Ennyire vagyunk mi megbízhatóak,flí-k...aztán mégis 4-én indulunk Sousse-ba.Az El Hana Beach szállodába.Jön még valaki fórumozók közül aznap?Milyen véleménnyel vagytok a B.s. Rei..n utazási irodáról?Eddig csak Kartago-s élményem van,de most az előbbieknél érte meg jobban lefoglalni az utat.
Mi szeptember 5-en indulunk Monastirba. Erdekelne a velemenyetek a sivatagi kirandulasrol. Orulnenk egy beszamonak valakitol, aki mar reszt vett egy ilyen turan. Csak annyit tudok az egeszrol, hogy "kemeny, de megeri". Ez mit jelent? Praktikus dolgok is erdekelnenek: mit kell oda vinni magunkkal? Hogyan erdemes oltozkodni stb.
Köszönöm a válaszokat! Igazából nem is all inclusive ellátás a lényeg hanem csak az ebéd. De gondolom van ott étterem ahol lehet ebédelni, mert a Manónak azért kell tízórai, ebéd uzsi is... Már annyira várom, hogy menjünk!!!
A vacsorához nem jár ital, de a pincér a negyedik napon már tudta, hogy mit szoktunk inni, és kérés nélkül hozta az italokat. Nem tudom, hogy be lehet e fizetni all inclusivera, de szerintem nem éri meg. Árban olyan nagy a különbség a félpanzió és az all inclusive között, hogy mi a felét sem költöttük el az egy hét alatt ételre, italra. Elég kevés karszalagos embert láttunk.
Hú, ez szuper!! Már annyira várom, hogy ott legyünk!!!A www.elmouradi.com oldalon megnéztük a szállodát virtuálisan is és nagyon tetszik, hatalmas kertje van, és ahogy láttam a szálloda körülveszi a medencét. Az jó, hogy nem kell külön bérelni széfet! Sajnos senkinek nem lesz szülinapja:( Ugye a vacsihoz nem jár ital? Ott a helyszínen be lehet fizetni all inclusive ellátásra vagy csak ebédre? A gyerkőc miatt.
Vacsorakor van saját asztalod, reggel oda ülsz ahova akarsz, de olyankor mindig van hely bőségesen. Utolsó vacsoránál virágokkal feldíszítik az asztalodat. Ami nekem nagy élmény volt, hogy megünneplik a születésnapot. Vacsora végen hozzák a gyertyás tortát és a pincérek éneklik a "happy birthday"-t. A kaják nagyon finomak és hatalmas a választék. Látványkonyha van, előtted sütik a palacsintát, az omlettet stb. Mi alapból tengerre néző szobát kaptunk, nem volt szükség borravalóra, de szerintem biztosan elintézhető. Mindenképpen várjátok meg, hogy milyet adnak, mert lehet, hogy Ti is jót kaptok. Közvetlen tengerparti szálloda, de át kell sétálni a saját pálmafás kertjén ( kb 200 m ), ahhoz, hogy a partra érj. Ott is ingyenes a napozóágy es a matrac , ugyanúgy, mint a medencénél. A víz tiszta, se hínárral, se szeméttel, se medúzával nem találkoztunk benne. Mi vittünk törülközőt, így nem foglalkoztunk a bérléssel, de úgy emlékszem, hogy több napozóágyon láttam egyforma törülközőket. A szobában van széf, nem kell fizetni érte. A személyzet kedves, udvarias, nem tűnnek túlhajszoltnak, és itt nem érzékeltem, hogy csak a markukat tartanák a borravalóért. Szerintem ez egy igazán elegáns, és szuper szálloda. Két évvel ezelőtt voltunk ott, remélem, hogy azóta a helyzet nem változott. Ha van még kérdésed írj, szívesen válaszolok.
Szia! Akkor ezek szerint itt van saját asztalod? AZ jó lenne, mert mi a kicsivel együtt 7-en leszünk..:) Milyen a tengerparti rész? Napozó türcsit lehet "bérelni"? Némi borravalóért lehet tengerre néző szobát kapni? Milyen ételek voltak? Bocsi sok kérdésért:)
aki szeptember 06 -i (vagy e környékén) indulással megy Sousse -ba és szeretné a "többiekkel" felvenni a kapcsolatot írjon (akár privibe is). Írjátok a szálloda nevét is, esetleg, hogy meddig maradtok!
AnettD8: Szept. 7-14; Hotel Marabout BencUr: Szept. 6-13; Hotel Salem
Érdeklődnék,hogy megy e valaki szeptember 12-én az Hotel El Hana Residence-be?/Sousse/ Itt a neten olvastam,hogy kettő indulási időpont lehet.Az egyik BP-ről 09:40-kor indul és 12:10-kor érkezik Tunéziába.Visszafele 1 hét mulva 06:05-kor indul és 08:50-kor érkezik BP-re.A másik BP-ről indul 08:50-kor és 11:20-ra ér Tunéziában visszafele 1 hét mulva 05:15-kor indul és BP-en van 08:00-kor.
