Keresés

Részletes keresés

Babola_ Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4622

Hú de sokat írtatok! Örülök! :) 

Lucilla, no igen, tényleg azon múlik minden, hogy mi történik az 5. meg 6. órában. Végülis amúgy is csinálna valamit, nem szokott már délben aludni. :D Mondjuk az, hogy a lányom nem panaszkodik, nálunk nem jelent semmit, kérdezni sincs értelme, mert ha nyűgös, mindent és mindennek az ellenkezőjét belemagyarázza, csak épp a valós okot nem. :D Sajnos önismeret terén még van hova fejlődnie, remélem, legkésőbb addigra belejön, mire neki lesz ekkora gyereke. :D

Tízórai szünet a 2. óra után van nekik. Máskor nem esznek szünetben, bár nem tudom, ez mennyire kőbe vésett törvény. És természetesen (általában) teljes kiőrlésűt kap, ez itt kéremszépen Németország. :DDD

Előzmény: Lucilla (4613)
2hounds Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4621

Koszi-koszi!! Nem az enyem az erdem, en csak tanitom a legnagyobbakat, Tomi tannenije csinalja az egesz szervezeset, o a motor, a rugo, a sziv az iskolaban. :))

En irto halas vagyok, hogy van lehetosegunk ilyenre, Tomi imadja, o a legkisebb, es megis tok elvezi, tud haladni a tobbiekkel (persze a tanar nenije azert tole mast var el, mint a csoportbeli 4-5 evesektol...)

Előzmény: Lucilla (4620)
Lucilla Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4620

Minden elismerésem a magyar iskola kapcsán, fantasztikus dolog az ilyen. Mi is voltunk párszor a svéd megfelelőjén. Azért párszor csak, mert Lundban inkább ovi jellegű, abból meg kinőttünk (a kicsi meg nem nőtt bele), mivel ott az iskolában hivatalosan biztosítják a heti nyelvórát, ami szintén fantasztikus. De tudom, láttam, hogy milyen nagy munka van egy ilyen iskola fenntartásában és működtetésében, és hogy mennyire fontos:-) Gratulálok és csak így tovább!

Előzmény: 2hounds (4619)
2hounds Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4619

Na, mondjuk nalunk legalabb a bolcsi-ovi szuper. Mondjuk annyiba is kerul, legyen is szuper.

Amugy meg most sincs keso nalatok ujra felfejleszteni a magyart! En azt latom az itteni gyerekeknel, hogy ahol van lehetoseg mas magyar gyerekekkel baratkozni, ott sokkal jobb a nyelvi fejlodes (marmint a magyar). Ha ezt meg tudjatok olvani valahogy, az marha sokat segit!! Vagy egy hasonlo hetvegi iskola, mint amit csinalunk. A tananyag lenyegtelen igazabol, oke, megtanulnak irni-olvasni az elso 2 evben, a masodik 2-ben meg total leredukalt otthoni anyagot tanulnak heti 3 oraban: nyelvtan, helyesiras, olvasmanyok, kultura, kis vers, kis tortenelem, kis ezmegaz. Persze, lenyegesen kevesebb, mint otthon, de megis valami! Igy legalabb meglesz az eletkoruknak megfelelo alapszokincsuk magyarbol is. Mi nagyon buszkek vagyunk rajuk, olyan kis ugyesek, az ovisoktol kezdve a 10 evesekig. :)

Előzmény: nosztalgika02 (4616)
2hounds Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4618

Sziasztok, bocs hogy belepof itt a parbeszedbe, csak nekem is van egy 2nyelvu gyerekem. O raadasul total ketnyelvu, szuletese ota, az apja nem magyar. Most 2. eve doglozom a helyi magyar iskolaban (hetvegente 3 ora), es annyira latom, milyen fontos az otthoni magyar hasznalat! 45 gyerekunk van, elenyeszo kozuluk, aki vegyes csaladban el, talan 6-7 gyerek, ezek kozul is ugy tudom, 1 van csak, aki mar 8-9 eves, a tobbi mind kcisi 4 eves koruli. A kicsikkel valahogy anyukajuk nem nagyon beszelt magyarul, hat elegge el vannak maradva azoktol, akikkel otthon a szulok magyarul beszelnek. A nagyfiu ert rendesen, de nagyon nehezen es nagyon hibasan beszel, vele az anyukaja az iskolaban, csak magyarok kozt is angolul beszel, holott a gyerek mindent ert, senki mas nem szol hozza angolul soha.

