Nem tudom eldönteni, hogy sotobaság, rosszindulat vagy csak szimplán a mások leszarása miatt szervezték úgy ahogy szervezték. Minimum egy kiadós verést megérdemelnének!
Azért ez nem ennyire egyszerű. Ugyanis szinte minden hétvégére jut valami. Futóverseny, biciklis felvonulás, motoros felvonulás, parádé, büszkeség napja, politikai tüntetés, minden apja izéje. Amikor meg véletlen semmi nincs, akkor le van zárva a Margit-híd fele, plusz nyaranta a Lánchíd, plusz mostanság a Szabadság-híd, múltkor meg még bónusznak az Árpád-híd fele is. Egy óra alatt nem jutottunk át Budára, feladtuk, felhívtuk a vendéglátóinkat, hogy "Bocs, nem szívatjuk a gyerekeket, majd megyünk akkor, ha lehet." Mindemellett állítom, hogy ezeknek a versenyeknek van helye a városban, csak kicsit több ésszel kéne tervezni őket. Régen volt a Visegrád-Budapest útvonal, ahhoz csak a Szentendrei utat és a budai rakpartot kellett lezárni. Aztán jött a Mars Maraton, az beérte a pesti alsó és felső rakparttal. Nem állítom, hogy nem volt unalmas a negyedik kört futni ugyanott, de legalább én magam is haza tudtam menni kocsival, és nem kellett 42 km után békávéznom. :-) Hogy egy Vivicittát nem a lakótelepeken és a gyárak közt rendeznek, azt megértem, elvégre az a városról szól. De egy maraton nem kell, hogy vidám városnéző program legyen, ezt csak az hiheti, aki mage még sosem indult rajta.
U.i.: Mellesleg az Állatkerti körút elején mintha lenne a "átmenő forgalom tilos 9-21-ig" tábla. Csak úgy kötözködésként.
Én a városligetben jó levegőt szeretnék és nyugalmat.. Ja hogy ez néhány autós között demagógia.. Ide jutottak néhányan.. Na ne!
De nem baj. Én ma nyugodtan értem haza, mert nem járultam hozzá sem az ózon tönkretételéhez sem állatfajok pusztulásához, sem a globális felmelegedéshez sem.
Szerintem azért ennek a futóversenynek semmi auóellenes felhangja nem volt, egyetlen, "dögöljenek meg az autósok" mondatot nem hallottam, és bármily elképzelhetetlen, még autótulajdonosok is résztvettek rajta. Szerintem egy évben egyszer nem fog senki belehalni abba, hogy ha olyan sürgős a dolga, kicsit többet kell ülnie a popóján. Nem mondom, biztos idegesítő, mikor az ember sietne, de csak araszol a dugóban, biztos voltak hibák, de egy nemzetközileg jegyzett versenyt, ahova a világ minden részéről érkeznek versenyzők, ugyan ne szüntessenek már be, csak, mert néhányak kényelmén csorba esik.
Az biztos, hogy ma sikerült jó kis futóellenes fílinget kreálni. Részemről pl. elég pazar hangulatba kerültem, mikor a Nyugatitól a beteg édesanyámhoz 3 és fél óra alatt jutottam ki Szentendrére. Olyan jó kis arcontérdelős hangulat volt. Igyekszem majd visszaszolgáltatni a kölcsönt, az biztos.
Ellenben ma órákon át álló kocsisorok ontották a füstöt, legalábbis a Ligetben. De gondolom máshol is, ha már ilyen nagyeszű szervezők voltak. Erről bátorkodtam lentebb megemlékezni...
legközelebb az autópályát is le kellene zárni, és gyaloglóversenyt tartani rajta.
egy nagy hatalmas demagógia ez a futóverseny,critical mass, és egyéb "dögöljön meg minden autós" felhangú rendezvény.
az a baj, hogy nem a résztvevők demagógok, hanem akik ezt engedélyezik.
waze, fussanak a futók, biciklizzenek a biciklisták azt követelve, hogy legyen több bicikliút, és gyalogossétány a városban.
ez rendben is lenne.
szerintem ilyen erővel lehetne autós felvonulás is, hogy tiltsák ki a bicikliseket a közutakról.
vicc az egész.
p.s. mielőtt valaki kiabálni kezdene, hogy én vagyok az első számú közellenség, az a piszok autós, csendben közlöm, hogy aktivan biciklizem is (nemcsak olyankor, mikor jó buli a városban tekerni a csordával.....)
Még valami: nem tudom mi kell ahhoz, hogy valaki egy fél várost érintő rendezvényre kapjon engedélyt, de mondjuk aki azt az engedélyt úgy adja ki, hogy nem győződök meg arról, hogy a minimális feltételek meglegyenk, na azt a farkánál fogva szintén kikötözném egy hangyabolyba.
Ma délután 2-kor a Kacsóh Pongrácz úti felüljáró felől gyanútlanul ráfordultunk az Állatkerti körúrta azzal a szándékkal, hogy a Hősök terén át bemenjünk a városba.
Az Állatkerti körúton oda-vissza beállt kocsisor araszolt. Kb. negyven perc alatt elértünk a Szépművészeti múzeumhoz, ahol remek meglepetésként útlezárás fogadott a városi futóvesreny miatt. Úgyhogy megford és vissza, mindezt többszáz autós eljátszotta. Visszajutni ugyanennyi volt, úgyhogy több mint egy órát araszoltunk. Nem tudom a levegőbe eregetett benzinben meg gázokban ez mennyi volt, de lég lett volna egy táblát kitenni a körút felső végén, hogy bazmeg te barom kerüld el mert zsákutca! Arról nem is szólva, hogy ezen a részen van a Vidámpark, Állatkert, nem tudom mi van ha valaki rosszul lesz, akkor egy mentő hogy ment volna be??? Ez már a veszélyeztetés kategória. Persze gondolom a szervezők a Hősök terén baromira meg voltak elégedve magukkal, csak anyukáik csuklottak nagyon sűrűn...
Nálam elérték, hogy ah eztán azt hallom futóverseny, hát köpök egy hegyeset!