Nézd, én személyesen láttam befüvezett társaságot. Fetrengtek, röhögtek, szánalmasak voltak. Egy ismerősöm, aki aktivan füvezett, azért hagyta abba mert egyszercsak arra eszmélt, hogy a kolbász helyett a saját ujját vágja. :(
Mellékvágány, de talán érdekes: Állítólag az Ajurvéda (az ősi indiai orvostudomány), sok más hatás mellett, a kender fogyasztását a házasságon belüli(!) szex élvezetének fokozójaként, a tartós kapcsolat megerősítőjeként említi.
Ez kb. olyan sommás ítélet, mintha (az érved és az aktualitások mellett maradva) a "sexelésre" vonatkozó javaslatodat az erőszakos(-nak vádolt) rendőrök akciójára hivatkozva utasítanám vissza.
Amúgy "A drogok" nincsenek. Mint ahogy - a fenti példa mutatja - "A szexelés" sincs - vagy ha van is, önmagában nem lehet jónak vagy rossznak minősíteni, a többi körülmény ismerete nélkül.
Élvezeti cikkek élvezeti értékéhez három dolog tartozik:
- Az íze,
- A hatása,
- A fogyasztás körülményei.
A három dolognak nincs semmi köze egymáshoz, egyik élvezeti szer esetében sem, azon túl, hogy az igazi, kifinomult élvezethez mind a háromnak jó minőségben kell találkozni. Így van ez a teával, kávéval, borral, pálinkával, fűvel. Ha a háromból bármelyik hiányzik, az élvezet nem teljes, nem szép. Ezen belül is, ha kizárólag a hatóanyagra utazunk, az szedálás, és nem kulturált élvezet
Nézd, én bort iszom a vasárnapi családi asztalnál. Jó ízt ad az ételhez, és egy kicsit bearanyozza a szép ebéd hangulatát. Lehet, hogy a sarki közért féldekás ampullázói is ugyanígy éreznek, csak másnak látszanak, miközben lassan forgó nyelvvel üvöltöznek?
De attól, hogy te megadod a módját, és kulturált fogyasztónak kategorizálod be magad, nem vagy több annál, aki szárat és nagylevelet teker be 1 csomó dohányal. A nomád füves és a kulturált füves kategóriák az csak az elme trükkje.
Amikor volt az önfeljelentő akció, akkor az is lehetett volna 1 geg, hogy odamennek 50-en, hogy mi füvet termesztünk, tessék itt vannak a növények, és odaadni a rendőröknek 1 csomó cserepes ipari kendert. Hadd fizessen az állam pár millát a szakértői vizsgálatért is, teljesen feleslegesen.
Aztán meg: ja, mi azt hittük, hogy igazi kábszert nevelünk.
Ahogy a híreket elnézem, a dekorációnak szánt ipari kender is számít, legalábbis ha JP a monogramod :). Tényleg, azokkal mit csináltak? Kinevelték őket, hogy a végén a virágzatból kiderüljön, hasznos v ipari kenderről van szó?
A pipába elég nehéz 1/15 vagy 1/20 grammot tömni, én ezt meghagyom majd a dekriminalizáció utánra. A jelenlegi törvények miatt marad a gazdaságos, de egészségtelen dohánnyal keverés.
Egyébként a legnagyobb agyrém (igaz, már többször írtam), hogy ha lábon hagyod megszáradni az öt növénykédet, akkor csekély mennyiséget tartasz. Ha levágod a virágzatot ugyanezekről a növényekről és neadjisten több lesz tíz grammnál (erre van esély, egy növény általában 50-200 grammot terem), akkor a vágás ténye azonnal kemény bűnözőt csinál belőled. Mert az olló teszi a csekély mennyiséget jelentőssé, téged fogyasztóból potenciális kereskedővé. Eh, ezek a törvényhozók...
Már az idejét sem tudom, mikor tekertem utoljára pure jointot. Akkor volt, amikor még termesztettem magamnak, és a kis vízipipát nem akaródzott minden körnél újratömni, mert sokan voltunk rá.
Ja, meg amikor ruderalis indicám volt outdoorban, akkor azt nagy pure rakétákból szívtam, és néha kevertem indoor özveggyel.
Csiáld azt, hogy a kis szárakat, és egyéb ilyen jellegű hulladékokat 1 külön edénybe gyűjtöd, és végszükség esetén ezt elő lehet venni. Továbbá ha mindig ugyanabban az edényben tárolod a cuccot, és nem zacsiban, akkor az edény oldaláról le lehet szedni a gyantaport. Kiváló dzsókat szoktam sodorni az ilyenekből.
Szerintem betépés/gramm tekintetében a Volcano a leghatékonyabb, a füstszívós módszereken belül pedig a gravity bong. Betépés/tüdőmegterhelés tekintetében is messze a Volcano a leghatékonyabb, de a füstölős megoldások közül szerintem éppenhogy a joint. Csak arról kéne leszokni, hogy keménydrogot kevernek a marihuánába, és úgy tekerik joint-ba. Nagyon rossz szokás. Ha csak annyi eredménye lenne a legalizálásnak, hogy az emberek nem kevernek spórolásból dohányt a kenderhez, amikor betekerik, akkor már nagyon megérte. A dohány egy tömeggyilkos idegméreg.
Jó ez a "kultúra, kulturált".:)) Az elme trükkje arra, hogy egyes dolgokat rossznak, más dolgokat jónak nyilvánítson, ill. arra, hogy az egót mások fölé helyezze (én kulturált vagyok, te meg nem, tehát én többet érek nálad).
Ki ne szeretné a minőségi kendert aki szív? Arról beszéltem, hogy amit te nem tartasz bíbelődésre méltónak, az is ugyanolyan (rangú) élményt hozhat létre az emberben, mint a legjobbnak tartott cucc. Nem a forma (kultúra) a lényeg, hanem a tartalom (az élmény). Ha az élmény számodra jó, akkor nem lényeges, hogy milyen formában jutottál hozzá, öltönyben voltál-e, vagy gatyában, tablettás volt, vagy palackozott, k2 bud, vagy szár és nagylevél keveréke.
A legtöbb thc abban a gyantában van, amit azért termel a kender, hogy megkösse a levegőben arra járó fiúpolleneket, ergo a virágzatát érdemes szívni. A szár végi kis leveleken is ki szokott kristályosodni egy kevés. Ennél nagyságrenddel kevesebb van a nagy levelekben, és még kevesebb a növény szárában.
És elég hülye vagy, ha árulni akarod, ahhoz túlságosan brutális büntetés jár érte.
Szerinted szart sem ér, én meg már betéptem tőle nem is eccer. El vagytok ti kényeztetve bazze. Amikor a 90-es években örültünk, ha tudtunk venni rendes magházat tartalmazó cuccot, meg amikor gyakran gondolkodni kellett, hogy most betéptem vagy sem, akkor nem volt kérdés, hogy bíbelődjünk-e 1 kis megmaradt szárral, ami vmi jó cuccból maradt vissza. Van aki még a pipamocskot is elszívta, és jól érezte magát utána.
Szal nem mindig volt ilyen, hogy hívom a dílert, és 1 órán belül itt van a finom import cucc.