Itt is azt mondtak a szuloknek, hogy otthon tessek angolul beszelgetni a gyerekkel, mert kulonben nem tanuljak meg a nyelvet. Ez annyira nem igy van! A gyerekeink mind szuperul teljesitenek az ir iskolaban, a legtobben osztalyelsok, kirazzak a tananyagot az ujjukbol. (A szinvonal kb. nemetorszagi itt is, nincsenek agyonterhelve, az tuti...). Lucillanak igaza van, lassabban tanulja meg, ha csak a suliban, meg a haveroktol a jatszon  hallja, de meg fogja tanulni. Viszont ha otthon a szulo angolul beszel veluk, a magyart nem tanuljak, fejlesztik, megrekednek kisgyerek szinten, elfelejtik, stb.  (Arrol nem beszelve, mi van, ha hulyeseget tanul a szulotol. En angol tanar vagyok, majdnem 6 eve elek itt, es meg mindig nem erzem ugy, hogy mindent tokeletesen meg tudnek neki tanitani. Arra ott az apja, ra szoktam hagyni. Pl. angolul meset se olvasok, hiaba van egesz elfogadhato kiejtesem, megsem vagyok anyanyelvu angol, ne a rosszat hallja mar.) Vissza a temahoz: annyira latszik az iskolasainkon, kik azok, akikkel otthon magyarul beszelnek, sot, probalnak valami szinten egyutt haladni az otthoni tananyaggal, sokkal jobban beszelnek magyarul, mint azok, akiknek a szulei angoloznak veluk otthon. Az ir iskolaban viszont nincsenek lemaradva a tobbi gyerektol.

Sajat mas tapasztalat: mindenhol azt irjak, a ketnyelvu csaladban TILOS keverni a nyelveket, mindegyik szulo beszeljen a sajat nyelven. Na, a parom magyarul edeskeveset tud, nem tehettem meg vele, hogy total kizarom a gyerekkel valo dolgokbol, mert nem erti, mit beszelunk, foleg azert sem, mert direkt szolt, hogy zavarja. Nem is ertem, mas csaladban hogy csinaljak ezt, ahol egyik fel nem erti a masikat. Igy csak akkor beszelek magyarul a fiammal, ha kettesben vagyunk, akkor viszont azonnal, akar 2 percre is, ha az apja odebb megy a boltban, akkor is, ha kimegy a szobabol, akkor is. Azonnal valtunk. Most 3.5, ugy beszel, mint barmelyik atlag magyar kisfiu, aki otthon no fel, es ezt ugy, hogy 9 hos kora ota egesz napos intezmenyesitett, angolul, szoval vannak olyan napok, mikor magyarul szinte semmit nem hall. (Angolul nyilvan ennel is jobban beszel, az oviban agyon dicserik, hogy milyen valasztekosan, ugyesen kommunikal.) Szoval nem lehetetlen!! Hajra, kulfoldon elo, ketnyelvu gyerekek, es szulok, erdemes!

Előzmény: Lucilla (4615)
nyüffi Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4617

sziasztok,

ha nem gond én is közbekotyogok, igaz nincs iskolás korú gyerek a háznál:))

viszont nővéremnek van 2:) (18 és 16 évesek) rajtuk látom mennyire "tanitó" jellegű az iskola,semennyire...

arra a kérdésre hogy Svájcnak mi a fővárosa simán rávágják hogy Zürich, a német történelmen kivül nem tanulnak történelmet vagy ha igen akkor alig, helyesirás katasztrofális,és nem csak az FB-n  beirt dolgokra gondolok ezzel

és igen, mivel a németek kinevetik azokat a gyerkeket akik nem csak németül beszélnek nekik is német lett az anyanyelvük

enyimgyerek csak bölcsis de itthon csak magyarul beszélünk vele ha tetszik a gondozó néniknek ha nem:) kiváncsi vagyok mi lesz később

Előzmény: nosztalgika02 (4614)
nosztalgika02 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4616

Szia :)