Jó szálloda az Orient, csak a Mouradival összehasonlítva egy kicsit gyengébb annál. Ami nekem nem tetszett, hogy nincs saját asztalod az étteremben, így este néha úgy kellett vadászni a helyekre. Különösen, mert mi öttagú család vagyunk. Az előtted vacsorázók után nem cserélik ki a pecsétes asztalterítőt és a használt ruhaszalvétát, még jó,ha az üres tányérokat elviszik. Nagyon keskeny a homokos tengerparti rész, így mindenki a fennti füves részen helyezkedik el, ami ezért nagyon zsúfolt. A szobákat rendesen takarítják, de a part eléggé szemetes volt. A WC-ben meglehetőse büdös volt, bármit is csináltunk vele. Mindezek ellenére nagyon jól éreztük magunkat és bármikor visszamennénk. Csak a Mouradival összehasonlítva tünnek fel ezek a dolgok, Az tényleg egy tökéletes szálloda, ahol makulátlan a tisztaság, este megterítve vár az asztalod, illatos a fürdőszoba és a WC, nem zsúfolt a kert, mert valahogy eloszlik a tömeg.
Szia! Köszönöm a válaszodat! Akkor először a gyógyszertárban nézünk majd szét!:) Mi is félpanzión leszünk és ugye azért neki ebéd és uzsi tízórai is kell...
Szia! Nagyon szuper az Orient Palace! KÉt éve voltunk ott a férjemmel és nagyon elégedettek voltunk mindennel! Most is oda szerettünk volna menni, de nagyon drága még a szeptemberi turnus. Egy superior szobát kaptunk némi plusz pénzért (tengerre nézőt szerettünk volna) ami nagyobb mint a többi. Nagyon szép a szoba és fürdőszoba is. Fürdőkád volt, zuhannyal. A férjem szerint nem kellet semmi a tel.töltőhöz. A kaja nagyon jó volt változatos. Reggeli péksütik, felvágottak, sajtok, gyümölcs, müzlik, tükörtojás, rántotta a szemed elött sütötték meg, ahogy te akartad! Tea. kv. kakaó. Vacsira tészták, halak ,tenger gyümölcsei, sült krumpli, sült zöldségek, rizs, gyümölcs édességek. Mivel akkor még nem volt gyerkőc így más szemszögből néztem a dolgokat, de nyugodt szívvel mennék oda vissza a kisfiunkkal bármikor!!!! A kisgyerekeseket pedig nagyon nagyon kedvelték. A személyzet is kedves volt, szépen kitakarították a szobákat, mindig volt tiszta türcsi. Ha jól emlékszem volt külön gyerek medence és egy nagy felnött. Viszonylag keskeny a tengerpartja, de ott is vannak térítés nélkül napozóágyak , matraccal..szép füves a medence körül és van árnyékos rész is.Van egy pizzéria és egy kinti étterem is és palacsintát is lehet kapni:)
Más hirtelen nem jut eszembe, de kérdezz nyugodtan!! Ja igen a szállodában váltottunk mindig pénzt és a széfben tartottuk a nagyobb értékeket pl útlevél.
Kérdezném milyen a tengerpartja,ellátás a kaja milyen a gyeek remélem tud majd választani szobák?, a takaritás?,a telefontöltőhöz kell külön v.mit vinnünk?,vagy ua.a bemenet??köszi
Szia akkor szoval jol bejött nektek az orient? mi most 29.én megyünk 2és1/2éves kisfiuval mire számitsunk?? remélem johely és főleg a gyerek szempontja a lényeg.irj légyszives hogy mire figyelünk vagy mit javasolsz mivel te már jártál ott.köszi szia
Szia mi volt a gond az orientel nektek?érdekelne mi most megyünk 29.én kicsi gyerekkel kiváncsi vagyok mire számitsunk a te szemszögedből??szóval várom válaszod köszi
Hali! Mi júliusban voltunk 2 éves babával. A promomixban és General Magazinban, csak dobozos (por) bébiételt adtak volna, üveges nem volt. Állítólag, utólag tudtuk meg, a gyógyszertárban is lehet kapni bébiételt. Pelenkájuk saját gyártmányú(tunéziai) termékük van, semmi gond nem volt vele, tökéletesen megfelelt. A szállodai kajákból ugyanúgy evet,, mint egy felnőtt, persze összedarabolva. Mi félpanzión voltunk, ezért kellett volna az üveges étel. Vittünk ugyan magunkkal, de változatosság miatt kerestük. Aztán rájöttünk, hogy jó a palacsinta is meg a pizza is változatosság gyanánt.
Mikor mentek? Mi szept. 20-án megyünk ugyanoda! Megkérhetnélek egy szívességre? Ha jártok vmilyen szupermarketben vagy sima boltban megnéznéd, hogy milyen pelenkát vagy bébiételt lehet kint kapni? Ha nem muszály nem cipelnék itthonról több üveggel:) A szállodai kajára pedig szintén kíváncsi lennék baba szempontból! Na meg persze mindenre a szállodáról!
Ez azért így egy kicsit erős szerintem! Tunézia a legfelvilágosultabb arab ország és én úgy tapasztaltam, hogy tisztelik az európai nőket.
Akikkel én beszéltem(igaz a 20-30 éves korosztályról van szó), azt mondták, hogy sokszor jobbak egy európai nők, mert legalább nyíltan vállalják amilyenek, az arab nők pedig esténként (titokban) kivetkőznek a csadorból és mennek az éjszakába "szórakozni"...
A nyaralóövezetben szerintem akármilyen rövidke szoknyában flangálhatsz, maximum egyfolytában megbámulnak és ajánlatot tesznek.:)De ezt hosszabb szoknyában is megkapod:)
Amennyire tudom, a legtöbb arab férfi szemében az összes európai nő egy lotyó, én azonban mégsem szeretném erősíteni bennük ezt a nézetet. Ezzel csak azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy szerintetek otthon hagyjam a fehér miniszoknyámat, vagy azért az üdülőváros (Hammamet-Yasmine) hoteles részén lehet ilyesmiben flangálni beszólások nélkül. Hm?