A libák tömése sérti az állatok jogait. Eközben egtyes cégek honiak és külföldiek gátlástalanul árulják a romlott, mérgező élelmiszert. Büntetést nem fizetnek, a tevékenységet folytatják következmények nélkül. Miért nem lehet velük legalább olyan szigort tanusítani, mint a libatömőkkel?
talán az még rosszabb lenne, ha meg is enne, főleg, úgy hogy elvágná a nyakamat egy gép és a sorstársaimmal perceken át függnék egy szállítószalagon és lehet, hogy még nem haltam meg, de már darabolnak. Szóval az életük tiszta horror ....
azért kíváncsi lennék ki miről mondana le, hogy pl a rohamosan fejlődő sárgáknak jusson hús ebédre vagy gyógyszer. rohamosan nő a személygépkocsik száma az olimpia hazájában de a tömegautók, amit ott meg tudnak fizetni baromira környezetszennyezők. mivel pl a CO2 nem feltétlen a kibocsátás helyén ha így ez nekünk sem vmi jó(konkrétan kvaszar...) mégsem sikerül megoldást találni. asszem ha vmelyik európai kormány előállna, hogy ezt meg azt nem építjük meg vagy adót emelünk mert a ferdék autóit támogatni kell elzavarná a picsába a nép. hát még, ha még úgy ellene bármiről is lemondani, hogy abból még ilyen "homályos" hasznunk sem lesz. ugyan...
hát úgy hogy egy kcal energiatartalmú tésztaféleség vagy vmi rizsalapú étel előállítása sokkal olcsóbb(energiakímélőbb) mint ugyanakkora energiatartamú hús. ezt felhasznált víz/kg termékre pontosan megtanultam vizsgára de már nem emlékszem a jegyzeteket meg kidobtam :-) meg vi olyanra is emlékszem, hogy a világ ilyen fogyasztási zónákra van osztva mi gazdag európaiak meg a hasonló szintűek(é-am, ausztrália stb) zabáljuk a húst kétpofára de a világ nagy részének meg rizs jut csak.
Talán kimutatták már, hogy a stresszes vagy rossz körülmények között tartott állat húsának a minősége vagy éppen tejhozama rosszabb a shinyhappy körülmények között nevelt jószágokénál. Láttam pár éve olyan riportot, ahol egy német görény itt Magyarországon üzemeltetett húsüzemet meg 'tojásgyárat'. A szerencsétlen pipik szük ketrecekbe összezárva, lényegében egymást tiporva 'tették' a dolgukat. Azt hiszem, valamilyen Günther -nek hívták a köcsögjét (Schlegen???)...aki el is húzta a belét innen. Pár pipi viszont éhendöglött. Humánus, nem?
A vegákat nem kell utálni. Én is pontosan azért lettem vega, mert sajnálom az állatokat. Tudom, hogy ettől függetlenül ugyanannyit és ugyanúgy vágnak le.
Érdekes viszont, hogy ugyebár a kínaiak sokmindent megesznek (ami mozog, sütik...ami nem, azt főzik)...kutyát, macskát. Sok hús-fan gondolom rögvest kaffogásra nyitná a száját, ha mondjuk megtudná, hogy itt is kutyusokból, cicusokból készülne valami. Ja! Háziállat az háziállat. A csírke meg csak csírke...az azért születik, hogy mi megkajáljuk. Addig sem feltétlenül van jól tartva...és hát ki tudja, hogy a humánusnak mondott vágás mennyire fáj. Láttam pulykavágást, igaz csak TV -ben. 600 Voltot kapcsoltak rájuk...biztosan élvezték. Úgy 'vigyázba vágták' magukat, hogy még a szemhéjuk is lecsukodott azonnal.
Láttam egy dokumentumfilmet, hogy készül egy-két kínai plüssfigura, vagy éppen egy bundához az 'alapanyag'. A kutyára, rókára...stb szintén nagyfeszültséget kapcsolnak...egyik elektróda az állat ánuszába. Szadizmus. Nos, a kutya, macska jobban hozzánőtt az emberhez. De azt el kell fogadni, hogy más állat is szenved. Sőt! Bár azt mondják, az állat nincs tisztában a meghalással, halállal. (???)
Hallottam sztorit, hogy vágóhídon a boci megérzi a vérszagot, és pánikszerűen menekülne...valahogy mégiscsak érzi a vesztét.
Lóból is készül felvágott. Ugye, azon is jobban fel vannak háborodva?