Sajnos a német ovik katasztrofálisak, semmivel sem többek gyermekmegörzönél. SEMMIFÉLE fejlesztés nem zajlik, és csakis arra irányul a teljesen monomániás törekvés, hogy a gyerek a csoportban funkcionáljon. Egy év ovi után a Kicsi EGYETLENEGY verset tanult meg, nulla dalt (ami persze nem is csoda, a német óvónöknek nincs zenei képzettsége, énekhangot senki nem vár tölük, hangszeren nem játszanak), kizárólag azt tudta, hogy tízóraizni a többiekkel együtt kell. Egész nap egy apró csoportszobában vannak, kivéve egy órát, amikor kicsapják öket az udvarra (de se körjáték, se semmilyen más foglalkozás), különben kirakóznak meg gyöngyöt füznek, építökockáznak, slussz. Az óvónö napi egy nyúlfarknyi mesét olvas fel. Se bábozás, se semmi. A privát ovinak a tárgyi feltételei jobbak voltak (három óvónö 25 gyerekre, 4 tágas csoportszoba, viszont semmi udvar, csak a közeli játszótér), de értelmes fejlesztés ott is alig, bár a Nagy KÉT dalt is megtanult, meg egy mondókát. Gyerekeim most már jól beszélnek, mióta valaki elkezdett németül foglalkozni velük, nevezetesen én. Az a mázli, hogy én nyelvtanilag 98%-ban pontosan, választékos szókinccsel beszélek velük, így van kitöl tanulni. De látom, hallom, hogy hogy beszél a többi, akik óvodások, és otthon sincs kitöl venni a nyelvet. Szomorú helyzet.

Viszont: a jövöre nézve van remény, lassan a németek is belátják, hogy nem lehet szakmunkásképzö-szinten "képzett" óvónöktöl rendes munkát várni, és most már pár éve legalább LÉTEZIK föiskolai szintü óvónöképzés, és talán 20-25 év múltán már el fognak terjedni az új, képzett, munkájukra igényes óvónök. Unokáink látni fogják...

Előzmény: Lucilla (4615)
Lucilla Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4615

Ezt a nem tanulta meg az oviban részt nem nagyon értem: körülötte mindenki németül beszélt az intézményekben, nem? Mert akkor előbb-utóbb megtanulják, akármennyire is ellenállnak, persze az is igaz, hogy a valóságban jóval hosszabb ideig tart ez a rész, mint amennyit általában feltételezni szoktak (pár hónap és perfekt lesz!- ez nem igaz). Az én fiamnak (aki 6,5 évesen kezdte az iskolát odakinn) nagyjából 2 évében volt, hogy úgy beszéljen, hogy már ne legyen semmi gondja az iskolában. Pedig volt nyelvi fejlesztés. Nem kell ezt sürgetni, ha nem is szólal meg, a passzív szókincse, nyelvtudása akkor is növekszik. Sokkal nehezebb ügy az anyanyelv megtartása egy idegen országban, legalábbis nekem ez a tapasztalatom, hogy a gyerekek hajlamosak otthon is kizárólag az ország nyelvét használni, akármilyen más nyelven szólnak hozzájuk, keserves küzdelem életben tartani a szülők nyelvét, pedig a későbbiekben sokat profitálhat a többnyelvűségből.

Előzmény: nosztalgika02 (4614)
nosztalgika02 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4614

Igen, a kölkök elsö nyelve idöközben a német lett - sajnos a magyar rovására, amit már csak nagyon törve, éppencsak elegendö szókinccsel beszélnek. Ez szomorú. De a német óvodai rendszer sajnos annyira gyalázatos, hogy egyik gyermekem esetében sem jött be az a számítás, hogy "otthon magyarul, az oviban németül, és majd szépen megtanul". Hát nem. Pedig összesen három ovit próbáltunk ki már, két önkormányzatit, meg egy privátot, egyik se volt jobb a Deákné vásznánál.... Mind a két gyerek akkor tanult meg németül, mikor én elkezdtem velük napi szinten kizárólag németül beszélni. Sajnos. Állítólag a svéd szint emeletekkel jobb.

