Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1209
Mi a csalódás ebben az eredményben? Ez a csapat ennyit tud, nem többet.  Már Skala idejében is csak a kurva nagy mákjuknak köszönhették a jó eredményeket (Allahu akbar, szaúdi testvéreink). Középcsapat, nemzetközi szinten átlagos képességű (bár néhány esetben túlsztárolt) játékosokkal, akik a gyenge magyar bajnokságban edződnek, de jó bajnokágok csapataiban sem meghatározó játékosok. Örüljünk a hatodik helynek, nem olyan rossz az :)
Előzmény: csfrenki (1175)
attus germanicus Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1208
Szerintem a "végig" meg a "45 perc" közt elég nagy a különbség.
Előzmény: Gozo (1207)
Gozo Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1207
Azért Karabaticnak pl. általában sikerül (a végig játszik nálam 45-50 perc)
Előzmény: attus germanicus (1204)
josepapa Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1206

Én is azt hiszem, hogy nem. Nekem Császár és Nagy Laci teljesítménye tetszett a legjobban, Illyésnek voltak jó meccsei, és jó úton vagyunk, hogy legyen végre egy klaszis ballövőnk. Kapusposzton nincs különösebb baj, bár nem vagyunk ott a világelitben ezen a téren. Sztem ezen a VB-n (is) gond volt a szélekkel, különösen Iváncsik Tamás hozott kevesebbet, mint szerintem tud, főleg védekezésben. A hiányposztunk pedig egyértelműen a beállós. Amilyen jó volt Gyula 2-3 éve, most annyira nem megy neki. Zubai tehetséges, lelkes, de kevés. Mondta itt valaki LÖKE-t, vagy hogy hívják. Hát az a fiú úgy tíz kilóval több Zubainál, és egy izomgolyó. Zubai kilóban is elég kevés, és izomban se veszi fel a versenyt az elit beállósaival, sajnos. Se nem magas, se nem nehéz, se nem erős...

Összességében azonban sztem büszkék lehetünk a fiúkra, elég fiatal a csapat, lehet még örömünk bennük, akár jövőre az EB-n is.

Előzmény: attus germanicus (1204)
Luca_41 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1205
1
Erről a képről mindig Iváncsik Tamás jut eszembe.
bocs:-)
attus germanicus Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1204
Ezen a szinten senki nem bír egymás után végigjátszani három meccset.
Előzmény: Gozo (1202)
Gozo Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1203
Tetgnap igen élesen kijött, hogy mi a különbség egy szövetségi kapitány és Hajdú között: Brand úgy kért időt a második félidőben, hogy megelőzze a bajt, míg  Hajdú az első félidőben akkor kért időt amikor már baj volt. Nagy különbség!
Előzmény: Marcus Aurelius (1200)
Gozo Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1202

Szerintem ez a két játékos ideálisan kiegészítheti egymás játékát!

A tegnapi meccsen nagyon kellett volna Nikola, mert Csaszi ezen a szinten még nem bír végig 3 teljes meccset. No és a németeknek csak 1 irányítóra kellett készülniük, mert Mocsai csak kényszer megoldás.

Előzmény: promontorgrofja (1201)
promontorgrofja Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1201
"Eklemovics 6.5/10 Jól mozgatta a csapatot, vele sokkal összeszedettebb, színvonalasabb kézit tud játszani a csapat, mint Császárral, de kevesebb felvállalt egyéni megoldást tett hozzá, mint Csaszi.
Császár 6.5/10."

Megnéztem a statisztikát, Császár kb. 4 óra játékidó alatt 23 gólt dobott (levonva a hétmétereseket) Eklemovics kb 2 óra alatt 13 gólt hozott össze. Szóval "egyéni megoldásban" szerintem kb ugyanott voltak. Ugyanakkor nekem is az volt a benyomásom, hogy Eklemovics jobban mozgatta a csapatot, összességében veszélyesebb, kiszámíthatatlanabb volt vele a csapat (meg ő is). Ennek lehetett az az oka, hogy jobban ismeri pl. Ilyést és Gált, meg lehetett az, hogy Császár a vége felé játszott többet, amikor már fáradt volt a csapat, nehezebb volt "mozgatni" őket.