Nem azt mondom, hogy holnaptól legyen mindenki vega. Nem! Csak azt, hogy gondoljon mindenki bele abba, hogy ez mekkora fájdalommal jár az állatnak.
Ha egy bogarat látok mondjuk a szobámban, nem tiprom el. Inkább megpróbálom elkapni és kibaszni a kertbe. Az is csak egy élőlény.
A Hungerit által _feldolgozni kívánt_, tojás korától itthon nevelkedett, majd tömött libákról. Mert az csak egy része a dolognak, hogy a Hungerit nem vesz át, és dolgoz fel a jövőben tömött libát. De aki eddig nekik adta el a libáit, az mi a jó francot fog csinálni az állataival?
Rengeteg energiát spórolnánk meg? Hogy érted? Biogáz?
Hülye főnököm azzal cukkol, hogy én (is) nagyban hozzájárulok a klímaváltozáshoz...mert valami kretén írta, hogy a vegák metánt finganak. Bazdmeg, ha ezt tudom...nem leszek vega. Állatvédő vagyok...meg környezetbarát is.
A libatöméses ideológiádat mondd el az elbocsájtott 200 embernek és családjának, a gyerekeiknek, szüleiknek, akiket esetleg támogattak...tudod ők nem a fővárosban laknak, és sokkal nehezebben fognak új munkát találni...ha egyáltalán.
"De az állat is megérdemli, hogy méltó módon legyen felnevelve..."
Fentiek alapján talán ez ember is megérdemli...vagy nem? Így iskolakezdéskor király lehet azt mondani a gyerekünknek, hogy bocsi, de mostantól nem lesz külön angol, külön torna...és nem kell ebéd sem, majd inkább csomagolok neked...mert ilyenek is vannak a 200 elbocsájtott között...de ez sem számít ugye?
A legnagyobb érdekesség azonban az, hogy a 4 mancs nevű zsaroló terroristabanda KIZÁRÓLAG a Hungerit módszereit kifogásolja...a franciákét, spanyolokét, satöbbiét nem.
szóval....ki is itt a buta? te mondd meg...magadnak
Ezzel az álatvédő kampánnyal csak egy a baj, hogy abszolút nem időszerű, sőt a legrosszabb időben történt. Mégpedig akkor amikor a magyar gazdaság romokban hever; a globális tőke piactérré változtatta hazánkat, ahol minden termelőtevékenységet galyra vágtak, ahol csak a szolgáltatóipar és a kereskedelem maradhat fenn. Ezeknek is az élén a külföldi multik és bankok állnak, akik lesznek olyan jók és 80 ezer Ft-os fizetésért kicsavarják az alkalmazottjaikat, mint a citromot. A globális tőke már eltervezte és véghez is vitte, hogy termelni majd Kínában fognak vagy az érdekeiket jobban érvényesíteni tudó egy-két EU-s országban. Függő viszonyunk csak egyre mélyül. Az a röhely, hogy mindent, vagy szinte mindent saját magunk is elő tudnánk állítani, de mégis külföldről hozzuk be. Az állatvédőket nem szidom. Teszik a dolgukat és szót emelnek az állatok érdekében. A probléma a Magyar Állammal van, aki nem képes megvédeni elemi érdekeit. Van egy javaslat: -szüntessük meg a libatömést, mert az állatkinzás! És mi rá a válasz? Semmi. Bármennyire is megbotránkoztató, ezt a javaslatot el kellet volna utasítani, mivel súlyosabb problémákhoz vezet, mint amit megold. A külföld meg jót röhög a markába, mert már libamájból is külföldi behozatalra fogunk szorulni és az elbocsájtott munkaerő pedig bankrendszert fogja tovább gazdagítani a hitelkamatokkal, míg el nem veszik a házát.
Talán én nem lennék ennyire sarkos,de láttam az ifju hölgyet a tv-ben cacsogni,ahol megkérdezték,hogy miért nem gondoltak ara,hogyha akciójuk sikerűl,sokan elvesztik az éállásukat.
Az ifju hölgy kedvesen neheztelve megjegyezte,hogy a cégvezető - amikor fogadta őket - erről nem beszélt.
Ó boldog együgyüség!
Mit gondoltak,hogy ha egy üzlet meghiusul,akkor nem bocsátják el az azzal foglalkozó embereket?
És miért nem gondoltak arra,hogy ártatlan tiltakozásuk esetleg szimpla üzleti érdekeket is szoltálhat, amelyben pillanatnyilag a magyar libásokkal szemben a francia libások nyertek?