Én nem hiszem, hogy nekünk kéne igazságot tenni ebben a kérdésben. Más kultúra, más világ, más törvények, más vallás mindkét oldalon. Nem lehet az un. nyugati értékrenddel ezt megítélni.
:-))) Vannak egyértelmű pillanatok a törénelemben, amikor az ilyen kérdések felvetése egyenlő a vereséggel. Példul: Irak lerohanása III. Birodalom? Értem mir akarsz kilyukadni. Tibet, a II: világháború, 1956, Dél-Szláv válság?
Ezek számomra egyértelműek voltak. Persze lehet, hogy Hitlernek, Maonak, Sztálinnak volt igaza. De az ő igazuk nekem nem kóser. Valahogy a lelkem azt súgja. Mi lehet ez. Reinkarnációs tapasztalat, kultúrális propaganda, nevelés?
Teljesen mindegy. A lényeg, hogy visszaéltek az emberek bizalmával, életeket tettek tönkre tudatosan, és .....nem bántak meg semmit.
És próbáljon meg az ember bármi háztartási elektronikát, számítástechnikai cuccot venni, ami nem kínai gyártású...
A "nyugat" mindent gyártást kihelyezett Kínába, ezzel 10 év alatt 40 év technikai lemaradását és tudásanyagát pótoltuk be nekik, plusz ők vannak többen, mostantól tetszik, nem tetszik, már ők (is) diktálnak.
Így amikor Kína azt fogja mondani, hogy húzzatok el a francba, semmi közötök pl Tibethez, akkor a közeleg a nap, hogy az USA és Európa némi emberijogi dörmögés kíséretében el is fog húzni a francba.