Sok topik van itt,de a haszonállatokkal kapcsolatosan nem nagyon találni semmit.
Itt lehet beszélgetni sertésről,nyúlról,juhról,stb,de szerintem díszállatokról is,akik nem csak saját örömükre tartják őket,hanem eladási célból is.
Én is közéjük tartozom,mert a nyúlon,fürjön kívül vannak díszállatok is.
Tehát,ha valaki a szarvasmarhával kapcsolatosan szeretne segítséget kérni,vagy adni,itt megteheti.
Te kezdted másnak az előéletét kutatni. Ennyit a mércédről..
Gondol itt a baromfi fajokra.
A galambok is kétlábúak, nem csak a baromfik. Sőt, a többi madár is. Ezért viszont már érdemes volt a topikot megnyitni, mert tanulhat belőle az ember. Viszont gondolatolvasásból még van bepótolnivalód.
Gondol itt a baromfi fajokra. Csak nem tudom,egyeseket miért zavar. Lehet,hogy itt a mérce az,ki mióta topikozik? Lehe,hogy en nem 7,hanem 8 éve,csak más néven. Erről ennyit és beszéljünk az állatokról!
mert ahogy elnézem,mindenhez 1-2 hozzászólásod van!
És az vajon mit jelent? Én meg ahogy elnézem, te még nem topikozol itt 7 éve. És akkor mi van? Ezek a dolgok szerintem nem érdekesek. Az már inkább, hogy miért kell egy hozzászólásban rögtön kritikát feltételezni, amikor az ellenkezőjét is lehetne. De erről viszont nem muszáj velem beszélgetni, mer nem az a szakmám.
Egyébként majd ha valaki akar a disznókról beszélgetni, nyit neki topikot. Itt úgy látom mindenki arról akar, amiról már eddig is tette, csak más topikokban. Biztos van ennek is értelme, mint ahogy a relativitáselméletnek is, habár lövésem sincs micsoda. Az ilyen problémák feloldására találták ki a vallásokat, szóval hiszek neked.
Ha zárt a gyűrű,akkor a madarak korát,de nem csak galambra,hanem díszmadárra,baromfira is lehet venni és még kiskorába rá kell húzni a lábára(galambnál ált.8 naposan.Mikor megnő a madár,ezt nem lehet levenni,tehát a korát illetően nem tudsz csalni,mivel minden évben más a szín. Vannak olyan gyűrűk is ami levehető.Ezzel tudsz pl.jelölni,hogy tojót és hímet külön,de akár a azt is honnat van a madarad,mondjuk a Kovácsét kékkel,a Nagyét zöldel,stb.jelölöd.Vannak még a szövetségi gyűrűk,amit börzén nem kapsz.Ezen rajta van a szövetség a neved és ilyenek. A másik:nem hiszem,hogy jó ötlet a kotlós alá tojást tenni,mert szegény nem tud egyszerre ülni és vezetni is.Ezért vagy vedd el a csibéket és fűtsél rájuk,vagy ne tegyél alá tojást.
Szia! Igen jó a new hampshire,de 1 osztályú a rhode island,fehér és sávozottplymouth és a magyar sárga is.Ezeken kívül kapsz még kettőshasznosítású háztáji hibrideket is. Ezek mint tojásra,mint hústerm.-re jók.
Sziasztok a kotlósom már két napja a csibéivel van ám ma alá tettem próbából egy tojást és ráült lehet úgy kiköltetni hogy közben vele vannak a kiscsibék is?
Baromfi fajtákban nem vagyok otthon, ezért érdeklődöm tőletek. Hogy manapság melyek azok a kettős hasznosítású fajták amelyek háztáji körülmények között jól termelnek tojást és a húsformák is jók? Köszike a segítséget!
A törpe elkotlik. Az hogy tojik-e,függ a korától. Azóta bizt.vettél már,majd írd meg.Mi is voltunk börzén,de nem igazán érte meg elmenni,mert nem kaptunk hullámost.Mind elvitte 1 felvásárló,viszont 350 ft/kg-os áron vettem fürtöskölest,ami nem volt drága,mert Monoron 5-600-ért ment.
Szia én törpefürjre gondoltam holnap lesz egy börze és ott akarok venni törpefürjet mert sok jót hallottam róla és télen is szaporodik azt hallottam meleg helyen egy 60-szor60 as helyen egy pár elfér törpefürjből és érdemes ilyenkor venni vagy tavasszal inkább és ha megveszem őket akkor már rögtön elkezdenek tojni ?
hát persze az nagyon kicsi az már szinte állatkínzás én ezeket is úgy akarom hogy télen is szaporodjanak ezek úgy vannak hogy megtojnak pár tojást és ráülnek és kiköltik?
Igen lehet.A könyv úgy írja,hogy 10x9 cm-es helyen,de ez sokak szerint és szerintem is kevés.Úgy kalkulálj,hogy ennél azért nagyobb legyen és akkor minden oké!
én brahma baromfikat akarok most venni mert szépek és ha már nagyon sok lesz vagy van selejtes köztük akkor azt le lehet vágni és súlyosabb is mint egy húscsirke mert a törpe chochinokat japánokat stb nem igazán lehet levágni az egész egy kiló abból semmi nincs
Hát ebben bízom én is, de addíg is a családomat ellátom hússal, legalább tudom, hogy mit eszünk, hogy tényleg normális húst eszünk. Az állataim normális körülmények között élnek, nem mint a nagyüzemi termelésnél. Szerintem ez fontos.