Ja, én mindenhol felborítom a vízzel teli vödröt ( nem szándékosan ), aztán valaki abba a kis vízbe is képes fuldokolni, pedig csak fel kellene állnia a nagy hasra eséstől és másként néznie a dolgot:D
Na, basszus, fél napig nem nézek ide és kiderül, hogy van élet a topikban.
A képre írtakkal kapcsolatban: nem vagyok művész, a kép nem művészi alkotás. Szíved joga, hogy ilyen mércével mérd. Az is biztos, hogy ilyen mércével a kép elég soványka. Szerintem téves, önmagáért való okoskodás, önfényezés amúgy ilyen képet művészi alkotásként mérni.
Nem átvitt értelemben, hanem konkrétan virágfotózáshoz kellenek a vázák, úgyhogy ebben az értelemben megtöltő ember vagyok. A lánynak szerintem kifejezetten szép nőies, bájos arca van, a frizurájára lehetne mondani, hogy fiús, de azt is csak addig, ameddig nem látod tetőtől talpig. Az kétségtelen, hogy ez nem egy lélekfeltáró portré, a szociós változatból, de Ikajli Pista sosem törekedett olyanokra. mosoly
Csak poénból dobj be egy portrédat ide. Felmagasztaljuk. Elvégre ez egy fényképész fórum. Szívesen látnék gyakorlati példát. Az érveléseddel az a hiba, hogy attól, hogy a kép nem egyedi, vagy művészi attól még bizony jó. A tudás, képesség, készség folyamatban mindenki tudja, hogy a kép milyen helyet foglal el a piacon. Sokan képesek elkészíteni. Készség szintjén viszont kevesebben tudják folyamatosan produkálni. Ez utóbbi viszont alap egy szolgáltatás esetében. A művésziesség a legtöbb esetben fel sem merül, vagy egyenesen hiba lenne.
Nekem komoly vázagyűjteményem van, mert szeretem a szép vázákat. Meg a szép lányokat is. Ez a lány kifejezetten szép, és rendkívül nőies. Persze én inkább a papnékhoz vonzódom, úgyhogy ezen nem fogunk összeveszni. mosoly
Én nem látom annyira kikerekedett művészi alkotásnak a művet, se a modellt, nem bántás ez csak egy vélemény és biztos nem lesz népszerű, mert őszinte.
Egy kisfiús csaj trenből kiragadva a szokásos deformálódásokkal, majd annak megfelelően beállítva...egy erőltetetten megrendezett dolog.
Számomra unalmas és ellenszenves...."tucat mű" érzést keltő.
Tehát semmi őszinteség nincs benne.
Maga a kép az oké és eltalált beállítások, megvilágítás bár ez számomra olyan, mint a mostani csics filmek, semmi tartalom-olcsó színészkedés-stílustalanság és csak egy látványos tűzijáték, ha példálóznék..."szép és üres váza".
Nagyon sok dicséretet kapott egy másik, kevésbé mosolygós képe több facebook csoportban. Az arc, a tekintet, a haj főleg. Ilyenkor eltűnődök azon, hogy egy ilyen portré sikeressége mennyire múlik a modell szépségén, és mennyire a fotóson. Szerintem sokat számít a modell szépsége. Mondjuk páran a tónusokat is dicsérték, ami azért jól esett.