Keresés

Részletes keresés

Péter az állat Creative Commons License 2011.08.16 0 0 852

Telek választék van. Érdemes személyesen körbenézni. Például remek hétvégi program lehet. :-)

Előzmény: KPanka (846)
Péter az állat Creative Commons License 2011.08.16 0 0 851

Végülis ettől a háztól sincs messze a tó, mert a szembe szomszéd mögött van, ráadásul majdnem a kapuval szemben van az átjáró ahol le lehet jutni a partra. Hogy ott hogy jutsz le a vízre, az már más kérdés, de szvsz megoldható. Tóparti üres telket nem nagyon találsz, max valahol a nudi felé, ami légvonalban nincs túl messze, de a földön plusz vagy tíz km. Van még olyan lehetőség, hogy megveszel egy tóparti házikót, lehetőleg telek árban, amit teljesen hozzá, és átépítesz. Csinálták így is egy páran. Vagy kicsípsz egy tóparti használtat. Azokból is van jó.

Előzmény: KPanka (846)
ftc001 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 850

Hát ez egy olyan nehéz ügy... :)

Mi is mostanában költöztünk Délegyre, szintén új építésűbe. Az a gáz, hogy ha már kész van, akkor nehéz "belenézni". Legyen fasza szigetelése, jó ablakai, jó ajtói, fóliázott tetőszerkezete. Az új építésű azért is jó, mert ugye 15 misiig nincs illeték, ha cégtől veszed.

Előzmény: Törölt nick (849)
ftc001 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 848

Esetleg lehet rajta telefonszám, ami nem az ingatlanosé. És akkor fel lehet venni direktben a kapcsolatot. Én is szívesen kihagytam volna az ingatlanosokat, mert sokkal jobb az alku helyzet, ha nem kell bekalkulálni a jutalékot. 

Mindenesetre ebből a házból 1M-t le kell faragni! :)

Előzmény: Péter az állat (845)
KPanka Creative Commons License 2011.08.16 0 0 846

Köszi az infokat! :-) Persze, minél közelebb van a tó annál jobb, így azon is gondolkoztunk hogy veszünk egy telket a tó közelében és építünk egy ehhez hasonló házikót. 11-12 millából már meg lehet szerintem ezeket építeni, sőt!

Sok eladó telek van arra felé? Kb mennyiért vesztegetnek egy 400 nm-es területet?

Előzmény: Péter az állat (845)
Péter az állat Creative Commons License 2011.08.15 0 0 845

Ha jól tévedek, ez a kecó a Kéktó sétányon van. (Pontosabban inkább az Őz utcában, az Öz u., és a Kéktó sétány sarkán. De az Őz utca annyira új utca, hogy tulképp még nincs is. :-) Azt nemt'om hány szám de nagyjából úgy a Kéktó stny 114-el lehet szemben. A címmel nem tudom mire mész, mert ezeket a házakat szvsz vállalkozási célzattal (egy telekre felhúzok két lakhandlit, majd gyorsban elpattintom) építették, tehát az ikerház üres részében ha jól láttam, eddig még nem lakott senki, a senkit meg mégsem kérddezheted. Max kijössz, és két legyet ütve egy csapásra megismerkedhetsz a lehendő szomszéddal. Ő meg csak tudja, hogy kitől vette a részét. :-)

Előzmény: Törölt nick (842)
Péter az állat Creative Commons License 2011.08.15 0 0 844

Itt belátható időn belül, alighanem semmi nem fog épülni, nemhogy szilárd út. Pedig nem lenne egy hátrány ha a por miatt nem fulladnánk meg. Ha anno mikor a település levált varsányról, elkezdték volna apránként megcsinálni, mondjuk havonta csak száz métert simán betonnal mint a régi M7-est (végül is betonüzem, meg jó sok munkanélküli van a faluban) már talán rég végeztek volna. Sajnos itt az üdülőn általában szvsz megelégszenek azzal, hogy behajtsák a népektől az adót, amit időnként brutálisan megemelnek. Legutóbb, ha jól tévedek úgy 250%-al.
Mellesleg ha tónál szeretnél lakni, miért nem veszel vízpartit? Szvsz ennyiért már azt is kapnál, bár tény, hogy nem új építésűt.

