Gombásztársak figyelem! A 2014-es évben újból indul, illetve folytatódik aBARÁTAINK A GOMBÁK - GOMBÁSZBÉRLETtanfolyam, mely április 19-től kezdődik és október végéig tart hétvégi kirándulásokkal. Tanterem helyett a természetben, hétvégi terepgyakorlatok keretében sajátítható el a középfokú gombafelismerői és az élőhelyismereti tananyag, mely tárgyakból a tanfolyam végén fakultatív vizsga tehető. Terepgyakorlatok: Budai-hg, Börzsöny-hg, Karancs-Medves-hg, Vértes-hg, Mátra-hg, Pilis-hg. Akik tanfolyam segítségével, de termi foglalkozások kényelmetlen székei helyett a természetben szeretnék elsajátítani a gombák fel- és megismerésének titkait, azoknak kérésre részletes információkkal szolgálok. Érdeklődés: heyderia1 kukac citromail.hu
2014. ALAPFOKÚ GOMBAISMERETI TANFOLYAM Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola 1028 Budapest, Községház u. 8-10. Érd: taltoskonyvek@t-online.hu
Őszi alapfokú gombatanfolyam! Október 17-én indul a Kossuth Klub, Bp. VIII. Múzeum utca 7. alatt egy Gombaismereti tanfolyam a József Attila Szabadegyetem előadássorozatában. Az előadások 18.00. órakor kezdődnek és kéthetente, mindig csütörtöki napokon lesznek megtartva. Érdeklődni és jelentkezni lehet személyesen a helyszínen vagy telefonon munkaidőben Szabó Attilánál a 06204453761 számon.
Váckörnyékieknek a Börzsöny-hg. különböző helyszínein 8 hétvégi kirándulásból, melyből 4 őszre esik álló gombatanfolyam vagy inkább gombászkurzus indul május közepétől. Érdeklődni heyderia kukac citromail.hu címen.
Alapfokú gombatanfolyam fog indulni Szentendrén Duna korzó 18. alatt a P'ART moziban 2013. március 20-átől, kéthetente szerdánként 8 elméleti alkalommal és 5 hétvégi terepgyakorlattal, fakultatív vizsgázási lehetőséggel. Érdeklődni a heyderia kukac citromail.hu-n.
Budakeszi, kétféle gombatanfolyam indul március végétől. Az egyik teljesen kezdőknek, a másik azoknak, akik a már meglévő alapokra építkeznének. Érdeklődés, jelentkezés: taltoskonyvek@t-online.hu
Gombásztársak figyelem! A 2013-as évben újból indul, illetve folytatódik aBARÁTAINK A GOMBÁK - GOMBÁSZBÉRLETtanfolyam, mely április 21-től kezdődik és október végéig tart hétvégi kirándulásokkal. Tanterem helyett a természetben, hétvégi terepgyakorlatok keretében sajátítható el a középfokú gombafelismerői és az élőhelyismereti tananyag, mely tárgyakból a tanfolyam végén fakultatív vizsga tehető. Terepgyakorlatok: Budai-hg, Börzsöny-hg, Karancs-Medves-hg, Vértes-hg, Mátra-hg, Pilis-hg. Akik tanfolyam segítségével, de termi foglalkozások kényelmetlen székei helyett a természetben szeretnék elsajátítani a gombák fel- és megismerésének titkait, azoknak kérésre részletes programot küldök. Érdeklődés: heyderia kukac citromail.hu
Alapfokú tanfolyam indul:2013 02 06 este 6 órakor, helyszín Bicske Egységes Művelődési Központ és Könyvtár bicspmk@bicskemuvhaz.hu Ügyintéző: Szarka Istvánné: +36 2235 0604 Tanfolyam: 8+5, 2 tavaszi és 3 őszi kirándulással
Még többet a gombákról! 2013. január 17-én indul a TIT Kossuth Klub, Bp. VIII. Múzeum utca 7. alatt egy Gombaismeret plusz tanfolyam a József Attila Szabadegyetem előadássorozatában. Ismétléssel, tudásbővítéssel. Az előadások 18.00. órakor kezdődnek és kéthetente, mindig csütörtöki napokon lesznek megtartva. 10 előadás és 6 kirándulás lehetőségével. Érdeklődni és jelentkezni lehet személyesen a helyszínen vagy telefonon du. 14.00. óra után Szabó Attilánál a 4110846 számon vagy munkaidőben a 338-3166 központi számon.
Szeretnék én is menni az okt. 5-ei netgombász találkozóra Magyarszombatfára. Pár éve voltam, nagyon tetszett. Régi tagnak számítok. Másodmagammal mennék, de sajnos autónk nincs, vonat pedig nem megy arra. Érdeklődnék, hogy az odatartók közül van e olyan akinél akár egy akár két hely volna az autójában. Tehát nem fontos, hogy 1 autóban 2 hely legyen.
Érdeklődni szeretnék, hogy Budapesten, vagy Diósdon, Érden tud-e valaki olyan alapfokú gombaismereti tanfolyamról, amit szeptemberben, vagy ősszel indítanak.