Keresés

Részletes keresés

Sica Creative Commons License 2008.08.06 0 0 756

Sziasztok!

Edn,

mondhatni, hogy megjósoltad az esetet... a fiam ma ész nélkül (merthogy 6,5 éves, és amin mi egyáltalán gondolkodunk, hogy mi lenne megoldás és hogy ez gond, azon ő nem... mert gyerek...), szóval rohant végig a .... és most jön a lényeg JÁRDÁN!!! Merthogy ugye az E előtt azt keresztezi a teremgarázs feljáró. Rögtön a feljáró széle járda! Persze jött egy autó lentről. Majdnem sikerült elütnie, de az utolsó pillanatban meg tudott állni. Szerencsénk volt... de azért ez nagyon durva! Nem szaladgálhat a gyerek a járdán? Mert azt már eddig is igyekeztem megtanítani neki, hogy az úttest veszélyes, és oda nem szaladunk ki, még labda után se. Bevallom az én hiányosságom, hogy ugyanezt a járdára vonatkoztatva nem alkalmaztuk :-( Ki vállalja a felelősséget egy tragikus eset után? Az autós? Nem jogos. A gyerek? Aki a járdán ment? Vagy netán az építtető? Ha ez gyermek (de akár felnőtt) életébe kerül, ez lesz a legkisebb gondunk. Inkább előre kellene gondolkodni!

Ennek fényében azt gondolom, hogy túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez életveszélyes és hogy SOS kell rá megoldás!!!

Mi mindenesetre jelezni fogjuk a Terra felé és kérjük, hogy legyen változás minél előbb.

Előzmény: Edn (754)
bernadett3 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 755
Szerintem elviszik, bár nem hiszem, hogy egyáltalán ürítették eddig. De az tök jó, hogy sokan szelektíveskednek. Te az F épületben laksz? Melyikbe?
Előzmény: Edn (754)
Edn Creative Commons License 2008.08.06 0 0 754

eleri

Úgy kell beállítani a tükröt, hogy még indulás előtt lássam a kocsiból, hogy van-e gyalogos a környéken. Bár annyira meredek a terep, hogy talán nem is lehet úgy tükröt kitenni. Arra gondolni sem merek, ahogy a kapuból kiszalad egy gyerek a sétáló utcára, nagyjából pont a kihajtó előtt.

Nálunk (F. épület) a szelektív papír kukák tele vannak. Viszont van egy fél tucat papírdobozunk, amitől megszabadulnánk. Szerintetek, ha szépen összehajtom, feldarabolom őket és leteszem a papír kukák mellé, akkor elviszik? Vagy szigorúan csak a kukákat ürítik? Van tapasztalat ezzel kapcsolatban? Úgy nem szeretném kitenni őket, hogy ott maradjon szemétnek.  

Előzmény: eleri (750)
bernadett3 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 753
A gyalogos (főleg ha idegen) nem fogja figyelni a lámpát, inkább az autósnak kéne valami ilyesmi megoldás, vagy egy kamera. Viszont ha biciklivel mennek, akkor hiába a figyelmeztetés az autónak is. Ja és a garázzsal szemben lévő felszíni parkolósokat sem irigylem, koccanás tuti lesz. Az E épületben még szörnyűbb a helyzet, ott egyből a József utca van.
Előzmény: eleri (750)
bernadett3 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 752
A szemetet biztos hozhatjátok hozzánk. Ha lemész a garázsba, jobbra a legutolsó ajtó.
Nektek még járdátok, meg utatok sincs, miért gondolod, hogy kukatárolód van?:(
Előzmény: eleri (749)
eleri Creative Commons License 2008.08.05 0 0 751
Kicsit olyan lemenni, mint amikor tavasszal egy kalandtúrán vettünk részt Mogyoródon egy dzsipparkban... kb. ott állt ugyanígy függőlegesen a dzsip velünk egy szakadék szélén, igaz abban szakavatott sofőr ült és terepre való jószág volt... hát nem gondoltam, hogy az akkor szerzett (lelki) tapasztalat még egyszer jól jöhet :-)) Brutális...
Előzmény: Sica (747)
eleri Creative Commons License 2008.08.05 0 0 750

Szerintem tükör ide vagy oda, ott ha onnan egyszer elindultál felfelé, akkor meg nem állsz, mert különben egyenes út visz vissza egy újabb (szükséges) lendületért...

