KÁMÁN ISTVÁN Kőszegen él
9730 kőszeg,Gyöngyös utca 2Tel:06 94 362-232
Védett ragadozóMADÁRKÓRHÁZA-t és Garázsmúzeumot tart fennt.
Ment, madarat, mindenféle állatot, operál, bár nincs állatorvosi diplomája, olyan madarakat akit már sehol sem mütetének meg,de van akasztott és megmentett kutyája, vele él egy makákómajom,..és Zsuzsi a holló is akitől puszit kértem és kaptam(nyoma megvan!)sokan járnak hozzá iskolsok, ovodások,kirándulók és külföldiek,..számtalan kitüntetése van,..és elismerik, de ahogy észleltem nem támogatják sehonnan,Ő pályázni nem szokott és nem is tud, internete nincs, és nem is lesz,..büszke ember, akit sokan szeretnek és tisztelnek,..
többek között én és családom is,a telefonszáma publikus,..és ez nem a reklám helye, mert sokan ismerik,
ezt a topikot azoknak nyitom, akikszivesen beszélgetnének a látogatásról,..véleményüket irnák le,..fogok nyitni egy képtárat,..ahová a saját képeimet teszem ki
BIZOM ABBAN? HOGY SOK LÁTOGATÓT FOG A TOPIK VONZANI
Ebben a Garázsmúzeumban, sok érdekes dolog van összezsúfolva: vannak Háborús emlékek, kitüntetések, zászlók,kardok, fegyverek,képek, iratok,katonai ruházat, hatástalanitott bomba,amit csak egy kutató ember összetud szedni,..de van MIG vadászpilóta ruha is,meg katonakezemelegitó fémdoboz is vannak használati tárgyak, mozsarak, szenesvasalók,..legyezők, parókák, szemüvegek,mosdóedények, habüstök, kis és nagy kolompok,vitrintárgyak tömegével vannak zeneszerkezetek müködőképessé javitva,megszólaltatható Blaha Lujza valami tekerős nemtudomanevét-en,fonográfok, tölcséres gramafonok, lemezek zongora, tangóharmónika,és más fa és fémfúvós hangszerek vannak babák,babakocsik,egész korszakokat átölelően vannak női ruhák,báliöltözetek,.. és rengeteg minden,.. ezért irtam, hogy érték, az értékben elhelyezve valamiféle rendszerben,..de miután ez a rengeteg tárgy megtöltene jónéhánytermet,témakörönként is,..és katalogizálni lehetne,..bár Pistabácsi céduláz, a rezeket fényesiti,takarit,suvickol,.-.de a garázs még ha emelete is van akkor is kicsike,..
az unokám at beöltöztette katonakabátba,..olyan világháborús emlékbe , puskát adott a kezébe és mesélt arról, hogy Kőszeg leventéi, hogyan maradtak a Donkanyarban,..a lányunokámat meg rábirta, hogy adják elő katona, búcsúzik a kedvesétől jelenetet,..ha diákcsoprtja érkezik, akkor öltöztett, eljátszat,..és mesél, mesél, plasztikusan
Én egyszer találtam egy kis sárga kanáriféle madárkát itt a járdán ugrálni, 1 méterre az úttól. Elkaptam, és este 10kor elindultunk vele Budapesten, hogy valamiféle orvoshoz vigyük. Lehel úti állatkórház, 24 órás ügyelet, megmutattuk: hát ők ilyennel nem foglalkoznak, vigyük az állatkertbe, ott van madárkórház. Állatkert, talán a portást megtaláltuk, ő is elküldött minket. Végül egyik szomszédunk fogadta be másik madara mellé, de sajnos nem élt sokáig.
Szép napot Mindenkinek! a napokban Kőszegen jártam,és kutyasétáltatás közben felfigyeltem egy kicsike épületre, aminek aprócska tábláján olvastam: Garázsmúzeum Kámán István magán -garázsmúzeuma, a tulajdonos a szembelevő ház 1. emeletén található,.. nézelődtem, s akkor érkezett egy mosolygós fürge ember, igen, Ő volt,...mintha ismernénk egymást olyan közvetlen volt,..persze kinyitotta a MUZEUMOT,..ahol érték értékbe zsufolva,..de erről később... Kiderült Ő a hires védett ragadozómadár doktor, ,aki MAGÁNKÓRHÁZAT tart fennt
Neki nincs állatorvosi diplomája, , csak szive és megszerzett tudása,...mentőautósoför volt mielőtt nyugdijas lett Szenvedélye a vadmadármentés és gyógyitás,..de megmüt aprócska pintyet is,aki a falnak repült,..sérült szárnyú vadmadarakat, és befogad mindent ami elesett, beteg, sérült, és nem kell senkinek kapott már póstán sebesült baglyot, aki mellé egy grillcsirkét tettek, hogy ne éhezzen az uton,rendesen összeis törte a madarat.... egyszóval KÁMÁN ISTVÁNNAK tengernyi a kitüntetése és oklevele, elismerésben nincs hiánya,..de nincs fenntartója,..nem kért, ha kap megköszöni nem tud pályázni, nem is akar, de szeretne egy HONLAPOT,igaz internete sincs,számtalan ujság irt róla, szerepelt a TV-ben, iskolásk, ovodák járnak hozzá,sok látogatója van, belföldi, külföldi, mindenkinek mesél, mesél, mutat, mosolyog,..ő a mi Pistabácsink
aki már járt nála irja ide amit gondol,..és érdemes lenne képtárat is csinálni ahová feltehetjük a nála készült fotóinkat utrabocsátom ezt a tiopikot