Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2008.12.13 0 0 63

Izé, anno se gyakran játszotta a főhadnagy. (még a hárosi laktanyában is legfeljebb a Lépcsős nevű becsületrontóba járt ki a dobizott katonák után...) Arra vagynak manapság a sorállományt felváltó a szerződéses katonák...

ÜdV

Előzmény: Tamás (58)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.13 0 0 62
Aztán miért ne? Ő mindig főhadnagy volt? Sosem kapott kiképzést? Most és a jövőben nincsenek újoncok?
Milyen kiképzést kapnak a katonák, ha az őrzés nincsen benne?

Bár nem vagyok hozzáértő, de úgy gondolom az őrzés (ha jól csinálják) is igényel némi tudást. Ráadásul olyan tudást, ami harc esetén nem is oly haszontalan. Nem kellene azt gyakorolni???
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 61
Nagyobb része tiszthelyettes és tiszt. Nincs ebben semmi meglepő, egy hivatásos haderő így szokott kinézni. Aki meg legénységi állomány, annak sem az a dolga, hogy olyan tevékenységet lásson el, aminek a lényege, hogy ül/áll és néz ki a fejéből. :-D
Előzmény: Ati356 (57)
Ati356 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 60
Csak a poén az, hogy az állambácsi nettó 1000 Ftórát fizet ki az IN-KAL-nak! Az havi mennyi is? Az kb 720E+Áfa! Na erre varjál gombot!!!
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.13 0 0 59
"Miután végzett az objektumőrzésnél némileg komolyabb igénybevételt jelentő és képzettséget igénylő egyéb szolgálatával, tegyük hozzá. Akkor meg ugye már miért ne tehetné?"

Ja, bocsánat! Arra nem gondoltam, hogy a saját otthona védelme túl alantas számára. Remélem, nem kell nekik soha odáig alacsonyodni, hogy az otthonukat jelentő laktanya helyett, esetleg az otthonukat jelentő országot kell megvédeni! Isten őrizzék, hogy megzavarja őket valaki a komolyabb igénybevételt jelentő és képzettséget igénylő feladatban! Belátom, tényleg ez így van jól...
Előzmény: Tamás (52)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 58

Légyszíves világosíts fel, hogy egy katonai objektumot -hangsúlyozom KATONAIT- miért civilekkel kell őriztetni, mikor a katona feladata az őrzés is?

Azért, mert mondjuk egy hivatásos főhadnagy a nettó kétszázezer pénzéért ne játsszon objektumőrt. Elég világos?

Előzmény: BringasLevy (55)
Ati356 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 57
Ezzel azt akarod mondani, hogy a 8000 fős hadállományunk tisztekből áll? Akkor tényleg nagy kakiban vagyunk!
Előzmény: Tamás (56)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 56

...és utána hősiesen meghalnak, a harc első félórájában...
Lövöldözni nem minden idióta tud. Az is egy igen komoly szakma, amit három nap alatt nem lehet megtanulni. Három nap alatt maximum a lőszerpazarlást lehet megtanulni. (Végül is - ez is jó időtöltésnek.)

Az ország területét érő támadás első időszakában - különösen ha az váratlanul érkezik - nincs más dolga a haderőnek, mint azt a lehetőségekhez képest feltartóztatni. Ez ilyenkor még nem sokkal több, mint "lőszerpazarlás", és "hősies halálok", ahogy te mondod.

Szakasz-szintű harcászat és a többi csemege ritkán a kezdeti védelem sajátja.

A kérdés egyébként egyszerű: el kell dönteni, van-e állandó háborús fenyegetettség. Jelenleg nincs. Ha meg nincs, akkor nem szükséges nagylétszámú hadsereg, ha viszont kislétszámú a hadsereg, akkor ne arra használjuk el a szükségképpen drága emberi erőforrást, hogy több év oktatás után a katonatisztek objektumőrt játszanak. Rossz üzlet.

Előzmény: Zicherman Istvan (50)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.13 0 0 55
"Azt nem értem, hogy ha valakinek ennyire nulla ismeretei vannak, akkor minek akar beszélni az adott témáról?"

