20 obesum 2-300 arabikum 2-300 szokó a cél ,hát 5-6ezer szemből vetés után válogatom le a szebbeket . a többi kuka . szoval lesz itt a fórumon megosztásom képekkel-abból lehet turizni, és nemsokára érkezik egy nagyobb menyíségü oltott obesum magyarországra - megkértem az illetőt hogy itt a fórumon is ossza meg a készlet fotóit- hátha valaki talál olyat amit keres. de a tartás virágzás, stb, itt sok hasznosat találsz majd- egy két hét és beindul az élet,
a thai szokó nem valódi szokotránum- arabikum de néhány jegyben eltér a botanikai arabikum standartjától- pld a levele nem szőrös ,ágrendszere sürübb. fekvőbb - virága sem tipikus.
viszont az alapokat a yemeni- szaudi sivatagból mentették ahol ismeretlen eredetü hibridek előfordulnak. esetleg rovarok révén viharos széllel kerülhetett át pollen.
ajánlom gugli...- adenium arabicum, adenium thai soco, így jobban érted majd .
obesum - nagy és szép virág
arabicum hatalmas dagadt palack .-szimpla kis rózsaszín virág