Előzmény: Törölt nick (843)
Eperke1976 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 841

Nem vagyok Délegyen, szúnyog-ügyről most fogalmam sincs, régen míg lent laktunk, egész jó volt a helyzet. Irtás után, előtte néha kétségbe ejtő esténként.

Viszont jó lett a bekötőút!

Előzmény: Böbike72 (840)
Böbike72 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 840

Én nem igazán tudom,hogy mennyivel jobb,vagy rosszabb ez a vezetés,mint az előző,mert az előzővel nem igazán foglalkoztam,ezzel meg megint nem foglalkoznék,ha nem lenne velük ügyünk. De az ember akaratlanul is lát,hall,érzékel dolgokat.

Elvileg a tó közös,gyakorlatilag nem lehet egyikbe se belemenni,csak a kijelölt helyeken.Ilyen formában pedig szerintem okafogyottá válik a dolog,hogy a pl. a 2-es tavat körbe lehet-e járni,vagy sem. Mert az előttünk lévő sétányon az önkormányzat még egyszer sem vágott füvet,szedett falevelet,kutyapiszkot vagy éppen szemetet. Pénz viszont kellene a falunak, vásárlási szándék pedig felénk sok emberben meg lenne,ha a tóig lehetne megvenni a partot.Így viszont,hogy a víztől 1 méteres sávot kellett volna hagynunk senkit nem érdekelt az ajánlat.Nem tudom mennyi pénz bukott ezzel Délegyháza. Abbahagyom,mert úgy látszik ez az elhúzódó stég dolog kezd nagyon az idegeimre menni,meg felesleges is a szájtépés,úgysem hallják meg. Tavaly többen kértük a fórumon,hogy ugyan írtsanak már szúnyogot,mert nem lehet a tűző napon sem megmaradni,söpörtük magunkról a dögöket, az volt a válasz,hogy öltözzünk fel hosszúruhákba. Idén többen jelezték,hogy talán most nem kellene írtani,mert nincs a tavaknál sem szúnyog,viszont rengeteg szitakötő van,valószínüleg azok pusztították ki a vérszívókat,és félő,hogy az írtószer ártalmas rájuk is. Az írtás megvolt, július 1.-ig egy árva szúnyog csípett meg,a múlt heti írtás óta már nem számolom,tegnap este "csak" 3 csípés volt rajtam.

Előzmény: Eperke1976 (839)
Eperke1976 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 839

De mi legalább építményadót nem fizetünk.

Elvileg a tó közös, persze. Elvileg...

Nem nagyon voltam képben mostanában, de ezek szerint új polgink se sokkal több mint a grófné volt??

Előzmény: Böbike72 (838)
Böbike72 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 838

Az állandó lakosok is fizetnek,mert akinek pl.kocsija van,az fizet adót.De kiszámolták,hogy egy helyi lakos után kb. 60.000 Ft jön be az önkormányzatnak,ezért egy üdülősnek is ennyit kell fizetni. Csak ezzel az a baj,hogy nem arányos,mert én mondjuk állandó lakosként minden nap Délegyházán vagyok,koptatom az utat,használom a vizet,ezzel öregítem a csatornahálózatot,stb.,míg egy üdülős teszi ezt hétvégén,meg max.ha nyugdíjas májustól októberig. A környékünkön nagyon sok nyugdíjasnak van nyaralója,és bizony sokan el is keseredtek,nem egytől hallottam már,hogy eladná,csak én attól félek,ha nagyon szabadulni akarnak a telektől,akkor bizony csúnyán áron alul fogják értékesíteni,ami meg sejteni lehet hová fog vezetni.

De hát ez,és még nagyon sok minden más is abszolúte nem érdekli az önkormányzatot,eddig legalább a polgármester a helyi fórumon reagált bizonyos hozzászólásokra,főleg ha normális hangnemben feltett értelmes kérdésről volt szó,most már ez sincs,csak moderálás. Én meg kezdek attól tartani,hogy aki a helyi fórumon tépi a száját az büntibe kerül (Péter ez főleg neked szól). Vagy simán én kezdek paranoiás lenni,mindenestre "viccesnek" tartom,hogy az előttünk lévő szabálytalan stéget több,mint 2 éve nem tudja az önkormányzat elbontatani,én meg rá vagyok szorulva a szomszédom jóindulatára és stégjére,ha közelebbről szeretném látni a tavat. De azért nem lehet megvenni a partot a vízig,mert senkit nem lehet elzárni a tótól,csak minket! 

