Gyurcsány nyilatkozta a Times-nak:
"Magyarországon felerősödött az antiszemitizmus és véletlenül a feleségem is éppen zsidó... Az Árpád-sávos zászló alatt magyar zsidók ezreit hurcolták el Auschwitzba....A közelmúltbeli rendőri túlkapásokért csak és kizárólag a rendőri vezetők a felelősek...Minden sztár elbukik egyszer, ez lesz az én sorsom is."
Mindezzel szemben az igazság: A felesége most lett éppen zsidó származású. A németek hurcolták el a zsidókat, legfeljebb nyilas közreműködéssel. A nyilas zászló pedig VÖRÖS alapban (mely a zászló kb. 50 %-a) nyilaskereszt, Árpád-sávhoz hasonlító kiegészítéssel. A rendőri brutalitásra gyurcsány adott utasítást. A legszebb mondat: "Minden sztár elbukik egyszer...", pedig a gyzurcsányi nárcisztikus elmebaj egyik legszebb példája.
"....miért nem támogatják a kormánypártok ezt a javaslatot?... Tisztelt Ház! A "miért nem"-re a választ itt tartom a kezemben. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a nyilvánosság kizárásával, titkolózva pár hete elkészítette a Magyar Köztársaság bevándorlási stratégiáját. Milliós tömeg betelepítését tervezi, milliós tömeg integrálásának a szükségességérõl beszél, milliós tömeg áttelepítési programjáról ír, milliós tömegekrõl Ázsiából. "
Mint kiderült, (és erről beszéltem én 26-án) ez hazugság. Legalább három nagy hazugság van benne.
Sok olyan műsor, portál, stb. kellene, ami megmondja a frankót, és nem húzkodja senki a madzagot jobbról és balról. Dióhéjban ennyi:)
Egyébként Gyurcsány és Orbán halálos sebet kaptak, a politikában nem sok idejük van már. Kérdés, hogy melyikük látja be ezt előbb. Ő lesz a kevésbé gyűlölt a következő generációk számára.
Hát, ha a kormány munkájának nyomait nem látod, az utcára sem szabadna kimenned, csak ha legalább ketten vezetnek.
Életemben nem láttam még kormány regnálásának első félidejében ennyi kezdeményezést a korábbi tespedtség és semmitevés helyett. Persze lehet, túl messze vagy.
Amit a Kossuth téren olvastak föl szeptember végén vagy október elején. 50 ismert politikus, közéleti személyiség neve volt rajta, akikről a "szabadságharcosok" azt állították, hogy ők a zsidók a magyar politikai életben. Nem azt, hogy kártékonyak, hanem azt, hogy zsidók.
Aztűán egy óra múlva a Fidesz aznapra kijelölt szónoka, mintha mi sem történt volna, fölállt ugyanarra az emelvényre, és egy szava sem volt a korábban elhangzottakról.
Ja pedig lehet, hogy csak a véleményüket szerették volna kifejezni. Amire nem csak az volt a válasz, hogy mint írod "megbélyegezték" őket, hanem az is, hogy mindezt identitásukban sértve tették.. Nekem ez nem szimpi, bocs.
Macskássy Izolda közismerten és saját maga által is vállaltan jobboldali. Csak megundorodott az Orbán-féle országlástól. Úgyhogy az ő cigányozását talán ne az MSZP-n kérd számon.
Van ötleted, hogy hogyan? Mert az sem volna jó, ha a majdani bennégést úgy próbálnánk kivédeni, hogy már most magunkra gyújtjuk ezt a szerencsétlen, elitje által megnyomorított országot...
Én úgy gondolom, hogy elsősorban és mihamarabb békesség kellene. Mert ez az egész "hadiállapot" csak a lényegről tereli el a figyelmet.
Aztán a civil kontrol (ami ma tökéletes hiánycikk), amihez pont a net miatt elvben adottak a feltételek... Egy ilyenbe szívesen beszállnék.
Normális országban mindenki miniszterelnök lehet, akit megválasztanak azzá. és, mint említettem volt, aki Budapesten 1945 előtt épült házban lakik, az mind olyanban lakik, amit mástól raboltak el. És az a más elég gyakran volt zsidó.
Zsidókat gúnyoló kijelentést minden zsidó tesz. Ezek az ún. zsidó viccek, amiket zsidók találnak ki és mesélnek, lévén azok a közép-európai zsidó folklór szerves részei. Megbélyegezni viszont egyetlen zsidót sem bélyegzett meg Zuschlag. Ízléstelenül, kegyeletsértő módon viccelődött - meg is bűnhődött érte. Pásztor meg olyan zsidókat bélyegzett meg, akik odaálltak paravánnak antiszemiták, vagy legalábbis antiszemitákkal cimboráló politikusok elé. Az ilyet hívják a zsidók díszzsidónak.
"De mindkettő hiteltelen, hazug, nemkívánatos személy a politikában."