Császár nagyot alkotott a svédek és még Korea ellen is, de a németek ellen már nagyon hiányzott Eklemovics.

jozsefbiro.blog.hu/tags/k%C3%A9zilabda
Előzmény: Marcus Aurelius (1197)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1200
Igen, Hajdu valóban kihozta a maximumot. A szlovák és a horvát meccset is "eltolta", de így utólag nézve nem volt/lett jelentősége.
Előzmény: promontorgrofja (1199)
promontorgrofja Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1199
Ezt a Zubai dolgot azért nem értem teljesen, többen írjátok, hogy nem megfelelő a testalkata. Ugyanakkor nézem a norvég beállőst, a Lőkét, az se egy Gál Gyula, még a Zubainál is kisebbnek tűnik és egyszerűen zseniális. De szerintem vannak más hasonló példák is, pl. a románok beállósa se volt olyan rossz (nem a Cosma, hanem a másik), meg a mai német srác se volt túl vastag, bár lehet, hogy rosszul láttam.

Szóval attól még lehetne jó elvileg, hogy nem egy hústorony. Remélem, hogy talán lesz is, mert Gál a tavalyi eb után idén sem alkotott nagyot. Ha jól emlékszem, két éve remek volt, azóta csalódás.

Egyébként ez a mai meccs a fáradtságról szólt, szerintem a húzóemberek egyszerűen nagyon fáradtak voltak. A németek is azok voltak, a Glandorf ugyanúgy nem brillírozott, mint a Nagy Laci, csak a német cserepad hosszabb volt. A Kauffmann és a Heinevetter volt a két húzónév, tudtommal mindketten tartalékok. Azonkívül még a beállósuk volt jó, bár az inkább a mi védelmünk szétesésének volt tulajdonítható...

Ez a fáradtság dolog viszont azt is mutatja, hogy a legjobb négy teljesen irreális. Ha feltesszük, hogy mondjuk a lengyelek helyén mi jutunk be, ilyen fáradtan két akkora zakót kaptunk volna, hogy azzal jobban égetjük magunkat, mint ezzel a hatodik hellyel. (Na jó, azért egy negyedik helyért elviseltem volna ezt is...)

Érdekes lenne a játékosok mellett Hajdút is értékelni. Nekem vegyesek az érzéseim, egyfelől szerintem ez a hatodik hely jó eredmény, másfelől többször éreztem úgy, hogy egy-egy meccsen későn avatkozott bele, vagy hülyeséget csinált. Skaliczky például szerintem általában jobban együtt élt a játékkal, ugyanakkor ő se ért el jobb eredményt, sőt.

Igazából az a kérdés, hogy ugyanez a csapat egy "sztáredzővel" mire jutna. (Érdekes, hogy szemben a focival, kézilabdában egyelőre nem dívik külföldi szövetségi kapitányt hívni...) A játékosok egy-egy meccsen megmutatják a tehetségüket, de sorozatban nem képesek a csúcson teljesíteni. Kérdés, egy jó (jobb) edző tudna-e ezen változtatni?

jozsefbiro.blog.hu/2009/01/29/magyarorszag_nemetorszag_25_28
Előzmény: Marcus Aurelius (1197)
High-8 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1198
a németek és a horvátok ha jobbak is nagyon nagyon picivel a franciák kétség kívül jobbak,de megismétlem önmagam a horvát meccs is meg lehetett volna ahogy a német is,kapusposzton jobban voltak és kevésbé voltak fáradtak mint mi! sztem ha kapusunk minden meccsen hozná a jó teljesítményt nem lenne gond semelyik világversenyen az érem!
Előzmény: Papperboy (1182)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1197

Nálam:

