Rendesen el vagynak szállva az urak számai... :) tessék már józan ésszel belegondolni ebbe-abba, meg mondjuk összevetni a gazdag közterületiek számát a lentiekből következő mértékkel...
Amúgy nyílván van ilyesmi, de nyílván nem ez a mérték. És az is nyílvánvaló, hogy gazdasági vonalon ennek a sokszorosa érhető el, pl. az "adórendőrség" vagy a PSZÁF kötelékében.
Buzikurvák, dorgdílerek, trafipaxozók, műkincsekre orientált betöréses rablók, kamionfosztogatásból származó orgazdák és milliárdos tételben utazó borhamisitók körében hol van a politika ?
-Figyelj rosszfiú, ne csempészd itt a cigarettát, mert lefoglalja az egészet a VPOP és büntetésként egy kamionnyiért kapsz 8 év letöltendőt !
-Nemelehetne valahogy, teccikérteni rendőrbácsi, hogy izé, szóval, én elmegyek, maga meg jól jár, mert én veszek egy új gyerekcipőt az éhező kisfiának ? Mennyibe is került egy új gyerekcipő ?
20 ezer euro az 5 millió HUF. Szvsz elképzelhető, ha belegondolok hogy a dunakorzó homostrichelői európai hírűek, (spiegel tv nevű műsor két hónapja) egész távoli nyugati országokból, de elsősorban Németországból jönnek ide a idősebb urak szórakozni egy-két hétre. Egy délutánon pl. 6-7 igazoltatás, s néhányszáz euró lecseppen.
Látod az érdekelne legkevésbé hogy felháborodnának. Drákói eszközökkel azonnali állásvesztéssel büntetni aki ebben részt vesz. Ugyanugy mint a rokkantigazolvánnyal visszaélő sok sok autost akiket ki lehetne iktatni , mert a törvényi háttér megvan hozzá, de miután egy csomo embernek érdeke, nézd meg hány ilyen millios kocsi áll pl a Szabadság téren... A zárt és ellenőrizhető rendszer az alapja ha tetszik ha nem. Hogyan tünhet el egy vérminta ? kérdezem. Véletlenül biztosan nem.
Igazad van, mivel a rendőrök a beszedett zsetonból felfelé is jócskán adnak...
Pl. ahhoz, hogy mondjuk valaki trafipaxos vagy rendőrmotoros lehessen az M3-mon a forma-1 napján, nem kevés pénzt kell leadnia a felettesének a szolgálati beosztás megmódosítása érdekében.
(Itt nagyságrendileg ezer EUR-okban kell gondolkodni - és ez csak a műszakbeosztás !)
Volt egyszer 1-2 eve egy "botrany" mar hogy mennyit kell a szolgalat beosztonak fizetni, hogy a Dunakorzora ossza be a gyalogrendort. Azaz ha megerte 10-20 ezer eurot fizetni, hogy te jarorozz a Korzon, akkor a jovedelem is aranyos ezzel.
Ha a repteri rendor korrupt es nem tortenik semmi, akkor az o szolgalatvezetoje is korrupt. Akkor a kapitany is korrupt. Akkor a belugyminiszter is korrupt.
A korrupt gyalogrendor csak a politikai moral allampolgar ele vetulese.
Azért nevetséges, a kispénzü rendörrel persze hogy baj lett ezt mindenki tudja, hogy aki az életét vásárra viszi kockáztatja annak a munkáját meg kell fizetni .Hát a rendörök szakszervezete is tüntetett már a magasabb bérekésrt ,a nyugdijak ,és a szolgáalti idök tulmunkák dijtételének emeléséért. Ez várható volt, hiszen orrbavágo jelenség a rendör ki van téve sok veszélynek kis pénzért, a tábornokok, meg zsiros állasokban nagypénzért pöffeszekednek.A kis rendör az öszi zavargásokkor ,törvénytelen dolgokat volt köteles végrehjajtani a politika elvárása miatté sokan meg is sérültek.Gergényit az igazságtaléanság ellenére, meg jutalomban és kitüntetésebn részesitették.Vérszemet kaptak a rendörök,ha nekik lehet hát nekünk miért nem? Gyurcsánnynak egymás után simitja el a biróság az adócsalásaira utaló feljelentéséeket, mert hogy azok elévültek.Nem az a lényeg hogy törvénytelenek az adócsalások,hanem az a lényeg hogy elévült. jókor voltam jó helyen szlogenje sok mindenkire irható a sikerember Kokara is, addig volt arany a dolga vagy már akkor is amikor még a szoftver.-dolgokat irányitotta és kapta akormánytól, Magyar Bálinttól is a megrendeléseket, a mi pénzünkön.No zeket a korrupt dolgokat mindenki látja, és hát a rendöreire is kivetül, hiszen van lehetöségük a törvénytelen dolgokkal saját hasznukat javitani ésmegteszik sorra. Ezen nem kell csudálkozni,a fejétől büzlik a hal.
Nem egyszer erkeztem meg Ferihegyre - lattam ott a rendoroket, ahogy a normal taxisokat elzavartak, a hienakat beken hagytak a tilosban is. Aki nem volt vak az latta hogy itt korrupcio van. 15 evig senki nem csinalt semmit.
(azota hal' isten jobb a helyzet a Zona taxi miatt)
A korrupció jelensége történelmi időben és társadalmi térben elhelyezve szinte mindig és mindenhol jelen volt. Más kérdés, hogy mit értettek időnként és koronként e fogalom alatt.
Azokban a társadalmakban, ahol jelentős társadalmi, politikai, gazdasági változások zajlanak a korrupció jelensége érezhetően felerősödik.
A korrupciónak mint társadalmi jelenségnek a politikai, gazdasági összefüggéseit, a rendszerváltozás óta kialakult formáit és azok működését, valamint a régebbi típusú korrupciós formák továbbélését egyre többen, egyre többféle nézőpontból vizsgálják hazánkban.
A korrupció a latin corrumpo szóból ered, melynek jelentése kárt tesz valamiben, elront, megcsúfít. A magyar nyelvben 1589-ben jelent meg először a korrumpál szó, egy végrendeletben: "az en szerelmes fiamathay Jo Palth… bechben az végre fel ne bochassa, hogy… meg Corrumpaltassek az ő hitiben." A végrerendelkező az ellen tiltakozott, hogy fiát a jezsuiták papnak neveljék a német Bécsben. (idézi: Gombár Csaba: A korrupció, mint közrossz. In:Írások a korrupcióról. Szerk.: Gombár Cs. - Hankiss E. - Lengyel L. Helikon - Koridor, Budapest, 1998.)
A számokat én is szeretem.Viszont,hogy ki a normális azt nem hiszem,hogy pont neked kellene megállapitani,hiszen te magad sem vagy mindig beszámitható.