Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem. Páromnak szeretnék venni egy mechanikus órát. Most egy "gagyit". Nincs rá sok pénzem maximum 10.ezer ft. Tisztában vagyok vele hogy ennyi pénzért ne várjak jót, de mégis esetleg javítás szempontjából van e tapasztalatotok hogy pl a winner, ik, s&k,shanhuan milyen márka?Melyik gagyi márkát érdemes választani?
Fémszíjból kéne kivenni pár láncszemet. A picur átmérőjű tengelyt kéne kiütni belőle, majd összeillesztéshez betenni. Milyen szerszám való hozzá, mennyibe kerül és hol kapható?
Gratulálok az órához. Nekem egy Tag carrera 1887 hozott a Jézuska 7750 szerkezet.
Sajnos az enyém naponta 3-4 x megáll mikor hordom.
Eddig még nem találtam órást aki bevállalná a javítást .
Jöttek a hülye dumával ha szétszedem szétesik, beletörik a csavar stb.
Külföldi fórumokon tájékozódtam, sajnos egy probléma van ezekkel, hogy nem a legideálisabb körülmények között szerelik össze. Sok kosz kerül a szerkezetbe, és a legtöbb helyen nincs olaj.
Szóval valószínűleg egy karbantartás kellene rá. Szétszedni, olajozni, össze szerelni.
Még annyi, hogy egy külföldi blogon dicsérték a szerkezetet :) ez némi túlzás, de ahhoz képest hogy koppintás azt írta az anyagminőség nem rossz, csak sok a kosz a szerkezetben.
igen napi használatban van most. Próbálgatom, hogy milyen, majd 2-3-4 hét múlva beszámolok.
Eddig csak az elején, a kibontás után húztam fel kézzel, utána soha nem húztam fel kézzel. Hanem az automata felhúzó megy, úgy, hogy napi kb. 12 órát van a kezemen, a másik 12 órát a szekrényen tölti. Nem állt le még, bár szerintem nem túl sok a tartaléka reggelre. Egyszer kipróbálom majd azt is, hogy mennyit megy a levétel után. (Ugye egy jó svájci óra kb. 40 óra járástartalékot tud, na itt tuti nincs több 20 óránál, sőt örülhetünk, ha 15óra.)
Kb. +15 másodpercet sietést szed össze a 12 óra végére, de mintha abból leadna éjjel 5 másodpercet, szóval naponta szerintem olyan +10 másodpercet játszik. (Kb. ez is jön ki.) Mobillal mérve, nem tudom, hogy az egyáltalán pontos-e. DE a pontatlanság nekem nem zavaró.
Nagyon tetszik, szép, ennyi pénzért nincs kifogásolható rajta, majd kiváncsi vagyok mi lesz vele hosszú távon.
A mutatók, a dátum mind lépked szépen, kipróbáltam. Dátum, 39-ig lép, tehát 31-én nyomni kell neki egy 10 nomást a felső jobb gombbal, és akkor megint szépen mutatja a nap dátumát (1-et). Egy hónapig megint nem kell nyomkodni.
A kis sárga mutató is szépen körbejár (1-7-ig, ami a napnak felelne meg: 1-hétfő, 2-kedd, stb. egészen 7-vasárnapig). Ez szinkronban megy a dátum kijelzéssel.
A kis piros mutató igazából csak dísz, az nem mozog, csak a jobb alsó gomb megnyomására mozgatható. Ugrik egyet. Felfogható, hogyha valami jelzés kell, akkor 1-be, 2-be, stb-be állithatom. DE amúgy nincs semmi értelme.
Szép darab, amúgy.
Kérdéseim a szakértőkhöz:
Szerintetek ezek mennyit bírnak? Egyáltalán köves szerkezetek ezek?
Szerintetek ezeket is bekenik olajjal az összerakáskor, vagy szárazon szerelik össze?
Van némi csikorgó hangja a rotortengelynek. (Más komolyabb orámnál nincs ilyen hang.)
Szerintetek ezt a mechanikát érdemes olajoztatni utólag, vagy inkább ne is engedjek senkit hozzányúlni, mert nem szerelhető a minősége miatt? (Egyszer szétszedik azt annyi.)
Valaki csinál egyáltalán ilyen olcsó órához szervizt, olajozást?
Azért kérdezem ezeket, mert van régi 1960-as korabeli orosz órám, azt nagyon szépen lehet szerelni, olajozni, és még most is pontosan jár (+7mp/nap). Ha ez is szervizelhető, szívesen beleteszek még majd évek múlva pénzt, mert tényleg tetszik a külseje, és azért a belseje se kopjon szét (egy olajozást azért megérdemel ez is, ha tényleg jó a szerkezet).
Vagy ne is számoljak vele, hogy 2 évet kibír?
Elöre is köszi a választ, ha lesz :) üdv és BUÉK: Karcsi
Valószínűleg rosszul fogalmaztam. Most megnéztme pár órát amit elmentettem a múltkor. A többsége nem is kronográf, hanem dátumot jelölnek (ha nem kamu) a kismutatók. 1-7, 1-31, 0-24 ilyen számozással vannak.
Amíg nem kérdezik meg, hogy mit tud az óra, addig nincs baj, ha csak dísznek vannak :)
Ennél pl. a kismutatók és a 2 gomb is csak dekoráció... A leírásban is benne van.
A közeli, jobb felbontású képeken látszódik a térbeli elhelyezkedéséből a mutatóknak ha valódiak. Olyat válasz, ahol egyértelműen kiemelik a kismutatók funkcióit, és a közeli képeken is jól látszódnak hogy valódiak.
Remélem.. :) 7500 Ft volt, csodát nem várok, de ha elég pontos és 1-2 évet elmegy meghibásodás nélkül, akkor szerintem nem volt kidobott pénz. A design meg nagyon bejön.
Bújom a netet kínai órák témában, valahol találtam egy "feketelistát" márkafelsorolással, köztük volt a Jaragar, minőségi problémák miatt, pedig nálam befutó lenne...
Van egy hibátlan 18 éves Citizenem, nyilván azzal nem ér fel, de ha pár évet elmenne hibátlanul, nem lenne rossz vétel mert nagyon tetszik, tegyük hozzá fotóról.. :)
Udv Urak ! Vettem egy uj Casiot, nagyon szep meg minden, de mikor hazajottem, kicsit meglepodtem. Ilyen Miyota szerkezet van benne. Ez mar akkor nem eredeti Casio ? S egy ilyen szerkezettol mit lehet varni ? Elmeletileg japan szerkezetek. Kb. egy jo tokban hany evet huznak ki ?