Én német sulinál nem attól tartanék, hogy túlságosan leterhelik, hanem hogy túlságosan kevéssé.... A német gyerekek tudásszintje messze elmarad a magyarokétól (legalábbis tíz évvel ezelött még így volt, több ismerös iskolás gyerek is megszenvedte, hogy német, ill. osztrák rendszerböl a hazaiba került, nem bírta az iramot). És ha legalább szociális kompetenciában jobbak lennének, vagy talpraesettebbek, tudásszomjasabbak, kíváncsibbak! De nem, az iskola Németországban szinte csak lefelé fejleszt, ezt tapasztalom, és miután a taneröknek a legtöbb esetben nem lehet felmondani (mert köztisztviselöi státuszuk van), akkor sem, ha bebizonyítottan szarok, hát egy csomó alkalmatlan ember van a pályán, akik vérlázító módon bánnak a gyerekekkel. Ezért is döntöttünk privát suli mellett, hála Istennek, a miénk nem tartozik a drágák közé, elsö gyerek 260 Euro / hó + kajapénz, második gyerek 200 Euro / hó + kajapénz. Ki lehet bírni, föleg, hogy a tandíj az adóból leírható. Legfeljebb nem járunk a Kanári-szigetekre nyaralni.

Szóval szerintem a nyelvtanfolyam fontos (amennyiben lánykád eddig csak az oviban tanult-beszélt németül), de nem hinném, hogy bárki is majd beleszakadna (sem a tanerö, se a gyerekek). De nagyon-nagyon drukkolok Neked, hogy olyan tanárt fogjatok ki - mert persze ilyen is van, csak szerencse dolga, hogy hozzá kerüljön a gyerek -, aki komolyan veszi a dolgát, a gyerekeket, és valóban odafigyelve segít nekik.

Fontos lenne szerintem, hogy beszélj a délután oktató tanárral, hogy figyeljen oda, nem fáradt-e túlságosan a gyerek. És persze egy elsös gyereknek legkésöbb este nyolc órakor aludni kell, tehát nem akkor kezdünk fogat mosni meg esti mesélni, hanem akkor fordul be a gyerek és alszik el. Ez nem egyszerü feladat, mert pl. nálunk ez azt jelenti, hogy este hatkor kezdjük az esti tévézés-vacsora-zuhanyozás-fogmosás-esti mese olvasás-rutint, és nekem eleinte nehezen ment, hogy belássam, hogy ami egy felnött esetében egy fél óra, az két gyereknél - pláne ha hajlamosak az idöhúzásra - pont kettö. (Aztán én is mehetek a fürdöbe, még gyorsan ki a kutyával, és aztán ágybazuhanni.)

Jó Neked, hogy a két gyermeked jól eljátszik együtt! Az én kettömnél ez nem mindig van így, és sokat veszekszenek, verekszenek, visítoznak. Na, olyankor szoktam öket kizavarni a játszótérre, ha még nem voltak aznap :)

Melyik tartományban laktok? Mi Hessenben.

Előzmény: Babola_ (4612)
Lucilla Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4613

Szia,

szerintem minden azon múlik, hogy mivel telik el az a 6 óra. A fiam svéd iskolába jár, ott már az iskolaelőkészítő osztály is, ami 6 éves kortól indul, illetve a decemberi gyerekek esetében inkább 5,5 éves korban, 8.20-13.40-ig tartott, azt, hogy ez hány tanítási órának felel meg, nem tudom, mert ott nincsenek ilyen 45 perces órák, egy nagyobb és egy kisebb szünettel tolják a napokat, így az össz tanítási idő lehet, hogy megvan 6 magyar tanítási órányi. Igaz, az egy nagyobb szünetben ebédelnek is, 11-kor, de a svédeknél elképzelhetetlen az ebéd 12 után :-) A fiam sosem panaszkodott, hogy túl sok lenne ennyi időt tanulással tölteni. A nyílt napok tanulsága szerint sok lazítós pontja van egy-egy napnak, amikor nem valami újat tanulnak, hanem ismételnek, vagy valami kézműves dolgot csinálnak, mozognak, énekelnek.

Gondolom, tízóraira van idő, úgyhogy ha túl későn van a 2 órás ebéd, akkor készíts neki tartalmasabb tízóraikat, ha magos-teljes kiőrlésű zsemlébe teszed a belevalót, akkor valószínűleg lassabban fog megéhezni. A többi szünetre is csomagolhatsz neki valami könnyen elfogyasztható finomságot: almakockák, keksz, joghurt, mazsola, ilyesmire gondolok.