No, ez már szimpatikus azzal a kiegészítéssel, hogy ezek az emberek nem egyedül vannak... Csak egy bibi (ha úgy tetszik: paradoxon) van. Ez az ország úgy rendeztetett be, hogy ha csak a "nevezettek" meg nem térnek, nem vonulnak önként vissza vezekelni a sivatagba vagy egy tibeti kolostorba, akkor gyakorlatilag eltávolíthatatlanok.
Kis hazánk jogrendszere pedig úgy találtatott ki, hogy lehetetlent kívánsz (velem egyetértésben). Kormányra csak párt kerülhet, már pedig ezt úgy intézték, hogy új pártot lehetetlen alapítani...
Gondolom: lemondania, és azonnal átadni a hatalmat sohasemhazudó Szent Orbán Viktor őtisztességességének. Ugye?
Nézd, nem tudod, hogy működik az ilyesmi, nem probléma, de akkor ne nagyképűsködj, hanem kérdezz meg valakit, aki ért hozzá. (Szabó G. úgyis épp erre jár:)
Egyébként ha Gyurcsány lemond, akkor tudtommal másik miniszterelnökjelöltet kell megneveznie a koalának.
Az terelés és a hazugság rokonok. Orbán is hazudott amikor azt mondta nem hazudik. Ő ezt a lehetőséget (a rosszabbat) választotta, Gyurcsány okosabb volt, ő magyarázkodott, kitért a válasz elől. De mindkettő hiteltelen, hazug, nemkívánatos személy a politikában.
1.) Ez a zászló soha nem volt az Árpád-ház családi zászlaja. 2.) Ezek a magyarok, ha már történelmi jelképeket keresnek, miért nem az Anjouk aranyliliomos zászlajához ragaszkodnak, mint történelmi emlékhez? Nagy Lajos idejében Magyarország partjait három tenger mosta!
Szóval, mit kellett volna tennie (de már az öszödi beszéd után, mert azt biztosan még egyszer nem mondaná el, különösen akkor, ha tudja, hogy hogyan forgatja ki minden eredendő értelméből a Fidesz)?
Gondolom: lemondania, és azonnal átadni a hatalmat sohasemhazudó Szent Orbán Viktor őtisztességességének. Ugye?
Tudod, madárkám, Orbánnak nem kéne mást tennie, mint közzétenni egy nyilatkozatot, amiben arra kéri a Fidesz március 15-i rendezvényén részt venni kívánókat, hogy hagyják otthon az árpádsávos zászlóikat. Vagy még inkább, hogy akinek kedves az árpádsávos zászló, az menjen máshova ünnepelni.
Nem teszi. Ő tudja, miért. De szerintem te is tudod, csak kényelmetlen szembenézni a dologgal.
Egy dolgot azért megkérdeznék (ha nem akarsz itt válaszolni, ott a mail-em)... Hogy éltétek meg azt a hangnemet, azt a - lehet, hogy megérdemelt, de - számomra elképesztő, kioktató, lealázó stílust, amit ez az ember megengedett magának a frakcióval szemben (mert ez volt a szörnyű, a frakciót minősítő abban a beszédben, és nem a mondanivalója)? Ha én ott vagyok, egészen biztosan helyreteszem... Próbáltak már velem ílyen hangnemben beszélni, csípőből lőttem vissza (függetlenül a beszéd igazságtartalmától).
De mi a francnak kell?! 1998-ban Orbán nélkülük is tudott nyerni. 2002-ben és 2006-ban, amikor számíthatott a támogatásukra (és sokat meg is tett azért, hogy számíthasson), nem tudott. Éspedig éppen azért, mert hiába nyert meg 200 ezer szavazatot a jobbszélen, legalább kétszer annyit vesztett el a megnyerésükre tett gesztusok miatt középen.
Szeretném figyelmeztetni hogy valakik fondor módon behatoltak az Mszp honlapjára és a Nőtagozat nevében az alábbi szöveget helyezték el rajta( nyilvánvalóan az Mszp lejáratásának szándékával):
"KERESD A NŐT!
mszp.hu, 2007. március 7.
Virág helyett egy csokor békét nőnapra!
Ma, Magyarországon erre még nagyobb szükség van.
Szükség van arra, hogy tegyünk a társadalmi feszültségek leküzdéséért, a demokratikus intézmények és módszerek előtérbe kerüléséért, hogy elmondjuk, milyen veszélyes a világ, s legalább mi vigyázzunk egymásra. Meg kell tanulnunk szót érteni egymással – s ahogy beszélni is anyánk tanít, nehezen, hosszú, kitartó türelemmel, úgy ezzel a türelemmel és tanítani akarással nekünk is ki kell állni némán, egyetértésben a béke mellett. Szépen, szelíden, megértésben. Ezért nőnapon, ezért nőkkel az élen. Ha egyetértesz azzal, hogy tehetünk, tennünk kell a nyugalomért, gyere velünk, álljunk egymás mellé, engedjünk egy lufit felszállni szabadon az égre, mondjuk így el, milyen fontos a béke! Keresd a nőt."
A hazugság szó nyilvánvalóan és kimutathatóan annak a léthazugságnak az értelmében hangzott el, amelyben kétségkívül az egész politikai osztály bűnös, és amely a magyar társadalmi lét egészét áthatja.