Beszélni? Kérdeztem! hiszen tényleg nem értek hozzá!

Légyszíves világosíts fel, hogy egy katonai objektumot -hangsúlyozom KATONAIT- miért civilekkel kell őriztetni, mikor a katona feladata az őrzés is?
Nekem anno azt tanították, hogy a katona őrzi az békét, meg az országot. A laktanya nem az ország része?

Másként:
Hogy fogja megvédeni az országot az, aki még a laktanya őrzésére sem alkalmas?
Előzmény: Tamás (47)
Derek Creative Commons License 2008.12.13 0 0 54
Pontosan.
Előzmény: Tamás (52)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.13 0 0 53

erre írtam egy vicceset de elvitte a guláta

megyek cigizni

Előzmény: BringasLevy (46)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 52

a katona meg kellemesen sorozik az 5-os orhelyre nezo laktanya klub teraszan es rohog rajtuk

Miután végzett az objektumőrzésnél némileg komolyabb igénybevételt jelentő és képzettséget igénylő egyéb szolgálatával, tegyük hozzá. Akkor meg ugye már miért ne tehetné?

Előzmény: Derek (48)
Derek Creative Commons License 2008.12.13 0 0 51

"Kalasnyikovval vagy hasonló eszközzel lövöldözni minden idióta tud. Az nem szakma. Azt a civilek is megtanulják egy mozgósítás esetén három nap alatt."

Azt igen ,celtablara,de raj ,szakasz szazad szinten valo harcaszatot nem.hogy a terepen ,varosban hogyan kell egy lovesz rajnak, szakasznak mozogni. es a kikepzes errol szol es ettol lesz katona es nem valami puskas csurhe.

Előzmény: Tamás (49)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 50
Kalasnyikovval vagy hasonló eszközzel lövöldözni minden idióta tud. Az nem szakma. Azt a civilek is megtanulják egy mozgósítás esetén három nap alatt.
..............

...és utána hősiesen meghalnak, a harc első félórájában...
Lövöldözni nem minden idióta tud. Az is egy igen komoly szakma, amit három nap alatt nem lehet megtanulni. Három nap alatt maximum a lőszerpazarlást lehet megtanulni. (Végül is - ez is jó időtöltésnek.)
Előzmény: Tamás (49)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 49

de a hivatásos katonákat nem harcra képezik ki? Nem a "háboruskodás" a szakmájuk?

Kalasnyikovval vagy hasonló eszközzel lövöldözni minden idióta tud. Az nem szakma. Azt a civilek is megtanulják egy mozgósítás esetén három nap alatt.

Előzmény: Ati356 (44)
Derek Creative Commons License 2008.12.13 0 0 48
Nem a katonakra vigyaznak hanem katonai objektumokra. A civil biztonsagiak orzik a a roncs autokat a telephelyen a katona meg kellemesen sorozik az 5-os orhelyre nezo laktanya klub teraszan es rohog rajtuk.
Előzmény: BringasLevy (46)
Tamás Creative Commons License 2008.12.13 0 0 47

Isten Ne adja, de mi lesz, ha háborúba keveredik az ország? Személyi testőrt is kapnak a katonák?

Nem, akkor mozgósítás történik, a civileket berángatják, azok mennek harcolni, a katonák meg vezetik őket.

Azt nem értem, hogy ha valakinek ennyire nulla ismeretei vannak, akkor minek akar beszélni az adott témáról?

Előzmény: BringasLevy (39)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.13 0 0 46
Igyekezz, mert bevezeti valaki más. A jó ötletek, kelendőek!

De egy kicsit komolyan. Általában, ha egy katonára vigyáznak, akkor az hadifogoly. egyébként meg a katona vigyáz a civilekre. Most akkor hogy is van ez? Engem érdekelne a hivatalos verziója a mellé beszélésnek!
Előzmény: Törölt nick (41)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 45
Sírjon az, aki rászorul. Nekem nincs rá időm. Van bőven tennivalóm.
Előzmény: Törölt nick (43)
Ati356 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 44

Hát nem!? Mi volt Afganisztánban? Meghalt előszőr egy robbantásszakértő katona, rá egy hónapra a másik. Jaj Istenem ez veszélyes, gyorsan spuri onnan!