Így a gyalogosoknak kell nagyon-nagyon figyelni, hogy nem jön-e lentről valaki, pl. hasznos lehetne egy mozgásérzékelővel összekötött jelzőlámpa, ami a gyalogosoknak mutatná, hogy szabad-e az út, vagy nem, hogy jön-e lentről valaki vagy nem.

Előzmény: Edn (746)
eleri Creative Commons License 2008.08.05 0 0 749
Szóval hová lehet vinni azt a szemetet? Csak mert a B-ben még ma padlólapozták/csempézték a kukatárolót...végül is semmit nem kell elkapkodni, csak nem lenne baj, ha addig megtartanánk az alternatív konténer megoldást, míg nincs végleges kuka! :-))
Előzmény: bernadett3 (745)
Edn Creative Commons License 2008.08.05 0 0 748

Szia Sica!

Ha összejön a redőny-biznisz, akkor szólok az iparosoknak, hogy gondoljanak rád. :-)))

Én nem féltem először lemenni a garázsba, de a párom, aki mellettem ült és "tehetetlennek" érezte magát be volt tojva. Azt mondta, hogy utasként nagyon ijesztő. Ráadásul nekem egy magas építésű kocsim van, így még inkább úgy érzi az ember, hogy függőlegesen ül a kocsiban. Fölfelé meg olyan érzés, mintha valami űrsiklóban ülnék, csak az eget látom, semmi mást. A csomagtartóban a cuccok meg csúsznak neki a kocsi hátának nagy robajjal. Szóval most még kalandosnak tűnik a dolog, de hazudnék ha azt mondanám, hogy nem rémít meg mondjuk egy laza havaseső gondolata vagy majd a hajnali talajmenti fagyok. Gondolom fűtött a lehajtó (máshogy nem is lehet), de ez nem nyugtat meg egészen, be kell vallanom.

Van valami infó arról, hogy a lifteket mikor üzemelik be?

Sica Creative Commons License 2008.08.04 0 0 747

Szia Edn!

Mire gondolsz?! A jutalékot nem tőled várom :-) De  asrácoknak szólhatnál, hogy gondolkodjanak el a juttatásom mikéntjéről :-)

A garázzsal kapcsolatban már az is csoda, hogy le és fel tudsz jönni anélkül, hogy leérjen a kocsid alja! Először nem volt rossz lemenni? Én biztos paráznék...

Előzmény: Edn (746)
Edn Creative Commons License 2008.08.04 0 0 746

Sica!

Köszönöm az elérhetőséget. Mondd, melyik postaládába dobhatom be Neked a jutalékot .-)))

Én tegnap óta a mélygarázsban parkolok. Lefelé még istenes, de fölfelé csak az eget látom, így ha gyalogos pont előttem megy át, akkor simán áthajtok rajta, mert hogy észre sem veszem szerencsétlent. Nagyon figyeljen mindenki, aki a kihajtók előtt megy át, hogy nem jön-e éppen kocsi, mert rettenetesen rossz a rálátás az útra. Kellene egy tükör vagy bármilyen megoldás, hogy lehessen látni a gyalogosokat.

bernadett3 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 745
Sziasztok!

Én is módosítanék a tegnapi hozzászólásomon. Már nincs homokbucka. Úgy néz ki, hogy nemsokára aszfaltoznak. Viszont a Hársfavirág utca továbbra is gáz. Tegnap megszámoltam a dolgozó munkásokat, 5-en voltak. Ha nem esett volna az eső,akkor este 8-ig dolgoztak volna.
Szeretném megkérni azt a kedves lakót, aki már másodjára csönget be hozzánk fél 10-kor, hogy ne tegye, működik a csengőnk, ne tesztelje. Amikor meg kinézek, akkor meg ne tagadja le!!!
A furkálósókat is szeretném megkérni, hogy este 8 után már ne furkáljon,mert a TV-t sem lehet hallani, és este 8 után nem vágyok rá. Csinálja hétvégén.
Ma reggel olvastam, hogy megszűnt a "Lakók" felíratú konténer, és már lehet használni a lennti szemetest, és szelektív kukát. Jó lenne, ha mindenki szelektíveskedne,mert akkor nem kell több kukát venni, és több szemétszállítási díjat sem fizetni.
Az is ki van írva, hogy lehet használni a teremgarázst is, a zebra ház mellett lévő úton lehet bemenni. Állítólag augusztus 10. után már kész lesz az utca és akkor a József utca felől is be lehet menni.
Tudja valaki, hogy a Pál utca hány irányú utca lesz? Elég keskenynek tűnik, hogy 2 irányú legyen.
Előzmény: eleri (743)
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 744

