Keresés

Részletes keresés

nekemj Creative Commons License 2008.09.05 0 0 86
talán az még rosszabb lenne, ha meg is enne, főleg, úgy hogy elvágná a nyakamat egy gép és a sorstársaimmal perceken át függnék egy szállítószalagon és lehet, hogy még nem haltam meg, de már darabolnak.
Szóval az életük tiszta horror ....
Előzmény: intrusion (85)
intrusion Creative Commons License 2008.09.05 0 0 85
Mit szólnál ha megfogna egy óriás, ledugna a torodon egy csövet és azon iszonyatos mennyiségű élelmiszert leküldene minden nap?
Előzmény: Törölt nick (83)
intrusion Creative Commons License 2008.09.05 0 0 84
Hogy függ össze az állatok kínzása azzal hogy nem megfelelő minőségű élelmiszert árusítanak néhány cégek? Komolyan nem értem ezt a demagógiát....
Előzmény: syrius (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 83
A libamáj a szárnyashúsok Rolls-Royce -sza!
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 81
Nem tudhatjuk, én sem,te sem.
Egyikünk sem ismeri az ifju hölgyet, igy a valóságot a fene se tudja.
Azt hiszem nagyanyámnak volt igaza(ebben is).
Előzmény: Törölt nick (75)
CSOREL Creative Commons License 2008.09.04 0 0 78
egy kiló hűs meg 1000 felett van és akkor még nagyon keveset mondtam. veszel 250ftért egy kiló kenyér két napra elég. igaz nem egészséges de olcsó:)
Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 77
És az a juhász boldog volt, aki a fogaival kasztrálta a gyapjast? Előtte gondolom gargalizált a jó kis házipálesszal.
Előzmény: Törölt nick (49)
CSOREL Creative Commons License 2008.09.04 0 0 76
hát én ilyen egyszerű lélek vagyok.

azért kíváncsi lennék ki miről mondana le, hogy pl a rohamosan fejlődő sárgáknak jusson hús ebédre vagy gyógyszer.
rohamosan nő a személygépkocsik száma az olimpia hazájában de a tömegautók, amit ott meg tudnak fizetni baromira környezetszennyezők. mivel pl a CO2 nem feltétlen a kibocsátás helyén ha így ez nekünk sem vmi jó(konkrétan kvaszar...) mégsem sikerül megoldást találni. asszem ha vmelyik európai kormány előállna, hogy ezt meg azt nem építjük meg vagy adót emelünk mert a ferdék autóit támogatni kell elzavarná a picsába a nép. hát még, ha még úgy ellene bármiről is lemondani, hogy abból még ilyen "homályos" hasznunk sem lesz. ugyan...
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 74
Nem újdonság...
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 73
Mert ezzel egy másik 'minisztérium' foglalkozik. Népjóléti? Hehe
Előzmény: Törölt nick (45)
Der Beste Creative Commons License 2008.09.04 0 0 72
A két ügynek nincs sok köze egymáshoz.
Előzmény: syrius (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 70
Ez a kislány nem rosszándéku,csak naiv és a gazdaság távolról sem együgyü szereplói ezt rendszerint kihasználják,igy a végén ő lesz a feketeseggü.

Egyébként nagyanyám libát tömöt (kézzel,kellő kimélettel),kölyökként nekem sem tetszett,
A baromfiakat ma is megpucolom,feldolgozom,de nem vágom le.

Nagyanyám szerint ez nyálas és haszontalan gondolat: a jószágot szeretni kell,de ha nem esszük meg,éhenhalunk.
Ez a természet rendje.

Előzmény: Törölt nick (67)
CSOREL Creative Commons License 2008.09.04 0 0 69
hát úgy hogy egy kcal energiatartalmú tésztaféleség vagy vmi rizsalapú étel előállítása sokkal olcsóbb(energiakímélőbb) mint ugyanakkora energiatartamú hús. ezt felhasznált víz/kg termékre pontosan megtanultam vizsgára de már nem emlékszem a jegyzeteket meg kidobtam :-)
meg vi olyanra is emlékszem, hogy a világ ilyen fogyasztási zónákra van osztva mi gazdag európaiak meg a hasonló szintűek(é-am, ausztrália stb) zabáljuk a húst kétpofára de a világ nagy részének meg rizs jut csak.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 68
Talán kimutatták már, hogy a stresszes vagy rossz körülmények között tartott állat húsának a minősége vagy éppen tejhozama rosszabb a shinyhappy körülmények között nevelt jószágokénál. Láttam pár éve olyan riportot, ahol egy német görény itt Magyarországon üzemeltetett húsüzemet meg 'tojásgyárat'. A szerencsétlen pipik szük ketrecekbe összezárva, lényegében egymást tiporva 'tették' a dolgukat. Azt hiszem, valamilyen Günther -nek hívták a köcsögjét (Schlegen???)...aki el is húzta a belét innen. Pár pipi viszont éhendöglött. Humánus, nem?
Előzmény: Levike (29)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 66

A vegákat nem kell utálni. Én is pontosan azért lettem vega, mert sajnálom az állatokat. Tudom, hogy ettől függetlenül ugyanannyit és ugyanúgy vágnak le.

