ha nem létezne,nekem nem lenne....Gazdag ismerősök kiköltöztek Kanadába,rám hagyták teljes halállományukat.Mollikat ,sügereket,piros és ananászszifókat és két darab nőstén y kéket.Még életemben nem láttam hasonlót sem.Olyan mint egy zöld szifó ,csak kissé lilásba hajló kék színe van....Akartam hozzájuk hímeket,de hasonló színűt sem láttam még sehol.Nem festettek,az már biztos,mert ahogy nőnek ,egyre élénkebb kék színük van....
A városligeti tóból befogott aranyhalam pedig ahogy nő,egyre kevesebb benne a piros szín-rózsaszínű lesz az egész,mint egy malac...:o)
hát sajna én már vettem egy kisebbet. Ha 1 honappal elöbb tudom tuti kell. Sajna a mostani 200L-es akváriumhoz csináltattam már egy szekrényt is asztalossal (az se volt olcso).
Uh nagyon jol hangzik. Kb 1 honapja kerestem egy nagy akváriumot ezerrel, de sehol se volt semmi. Igy egy sráctol vettem 200L-est. Még ez is kicsinek bizonyul nekem. Helyem van böven. Sajnálom hogy nem láttam hamarabb. :-( Mindenhova kiirtam, de senki nem válaszolt :-(
Nos már régebben is szó volt róla, hogy akarok egy nagyobb akváriumot, de nincs helyem. Így eladó sorba került az 500 literes akváriumom, tartókonzollal + Hydor príme 30-as külső szűrővel, tetővel egyben. Méretei: 116x83x50, de a konzol miatt 5 cm-vel magasabb, illetve 30 cm-vel hosszabb, mivel van egy tartó a szűrőnek. Kereke van, így könnyen gurítható. Ár: 55 ezer. Szállítást nem tudom megoldani.
Most is csurig van töltve, nincs karc, se repedés rajta.
Sajnos idáig egy boltban se kaptam ilyen halat. Fátyolos farku aranyhalam, már van több is , igy azt nem kell "fognom" :-) de azért köszi :-) ha valaki pesten mégis tudna a halakrol az irjon!!! Köszi
Szinte bármelyik akvarista szakboltban kapható.Fátyolos aranyhalat,ha szerencséd van a Városligeti tóban is foghatsz hálóval,vagy horoggal:o) Pár hete fogtunk egy pirosat.30 centiset....
Tud valaki segiteni hogy hol kapok gombafejü aranyhalat és égrenézöt? Elvileg már csak ezba kettö hiányzik :-) Mindet össze akarom gyüjteni. Most vettem egy 200L-es akváriumot. Olyan jol elvannak benne. Elöre is köszi.
van fémes kék és nem zöld szifó???Mert ismerőseim kiköltöztek Kanadába és "rámhagytak"sok más hal mellett két nőstény,fémes kékes-lilás színű szifót,amely teljesen olyan,mint a zöld,csak kékeslilában....Ugye ezek nem festett ,illetve génkezelt jószágok???
Kitakarítottam az akváriumot 100%-os citromlével, alapos kiöblítés után Sera aquatannal kezeltem a friss vizet, majd új Betták miatt Dezinfekt-tel kezeltem a vizet.Egy hét után elkezdtek elpusztulni a Plattijaim, úgy hogy lesüllyednek az akvárium aljára, ott pihennek,majd dőlöngélnek, és elpusztulnak.Részleges vízcserét csináltam, majd egy-két nap elteltével a páncélos harcsák is elkezdtek elpusztulni. A plattik a szűrőb alá mennek pihenni.A halakon külső betegség nyomok nincsenek.Elővigyázatosságból Dezinfekttel lefertőtlenített tubifexet adtam nekik. Én mérgezésre gyanakszom. Ha valaki tud , kérem segítsen!!!!
Kezdőnek számító akvarista vagyok annak ellenére, hogy sikerült már "összehoznom" két vitorlást, és viszonylag ritkán van halhullásom. Most viszont megpusztult a lélegeztetőm. Annyit sikerült kitalálnom, h. az egyik membrán adta meg magát. Hol találhatok pótlást? A Szerkentyű márkája: hailida
szia !ne itt tegyél fel kerdeseket mert itt nem válaszolnak !az akváriumokba tegyel fek kerdest az a fórum még él!és ami a kérdésedet illeti végyél botiát!
Azzal a kérdéssel fordulok felétek hogy mit lehet tenni az apró csigák ellen amik nagyon rövid időn belül hihetelen mértékben elszaporodtak.Naponta kell hogy szedjem ,hogy ne csak a csigákat lássam.
Van e olyan halfaj ami megeszi vagy mit tehetek ez ellen?