Előzmény: Babola_ (4608)
Babola_ Creative Commons License 2011.11.13 0 0 4612

Köszönöm a biztatást! :) Te gyerkőcöd teljesen jól tud németül? 

Hát, még én is reménykedem benne, hogy hátha nem is igazi tanítás lesz az, hanem mondjuk kiviszik őket valahova, vagy játszanak, szóval lényeg, hogy nem ilyen padban ülős óra. De azért nem bízom benne túlzottan. Mindenképpen beszélni fogok erről az osztályfőnökével. Persze jó, hogy van ilyen lehetőség. Bár ha fáradtak a gyerekek, nem biztos, hogy sokat fognak belőle. Én pl. egy bizonyos fáradtsági szinten túl nem fogadom be az idegen nyelvű szöveget, egyszerűen háttérzajjá alakul számomra. :D Pedig a németek szerint nagyon jól tudok németül. De csak kb. este 10 előtt. :D Meg én igazából nem gondolom, hogy a lányomnak szüksége van még külön nyelvi fejlesztésre, hiszen egész délelőtt német intenzív nyelvtanfolyamon van. :) Értem én, hogy az itteniek ezt nagyon fontosnak tartják... De én is kétnyelvű közegben nőttem fel, és nekem sokkal optimistábbak a tapasztalataim a gyerekek nyelvtanulásával kapcsolatban, mint nekik, igaz, más is volt a megfigyelési mintám.

Ebédszünet biztos, hogy nincs közben. Persze, nem fog éhen halni... De ő már ovi után is nagyon nyűgös bírt lenni délben, kb. míg meg nem ebédeltünk, nem tudom, hogy az éhségnek vagy a fáradtságnak volt nagyobb szerepe benne, valsz. a kettőnek együtt.

Nem tud magával a rövid napokon mit kezdeni?? :D Hát, ehhez meg az én lányomnak nincs semmi tehetsége. :D Az öccsének már inkább, de csak ha nincs itthon a nővére. De olyan ritkán van. Amikor együtt vannak, akkor hazaérkezéstől elalvásig úgy elszórakoztatják egymást, hogy szinte lehetetlen hozzájuk szólni. :D

Előzmény: nosztalgika02 (4611)
nosztalgika02 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 4611

Szerintem klassz amit írsz, remek dolog ez, hogy a külföldi gyerekek ingyen és bérmentve kapnak némettanfolyamot (reméljük, jó minöségben). Ne félj, szerintem ez a tanfolyam nagyon játékos lesz, nem meríti ki a gyerekeket, inkább majd játszanak velük, legalábbis ök ezt úgy fogják érezni :)

Ami az ebédet illeti: talán van napközi ("Hort"), ahol kaphat meleg ebédet, ha befizeted rá (és ha belefér az órarendbe). Ha nem, akkor sincs szerintem baj: gondolom, megreggelizve küldöd el otthonról, aztán tízóraiznak ("zweites Frühstück"), tehát kibírja fél kettöig.

Az enyém most másodikos, privát suliba jár, nekik az elsö naptól kezdve heti háromszor 8-15 óráig tart a tanítás (ilyenkor ebédet kapnak), és heti kétszer 8-12.30-ig, ilyenkor nincs ebéd. Nem tapasztaltam, hogy túlterhelt lenne a hosszú napokon, inkább ellenkezöleg, a rövid napokon nem nagyon tud mit kezdeni magával :) Szerintem nem baj, ha hosszú az iskola, ha értelmes, és eléggé változatos az órarend.

Előzmény: Babola_ (4610)
Babola_ Creative Commons License 2011.11.13 0 0 4610

Heti 3 torna? Hú, ez jó! :)

Hát ez az. Nekem is úgy rémlik, hogy leginkább 4 óránk volt, amikor én voltam elsős, bár az már nem tegnap volt :D, ezt a hatórás munkanapot valamikor a 4. osztály környékén értük el, ha jól emlékszem. Eddig Annáéknak minden nap 4 órájuk volt, de most őszi szünet után bekeményítettek, heti 4 óra külön német lesz a külföldi gyerekeknek, emiatt vannak a 6. órák. :s

Előzmény: Törölt nick (4609)
Babola_ Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4608