Előzmény: Eperke1976 (837)
Eperke1976 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 837

Mivel hogy az állandó lakosok nem fizetnek, így az üdülőkön kell behajtani... Gyönyörű ötlet!!

Én is azt néztem, vajon ha útfelújítás lesz, minek kátyúznak?? (múlt hét közepén jártam arra utoljára) Exem világolt fel, hogy itten akkor biztos nem lesz felmarás és úgy az "igazi" útfelújítás, inkább csak betömik a lyukakat és rá egy réteg aszfalt, pár hónap alatt lejárják megint. Ne így legyen...

Akkor a faluban teljesen esélytelen, hogy valaha lesz aszfaltozás? Európa utca, kiemelten, pölö??:) Gondolom nyáron megint terítenek majd sódert amit lehengerelnek oszt csókolom...

Előzmény: Péter az állat (836)
Péter az állat Creative Commons License 2011.07.07 0 0 836

Alighanem azért nem olvastál aszfaltozásról, mert szó sincs ilyesmiről.
A bekötő utat elviekben felújítják, és talán ki is szélesítik, valószínűleg azért, mert polgármesterünk választási hadjáratában az volt az első számú ígéret, hogy első dolga lesz megcsináltatni. Gondolom erre kilenc hónap után valaki figyelmeztethette. Hogy milyen minőségben végzik a munkát azt senki nem tudja. A jelenlegi állapot szerint sokra nem számítok. Ha meg mégis jó lesz, az kellemes meglepetés. Minden esetre nagyon kellett az a felújítás. Szégyen és gyalázat az az út.
Az anyagi részével meg kicsit úgy vagyunk, mint a szomorú Colombó. Egyik szemünk sír, a másik meg üveg, mivel a finanszírozása hitelből történik, amit mai magyar viszonyaink közepette, valószínűleg unokáink is fizetni fognak. De sebaj, mert ezt is megoldották, mert gyorsan felemelték demokratikusan csak az üdülőn az építmény adót a 2,5szörösére, így szvsz lazán kifizettetik azokkal az út árát akik csak minden szökőévben egyszer használják.

Előzmény: Eperke1976 (835)
Eperke1976 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 835

T. Helyiek!

Eléggé kimaradtam az utóbbi időben a helyi hírekből, néha egy-egy Délegyháza újságot találok a postaládámban, de kb. ennyi. Ezekben viszont gyanúsan egy sor se volt soha az esetleges aszfaltozásokról a faluban - elképzelhető a közeljövőben, hogy a földes utcákat rendbe tennék? Vagy ne álmodozzak??:) (A bekötőutat rendesen felújítják vagy csak kátyúzás + egy vékony réteg, tart ameddig tart??)

Mivel a házat baromira nem tudtam eladni, azon gondolkozom, ha a nyáron nem viszik el, lehet visszaköltözöm... Leginkább az anyagiakon fog múlni, de kezdem beleélni magam, hogy lehet megint délegyházi legyek...

Üdv néktek:

Eper

Böbike72 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 832

Szia ombi01 !

A kempingről magáról nincs infóm,én még sosem voltam ott,de szerintem hívd fel őket,mert a legutolsó  önkormányzati tájékoztatás szerint 1 strandunk van a Naturista kempingnél,ami nem a Tavirózsa.

Előzmény: ombi01 (831)
ombi01 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 831

Sziasztok Délegyháziak!

Szeretnénk ellátogatni Hozzátok a köv. hóban és a Tavirózsát néztük ki.

Milyen kemping (vizesblokkok, kiszolgáló helyiségek, játszótér, személyzet,stb.)? Milyen a strandja? Mennyire mély (a strandrésznél)? Milyen a vízminőség? Van értelme azon a tavon horgászni? Milyen érdekességek vannak a környéken? Szal, minden apró infó érdekelne bennünket, ami nincs fenn a honlapjukon:), mert az az érdekes számunkra! Előre is köszönjuk az infókat!

