dauca
2007.10.28
0 0
1075
Errol Garner tényleg istenien játszik, bár a dzsesszhez nem nagyon értek.
Megkerestem, belehallgattam, nagyon jó. :)
Köszi a verset - különösen az utolsó két sorát! :)
Fuss máskor is erre, ha kedved van!
Jó éjt! :)
Előzmény: originalqszi (1073)
originalqszi
2007.10.28
0 0
1073
Itt ülök a Kuckóban, hallgatom Garnert,
Mint klasszikus fülnek Wagner!!!!!!!!
Istenien játszik a nigger, pedig autodidakta,
Meghalt, Isten nyugosztalja!!!!!!!
Ősz van, abasszam, megint ősz, mint Yesterdays:((((((((((
Esik, szél fú, hideg, a nap ide alig ér!!!!!!
Hiába nézem a nagyseggű nőket
A jó kis topicban, hagyom a francba őket:DDDDDDDDDD
Vissza Garnerhez, aki ráadásul Erroll,
Van valakinek fogalma erről?????????????:DDDDDDDDDDD
No szép képeket, gondolatokat a kuckóban,
Csak benéztem jártamba, erre futóban:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
dauca
2007.10.28
0 0
1069
Balla D. Károly
A KÖLTŐI SZABADSÁGRÓL Egy költő sem tehet meg bármit. Csak amit megenged magának.
VALAMI ÚJAT Minél több könyvet olvasol el, annál kevésbé bízhatsz abban, hogy valami újat még megtudhatsz a világról.
VIHAR Isten, a vak, fehérbot-villámaival motozza a világot, nehogy elbotoljon benne, ha majd földreszállna.
ELÉGEDETTSÉG Kedvemre van a magam-torzította világ.
KÖVETELÉS A szótlannak legyen hallgatásszabadsága.
/Fabatkák/
dauca
2007.10.28
0 0
1068
Ady Endre
SZEGÉNY LEGÉNY BOTJA
A szegény legénynek Furcsa az õ botja, Nem oda üt vele, Ahova gondolja,
Szegény az õ dolga.
A szegény legénynek Benn a kalodában Nótaságos, nagy dühe jön. De minden hiában: Dühe, botja kárban.
dauca
2007.10.28
0 0
1067
Bálint Lea:
Boldogságom erdeje
55.
Emberek és egyik sem te vagy
annyira várlak hogy mindenkiben téged látlak
Mindenkire rámosolygok
nem jössz és lesújt a bánat
Tovább várlak
1968
dauca
2007.10.28
0 0
1066
Bálint Lea:
Boldogságom erdeje
70.
Mulandóságom múltával te húzz nádszálat nekem Halandóságom holtával rád csukódjék a szemem
Kezedben vitt nádszállal hirdess utoljára meg a falunak útilapu jöjjön tanúnak a szájtátó árok partjáról.
1970
(Nádudvaron, ha meghal valaki, az ereszből húzott náddal mérik le a hosszát, és ezt a nádszálat viszik végig a falun a koporsókészítőhöz.)
dauca
2007.10.28
0 0
1065
Ezt a versét is...
Ady Endre
A BOZÓT LEÁNYA
Egy lyány bujt ki a Bozótból Fázós, õszi délelõttön, Bekacagott az arcomba S meleg mosolyt s õszi rózsát dobott reám.
Nem külömb a többieknél, De hozták a lelkem sodra, De hozták a váratlanság S friss vállait megrángató idegei.
Mikor eltünt, lecsüggedtem, Hogy újra jött, fölaléltam, Szégyeneltem, ha hiányzik És dühöngtem, mikor újra megérkezett.
S úgy mondtam el doktoromnak, Mint éjenti köhögésem, Mint szivem halál-zörgését, Mint valami közönséges kór-tünetet.
Úgy mondtam el: Bozótból jött, Honnan jött már néhány asszony S hogy nekem már nem is illik Nõt fájlalni, nõt kivánni, nem is szabad.
S úgy mondtam el önmagamnak A lyányt, ki jött a Bozótból, Mint az én hõs életemnek Lyány-találó, drága, fájó szimbólumát.
Regalianus
2007.10.28
0 0
1061
Ady Endre A Tisza-parton. Jöttem a Gangesz partjairól, Hol álmodoztam déli verőn, A szívem egy nagy harangvirág S finom remegések: az erőm. Gémes kút, malom alja, fokos, Sivatag, lárma, durva kezek, Vad csókok, bambák, álom-bakók. A Tisza-parton mit keresek?
Regalianus
2007.10.28
0 0
1059
Ady Endre A fehér csönd. Karollak, vonlak s mégsem érlek el: Itt a fehér csönd, a fehér lepel. Nem volt ilyen nagy csönd még soha tán, Sikolts belé, mert mindjárt elveszünk, Állunk és várunk csüggedt a kezünk A csókok és könnyek alkonyatán. Sikoltva, marva bukjék rám fejed S én tépem durván bársony-testedet. Nagyon is sima illatos hajad, Zilálva, tépve verje arcomat. Fehér nyakad most nagyon is fehér, Vas-ujjaim közt fesse kékre vér. Ragadjon gyilkot fehér, kis kezed: Megállt az élet, nincsen több sora, Nincs kínja, csókja, könnye, mámora, Jaj, mindjárt minden, minden elveszett. Fehér ördög-lepel hullott miránk, Fehér és csöndes lesz már a világ, Átkozlak, téplek, marlak szilajon, Átkozz, tépj, marj és sikolts, akarom. Megöl a csend, ez a fehér lepel: Űzz el magadtól, vagy én űzlek el.
dauca
2007.10.22
0 0
1048
Gyurkovics Tibor
Ülök
Ülök az asztal négyzetében és a vékony könyvek sorfala előtt, így kezdtem el már délelőtt, de nem vagyok estére kész. Meg kell tanulnom önmagam. Emlékezni s felejteni, mint mozgással a teret az artistának kitölteni. Ülve csinálom. Józanul. És hallatlanul kicsiben. Fejem a papirosra hull, még jó, hogy nincs itt senki sem. Gyakorolom önmagamat, hogy eléggé legyek, legalább úgy-ahogy belengjem a teret. Az álom rakétái már cirkuszi fényt lövelnek, de ezer mutatója jár még órának, idegnek. Elengedem. Lenn vár a háló, sötétedik a hulló láthatár. Pörög a test, pörög a lélek. Nem sikerült. Nem sikerült. El kell aludni már.
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!