Keresés

Részletes keresés

toloba Creative Commons License 2008.02.13 0 0 834
Nem értem én eztet, igennel köll szavazni, de azé vannak akik helyezkednek mán...ugyan mér???

Orbán minisztere az Aviva Életbiztosítónál

2008. február 13. 17:43 |

Decembertől öt évre Stumpf István, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere, jelenleg a Századvég Alapítvány elnöke került a 2,1 milliárd forint jegyzett tőkéjű, a több pénztáras egészségügyi ellátás iránt is érdeklődő Aviva Életbiztosító Zrt. felügyelőbizottságába, miután októberben e posztról távozott Ugodiné Klemencsics Márta.

A biztosító ugyanakkor 2012-ig meghosszabbította a másik két felügyelőbizottsági tag - Bod Péter Ákosegyetemi tanár, korábbi pénzügyminiszter, majd jegybankelnök, illetve Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke - megbízatását.

HVG
http://hvg.hu/hvgfriss/2008.07/200807HVGFriss_3238.aspx
Antisystem Creative Commons License 2008.02.13 0 0 833

Egyik se rabolt el 3 kontinenst, egyik se szórt atombombákat civilekre...

Ez különbség. A népirtás és rablás meg hasonlóság.

(biony, az időszámítás nem a XX. századdal kezdődik, amikor a kapitalizmus már tényleg jámborult egykori önmagához képest)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (829)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.13 0 0 832

Hát, tartok tőle, hogy ennek a derbynek a végén nem a te véleményedet osztók fognak röhögni...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (830)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.13 0 0 827

Nem kűzd a Nyugat túltermeléssel

A, viccből dotálják a szőlőtőke-kivágást időnként...pl...

Amúgy a világ legnagyobb piaca, és itt van mellettünk.

Tényleg? Szomszédosak lettünk Kínával? Oroszországgal? Na mert ezek a világ legnagyobb piacai...

Hülyeség lenne ezt nem kihasználni.

Ki kell használni, nyilván. De nem olyan áron, ahogy azzal a magyar állampolgárok tömegei szívnak.

Érdekes megközelítés, hogy azért szív az ország 2/3-a, mert az Unióval bonyolódik külker forgalmunk 3/4-e (mely Unióba most már beletartozik a teljes KGST piac is, ha a SZU-t leszámítjuk...)

Most. És hány termelőegység is lett tönkretéve ezért?

ÜdV

Előzmény: Póli (826)
Póli Creative Commons License 2008.02.13 0 0 826

"az amúgy is túltermelési válsággal küzdő nyugat piaca kellett...akkor is, ha ezen az ország kétharmada szív..."

Nem kűzd a Nyugat túltermeléssel (hagyd el végre, hogy 1929-es szemlélettel vizsgálod a világgazdaságot), pont annyit termel amennyit el tud adni. Amúgy a világ legnagyobb piaca, és itt van mellettünk. Hülyeség lenne ezt nem kihasználni.

Érdekes megközelítés, hogy azért szív az ország 2/3-a, mert az Unióval bonyolódik külker forgalmunk 3/4-e (mely Unióba most már beletartozik a teljes KGST piac is, ha a SZU-t leszámítjuk...)

Előzmény: Antisystem (818)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 825

Tehát a válasz nagyon egyszerű:

-igen

-igen

-igen

Előzmény: Törölt nick (824)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 824

Poll: te hogyan szavazol márc. 9-én?

HansBlack Creative Commons License 2008.02.12 0 0 822
En tavolmaradasommal szavazom.
Jo tavol maradok tole, legalabb 2000 kilometerre.
Előzmény: arpiblog (-)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.12 0 0 821

Ennél egyszerűbb, és átláthatóbb: azért van ma igazad, mert 1990-ben valami nagyon el lett cseszve itt, és sokan igen nagy árat fizettek és fizetnek ma is azért, hogy ma igazad van. A történelemben a meglévő keleti piacaink bedőlése, és az azt kisérő csődhullám címszóval leled a dolgot. Pl. Ikarusz, ami pár hónappal ezelőttig agonizált...de örüljünk, vannak lengyel Volvóink, és van használtbusz-botrányunk.

ÜdV

Előzmény: nemhívő (820)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.12 0 0 820
Értem én. Igazam van, de mégse.
Előzmény: Antisystem (814)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.12 0 0 819

Á, dehogy, pár hete velem is közölték a patikában, hogy csúf potyautas vagyok...ehhez képest meg 9 éve ugyanaz a munkáltatóm, és a táppénzemet simán számfejtették a bevallások, befizetések alapján, amikor kellett... érdekes, no...

:)))

ÜdV

Előzmény: big-lesz (817)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.12 0 0 818

Urban legend.