sziasztok,

Mint tudjátok a jövőhéten lesz a közgyűlés  és a következőkről szeretnélek titeket tájékoztatni.

A társasház képviseletét szeretnénk megpályázni az I. ütemben és ezt tudomására is hozzuk a lakóközösségnek. Úgy gondoljuk, hogy mivel itt lakunk , mindenképpen eredményesebb lehet az együttműködésünk. A közösképviselő Németh Edina lenne (a párom) és én pedig a műszaki támogatást adnám neki ebben témában.

Gondolkodjatok rajta, és ha gondoljátok a közgyűlésen tartott pár szó bemutatkozó után, melyben részletesen ismertetjük a cég hátterét és tapasztalait és szimpatikus, akkor szavazzatok Edinára:))

Na ez a politika nem nekem való:), maradok a műszaki életnél

Azért írtam, hogy legalább titeket ne érjen váratlanúl.

Köszi.

eleri Creative Commons License 2008.07.31 0 0 743
Hóóóhhóóó nem úgy van már. Tegnap óta kinyitották az I. ütem bejáratát az Iglóinál. A kedves biztonsági szolgálat fel is szólított rögvest, hogy "tegnap óta nyitva van és azt kéne használni", mire én "bocsi, csak megszokásból jövök erre". De sajnos kénytelen leszek ezt követően is arra járni, mindaddig, amíg a kocsim a frissen eltolt, le nem döngölt földben elsüllyed, illetve a földszállító/konténerszállító nagy teherautók által "gyártott" barázdákból nem tudom kivezetni a kis személyautómat és így az abban való futás miatt egy-két építési törmelék remekül karcolja az autóm alvázát. Hát ebből köszönöm egyelőre nem kérek, mert ugyanis sajnos se terepjáróm, se billencsem nincs, ami lehetővé tenné, hogy azt a bejáratot használhassam... így marad a II. ütem építkezésén át való bumlizás, mindaddig amíg személyautó-képes utat nem tudnak oda varázsolni...
Előzmény: bernadett3 (742)
bernadett3 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 742
Mint írtuk,minket is felháborít ez a 60 napon túli késés. Az alvállalkozók meg ha én nem nyúzom őket, akkor szerintem a mai napig a fele nem lenne kész. Nem nekik kéne jelentkezni, hogy itt vagyok, megcsinálom? Amúgy még mindig nincsenek teljesen kijavítva a hibák, még küzdök velük, de már kezd tele lenni a hócipőm:)
Ha nem akarja az ember a Határúton elüttetni magát, akkor kénytelen a zebra ház melletti utcán végigmenni a porbban,majd a ház előtt dombot mászni. Ez egy tegnapi élményem volt. Vagy választhatom az Iglói utat, ami tök nagy kerülő és még akkor is szívok,mert a 2. ütem bejáratánál kell bemenni és akkor csak egy kicsit lennék poros-saras. Tudom, így jár az, aki tömegközlekedni szeretne.
Előzmény: Gyugyo302 (741)
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 741

Sziasztok,

Rég írtam már és szeretném megkérdezni, hogy mindenkinek elkészűltek a hiánypótlások a műszaki átadás után ?

A mai napon ugye lejár a határideje a csúszásnak és még mindig vannak elvégzendő feladatok , mind a lakásban illetve  a  közterületeken. Nincs parkoló, utca ,a lépcsőházakban festés , burkolás takarítás stb...

A lényeg , hogy hiányos a dolog rendesen és kellemetlen is az biztos.

