Most értem haza a "Kavics"-ból A jubileumi Bródy koncertről. Élmény volt. Jó korán mentem, több mint másfél órábban korábban, így jutott még nekem 1doboz az alkalomra 300 példányban nyomott
Az nem PA, hanem a korabeli színpadi hangosításon két oldalra ki volt rakva egy-egy (nagyobb bulikon 2-2 :)) énekhangfal, amikben általában 4-4 db széles sávú 10-12 "-os hangszóró volt. A drágábbakban (pl. Dynacord) magassugárzók is voltak. Ezt a két ládát többnyire 100 Wattos csöves keverőerősítő hajtotta mikrofonbemenetekkel.
Az a zenekar, amelyik össze tudott szedni azonos márkából egy komplett színpadképet, már nagyon menőnek számított. A 60-as években nagyon kevés ilyen zenekar volt. Az Illésnek pl Selmer cucca volt, a Metrónak Marshall, a Sakk-Mattnak 69-ben Laney-ken játszott
A komplett zenekari hang így nézett ki: 2 gitárrkombó, 1 basszusláda+fej, 2 énekhangfal... slussz. Ez egy korai Selmer szerelés
Ezen a díszlet nélküli színpadon és "hangosításon" meg végképp bexartam: a Nashwille-nek kölcsönkérték a Magyarországon fellelhető összes Marshall ládát és erősítőt, és kb. párhuzamosan kötötték a bemeneteket- egy évvel vagyunk a holdraszállás előtt:)) Gurrrrráááá!!!!
Itt van a tömegoszlatásról a beszámoló, a legjobban ezen röhögtem:
" A Kisstadionból sikerült a rendőröknek kiszorítaniuk a rendbontókat, akik a Thököly útra mentek, és a Baross tér irányába mentek fütyülve, ordítozva, a rendőröket kórusban becsmérelve. A rendőröket csúzlizták, tranzisztoros táskarádiókat és hordozható magnetofonokat maximális hangerővel bömböltették, s időnként egy-egy csoport vad rángatózásba, táncolásba kezdett, ruházatukat tépték és egymást dobálták. A lakóházak kapualjából a szemétgyűjtő (kuka)-edényeket az utcára kivitték, tartalmát kiborították, és az üres edényt az úttestre - néhány esetben az URH gépkocsizó rendőrök járművei elé - dobták. "