Ha te mondod...én már csak urban legendek terjesztéséről vagyok híres:

Az Algopyrin gyártója valóban többször – legutóbb 2006-ban – kérte, hogy a vény nélkül rendelhető kategóriából vényköteles státusra módosítsák a medicinát. A Sanofi-Aventis hangsúlyozta, hogy semmilyen új gyógyszerbiztonsági probléma nem merült fel az elmúlt időszakban sem, csak a trendekhez kívánt igazodni. „2006-ban azért kértük a készítmény státusának megváltoztatását, mert alkalmazkodni kívántunk az európai gyakorlathoz, hiszen Magyarország az egyetlen európai uniós ország, ahol a metamizoltartalmú készítmények recept nélküli kategóriába voltak sorolva” – mondta a FigyelőNetnek Závoda Katalin, a cég marketingvezetője. A Sanofi-Avensis közleményében ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet egy másik, recept nélkül kapható, hasonló nevű gyógyszerére is. Arra azonban a gyártó sem tudta a választ, hogy miért pont most hozták meg a döntést.

http://www.fn.hu/belfold/20070110/tenyek_legendak_algopyrin/

Ez fából vaskarika. Ott vannak piacaink, ahol versenyképesek az áruink.

Na ya, és nekünk ugye az amúgy is túltermelési válsággal küzdő nyugat piaca kellett...akkor is, ha ezen az ország kétharmada szív...

ÜdV

Előzmény: Póli (810)
big-lesz Creative Commons License 2008.02.12 0 0 817

óbégatók többsége

drága Anti, Te nem ellenpélda vagy, csak a kisebbséghez tartozol...

:o)))

Előzmény: Antisystem (815)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2008.02.12 0 0 816
nem
nem
nem
Antisystem Creative Commons License 2008.02.12 0 0 815

azt vélelmezem, hogy az óbégatók többsége, nagy valószínűséggel a rendeletek pontos ismerete nélkül, a potyautasok közül kerül ki...

Itt vagyok rögtön ellenpéldának:)))

ÜdV

Előzmény: big-lesz (813)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.12 0 0 814

Hát merre vannak a mi piacainak, ha nem nyugaton?

A maradék égtájakat ajánlom figyelmedbe...

Merre irányul a magyar export döntő része? Szerinted?

Ma nyugatra. Ennek az árát szívta meg a magyar ipar és mezőgazdaság nem kis részének szétverése, a gengszterváltás áldozatai...erről beszélek, kérlekszépen...

ÜdV

Előzmény: nemhívő (792)
big-lesz Creative Commons License 2008.02.12 0 0 813

Gazdálkodják ki a 26E/hós járulékomból a 900 Ft vizitdíjat.

valami eszembe jutott, egy ötlet, amit sajnos nem lehet komolyan venni, mert jogilag nem működik.

te nagyon hangsúlyozod, hogy tb befizető vagy!

nagyon is kiváncsi lennék egy olyan népszavazásra, ahol a jogosultság kritériuma egy tb igazolás a befizetésről!

érdekes eredmény jönne ki, azt hiszem. :o)

azt vélelmezem, hogy az óbégatók többsége, nagy valószínűséggel a rendeletek pontos ismerete nélkül, a potyautasok közül kerül ki...

Előzmény: big-lesz (811)
big-lesz Creative Commons License 2008.02.12 0 0 812

Nem adok töredékét sem, mert bár allergiásként rendszeresen gyógyszer kéne, inkább nem szedek és szenvedek, de nem fizetek!

(elkerülte a figyelmemet...)

hát tudod!???

ez a te döntésed!

gondolom azzal tisztában vagy, hogy mit kockáztatsz!

szenvedni, önmagában is butaság, de ha munkaképtelen leszel, akkor..?

egy repedést kezelni a falon mindíg egyszerűbb és hatékonyabb, mint megvárni, hogy összedőljön a ház!

hmmm...

Előzmény: Kivlov (798)
big-lesz Creative Commons License 2008.02.12 0 0 811

Beutaló 300, vizsgálat 300, receptíráskor 300.

+ gyógyszer 3000.

4000 Ft / hónap

ez szerintem olyan, mint a lakásbiztosítás vagy a lottó. fizetjük, fizetjük aztán az elöbbit a szerencsétlenekre költik, az utóbbinál az 1 db főnyeremény-nyertes jár jól.

a biztosításnál reménykedünk, hogy ne érjen bennünket kár, ha ért, akkor gyakorlatilag megkapod az eddig általad befizetett összeg többszörösét.

vagyis, hogy eddig mit fizettél be, az érdektelen, mert ki tudja mennyibe fogsz te még kerülni nekünk...

és amire persze nem reagáltál;

az évtizedekig tartó ingyenességnek most fizetjük a számláját.

