Na nem beszélve arról, hogy az EU a választot testületek által hozott döntéseket fogadja el, mivel a Lampert féle gittegylet nem az, bárki fordulhat az eu.-hoz.Ezek annyira nagyképüek, hogy ez semzavarja őket, majd ha elkaszálják, vagy visszafizetettik(volt rá precedens az eu.-ban), akkor orditoznak, hogy az ellenzék aknamunkája.Eszükbe sem jút, hogy a saját híbáik következménye.Bajnai nem véletlen kezd Weckler féle pályázati manin rágodni, mert az eu még szigorubb, s bünti is jőhet.
Mivel a fejlesztési pénzek elosztásáról a kormány és a régiók döntenek, nem túl sok hatása van a fideszes önkormányzati győzelmeknek.
a fejlesztési pénzek kapcsán OK....ez igaz.....de azért egy-egy (nagy)város, ill. a megyék büdzséje feletti diszponálás még mindig jelentős összegeket jelent + a klientúra klientúra kielégítése (megrendelések) sem egy utolsó szempont.....szaaal azért én nem mondanám, hogy jelentéktelen, marginális eseményről volt szó....
Fletó másfél héttel az önkormányzati választás elbukása kér két év haladékot, és mellesleg aszongya, hogy ha az eus is úgy alakul, behajol. A merész következtetés: ugyanúgy vállra emelve tartják, mint 2006. áprilisában.
nono...azér' egy önkormi győzelem pl. milliárdok feletti diszponálással, FB tagságokkal ill. ezek elvesztésével ....+ büntetőjogi felelősségrevonással a la Sopron és hasonló finomságokkal jár....
nem.az alpári hazudozós F. az oka.teljesen hiteltelenné tette a szocikat.25%.becsapta a szavazót pofátlanúl folyamatosan hazudozik.ezért fognak bukni.de nem kicsinyt.elk...te.
1. nincs szignifikáns elmozdulás a 2 nagy párt támogatottságában.
2. vicces dolog a "biztos szavazó pártválasztó" nevű nem létező madár tollazatának színösszetételéről elmélkedni.
nemtom...ok, hogy Neked fixa ideád a "biztos szavazó pártválasztó" irrelevanciája....
ugyanakkor egy 1000-es merítésnél a teljes körben egyik irányban +3, a másik irányban -2 - es mérés szvsz közelít a szignifikáns elmozduláshoz...
ha pedig az ún. biztos szavazó pártválasztó körben emellett ekkora mértékű elmozdulás van, az én értékelésemben a szoci párt szavazótáborának további elbizonytalanodása egggencsak valószínűnek tűnik
PS nemtom, nem néztem még meg az elmúlt egy évre vonatkozóan konkrétan idősort, de emlékeim szerint egyébként a szocik lemorzsolódásának van egy "ritmusa"...2-3 hónapos stagnálás, ill. ideiglenes csekély emelkedés után jön egy-egy nagyobb esés.... ezt meg tudod erősíteni Seki? vagy be tudnál tenni egy táblát tavaly május óta havi lebontásban??
Te biztos jobban értesz hozzá, mint én, ezért bizonyára elmagyarázod majd nekem, hogy mit is mér az az izé, ami földcsuszamlásszerű politikai változást jelez, miközben az számsor amit társadalomtudományos szempontbő tényleg mérésnek tekinthetünk azt mondja: nincs matematikai statisztikai értelemben szignifikánsnak tekinthető elmozdulás.