KIvel mi a helyzet.????

bernadett3 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 740
Én tök nyugodt vagyok, épp most cseszett fel idegileg az egyik alvállalkozó.
A közös képviselőnk Bedi Péter. Nektek is ő volt először? Kecónk eléggé repedezik, tudom, hogy ez normális. A hibák kijavítása még tart, júni 6 óta. Idén csak elkészül. Nektek mennyi idő volt? 1-2 év múlva már remélem mi is ilyen pozitívak leszünk, egyenlőre még a porban taposunk, legalább amikor hazaérkezünk, jólesik a lábfrissítő:)
Előzmény: bbaalliinntt (737)
bernadett3 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 739
Szia!

Már ezer éve megkaptuk. Egy levél volt, amiben a közös költség mellé kalkuláltak fűtésktg-et, ami kb annyi,mint a közös ktg. A közös ktg 150 Ft/nm, a fűtés 140 Ft/nm ha jól emlékszem. Ja és a felszíni beálló közös ktg-e 300 Ft/hó, a teremgarázsnak: 1000 Ft/hó. A közgyűlésről kaptál papírt?
Előzmény: Brightman (738)
Brightman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 738

Sziasztok!

Az F-ben kapott már valaki értesítést az első havi közös költségről? Mi a nulladikot átutaltuk, de azóta semmi.

Üdv,

B

bbaalliinntt Creative Commons License 2008.07.30 0 0 737

Nyugalom Zebrások!

Nálunk is elég lassan ment a rendezés, de azt hiszem nálunk azért már volt járda és parkoló, már nem emlékszem pontosan. Ki a közös képviselőtök? Kecók szépek? Mi nagyon elégedettek voltunk. Pedig minden alap volt. Kis csőtörés(elrothadó új konyhabútor, plafon óriási repedéssel, új kert felszedése járda miatt.) De megvagyunk, jól vagyunk és nálunk gyönyörű a környezet. Gondolom sokan jártatok felénk nézelődni.

N

Előzmény: eleri (736)
eleri Creative Commons License 2008.07.30 0 0 736
Na azért a szombati munkáról csak annyit, hogy valamelyik szombaton megszámoltam a munkásokat, hát nem kellett hozzá nagy matek tudás... kemény 3-an dolgoztak ezen az óriási területen... így nem csoda, hogy nem halad a dolog...
Előzmény: bernadett3 (735)
bernadett3 Creative Commons License 2008.07.30 0 0 735

Én türelmes vagyok, meg az időjárás sem volt túl kedvező az utóbbi pár hétben, de amikor az elején elkezdtek terepet rendezni, akkor a munkások lazán hazamentek 4 órakor, és akkor még szombaton nem jöttek. Talán akkor kellett volna kicsit jobban nyomulni, amikor az idő alkalmas volt rá, és mielőtt a lakók beköltöznek.

Mondjuk mostmár legalább körbe tudok menni reggelente (nem úgy,mint a Hársfavirág utca felőliek), és nincs szükség a gumicsizmára, de hazafele nem igazán vágyok a körbesétára. A játszótérről nem is beszélve. Remélem nem akkor akarják megcsinálni a Hársfavirág utat, amikor a 2.ütem elkészül,mert az tényleg elég gáz. És miért nem lehet megnyitni az 1. ütem ajtaját, és a 2. ütemet lezárni?

Azt tudja valaki, hogy a József-Határúton mit csinálnak? Tudom a csatornázást, de akkor most mi lesz, mégis felépül az idősek otthona?

Mindenki jön közgyűlni?

Előzmény: eleri (734)
eleri Creative Commons License 2008.07.30 0 0 734

A gyönyörű környezetet inkább nem elemezném... bár parkolók talán lassacskán leszenek (a munkatempót elnézve, azért nem kapkodnak el semmit), de a sétálóutcának még se híre, se hamva. Viszont időjárás függően van helyette mocsár/iszaptenger vagy sivatag... mondjuk a zebráknak ez kell...

Arról már nem is beszélnék, hogy a új lakások egy része még mindig csak a II. ütemes építkezésen keresztül közelíthető meg, ami azért valjuk be elég siralmas... szóval "Welcome a Terra Zebrában"!!!!

Előzmény: bernadett3 (733)
bernadett3 Creative Commons License 2008.07.30 0 0 733

Sziasztok mindenki!