Érdekes viszont, hogy ugyebár a kínaiak sokmindent megesznek (ami mozog, sütik...ami nem, azt főzik)...kutyát, macskát. Sok hús-fan gondolom rögvest kaffogásra nyitná a száját, ha mondjuk megtudná, hogy itt is kutyusokból, cicusokból készülne valami. Ja! Háziállat az háziállat. A csírke meg csak csírke...az azért születik, hogy mi megkajáljuk. Addig sem feltétlenül van jól tartva...és hát ki tudja, hogy a humánusnak mondott vágás mennyire fáj. Láttam pulykavágást, igaz csak TV -ben. 600 Voltot kapcsoltak rájuk...biztosan élvezték. Úgy 'vigyázba vágták' magukat, hogy még a szemhéjuk is lecsukodott azonnal.

Láttam egy dokumentumfilmet, hogy készül egy-két kínai plüssfigura, vagy éppen egy bundához az 'alapanyag'. A kutyára, rókára...stb szintén nagyfeszültséget kapcsolnak...egyik elektróda az állat ánuszába. Szadizmus. Nos, a kutya, macska jobban hozzánőtt az emberhez. De azt el kell fogadni, hogy más állat is szenved. Sőt! Bár azt mondják, az állat nincs tisztában a meghalással, halállal. (???)

Hallottam sztorit, hogy vágóhídon a boci megérzi a vérszagot, és pánikszerűen menekülne...valahogy mégiscsak érzi a vesztét.

Lóból is készül felvágott. Ugye, azon is jobban fel vannak háborodva?

Nem azt mondom, hogy holnaptól legyen mindenki vega. Nem! Csak azt, hogy gondoljon mindenki bele abba, hogy ez mekkora fájdalommal jár az állatnak.

Ha egy bogarat látok mondjuk a szobámban, nem tiprom el. Inkább megpróbálom elkapni és kibaszni a kertbe. Az is csak egy élőlény.

Előzmény: Euloalius (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 65
Az ilyen válaszok előtt nem ártana valami keszonszerű előkészítés, szoktatás, így majdnem bepisáltam:))))
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 64
A Hungerit által _feldolgozni kívánt_, tojás korától itthon nevelkedett, majd tömött libákról. Mert az csak egy része a dolognak, hogy a Hungerit nem vesz át, és dolgoz fel a jövőben tömött libát. De aki eddig nekik adta el a libáit, az mi a jó francot fog csinálni az állataival?
Előzmény: fityisz (61)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 63
He?
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 62

Rengeteg energiát spórolnánk meg? Hogy érted? Biogáz?

Hülye főnököm azzal cukkol, hogy én (is) nagyban hozzájárulok a klímaváltozáshoz...mert valami kretén írta, hogy a vegák metánt finganak. Bazdmeg, ha ezt tudom...nem leszek vega. Állatvédő vagyok...meg környezetbarát is.

Előzmény: CSOREL (19)
fityisz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 61
Most olvasom tovább, és látom, hogy még mindig folyik belőled a natúr ostobaság

Van az a mondás, hogy nincs rosszabb, mint mikor a hülyeség szorgalommal és kitartással párosul...na ez jutott rólad eszembe.

"A topik mélyen tisztelt közönségének a botrányosan primitív szemléletével van bajom"

Te, aki nem látod át egyáltalán, hogy nem a libákról van szó...ne szajkózd már ezt a sok sületlenséget!

Fogd már föl végre: csak a Hungerit által tömött libákról van szó!!!
Előzmény: Euloalius (34)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 60

Nem panaszkodok. Hál' Istennek már a hagyományos (húsból készültnek mondott) virslik hidegen hagynak.

Egy formás brokkolira előbb izgulok fel, mint Te egy szelet rántott húsra.

Ahhh, micsoda vonalak...micsoda design.

Előzmény: Hwang (15)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 59
Jó, tudom...a szója is érző lény...de vastagon leszarom.
Előzmény: Levike (13)
fityisz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 58
"Sajnos túl sok ebben a topikban a buta ember."

hát igen...itt vagy például te...

