nem tudom mikor adták be a kérelmeket, de egy ilyne 60, vagy 90 nap szokott lennei(ügyintézés) ilyenkor szokott az lenni, hogy utolsó pillanatban beadják, aztán jön a nagyhalál játszása, hiogy jajajajaj milesz ha nem lesz megtartva...
Mármint a "Kalandtúra Közép-európai Rally"-t kéne valahogy összehozni Orbánnal, mert így nem lesz sikeres a topic! Vagy az se rossz, ha kiderülne pár verenyzőről, hogy az apjuk/nagyapjuk SS tiszt volt...
A jogi szarkeverés szempontjából valóban az a kulcskérdés, hogy jogerőssé váltak-e az engedélyek. Engem azonban az érdekelne, hogy mennyire voltak szakmailag tisztességesen körüljátva. Normálisan-e, vagy a szokásos magyar mutyis módon? Erről ki tud valamit?
Az Index elmehet a ....-ba, tudósítani nem bírnak, de lejárató cikket azért tudnak közölni. Számomra ez az eset inkább az abszudisztáni ügyintézési tempót minősíti, a Dakar-szervezők nyilván nem ehhez vannak szokva.
A cikkben az áll, hogy kértek engedélyt, meg is kapták, az kérdéses, hogy az ő vagy az engedélyező hibájából kevesebb, mint 2 héttel a verseny előtt. De ennek szvsz semmi jelentősége, mert a zöldek úgyis megtámadták volna, és akkor akár évekig is elhúzódhat az ügy.
A dolog egyszerű, utólag lejátsszák a bírósági meg egyéb fellebbezési procedúrákat, és 1-2 év múlva kiderül, volt-e érvényes engedélyük.
Ezen miért kell meglepődni? Nálunk mindenkinek mindent lehet...
A norvég vagy finn multi (azért őket említem, mert ott dolgoznak ismerőseim és részesei voltak+ náluk még a környezetvédelmet is komolyan veszik-legalábbis a saját határaikon belül) itteni alkalmazottjai, hogy a csapatépítő tréningen legyen valami "nagy durranás" a vízimentők "szabad kapacitását" kihasználva motorcsónakkal szágoldoznak a Balatonon,(múlt év ősze), a másik banda egyik tagja pedig 2 évvel ezelőtt büszkén mesélte, hogy bakonyi természetvédelmi területen kvadoztak....
Én tájvédelmi körzetben lakom, naponta találkozom az erdőben krosszmotorosokkal akikkel senki sem tud mit kezdeni...és nem is akar (kis falu, mindenki ismer mindenkit az erdész, a polgármester, a körzeti megbízott...stb, de mindegyiklnek van egy-egy rokona, szomszédja aki motorral dúlja fel az erdőt) Csak nálunk (1200 fős falu legalább 15-20-an motoroznak rendszeresen az erdőben)
Ezek után az a néhány tucat autó- nem oszt, nem szoroz....
Hiába kapott engedélyt a hatóságoktól a Közép-Európa Rali szervezője, hogy az autók áthaladhassanak természetvédelmi területeken, a határozatok nem emelkedtek jogerőre a versenyig. A hatóságok nem kommunikálnak, a szervezők a megszokott nyilatkozatokat tették: hőbörögnek a zöldek, minden rendben van. Pedig nincs.