Sziasztok! Eddig nem írtam ide, de most aktuális lett. Lánykám elsős, /pill. Németo-ban élünk. Szereti a sulit és jól megy neki, ezzel semmi gond. Viszont most kaptak új órarendet, és a jövő héttől heti kétszer 6 órája lesz. :-o (A többi nap 4 vagy 5.) Hát köpni-nyelni nem tudtam... 6 órát hogy tud egy hatéves végigcsinálni? No meg fél 2-kor van vége a 6. órának, mire hazérünk és ebédhez jut szerencsétlen gyerek, lesz 2 is... Szerintetek ez normális? Otthon ez hogy van? Amúgy itt kicsit korábban kezdik a gyerekek a sulit, aki októberig betölti a 6-ot, az előtte augusztustól tanköteles. Néha már augusztusban elkezdődik a tanítás, tehát beletelik egy-két hónap, mire mindenki hatéves lesz az első osztályban. A lányom szerencsés, mert ő már nemsokára 7 lesz.

no_idea Creative Commons License 2011.10.04 0 0 4607

köszönöm mindenkinek az érdeklődést, sikerült vállalkozó szellemű családot találni :)

no_idea Creative Commons License 2011.10.03 0 0 4606

elnézést, az előbb kimaradt, hogy budapestiek (vagy környékiek) jelentkezését várom. köszönöm!

no_idea Creative Commons License 2011.10.03 0 0 4605

Kedves Fórumlakók!

A segítségeteket szeretném kérni:

Másodéves levelezős pszichológushallgató vagyok, és az idei félév egyik feladata, hogy közelebbről is megtapasztaljunk egy kisiskolás (7-10 év közötti) gyerkőcöt. A feladat két részből állna:

-          anamnézis-felvétel az egyik (vagy mindkét) szülővel. A kérdések elsősorban a gyerek fejlődésére vonatkoznak, pl. mennyi idősen kezdett járni, beszélni, stb.

-          rajzos feladatok: itt a gyerkőc közreműködését kérném, néhány rajzot kellene készítenie különböző egyszerű instrukciók alapján (pl. másold le ezt; rajzolj egy embert stb.)

Az egész kb. 1-2 órát venne igénybe, ideálisan egy hétvégi délután (de természetesen bármilyen időponthoz alkalmazkodom). A gyermekről és családról semmiféle adatot nem adnék ki senki másnak, titoktartási kötelezettségem van, már hallgatóként is. A dolgozatban az adatokat olyan formában közlöm, hogy senki ne legyen felismerhető, azonosítható. Mivel a fenti eljárásokat még csak most tanulom, ezért semmiféle visszajelzést, véleményt sem a gyermekről, sem a családról nem adhatok, nem is tudok adni, a feladat egyetlen célja a tapasztalatszerzés.

Tisztában vagyok vele, hogy nem csekélység, amit kérek, ráadásul teljesen idegenként. Az ideje mindenkinek drága, az ilyen jellegű közreműködés pedig egyenesen megfizethetetlen, de hogy mégis valahogy ellensúlyozni próbáljam a dolgot, 5.000 – Ft-ot ajánlok fel a részvételért.

A jelentkezéseket e-mailben várom (a nevemre kattintva -> email -> küld)

Köszönöm a figyelmet!

krinyi Creative Commons License 2011.09.19 0 0 4604

Köszi! De jó lenne, ha jó idő is lenne...

Előzmény: zso70 (4603)
zso70 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4603

vagy, több gyaloglás, állatkert, állatkerti játszóház, a városligeti tavon a szobrok...vajdahunyad vára..

Előzmény: krinyi (4600)
krinyi Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4602

Én megtettem, érdekes volt. Jó lehet ilyen jellegű játékot tervezni. Szívesen segítenék én is :)

Előzmény: Gabman515 (4601)
Gabman515 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4601

Kedves Anyukák! 
Terméktervezőként tanulok a Műszaki Egyetemen, ebben a félévben feladatunk készségfejlesztő gyermekjáték tervezése 3-8 éves korig. Ehhez elengedhetetlen, hogy minél több véleményt meghallgassunk. Készítettem egy 10 rövid kérdésből álló kérdőívet, sokat segítenének, ha minél többen kitöltenék. Előre is köszönöm a segítséget! 

A kérdőívre mutató link: 
http://kerdoivem.hu/kerdoiv/471845830/

krinyi Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4600

Köszi, megnézzük!

