Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
86-ban egy Takacs Anti nevu srac is kiment Barandra borert. Hofuvas meg ami kell. Volt ott valami to aminek a jege beszakadt alatta. Neheny sulyos fagyasi serulessel meguszta.
Meg egy, hatha megelenkul a forum. Az Olasz becenevu tarsunk megelegelte a szar kajat es kitalalta hogy zoldseget termeszt a tuo laktanya hata mogott. A paradicsomjai szepen nottek, az epitoktol hozott betonvasat kikarozni. Annak rendje es modja szerint beleverte a foldbe. Roviddel utana merokocsik kezdtek cirkalni a kornyeken. Egy oran belul kiderult, a torony es a CSRP kozti vezetek ott volt a felszin alatt 10 centivel, neki sikerult a kellos kozepebe beleverni a paradicsom karot.
Mas hozzaszolasban lattam az urgeontest, az nalunk is ment. Helyesbitenek, a Tatraban 7 kobmeter viz volt. HZ 15-67 es HZ 15-68 volt a 2 szerkocsi rendszama. A csepel poroltoera nem emlekszem, de az orok aviaja HP 32-44. Meg azt hiszm 15-68 volt a laktanyan beluli tuo hivoszam.
Volt Borgondon egy " Gyilok" becenevu azt hiszem ales is. A laktanya parancsnok meg valami Kovacs ales. Nem volt a Viragh Attila a kikepzoje valakinek?
Sziasztok, veletlen talaltam meg ezt a forumot, 85 februartol 86 augusztusig volt "szerencsem" itt szolgalni, szinten a Burjan alatt. Ugy hivott hogy az elbaszott irnok. Nincs itt valaki abbol a csapatbol? Nagy Erik, Marosvolgyi, a ciganyok: Matlag Csaba es a Nemeth Sanyi /olasz/ ? Murber Imre, Takacs Anti /kulfoldi/? Szegenyt a hajdusagbol hoztak ide, valami irgalmatlan eperpalinkat hozott eltavrol es ebresztgetett mindenkit ejfelkor hogy igyal kopasz. Nyakadba tooottttoomm. Es a nyakunkba is toltotte ha nem ittunk.
Egyébként úgy 1980-ban egy hét végi munkaszüneti zivataros napon szoliban ülök a Toronyépület időjelző helyiségébe és nyomatom a specitáviratokat a RIK-be a fehérvári postás lányoknak a villámlás észleléséről, a dörgésről stb. majd egyszer csak egy hatalmas villanás és robaj! A koncentrátorom kis - amúgy sötét - lámpácskái mind egyszerre felvillantak és valami szokatlan hang is jött a kis kézi központból! Igen, becsapott a villám a fejem felett kb. 2,5 m-re a tetőbe. Majd be...tam! Mikor kissé lenyugodott az idő felmentem a lapos tetőre és láttam, hogy az épület sarkánál becsapott a villám a betonklocnikon körbevezetett betonvas felfogóba. Azt kb. 20 cm-es szakaszon szétégette!
Ez a történet a koncentrátorom hangja illetve a "visszacsörgésről" jutott eszembe..
(Akinek esetleg nem volt ilyennel dolga és ezért nem tudná: a koncentrátor egy asztallapba épített egyszerű kis telefonközpont, amin a szolnoki-, a szentkirályi időjelző és a postai fővonal volt egy egy kis háromállású kapcsolóval elérhető. A három állás: 0-csöngető-vonalösszekötő funkciók. Minden kapcsoló felett volt egy kis félgömbölyű lámpácska, mely pirosan vagy zölden vagy sehogy nem világított az üzemállapot szerint.)
Jó nyaralást! Én már sajna túl vagyok rajta, és Ferihegyen nyomatom. Szóval találtam a képekből! Sajna nem mind amire emlékszem hogy csináltam, de azért vannak! Be is szkenneltem, de tul nagyok, le kell kisebbítenem őket. Most én is a Dunakanyarban hűsölök a Dunába. Sajnos pont azt a dobozt nem találom amibe az Obsit és a zöld díszdoboz is volt amit leszerelésre kaptunk. Abba kell lenni a pajzs 79 gyakorlatról is képeknek. Megtaláltam ugyanakkor a századnál levő szekrénykulcsomat egy ejemadzaggal, amire havonta kötöttem egy csomót. Na meg a keményvállapot a szakaszvezetői krumplicsillagokkal. Ja meg az osztálybasoroló jelvényt, mert x db saslengést tudtam csinálni...
Szerintem mi találkoztunk Burgundiában, mert a fotós az én képeimen is szerepel! Ezek elsősorban a Felsőbárándi kocsmában készültek, már leszerelésre hangolva... szóval mindenki nagyon vidám a képeken.
(Egyébként itt Nagymaroson szomszédom a Ferihegyi volt meteorológus Szalma János, aki nyugdíjba vonulásakor kb. 12 éve kiköltözött ide. Felesége pedig az OMSZ-nál dolgozott.)
Hamarosan jelentkezem a képekkel! Addig is üdv: S.B.
A képeket keresd ezerrel. Majd aug. végén én is keresek, de most nyaralok.
Amúgy lehet, hogy később találkoztunk, mert én a leszerelés után az OMSz-nál, vagyis a Meteorológiai Intézetben dolgoztam. Néha ki kellett mennem Ferihegyre is helyettesíteni. A többcélú épületben voltam (C épület?).
A mai napig sem értem, hogy nekünk, rakétásoknak, miért kellett betonkerítéssel elkülönülni a laktanyától. Ahogy írtam, a rakéták szállítása éjszaka történt az állomásról. Onnan egyenes út vezetett a csarnokhoz. Persze ilyenkor az eltáv tilos volt. Aztán az is régi emlék, amikor kopasz voltam, a reggeli torna :) Volt olyan ÜTI, aki lezavart minket, a hidegben. Hol kötöttünk ki? Hát a kazánházban, ott jó meleg volt :)
Nem tudlak azonosítani, nyilván azért, mert nem köztünk laktál.
Egyike vagyok azoknak, akik ráhúztak másfél hónapot 1980 nyarán azért, mert tavasszal tömeges leszerelés volt.
Én a Hatvanit ismertem, ugyanis az anyámhoz járt az ELTE Met. Tanszékre arra a bizonyos tanfolyamra. Akkor én Fehérváron a Nagysándor laktanyában voltam. Folyton a nyakamra járt, kellemetlen volt, hogy egy tiszt keres.
Nem tudom, hogy ennek volt-e köze ahhoz, hogy pont 1979 februárjában áthelyeztek Börgöndre.
A laktanyalátogatásról meg alaposan lemaradtál. Eljött az Arany szds. is.
Igen, a rakétás objektum egy nagyon bezárt alakulat volt a laktanyában. A szállítások éjszaka történtek. Volt pár éjszakánk, amikor kivonultunk, persze reggel ébresztő :(