Puljezevic 2/10. Lelkesedése szemmel láthatólag a nullával volt egyenlő, Eszéken is már attól féltem, elalszik a kispadon. A horvát meccsen ha hajdu nem nézi a vergődését 40 percig, talán más eredmény is születhetett volna
Fazekas 6/10. Nem csillogott, de adott stabilitást. Küzdött.
-
Iváncsik G. 6.5/10 Rapszódikusabb volt, mint vártam tőle. A szlovák meccs miatt inkább Hajdut éreztem hibásnak, feleslegesen játszatta annyit, látszott rajta, hogy aznap nincs képben.
Törő  5/10 Kevés lehetőséget kapott, egy meccsen bejött a beállítása.
-
Ilyés 6.5/10 Volt jó meccse, de összességében várakozáson alul teljesített. Viszont rengeteget kellett melóznia minőségi csere hiányában, ezt a javára írom.
Putics 3/10  Ez a játék édeskevés volt.
Katzirtz 4/10 Védekezésben használható volt, támadásban kevésbé.
-
Eklemovics  6.5/10 Jól mozgatta a csapatot, vele sokkal összeszedettebb, színvonalasabb kézit tud játszani a csapat, mint Császárral, de kevesebb felvállalt egyéni megoldást tett hozzá, mint Csaszi.
Császár 6.5/10.
-
Gál 3/10. Rettenetes volt. Vagy inkább még annál is rosszabb. Ilyen százalékkal, mint amit ő produkált, nem tudom, mit keres a válogatottnál. Hiába masszív és stabil, ha egyszer simán kicselezik vagy átlőnek felette. Elől meg hiába fordul(na) be erőszakosan, ha *)nem fogja meg a labdát **)kihagyja a ziccert. Az összjátékban sem jeleskedett.
Zubai 3.5/10. Az a fránya testsúlykilogramm. Okosabban helyezkedett Gálnál, de a helyzeteit ő sem értékesítette beállóshoz méltóan, védekezésben pedig szintén nem lehetett rá nagyon számítani.
Herbert 7/10 Amíg bírta, kiemelkedően jó védőmunkát mutatott.
-
Nagy L. 8.5/10 Elől-hátul remekelt, és igazi vezére volt a csapatnak.
Mocsai  5.5/10 Kevés lehetőségéből talán túl sokat akart kihozni. Védekezésben több feladatot is kaphatott volna Gál helyén.
-
Iváncsik T. 6/10 Többnyire elégedettek lehettünk a támadó teljesítményével.
Harsányi 5/10 Főleg védekezésben érte meg I.T.-t őrá cserélni, bár voltak momentumai támadásban is.

Előzmény: Omega12 (1195)
Tonio.Kröger Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1196

Ezzel most nagyjából egyetértek, de Fazekast (na jó, az utolsó 1-2 meccset kivéve, amikor fáradtnak tűnt, bár ma sztem annyira nem volt rossz) nem tudom, miért becsülöd le még mindig, a legtöbb meccsén hozott egy jó átlagot, a svédek ellen pedig egyenesen kiváló volt (de ugyanúgy remekül védett pl a szlovákok elleni első félidőben is).

Hogy messze van a világ legjobbjaitól, szerintem hülyeség. Jó, Omeyer, Hvidt, Perics, Sterbik jobb nála, ők talán más kategóriát képeznek, de több olyan kapust, aki egyértelműen jobb Fazekasnál, most hirtelen nem tudnék mondani. (Lehet persze, hogy nem ismerem elég jól a mezőnyt. :) )   

Előzmény: Omega12 (1195)
Omega12 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1195

Egyéb elfoglaltságom miatt csak most tudtam megnézni a meccset és eléggé elkeserítő volt ismét a számomra az egész. Ott fejeztük be ahol a francia meccs befejeződött.

Én a VB-n így láttam a játékosok teljesítményét: 

Kapusok: Puljezevics számomra mérhetetlen nagy csalódás volt az egész VB alatt. Eddig emberileg sem volt a szívem csücske, most viszont már sportemberként sem igazán tudom hova tenni. Gyengén lehet játszani lélektelenül sosem. Ezzel azt hiszem mindent elmondtam.

Fazekas hozta amit általában. Minden sorozatban van egy jó meccse egyébként úgy gondolom messze van a világ legjobbjaitól. Azonban a lelkesedése elvitathatatlan

Szélsők: Mindkét Iváncsiktól  kicsit többet vártam, azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ritkán hoztuk játékba a szélsőket.  Összességében azért rájuk nem lehet panasz.

Harsányinak Gergőnek  igazán egy momentuma volt az egész VB-n amivel nyerő emberré lépett elő. Törő Szabolcs pedig olyan keveset játszott, hogy igazán nem lehet róla mit mondani.

Átlővők: Nagy László a magyar csapat húzóembere volt a VB-n. Úgy gondolom világversenyen még nem játszott ennyire egyenletesen és jól. Mocsai Tamás a nagy talány. Sosem értettem a nevén kívül miért válogatott. Illyés Ferenc azt hozta amit tőle várni lehet. Putics Barnával véleményem szerint kicsit elszaladt a ló a barcelonai szerződése és az ősszel nyújtott jó játéka miatt. Ha újra megtanul a földön járni sokra viheti. Katzirz Dávidról hasonló a véleményem mint Mocsiról.

Beállók: Gál Gyula megmutatta mindkét arcát. Jellemezte a nagyképűség és a küzderni tudás is. Olyan volt mint általában mindig. Zubai Szabolcs termete miatt sosem lesz igazi klasszis sem védekezésben sem támadásban, neki az örök másodhegedűs szerepe marad. Herbert Gábor, védekezésben hozta amit tud.