így jártunk!

(éspersze, ne legyél te sem súlyos beteg!!!)

nem tudom a te háziorvosod milyen, a mienk kézben tartja a családot, bár ritkán vagyunk betegek, ismer bennünket kivül-belül. :o) talán ezért is lehetséges, hogy pillanatnyilag 25 km választ el bennünket, gond esetén telefonon ad tanácsot, még egyszer sem tévedett! :o)

vagyis, eljárni évente a háziorvoshoz egy kontrollra baj nélkül is szükséges, szerintem. ez 300 Ft-ot mindenképpen megér. hogy a háziorvostól indl be a gyógyítási folyamat, ez számomra értelemszerű.

az általad számolt összegből viszont vond le, hogy az orvos felírhat 3 hónapi adagot! vagyis minden 2., 3. hónapban az összeg 3300 Ft.

én azt hiszem, ha akut baj van, akkor nem ezt az összeget fogja az ember számolgatni. ha krónikus, akkor pedig be kell osztani az időt, energiát. ha már ott vagy, ellenőriztetsd a szemedet, fogaidat, ezt-azt. 1 vizitdíjért. :o)

ha veszed a fáradságot és elolvasod a rendeletet, végig, akkkor a "felső határ"-nál a következőt találod:

Járóbeteg-szakellátásban naponta egy vizitdíj / Ugyanazon egészségügyi szolgáltatónál egy nap több járóbeteg-szakellátás igénybevétele esetén a vizitdíjat csak egyszer kell megfizetni

Előzmény: Kivlov (801)
Póli Creative Commons License 2008.02.12 0 0 810

"ja versenyképes nyugaton. Apró nüansz, hogy a piacaink meg nem arra lennének..."

Ez fából vaskarika. Ott vannak piacaink, ahol versenyképesek az áruink. Azaz a kisebb szállítási költség, és a vámunió következtében az Unióban.

És nem mondjuk Pápua-Újguineában.

"A Sanofi vonatta ki a vénynélküli körből az Algopyrint"

Urban legend.

Előzmény: Antisystem (789)
KrónikáS Creative Commons License 2008.02.12 0 0 807
Én nem megyek el szavazni, mert egyrészt szerintem ezt a kérdést nem így kell eldönteni, másrészt meg majdnem mindegy, hogy a szükséges pénzt milyen formában fizetjük ki. Mert valamilyen formában mi fogunk fizetni. Valaki egy kicsit jobban jár, van aki egy kicsit rosszabbul, ha eltörlik a vizitdíjat. Én valószínűleg rosszabbul, mert gyakorlatilag minden jövedelmem szem előtt van, s valószínűleg az én adómból és járulékaimból fogják pótolni a kieső pénzt. Na de le van!!!!! Enyit kibirok.
nemhívő Creative Commons License 2008.02.12 0 0 806
Ok. Félreértettem!
Előzmény: Kivlov (805)
Kivlov Creative Commons License 2008.02.12 0 0 805

Hogyne kéne!

Ez csak az eü. járulék.

nemhívő Creative Commons License 2008.02.12 0 0 804
Akkor sem kell fizetned. Ennyi a történet.
Előzmény: Kivlov (803)
Kivlov Creative Commons License 2008.02.12 0 0 803

Ez nem a jövedelmem, hanem a járulékom.

Előzmény: nemhívő (802)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.12 0 0 802
Lassan mert kisodródsz! Ha a te jövedelmed csak ennyi, akkor simán mentességet kapsz a jegyzőtől. Nem is kell fizetned.
Előzmény: Kivlov (801)
Kivlov Creative Commons License 2008.02.12 0 0 801

Beutaló 300, vizsgálat 300, receptíráskor 300.

+ gyógyszer 3000.

4000 Ft / hónap

Majd szarok fizetni.

Előzmény: Geyza (800)
Geyza Creative Commons License 2008.02.12 0 0 800

Nem adok töredékét sem, mert bár allergiásként rendszeresen gyógyszer kéne, inkább nem szedek és szenvedek, de nem fizetek!

Jó nagy marha vagy!

Előzmény: Kivlov (798)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.12 0 0 799
Eddig is az volt. Lóvé kérdése. Csak az egyre kevesebb és a jelenlegi rendszerek mellett így is egyre többet kellett az egyénnek az oktatásra fordítania. Tehát nem értem, hogy a jelenlegi rendszer fenntartása kinek áll érdekében?
Előzmény: zsand-arc (794)
Kivlov Creative Commons License 2008.02.12 0 0 798

Én elvből nem adok borítékot, mert adómentes jövedelmem nekem sincs, akkor másnak miért legyen???

Mellesleg az orvos gyógyításra esküdött, akkor gyógyítson.

Előzmény: big-lesz (796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!