én nem hinném, hogy ezt a két patkányt személyes indokok vezették volna. fejétől bűzlik a hal...
kapnak majd hideget-meleget, ha esetleg itt vezetnek meccset (bár szerintem a nézők 80%-ának akkor már fogalma sem lesz róla, hogy ők fújták el a bronzmeccset), de ez a problémákat nem oldja meg.
nagyon kevés olyan csapat van, akinek a játékosa, ha beéri a lerohanó játékost, akkor legalább egy picit ne nyúlna hozzá. még a sportszerű norvégok is. és nem mindenki kap kétpercet érte.
Értem én. A konkrét szituációt te hogy ítélted volna meg (kettős emberhátrányt hozó kiállítások) mondjuk, ha nem mi játszottunk volna? Akkor sem lett volna jogos?
Sokszor olyanért is kiküldtek bennünket, ami max. szabaddobás lett volna.
Ha Rád valaki azt mondja, hogy láttak Téged könyvet olvasni a munkahelyeden, vagy lopni a közértben, akkor nem gondolod, hogy minden ténykedésedet árgus szemmel figyelik?
Majd, ha egy kicsit többet jársz erre - mármint a kézilabda topicokra gondolok -, olvashatsz többet is erről. Pl. arról, hogy Andorkának nagy szerepe van ebben. 2 évben is a magyar csapat szabálytalanságairól készített videót, és mutatta be az éppen aktuális világverseny játékvezetőinek, hogy milyen szabálytalanságokra figyeljenek. Eleve felhívta a figyelmet ránk. Nyugodtan elkönyvelhették előre, hogy mi egy durva csapat vagyunk.
Persze, hogy nem rossz hely. A szerencse folytán 3 vereség ellenére is ott végeztünk. A románok pl kétszer kaptak ki, mégis....na nem mintha a románoknak szurkolnék, csak mondom.
Nem rossz ez a 4. hely, a kazah meccs után mindenki aláírta volna.
Viszont: ha egy csapat durván játszik, ne csodálkozzon azon, hogy sok kiállíást kap. Márpedig a magyar durván játszott végig az olimpián, 48 kétpercet kaptunk, míg a kiállításrangsorban utánunk álló románok 34-et. Lehet mindent a írókra fogni, de nem érdemes. Ennek fényében (is) szép ez a 4. hely, persze a bronzot sem érdemtelenül szereztük volna meg, sőt!
Gratulálok a lányoknak, nagyon szépen teljesítettek az olimpián, a szereplésük egyáltalán nem csalódás számomra. Nagyon kár hogy nem jött össze a bronz egyik "csajos" csapatunknak sem , ennek ellenére le a kalappal előttük!
A norvég csapatban Haraldsen (csakazértis ;-)) 55 percet töltött a pályán, a mezőnyjátékosok közül a legtöbbet, 43 percet, Lybekk. Lybekk beállósból 4/4, indításból 3/5, Riegelhuth átlövésből 1/2, indításból 5/5. Jobbszélről 1/1, balszélről 3/4. A kapusok közül Grimsbö 2/7 (29%), érdekes módon két hetest védett, másik 5 lövésből gólt kapott. Haraldsen 14/36 (39%). Nagyon érdekes, hogy Haraldsen az egyik oldalon alig védett (3/15), a másikon remekül (9/16). Az orosz kapusok 3/16 és 5/26, mindkettő 19%. A lövőoldalon Posztnova 3/11, Poljenova 4/10, Bliznova 6/10, és Poltorackaja 1/6. Uszkova fél órát játszott, nem lőtt kapura.
A teljes statisztika http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/INF/HB/C83/HBW400101.shtml#HBW400101
Szerinted kihozta, szerintem meg elvesztette azt, amit ezzel a nem túl acélos csapattal is el lehetett volna érni.
Hogy milyen rossz volt az orosz csapat, azt a döntőn láthattuk. Szinte semmi különöset nem csináltak a norvégok, mégis simán győztek. MI mégis csupán 20 gólt lőttünk nekik, miközben kihagytunk számtalan ziccert.
Néztem egy darabig a Korea elleni meccset. Amikor 2 percen belül Kovacsitz 3 ziccert, a beállósunk további egyet kihagyott, akkor elkapcsoltam onnan. Válogatott színten olyan nincs, hogy játszom 1 jó meccset, utána bűn rossz vagyok négyszer. Fordítva talán.
Hízelgő a 4. hely, de Hajdútól lehettünk volna nyolcadikok, meg akárhanyadikok. Ha van koncepció egy csapatjátékban, az az edzőn múlik. Ha nincs...itt az eredmény. Támadásban koncepció nélkül Görbitzre bízott mindent. Neki sem mehet mindig.