A libatöméses ideológiádat mondd el az elbocsájtott 200 embernek és családjának, a gyerekeiknek, szüleiknek, akiket esetleg támogattak...tudod ők nem a fővárosban laknak, és sokkal nehezebben fognak új munkát találni...ha egyáltalán.

"De az állat is megérdemli, hogy méltó módon legyen felnevelve..."

Fentiek alapján talán ez ember is megérdemli...vagy nem? Így iskolakezdéskor király lehet azt mondani a gyerekünknek, hogy bocsi, de mostantól nem lesz külön angol, külön torna...és nem kell ebéd sem, majd inkább csomagolok neked...mert ilyenek is vannak a 200 elbocsájtott között...de ez sem számít ugye?

A legnagyobb érdekesség azonban az, hogy a 4 mancs nevű zsaroló terroristabanda KIZÁRÓLAG a Hungerit módszereit kifogásolja...a franciákét, spanyolokét, satöbbiét nem.

szóval....ki is itt a buta? te mondd meg...magadnak
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 57
Egyszerü és közérthető eszme ős(i)emberi.

És még néhány elhülyült gondolkodó azt kérdezi: miért topog egy helyben az emberiség?

Előzmény: CSOREL (56)
CSOREL Creative Commons License 2008.09.04 0 0 56
valakiknek szegénynek is kel lenni, hogy mi gazdagok lehessünk. na ez kb ugyanaz a szitu.

én simán tartanék rabszolgát ha lehetne...:)
rerk0 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 55
Ezzel az álatvédő kampánnyal csak egy a baj, hogy abszolút nem időszerű, sőt a legrosszabb időben történt. Mégpedig akkor amikor a magyar gazdaság romokban hever; a globális tőke piactérré változtatta hazánkat, ahol minden termelőtevékenységet galyra vágtak, ahol csak a szolgáltatóipar és a kereskedelem maradhat fenn. Ezeknek is az élén a külföldi multik és bankok állnak, akik lesznek olyan jók és 80 ezer Ft-os fizetésért kicsavarják az alkalmazottjaikat, mint a citromot. A globális tőke már eltervezte és véghez is vitte, hogy termelni majd Kínában fognak vagy az érdekeiket jobban érvényesíteni tudó egy-két EU-s országban.
Függő viszonyunk csak egyre mélyül. Az a röhely, hogy mindent, vagy szinte mindent saját magunk is elő tudnánk állítani, de mégis külföldről hozzuk be.
Az állatvédőket nem szidom. Teszik a dolgukat és szót emelnek az állatok érdekében. A probléma a Magyar Állammal van, aki nem képes megvédeni elemi érdekeit. Van egy javaslat: -szüntessük meg a libatömést, mert az állatkinzás!
És mi rá a válasz? Semmi. Bármennyire is megbotránkoztató, ezt a javaslatot el kellet volna utasítani, mivel súlyosabb problémákhoz vezet, mint amit megold.
A külföld meg jót röhög a markába, mert már libamájból is külföldi behozatalra fogunk szorulni és az elbocsájtott munkaerő pedig bankrendszert fogja tovább gazdagítani a hitelkamatokkal, míg el nem veszik a házát.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 54
Talán én nem lennék ennyire sarkos,de láttam az ifju hölgyet a tv-ben cacsogni,ahol megkérdezték,hogy miért nem gondoltak ara,hogyha akciójuk sikerűl,sokan elvesztik az éállásukat.

Az ifju hölgy kedvesen neheztelve megjegyezte,hogy a cégvezető - amikor fogadta őket - erről nem beszélt.

Ó boldog együgyüség!

Mit gondoltak,hogy ha egy üzlet meghiusul,akkor nem bocsátják el az azzal foglalkozó embereket?

És miért nem gondoltak arra,hogy ártatlan tiltakozásuk esetleg szimpla üzleti érdekeket is szoltálhat, amelyben pillanatnyilag a magyar libásokkal szemben a francia libások nyertek?

Előzmény: brazovics bölömbér (4)
Neon Licht Creative Commons License 2008.09.04 0 0 53
Miért neked mit mond?
A magyar NAGY fehér az más, az valóban sertés.
Előzmény: Törölt nick (46)
Neon Licht Creative Commons License 2008.09.04 0 0 51
Valószínűleg többet felejtettem az állattartásról, mint a mennyit te valaha tudtál.

Megvetem azt a felületes hozzáállást, ami alapján beosztod ki a civilizált és ki nem az.

És nem rólad van szó, hanem arról amit képviselsz. Egy hazug, álszent világot, ami pusztítja magát, s büszke rá.
Előzmény: Euloalius (26)
reddoctor Creative Commons License 2008.09.04 0 0 50
milyen érzés sokadiknicknek lenni?
Előzmény: Törölt nick (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!