Keresés

Részletes keresés

Z757 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 24
Az apácák sem beszéltek a dugásról. Csak a papok
dugták őket, de beszélni nem volt szabad róla...
Előzmény: ohrana (15)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.06.04 0 0 21
Az önkormányzatok egésze nem az államot teszi ki? Áh, mindegy, csak lovaglás a szavakon. Azért sok helyen meg lehet nézni a különbséget az egyházi és az államiönkormányzati iskola között: tisztasás, épület állaga, stb...
Előzmény: Liberté Egyenlőség Phralipe (17)
Z757 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 20
A víz vegyjele nem más. A keresztesháborúk története igen.
A kémia ugyanaz, a történelem nem.
Előzmény: ohrana (7)
jtagice Creative Commons License 2008.06.04 0 0 19
Én kőbányába küldeném.
Liberté Egyenlőség Phralipe Creative Commons License 2008.06.04 0 0 17
Állami iskolák nincsenek, csak önkormányzatiak. Kapja meg mindenki ugyanazt a fejkvótát, amit ők, oszt Jézus.
Előzmény: Psycho Dad (10)
HarcsaLidi Creative Commons License 2008.06.04 0 0 16
államiban is terror van...szakmailag, emberileg alkalmatlan pártfunkcik, kiskirálynak érzik magukat :-(
Előzmény: PuPu (12)
ohrana Creative Commons License 2008.06.04 0 0 15
Az egyházi oktatás meg jelenleg úgy néz ki, hogy iskolánként három pap terrorizál harminc kenyerét féltő perdagógust, és a múlt század harmincas éveinek nótáját fújja háromszáz szerencsétlen gyereknek, akiket a település vezetése feláldozott saját képmutatása oltárán...
Hát te nagyon-nagyon nem ismered az egészet. Egyházi iskolákba egész könnyen tudnának felvenni tanárt, nagyon kicsi a fluktuáció.
Nem a múlt század harmincas éveinke nótáját fújják, de Te ezt nyilván nem tudod, mert a brossúrádban ez áll.
Persze amennyiben a Győzike só, meg 12 évesen a dugás az új idők szava, akkor tényleg rohadt maradiak.

o
Derek Creative Commons License 2008.06.04 0 0 14
Pontosan
RontóPál Creative Commons License 2008.06.04 0 0 13
ez igaz.
PuPu Creative Commons License 2008.06.04 0 0 12

Gondolomahelyesírástnemilyeniskolábantanultad...

És nem gondolnám, hogy kicsit többet tanítanak, legfeljebb kicsit jobban, - mint ahogy a kézzel varrott öltöny is kicsivel jobb tud lenni a konfekciónál, főleg, ha az anyagot is te választhatod hozzá.

Az egyházakat én akkor becsülném, ha nem a felső-középosztály válogatott gyerekei között brillíroznának, - menjenek és dolgozzanak a halmozottan kátrányos helyzetű gyerekanyagból, oktassák és neveljék a szüleiket is, - ez lenne a misszió, nem a zászlószentelés, meg a víz prédikálása két borivászat között... 

Az egyházi oktatás meg jelenleg úgy néz ki, hogy iskolánként három pap terrorizál harminc kenyerét féltő perdagógust, és a múlt század harmincas éveinek nótáját fújja háromszáz szerencsétlen gyereknek, akiket a település vezetése feláldozott saját képmutatása oltárán...

:O)))

Psycho Dad Creative Commons License 2008.06.04 0 0 10

LND, alapítványi oskoláknak miért adnak?

Szerintem kéne. Egyháziaknak is, államiaknak is, alapítványiaknak is. Mindegyikben gyerekek tanulnak.

Előzmény: Liberté Egyenlőség Phralipe (4)
Konrad Creative Commons License 2008.06.04 0 0 9
Látom, te se vagy elfogulatlan: "kicsit többet, kicsit jobban"

Ez az egész támogatási vita alapvetően addig vita, amíg az egyházak alatt történelmi egyházakat értessz. Te adnál kieg. támogatást a Hiteseknek? A szcientológusoknak? A bahaioknak? Persze ha fenntartanak iskolát.

Szóval?
PuPu Creative Commons License 2008.06.04 0 0 8

Nosza, be kell perelni a tárcát, aztán majd a bíróság eldönti a kérdést.

Az ÁSZ véleménye egy vélemény a sok közül, figyelemfelhívó jellege van, de tévedhet is, mint akármelyik más szerv.

Nyertem én már pert az APEH ellen is, pedig az is nagytudású és nagytekintélyű hivatal...

Mellesleg el kellene lassan jutni oda, hogy aki intézményfenntartónak nevezi magát, az tartsa is fenn az intézményét és csak annyi állami támogatásra tartson igényt, mint amennyit a többi intézmény szektorsemlegesen kap.

nagy ötletességében ne akarja az önkormányzati támogatást állami támogatásnak feltüntetni, mert nem az, - az egyháznak pl. pont azt a pénzt kellene beletennie az intézményeibe, amelyet az önkormányzatok belelapátolnak..

Ilyen alapon én is szeretnék intézményfenntartó lenni, - adjon nekem is az állam rá pénzt és én is elköltöm ragyogóan, - a tetejébe még a gyerekek popsija sem fog veszélyben forogni...

:O)))

Előzmény: HarcsaLidi (-)
ohrana Creative Commons License 2008.06.04 0 0 7
Magyarázd el légyszíves, mi az az ideológiafüggő oktatás? Más a cos fi? Más a víz vegyjele? Az egyházifenntartású iskolákban ugyanazt tanítják, kicsit többet, kicsit jobban - az eredményeket tekintve.

o
Előzmény: Z757 (6)
Z757 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 6
Egyetértek. Ha egy szervezet ideológiafüggő oktatást folytat,
akkor a szervezet a pénzével is szálljon be.
Ne csak a markukat tartsák támogatásért meg adományokért.
Előzmény: Liberté Egyenlőség Phralipe (4)
Liberté Egyenlőség Phralipe Creative Commons License 2008.06.04 0 0 4
Egyáltalán nem kellene az egyházi iskoláknak "kiegészítő támogatást" adni.
HarcsaLidi Creative Commons License 2008.06.04 0 0 3
Börtönbe zárnám, teljees vagyo elkobzással
John Doe(520i) Creative Commons License 2008.06.04 0 0 1
hungar0valentin
Z757 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 0
hüvelyg0mba
HarcsaLidi Creative Commons License 2008.06.04 0 0 topiknyitó

Az egyházi iskolák 2005-ös és 2006-os kiegészítő támogatását jogszerűtlenül állapította meg az oktatási tárca – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Magyar Bálint személyes felelősségét is felvetik ez ügyben.

Az ÁSZ kedden közzétett jelentésében „a közoktatási feladatok finanszírozására fordított pénzeszközök hasznosulását” vizsgálja. A dokumentum megállapítja, hogy Magyar Bálint minisztersége idején az egyházi iskoláknak nyújtott, úgynevezett kiegészítő támogatás nem felelt meg a törvényi előírásoknak. (Konkrétan az egyház-finanszírozási törvény előírásainak, az államháztartás működési rendjéről szóló kormányrendeletben előírtaknak, valamint az éves költségvetési törvények végrehajtásáról szóló törvények indoklásában foglaltaknak.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!