Zsombor és családja

ftc001 Creative Commons License 2011.06.23 0 0 830

Csalódni biztosan nem fogok, úgyis közelebb vagyok Varsányhoz, mint Délegyhez. :) Ezzel tulajdonképpen válaszoltam is, hogy üdülőövezet északi csücskén székelünk :)

Előzmény: Böbike72 (829)
Böbike72 Creative Commons License 2011.06.22 0 0 829

Isten (vagy a szállító) hozott kicsiny falunkban!! Ne várj csodákat,mert az ugye nincs,és akkor nem is fogsz csalódni,de összességében nem rossz hely. Hadd kérdezzem meg,merre sikerült venni? Már ha publikus!

Előzmény: ftc001 (827)
Eperke1976 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 828

Gratulálunk és welcome! Bár mi már nem lakunk ott, de azért "valahol" mégis még délegyházi vagyok, vagy mi... Remélem nektek sokkal több szerencsétek lesz!!;)

Előzmény: ftc001 (827)
ftc001 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 827

Akkor beírom, hogy június 4. óta mi is délegyházi lakosok vagyunk végre. Ráadásul a sztorink kísértetiesen hasonlít (ha jól emlékszem) Eperke történetére. A feleségemet még az albérletből vittem szülni, de már a házikónkba hoztam haza Őt, és a kislányomat. :)

Péter az állat Creative Commons License 2011.06.16 0 0 826

Szia!

Lehet, hogy egyből itt kellett volna kezdened. :-)
Dobj egy mailt az itteni címemre! Lehet, hogy tudok segíteni. Csupán az „utolsó kritérium” kérdése. :-)

És nem csak a talajvízzel jöhetsz ide, hanem bármivel. Úgyis nagyon le van ülve a topic mostanában, úgyhogy minden normális hozzászólásnak örülünk.

Előzmény: del1 (825)
del1 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 825

Bár a talajvizes kérdés már majd egy hónapos, de én csak most jöttem ide, szal most mondom: a 3. tónál van víkendházunk, elég nagy pincével. Nem vizesedik, sose volt gondunk a talajvízzel v belvízzel.

Viszont a kerttel annál több gondunk van: mivel nem lakunk ott, csak hétvégéken megyünk ki, ha egyáltalán, nincs, aki a kertet ápolja. Már kicetliztem a falut + Dunavarsányt és Dunaharasztit, de nagyon kevesen jelentkeztek, és azok alkalmatlanok arra, hogy kulcsot adjak, bemehessen. (Már többször megszívtuk: nemcsak a kert bánta, hanem pl. az eltűnt bicikli meg hasonlók.)

Nem akarom elhinni, hogy nem lehet találni egy embert, aki ért vmennyire a kerthez (tavasszal metszi a fákat, gyomlál, és meg tudja különböztetni az utifüvet a gólyaorrtól, tehát nem az ültetett kultúrnövényeket irtja ki, hanem a gyomot, nem alkoholista, nem lop, és nem kér vagyonokat). Esetleg tud vki segíteni eme ritka ember megtalálásában?

feketefelho Creative Commons License 2011.05.16 0 0 824

Igen, a talajvíz szintje mindig magasabb a tavak vízszintjénél. Most, hogy írtátok gondoltam bele, hogy nálunk is a kútban magasabban van a víz, mint az előttünk lévő tóban. A magyarázat valószínűleg a kapilláris jelenség.

(Na, szóval a tó vízszintjéhez adj hozzá kb fél métert, s az alá ne menj a pincével (bár ez is változik évről évre, mert a mi 2007-es költözésünk óta vagy 1 méterrel magasabb lett a vízszint.)

Körbe kell kérdezni a kiszemelt ház szomszádságát, hogy (ha nincs is pincéjük) milyen mélyen van a kútban a vízszint (kútja szinte mindenkinek van, szerintem).

Előzmény: Péter az állat (822)
Eperke1976 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 823

Nálunk nincs pince. De a szomszédainknál se tudok róla, hogy lenne. Mondjuk víz se...

Előzmény: Péter az állat (822)
Péter az állat Creative Commons License 2011.05.11 0 0 822

Vizesedés nálunk sincs, de pincénk sincs. Érdemes azért svsz megnézni, mert egy mélyebb pince egy magasabb vízállásnál tud kellemetlen meglepit okozni. Ismerek olyat az utcánkban, ahol van ilyen probléma. A tóparti házaknál gondolom ez annyival egyszerűbb, hogy szabad szemmel is látható a víz szintje, bár ahhoz szvsz érdemes hozzágondolni még egy kicsit.
De tény, hogy a sok tó miatt ez nálunk nem annyira probléma, mint máshol.