Már rég írtam. Tényleg jó már ott lakni, ennyi várakozás után. Viszont az nem annyira jó,hogy a tereprendezés katasztrófa. A parkoló már látszólag kész van, de parkolni nem lehet. Szegény környékbelieket sajnálom, hogy szívnak a kocsikkal, amik a házuk elé állnak, és tönkreteszik a füvet. Ahhoz képest, hogy a szerződés szerinti 60 nap késés ma jár le, gyanítom még hétvégén sem állhatunk be a 3 hónapja kifizetett parkolóhelyre. A munkások szombaton is dolgoznak rajta, a gépek mennek reggeltől estig, egyedül a vasárnap az amikor egy kicsit pihenni tudunk, és csönd van. Ilyen állapot mellett, légyzümmögésnek hallatszik a repülőforgalom:))

Nálatok kb hány nap késés után lett kész a terep? 

Előzmény: bbaalliinntt (732)
bbaalliinntt Creative Commons License 2008.07.30 0 0 732

Hello Terrások!

Na milyen érzés ott lakni?

Mi árpádföldesek vagyunk és emlékszem az első hetekre. Szuper volt és azóta is tart. Persze nálunk is voltak, vannak  fennakadások de a környezet mindent kárpótol. Megnéztünk titeket már párszor, a villák superek, a társasházak kicsit sűrűre sikerültek nem?

Nóri

Sica Creative Commons License 2008.07.25 0 0 731

Szia Edn,

a redőnyös elérhetősége: www.redonyklinika.hu

De most már tényleg jutalékot fogok kérni tőlük. Már Te vagy a kb. 10. a Terrából, akinek megadom az elérhetőségüket.  :-)

Előzmény: Edn (730)
Edn Creative Commons License 2008.07.22 0 0 730

Kedves Szomszédok!

Tegnap akadtam rá erre a topikra és nagyon megörültem neki. Mi a hónap végén költözünk.

Redőnyös fronton szeretnék segítséget kérni. Talán Sica írta, hogy neki sikerült találni egy jó szakembert. Meg tudnád adni az elérhetőségét? Előre is köszönöm.

Üdv:

Edn 

Sica Creative Commons License 2008.07.22 0 0 729

P59,

szívemből szóltál...

Előzmény: P59 (728)
P59 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 728
Kedves Zebrások!

Egy másik lakóparkból költöztünk ide,ahol kicsit jobb állapotok uralkodtak amikor átadták a lakásokat.Ott fél évig,amíg az utolsó munkás is elnem ment,félhavi közösköltséget fizettünk és sűrű elnézéseket kértek az építtetők.Itt áldatlan állapotok vannak a balesetveszélyről nem is szólva.
Felvagyok háborodva,hogy miközben a vízműveknél nyoma nincs a rendszerben a lakóparknak, Ők fűtés és melegvíz díjat saccolgatnak.
Egyébként a közösképviselőt egy idő után leválthatják a lakók.
Előzmény: C.D. (727)
C.D. Creative Commons License 2008.07.20 0 0 727
Kedves Szomszéd (-ok)!

Az előző levelemben leírtakat saját tapasztalatból írtam le. Kb. 9 évvel ezelőt vettem egy újépítésű társasházi lakást és az állapotok közel hasonlóak voltak. A költségek miatt én is sokat aggódtam, mert nem tudtam hogy fogják a közös közmű fogyasztást elszámolni.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én csak befektetés céljábol vásároltam itt lakást és nem célom itt lakni.
No de a lényeg az hogy a közös villanyt, vizet még tudtommal a kivitelezőnek kell állnia nagyrészben. Pontosítva ezt úgy kell(ene) elszámolni, hogy aki már átvette a lákását az a saját általa fogyasztott vizet, áramot fizeti a többit meg a kivitelező állja. Legalább is ez így volt az előző lakás vásárlásomnál, bár ott egyéni fűtésrenszer van. Az a kérdés, hogy a közös gázt hogy fogják elszámolni az számomra is homályos....??? De én bízok benne, hogy ez is korrektul megoldódik.

A rámpán pedig én is sokat gondolgodtam, de észerintem addig amíg nincs gond addig nem éri meg rágódni a kérdésen. De az biztos, hogy egyszer én is kifogom próbálni. Mint hogy a puding próbája az evés.... :-) ???
Előzmény: Sica (725)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!