Felkorbácsolta az indulatokat a Paris Saint-Germain- Hapoel Tel-Aviv futballmérkőzés utáni incidens, amelyben egy civil ruhás rendőr halálos lövéseket adott le. Az áldozat egy szélsőjobbos drukker, aki az izraeli csapat rajongójára támadt.
Még film is volt róla nemrég vmelyik tv-adón... Asszem az Ajax, de nem innék rá mérget...
Nem mondtam, h zsidók, csak h zsidó identitású az ultra-szektoruk. Ez messze nem ugyanaz. "Zsidó csapatnak" lettek csúfolva, és erreföl inkább magukravették a "jelmezt" azok is, akik nem...
1 ultra klub sem zsúrfiúk bandája. Kellő alkohol-mennyiség után a legtöbb sztem ugrik a provokációra és szívesen provokálja a másikat. Gond akkor van, ha nem tudnak elfutni, vagy nincs hova.
1szerűen nem értem, ha vki kimondja a "zsidó" szót, már antiszemitizmustól kell rettegni? Rohadtul nem érdekel, h ki zsidó vagy sem, a holland csapat még kevésbé, csak hallottam a dologról és viccesbnek tartottam, h vki 1 focicsapathoz való tartozás miatt magára vállal 1 az övétől erősen különböző identitást.
nem tudom, melyik, mesélj? valahogy nem tartom számon, hogy melyik klub szimpatizánsai zsidók, de látom te szakértő vagy a kérdésben, és mondsza lincselni is szokásuk, vagy csak olthatatlan közlési vágyadnak nem tudtál ellenállni?
"Franciaországban sem ismeretlen jelenség, hogy a futballhuliganizmus és a szélsőjobboldal között átjárás van. "
Azért ezt gondold át... Mék holland csapat is az, amék ultraszektora erős zsidó identitású? Még a zsidó származással nem rendelkező, zsidóságról szinte semmit nem tudó szurkolóik is az izraeli zászlót lobogtatják. Különösen, ha a a "jobbos" csapat ellen játszanak. Ami nem baj, csak vicces.
Vagy pl az erősen lokálpatrióta és jobbos vezetéssel megáldott-megvert FC Portonak van a korábban alakult jobbos ultrák (Superdragoes) mellett egy kifejezetten kommunista ultra-bandája is (Ultras corvo sul, asszem. Ha nem, akkor norte.)
ebben csak egyetlen emberi nézőpont van: ha a rendőr vagy egy állampolgár életét bárki fenyegeti, akkor a rendőrnek kötelessége bármely eszközzel az életveszélyes támadást elhárítani, ennyi