Előzmény: Eperke1976 (819)
Péter az állat Creative Commons License 2011.05.11 0 0 821

Konkrétan mit szeretnél tudni? Ha tudjuk, megválaszoljuk.
Ha csak általánosságokban szeretnél mazsolázni, akkor ezen a topicon kívül rendelkezésedre áll Délegyháza honlapja, és ott is találsz fórumot mindenféle véleménnyel, bár van egy pár közöttük, ami nem feltétlenül építő jellegű.
Az, hogy olcsóak az ingatlanok valószínűleg azért lehet, mert viszonylag sok ház van eladó, ami szvsz két okra vezethető vissza. Az első az, hogy az üdülő terület (is) egy „csinált” település, amit úgy a '70-es évek elején kezdtek kiparcellázni, és akik akkor tetterős fiatal emberek voltak, azok mára megöregedtek, vagy meghaltak, és az unokák már „Horvátországba” szeretnének menni, és nem a telekre. Pont mint a reklámban. A másik, hogy imádott önkormányzatunk erre a dologra adórendeletével rá is tett egy lapáttal, mikor egy laza döntéssel úgy 2.5 szörösére emelte az építmény adót, ami ha jól tévedek, azokat sújtja, akik nem ide vannak bejelentve, de csak az üdülőn. (Kettős mérce délegyhházi módra.) Szvsz azért, mert megint a nyaralókat nézik fejőstehénnek, mert aki nem itt lakik, az szavazni sem itt fog, tehát szvsz a következő választásnál megtorolni sem tudja. Egy nyugdíjasnak viszont így lehet, hogy ez elviszi egy havi nyugdíját, ami nagy érvágás, így inkább áron alul eladja. És ahogy mondtad messze nem is annyira felkapott mint az általad említett települések. Talán azért mert messzebb van a fővárostól, mint az emberek fejében kialakult „még ideális távolság”. Pedig, ha tudnák, hogy innen gyakran hamarabb bent lehet lenni a városban, mint Sz.sz.miklósról, Halásztelekről, vagy Érdről, akkor nagyot néznének.
Belvíz az tényleg nincs, illetve mi vagyunk azok a kivételek az országban, akik azt szeretnénk, hogy minél nagyobb belvíz legyen :o), tekintve, hogy ezek a tavak „mind gyakorlatilag belvizek”, és még egy méternyi víz elférne bennük. Itt egyébként inkább a víz hiány jelent problémát.
Egyébként (ha nem titkos az info) melyik tó környékén néztetek házat?

Előzmény: d.viky (818)
ftc001 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 820

Én meg szívesen segítenék, de az istennek nem tudunk odaköltözni :( Köcsög bank mindig kitalál valamit, még egy papír innen még egy papír onnan....félelmetes... Szegény asszony megszül mire mehetnénk.

Eperke1976 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 819

Nem tudom, a környékhez képest mennyire olcsó Délegyháza, én nem vettem észre, bár ha pl Dunaharasztihoz vagy Szigetszentmiklóshoz hasonlítod, akkor biztos sokkal olcsóbbak a házak. Én a csak a mi környékünkről tudok nyilatkozni: nem vizesednek a házak. Belvízzel még nem találkoztunk.

d.viky Creative Commons License 2011.05.10 0 0 818

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valami amit érdemes tudni Délegyházáról, mielött az ember odakőltözne. Nézelődünk házakat és feltűnően olcsók. Kérdés lenne, hogy van-e oka, vagy szimplán csak nincs még annyira felkapva. Illetve mennyire vizesednek a házak. Ingatlan irodákban érdeklődtünk, de persze ott mindent tökéletesnek mondanak, azért szeretném megkérdezni bennfentesektől is :) Találtunk egy-két házat a tópart körül, ami nagyon tetszene kis családomnak és az ár is reális és jó.

Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

ftc001 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 817

Szia!

Új a kecó, és 21-ig szeretnénk költözni, csak a bankkal még van egy kis huzavona.

Előzmény: rebeka77 (816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!