Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Ja, és szerinted miért van az, hogy se a rohadt NATO, se az EU kapcsán nem zsezsegett egyetlen politikus se a költségvetés érintettségéről, se a részvételi küszöb eltörléséről. Pedig ha valamihez, ezekhez tényleg minősített többség kellett volna mindenféle logika szerint...
Apró nüansz, hogy ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítenék a közvetlen demokrácia-gyakorlás intézményét, ami ugye alkotmányos alapelv, és 100%-ban kiszolgáltatnák a társadalmat a politikai elitnek.
Ugyanis nem tudsz olyan országos hatáskörű, a Viccház illetékességébe tartozó kérdést feltenni, ami ne érintené valahogy a költségvetést. Az EU is érintette (milliószor jobban), a NATO is érintette (sokkal jobban), az állampolgársági dolog és a privatizációs tilalom is érintette volna, ha megkapja a többséget.
Az Alkotmányban meg ugye írva vagyon, hogy:
2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam. (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
A te értelmezésed szerint miről lehetne népszavazni egyáltalán?
Mindegy, hogy melyik év költségvetését érinti. A törvényi tiltás sem részletezi ezt.
Ez tény, egy kritérium azért van - általában a jogban - hogy annak a dolognak (jelen esetben költségvetésnek) létezőnek kell lennie.
Elutasítani. A korábban említett dolgok miatt. Mindegy, hogy melyik év költségvetését érinti. A törvényi tiltás sem részletezi ezt. Ami költségvetést érint arról nem lehet népszavazni. Ennyi. Semmi mást nem kellene belemagyarázni.
"Viszont spec az AB akkor dolgozik jól, ha az Alkotmányból dolgozik, és nem nézi semmiféle kormány, semmiféle politikai rendszer érdekét, prioritásait."
Ezek a derék testületek meg hozzák az egymásnak teljesen ellentmondó, logikátlan ítéleteket.
Ez mondjuk tény, én is szoktam háborogni rajta. De szerintem a bírósági reform (emmán szitokszónak foglalt) racionalizálás túlmutat ennek a topicnak a keretein.
Viszont spec az AB akkor dolgozik jól, ha az Alkotmányból dolgozik, és nem nézi semmiféle kormány, semmiféle politikai rendszer érdekét, prioritásait.
Mindenki rohan a bíróságokra, beleértve az alkotmánybíróságot is.
Tudod, ez a jogállam természete, hogy akinek valamiféle kárt okoznak, az a bíróságra rohangál. Voltaképpen létezne egyéb megoldás is, de mi itt állítólag jogállamban hajtunk, és a másféle megoldások nem igazán komformak vele.
És hogy miért nem fejlődik a gazdaság? Többek között ezért.
Miért, szerinted jobban fejlődne, ha a károsultak nem a bíróságra rohangásznának, hanem más módon vennének elégtételt?
Sikerült rátapintanod egy nagyon súlyos problémára. Mindenki rohan a bíróságokra, beleértve az alkotmánybíróságot is. Ezek a derék testületek meg hozzák az egymásnak teljesen ellentmondó, logikátlan ítéleteket.
És hogy miért nem fejlődik a gazdaság? Többek között ezért.
Szerintem pontosan ezt fogja tenni, akinek kárt okoz a dolog. A magyar politikai elit meg totál jogi analfabéta (pedig túlteng közöttük a jogi végzettség), úgyhogy legfeljebb megtörténik az, ami minden hónapban szokott, hol regisztrációs adóval, hol orvosok ügyeleti díjával, hol rendőrök túlmunkájával, hol ezzel, hol azzal...:)))
Ez a nepszavazas arrol szolt, hogy az emberek utaljak a kormanyt.
Ez idáig tényszerű, szerintem 1962 óta ennyire közutálatnak örvendő kormányunk nem volt. Hogy ki miért, az már jóval heterogénebb, ahogy az is, hogy ki miért mondott igent a vizitdíj eltörlésére. Viszont fenntartom, hogy sokkal több embert zavart ennek a dézsmának a bevezetési módja, meg maga az ilyen módon való pénzbeszedés, mint maga a 300 Ft.
Már az Éger topciba beírtam, de ide még jobban illik:
Agresszív kismalac gondolkodik magában: - Ó, ezek a rohadt házak! Ó, ezek a rohadt autók! Ó, ezek a rohadt fák! Nyelne el mindent a köd.......ó, az a rohadt köd!
Követeljük, hogy jövőre ne legyen vizitdíj meg tandíj, meg kórházi tartózkodási díj, de követeljük, hogy idén még legyen!!! Micsoda szemét kormány, aki azonnal teljesíti a követelésünket és nem vár vele, követeljük, hogy a költségvetést módosítsák! (Ja, hogy nem költségvetési tétel a vizitdíj stb,... Akkoris!!!) Idén még fizetni akarunk!!! Ja, hogy már több fideszérzelmű kórházigazgató hétfőtől nem szedi be? Akkoris!!! Nem teljesítik a népakaratot!!!
(Csak most már kezdek elbizonytalanodni, hogy mit is akart a nép.)
Rohadt Gyurcsányi eltörölte a vizitdíjat, de én fizetni fogom, nem hagyom, hogy a szemét kommunisták tönkretegyék az egészségügyet!!!! Gyurcsányi takaroggy, majd Dr. Orbán Viktor, Magyarország Örökös Miniszterelnöke visszahozza a vizitdíjat 2009. januárjáig, és nem mennek tönkre a háziorvosok!!!!