Irányítók: Nikola Eklemovicsban én nem éreztem azt a lendületet és erőt amiről mindenki áradozott. Úgy gondolom Császár Gábor legalább annyira,  ha nem jobban megoldotta azt a feladatot, ami az irányítóra hárul.

josepapa Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1194
Jah! Úgy konkrétan már nem i9s emlékszem , de egyáltalán nem tetszett, hogy képtelen volt észrevenni, hogy MArosi azt sulkoja, hogy ez alapvetően egy elfogadható eredmbnym, örüljünk neki, stb. Állandóan csak károgott, meg hátorszűágozott, meg ilyenek szólt, hogy jó ez most mehgvan, de mi lesz egy év múlva, noncs hátország, jaj istenem, satöbbi. Hihetetlen, hogy ilyen a hozzáállása, pedig ennek a csapatnak a gerince elég fiatal, 2-3 vb még biotopsan van bennük, ráadásul Nagy Laci világlasszissá érett ezen a VB-n, és jó úton jár pl. a szintén nagyon fiatal Császár és Illyés is. Szóva Amrosi ezt próbálta hangsúlyozni, a kis antisport pöcsfej, meg csak sopánkodott. Nem bírom az ilyen okoskodó, tesiből örökre felmentett szerencsétleneket.
Előzmény: Nano18 (1186)
F37t5H Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1193

"Zágráb földrajzilag mindíg is ott volt, ahol most van. "

Akkor most megnyugodtam!

"Zágrábi csapatok meg régebben annak a Jugoszláviának hoztak dicsőséget, akit az átlagmagyar egyenlőnek vél "a szerbek"-kel,..."

Természetesen, mi "átlagmagyarok" nagyon tudatlanok vagyunk. Időnként összetévesztjük Budapestet -  Bukaresttel, Irakot -  Iránnal,...stb.stb.

Előzmény: zsanna (1164)
rich.mond Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1192

Fazekas sem volt képes egymás után két meccsen is jól védeni.

Puljezevics helyett jobban jártunk volna Miklerrel.

Előzmény: Marcus Aurelius (1188)
istvan03 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1191
A szerbek a svédektől is csúnyán kikaptak, 37-29-re, nem gondoltam volna, hogy ennyire gyengék...., látszik tényleg a labdajátékok közül a horvátok viszik a prímet egyedül az exjugo térségben.
Marcus Aurelius Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1190

Ha azon a meccsen van kapusunk (+ Nikola nem sérül meg), megfoghattuk volna a horvátokat.

Előzmény: Papperboy (1173)
Papperboy Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1189
Úgy se sok idejük van már sugározni, úgy néz ki. Akkor már harsogják szét a hülyeségeiket.
Előzmény: Tom Bcs (1187)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1188
Amíg nincs beállós posztra használható emberünk, addig felesleges álmodozni.
Meg nem ártana, ha olyan kapust vinnénk ki legközelebb Fazék mellett, akit érdekel is az egész.
Előzmény: josepapa (1179)
Tom Bcs Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1187
Sláger rádió szerint,ezzel a vereséggel az utolsó helyen végeztünk......
Nano18 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1186
tőled az Ágais dolgot kérdeztem hogy mit mondott amire felszivtad magad? én nem láttam
Előzmény: josepapa (1181)
Nano18 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1185
ecsém jösztök ide a végén észt osztani mert láttatok egy meccset, néemtek is elfáradtak csak a második vonaluk erősebb és a cserik hozták a meccset
Papperboy Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1184
Igen nem egyértelmű a győzelem ezt elismerem, de azért 2004-ben európabajnokok voltak, olimpiai 2.-ok, Kiel nyert egy pár BL-t, volt olyan év amikor mind a 3 kupát németcsapatok nyerték.
Előzmény: Törölt nick (1183)
Papperboy Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1182
Egyébként van a realitás.
De minden meccs 0-0-ról indul.
És aki 60 percig jobb az nyer.
Azt mondom, hogy akik előttünk vannak, mind jobb csapat nálunk.
Ez nem szégyen, az igazi tisztesség ezt elfogadni.
josepapa Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1181

Ráadásul.

Előzmény: Papperboy (1180)
Papperboy Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1180
Meg úgy zárójelben mondom hogy világbajnokok.
Előzmény: josepapa (1179)
josepapa Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1179
Na ha ennyire tetszenek a szlogenek mondok még egyet: a németek azért nem fáradtak el talán, mert mondjuk hosszabb a cserepadjuk, de nem ám húsz centivel. Aki  meg azt gondolta, hogy ez a csapat Vb-t nyerni megy, az mert nagyot álmodni, és most meg bilibe lóg a keze.
Előzmény: csfrenki (1175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!