Na ne csináljuk már! Igen ez egy veszélyes szakma, ezt vállalják is, legalább is kéne. Ezért nem egy civil megy ki! Azt még én is sajnálom, ha egy civil hal meg, mert az tényleg nem tehet róla. 

Lehet, hogy én gpndolom rosszul, de a hivatásos katonákat nem harcra képezik ki? Nem a "háboruskodás" a szakmájuk?

Ez már nem kötelező mindenkinek, min annó!

Lehet hogy tényleg kell melléjük a biztonsági őr?

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.13 0 0 43
értem, akkor viszont sírjunk, az kiránt minket a szarból
Előzmény: Zicherman Istvan (42)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 42
A gond az, hogy nem ennyire humoros a helyzet.:/
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.13 0 0 41

majd a lőtanácsadó megmondja

ja, nincs még olyan? akkor bevezetem :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.13 0 0 40
hát akkor küldöm neked csokis tibitől a lígy nagyon boldog című számot ebből az alkalomból, youtube kötelező darab :))
Előzmény: Ati356 (37)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.13 0 0 39
Pár éve ez így megy.

Nekem EBBŐL a szempontból teljesen mellékes, hogy mennyire adócsaló, hazug, esetleg makulátlan a maszek cég.
Hogy véd meg egy hadsereg egy országot, ha a laktanya védelmére is alkalmatlan?
Ha pedig a civilek jobbak náluk, akkor rájuk kell bízni az ország védelmét is.

Isten Ne adja, de mi lesz, ha háborúba keveredik az ország? Személyi testőrt is kapnak a katonák?
Előzmény: Ati356 (-)
Derek Creative Commons License 2008.12.12 0 0 38

Nem tudom milyen a sereg jelenlegi allapota,en 85-ben voltam benn  utoljara de az klassz volt.

Bevonultunk Vasarhelyre tartalekosok ,a szazadpk mondta fiuk ket napot leszunk itt es kimegyunk terepre.Kimentunk docra ott voltunk 3 hetig es az nyaralas volt. Lottunk ,robbantottunk, tabori konyha a makoi Korona ket szakacsaval akik olyan kajakat rettyentettek ossze hogy panasz nem volt .reggel a Csepel ment vetelezni a doci kocsmaba. A komak nem akartak hazamenni eltavra.
Volt egy tarcsi ormester szolgalatvezetonk aki makon valami szovetkezetnel volt anyagbeszerzo magyaran hivatasos tolvaj es o tudott vetelezni benn  a vasrahelyi bazison, egy het utan csak fegyveres or kisereteben lephetett be a raktarakba:-)) az oroszoktol vettunk par lada loszert par uveg palinkaert es volt municio amivel nem kellett elszamolni.Loter volt.Semmi drill ami a laktanyakban van

Előzmény: Zicherman Istvan (25)
Ati356 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 37

Tudom, de most fakadt ki belőlem, amikor az APEH közleményét hallgattam, hogy a fővállalkózó felelős az alatta lévő vállalkozókért. Mert ugye az IN-KAL-nak is vannak alvállalkozói, akik a szerencsétlen őrőket (sokszor alul fizetett) alkalmazzák. Mert ugye a cégbíróságon bejegyzett 40 alkalmazott ezen állami feladatokat nem nagyon tudná elvégezni...

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.12 0 0 36
én nem játszottam mert kissé bonyolult az állampolgársági satöbbi előtörténetem, de köszi, esetleg húzhatnál egy gondtalan évet utólag az én nevemben is
Előzmény: WootWoot (33)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.12 0 0 35

:)

Előzmény: Ati356 (34)
Ati356 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 34

Az építő jellegű kritika mindíg jól jön! Tenx! És ha ezt a párom is látta volna... :)

Előzmény: Törölt nick (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!