Josi: honnan tudod, hogy nem tölti? Nekem úgy van bekötve, hogy a világítás csak akkor megy ,mikor a generátor termeli az áramot, ha alapjáratra leesik, akkor alig hunyorog. Ha meg leáll és ráadom a gyújtást, akkor meg sem nyikkan a világítása. Rá kellene tenni egy műszert, az akkura, hogy tényleg nem kap-e töltőáramot?
Most jutottam hozzá egy 50-es Red Rose-hoz. Nagyon meglepődtem, hogy az egyes sebesség nem lent, hanem fönn található. Elég fura így váltani, hogy lefele kell fölkapcsolni...
Sziasztok! Most vettem Aprilia Red Rose motort.Sajnos nem tölti az aksit,így viszont csak rövid távon tudok vele közlekedni(világítás rögtön lemeríti). Mi lehet a probléma forrása?Előre is köszönöm a segítséget.
Lehetni lehet, csak utána kell járni, hogy éri meg: egyből rendszámosat venni, vagy rendszám nélkülit és később vizsgáztatni.
Én direkt nem vettem 50-es papírral 125-öst, mert én szeretem a békességet és a nyugalmat vezetés közben, tudván, hogy tiszta vagyok én is és a mocim is. (Meg az autóm is.)
Igazából a városban (Bp) közlekednék vele elsősorban, de nyáron egy kis Balaton, vagy egyéb túra szóba jöhet. Meg aztán ha előzni kell, akkor a városban sem árt, ha van benne egy kis erő. Ezért Én is a 125 fele hajlok.
Sokan árulják a 125-öst úgy, hogy 50-es. Ezekkel meg lehet csinállni, hogy megveszem, és rakatok rá egy rendszámot a megfelelő vizsgák után?
Amúgy 50-essel nem mehetsz főútra, utazója túlpörgés nélkül 60 körüli, felette már káros, csak egy személlyel mehetsz vele, még véletlen sem vihetsz senkit még próbakörre sem (csajokat sem :). Ja, és dombot nemigazán bírja nyélgázon.
Viszont 3000 az éves biztosítása környéket bejárni egyedül elég.
125-nek 80 a kényelmes utazója, főútra is felmehetsz (még autópályára is ha elég őrült vagy :) csajt is vihetsz magaddal, ha nagyon akarsz. Negyedéves biztije nagyobb, vizsgázgatni kell, stb...
Azt kell eldöntened mire akarod használni. Max 50-100km-es körben karistolni, vagy távolságban túrázni?
Nekem 50-es van, de lehet tovább adom, mert alattam (110 :o) kevés. Csak meg kell csinálni az A jogsit, mert csak B van :/
Szeretnék venni egy Red Rose-t. Csak B-s jogsim van, de letenném 125-re is a moci kedvéért.
Érdeklődnék, hogy mekkora különbség van az 50-es, és a 125-ös között. Sebességben, gyorsulásban érdekelne. Tudom, hogy ez motor függő leginkább, de talán van valami nagyjábóli adat.
Illetve ha van valakinek eladó gépe, akkor érdekelne.
Keresek eladó aprilia red roce 50 et, vagy 125 öt 50es papírokkal. Főleg csere termékem lenne, egy honda cb 750 (1982) alkatrészei ami több mint 110 e ft értékű. képeket tudok róla küldeni.
adásvételivel érdekelne. cb váz papírozható is. 50e körül megy, plusz még soksok alkatrész hozzá.
Megdermed a zsír benne, és nem csúsznak össze az alkatrészek, fogaskerekek, egy kis mozdítás meg segít rajta, hogy ne szoruljon.
Ha hidegben is használni akarod, szét kellene szedni, szárazra törölni és vékonyan olajjal átkenni ahol kell. Tavasszal ugyanezt csak zsírral ultra vékonyan, éppen csak, hogy ne porszáraz legyen.
Üdvözlök mindenkit.Nekem tavaly október óta van Aprilia red rose classikom,50-es.Megvagyok elégedve vele.Annyi gondom van hogy amióta hideg van nem indul az új aksival ,csak kattan.Viszont ha sebességbe belököm és megyek vele,utána indul gombnyomásra.Milehet a gond? Volt hogy bevittem melegre is az aksit,akkor is csak kattan indításkor. Üdv...Kovács György
"Jóárasítva" hozzájutottam egy 50 -es Vörös Rózsához. Megköszönném, ha tennétek fel képet a légszűrőházról - egy sportlégszűrő van rajta csak - meg a karburátorról.
A szívató helyén csak egy 5 centis bowden lóg ki, jó lenne tudni hivatalosan hogyan is van megoldva :)
Leírást a netről töltöttem, elég vérszegény, nem sok mindent lehet kisilabizálni belőle. Valamikor láttam egy robbantott ábrás sorozatot, de sajnos nem mentettem el a linket, azóta meg persze, hogy nem találom...
Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e olyan helyet vagy valakit, ahol/akinél 50cc-s Red Rosehoz találhatok önindítót? Dánszentmiklósi vagyok, Pest megye. Ha tudtok ajánlani valamit azt nagyon megköszönném! :)
Annyit tudok segiteni,hogy a Racing Bazárban hirdet egy Gödöllőn lakó egyén 70.....telefonszámmal Classic alkatrészeket és komplett lábtartókat l adna gumikkal 5 v. 6 ezerért párban. Próbáld megkeresni! szia
Én most rakattam bele az 50 ccm motoromba egy új 70 ccm-s hengert. Azt szeretném megtudni hogy hány km-ig számít "bejáratósnak" és hogy addig mennyivel mehetek vele?
Hali. Én a helyedben szétkapnám a váltót. Nem nehéz és ingyen lenne. Szedd szét, egy kicsit tisztítgasd meg. Így még azt is látnád ha valami nagyobb baja lenne és akkor hívhatnál szakit is.