Előzmény: zso70 (4599)
zso70 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4599

a ligetben elég jó bekerített játszótér van

Előzmény: krinyi (4598)
krinyi Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4598

Tudnátok segíteni? Szombaton mennem kell Bp-re a VII. kerületbe (Dohány u.). Apa is a gyerekekkel (5 és 12 év). Ötleteket szeretnék kérni, hogy a család hol tudná a közelben jól eltölteni az időt, míg a dolgomat intézem. Van-e olyan park, vagy játszótér vagy fedett játszóház, vagy ilyesmi, ahol szórakozhatnak , szétnézhetnek. Köszi előre is.

krinyi Creative Commons License 2011.07.10 0 0 4597

Köszi az ötletet!

Shiro Creative Commons License 2011.07.07 0 0 4596

Nálunk egyik évben, nyaraláskor, az utolsó éjszakán zseblámpás bújócskát rendeztek maguknak a gyerekek. Ott voltak egészen nagyok (16-18 évesek) és egészen kicsik (4-6 évesek) is. És ami aranyos volt, hogy párba állították saját magukat úgy, hogy egy nagy és egy kicsi vagy két közepes volt egy pár. A pároknak végig együtt kellett maradniuk és úgy elbújni ill. keresni a másikakat. A területet, ahol el lehetett bújni, azt pontosan meghatározták persze.

S.

Előzmény: krinyi (4595)
krinyi Creative Commons License 2011.07.07 0 0 4595

Holnapután egy éjt és két fél napot töltünk el együtt 6 gyerkőccel. A gyerekek 11-12 évesek. Gondolom, lesz majd játék, dumcsi, éjjelig ébrenmaradás. (Számítógép nincs) Tudnátok ajánlani nekik való (késő esti) programot, játékot? Amire szívesen emlékeznek majd évek múltán is...

Leszterr Creative Commons License 2011.03.17 0 0 4594

Sziasztok, tudom, hogy nem igazán témába vágó a kérdés, de hátha... Ismeri valaki Zuglóban a Hunyadi János Ált. Iskolát? A honlap alapján ilyesmit keresünk, telefonon szimpatikusak voltak, megyünk majd a nyílt napra is, de addig is olyan jó lenne többet tudni róla. Más városból költözünk majd ide, ezért nem tudok a környékbeli anyukák véleményére támaszkodni. Ha bármi infótok van a suliról, kérlek, írjátok meg! Illetve, ha van akár jó, akár rossz tapasztalatotok más zuglói iskolák terén, az is érdekelne. Nagyon köszi,

Eszter

Lovászi Creative Commons License 2011.02.20 0 0 4593

Az én kicsim a macskahatározót szerette olvasni sokáig :-)

Enyém legkisebb a Geronimo és Tea Stiltonért van oda rettenetesen. Még mindig. A kötelezőket is elolvasta morgás nélkül, de ezeket újra és újraolvassa.

A fiam anno sokáig semmit sem volt hajlandó magától olvasni, azátn 10 évesen elolvasta az Egri csillagokat, aztán kezdte elölről. Utána jött a HP meg a Gyűrűk ura, meg mindenféle fantasy. Indiános könyvet viszont sosem olvasott, pedig megvan a Nagy Indiánkönyv pl.

A nagylányom meg első után nyáron a Két Lottival kezdte olvasási mániáját, végigolvasta az összes mesekönyvünket, a csíkos és pöttyös könyveimet.

Előzmény: --zerge-- (4592)
--zerge-- Creative Commons License 2011.02.20 0 0 4592

Hú, én örülnék, ha bármit olvasna a lányom. Ő most elsős, már rég tud írni-olvasni (kb. 4 éves volt, amikor nyomtatott nagybetűkkel megtanult - teljesen magától, sosem tanítottam - 5-6 évesen meg már ő olvasta nekem a szakácskönyvet, mikor sütöttünk). Viszont nem szeret olvasni, eddig bármit adtam neki, nem akarta. Nekem ez olyan fura, én elsős koromban Robinsont olvastam :) Mesét hallgatni szeret (bár azért sincs oda annyira, mint a húga), rengeteg mesekönyvünk van. Azért remélem, ráérez egyszer, hogyolvasni jó...

Előzmény: kétgyerek (4587)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!