A The West Wing/Az elnök emberei agya, Aaron Sorkin új sorozata egy tévéműsor háttérembereiről régről ismerős arcokkal, pergő párbeszédekkel és a szokott minőségben.
Igen hallottam róla én is, bár csak egy jelölés, és egy a 30 Rocknak, holott a statisztikák szerint mindkettő jóval elmarad a CBS sorozatok (CSI, CSI MI, CSI NY) mögött, szakmailag mint annyiszor mi is elmondtuk már jó, s ezt bizonyos szinten a kritika is értékelte. Természetesen nem látok túl nagy esélyt hogy most nyerjenek is, de akkor is egy jelölés, s talán ez meghozza a nézőket is.
Már nem tudom melyik sorozat is volt az, amelyik az 1 évadban a nézők szerint harmat gyengén muzsikált, majd kiadták az évadot dvd-n és azóta nézősiker.
Ezt kívánom a Studio 60 részére is, mert akkor van esély arra, hogy ebbe a pici országba is tényleg levetítsék. (bár szerintem egyes sitcomok nem jönnének át jól a magyarba)
A teljes évados megrendelés tudatában erre jó eséllyel számíthatsz. A magyar HBO nem válaszolt a sorozat műsorratűzését firtató kérdésemre, pedig nem vettem volna tőlük rossznéven... Könyörgöm, hát szerepel benne Chandler a Jóbarátokból! :)))
Az amerikai kritikusok még értenek a szakmához és továbbra is jónak ítélik a sorozatot, de azt is mindenki hangsúlyozza, hogy ennek a sorozatnak inkább az HBO-n vagy egyéb más, nem NBC és társai nézettsége körében van esélye.
Mint oly sokszor korábban elhangzott, sajnos az átlag tévé és sorozatfaló amerikaik a vibráló, részenként összerakott epizodokoat nem bírják követni.
Így a lelkesedés is inkább a CSI Miami felé megy, miután az elmúlt évek alatt aki azt a sorozatot nézte (és én megtettem) gyakorlatilag az első 3 mondat után ugyanazon a sémára felépítve megoldhatod az ügyet.
Nagyon bízom abban, hogy hamarosan az NBC folytatja a Studiot, mert kiváncsi vagyok arra, hogy ezt a tv-kultúrát meg lehet-e szerettetni az amerikai nézőkkel.
Úgy nézem egy kicsit elaludt ez a topik, amióta nem jártam erre...
Hát egy kicsit frissítsünk:
Ugyan a karácsonyi szünetre tekintettel ezen a héten már nem adtak újabb epizódot, de így az őszi szezon eddigi utolsó, karácsonyi száma még az amerikaiak számára is emészthettőbb lett.
Egyesek számára ugyan egy kicsit csöpögős, számomra néha banális, de élvezhető volt.
Azt sajnálom, hogy Christine Lahti csak ritkán szerepel, pedig azok a részek, amelyekben ő is játszott szakmai szempontból magasan jók voltak.
Kezdjük a legfontosabbal: megkapta a teljes szezonos (22 epizód) megrendelést a Studio60, amit állítólag az HBO már be is szerzett, és majd nekünk is lead egyszer. Az NBC és a kritikusok nagyon elégedettek Sorkin új vállalkozásával, a nézők már nem annyira, de hátha lesz ez még másképp is.
Most volt szerencsém megnézni az utóbbi részeket, és a 7-es tényleg igazán jó. Mondjuk kezdettől fogva Sorkin-fan vagyok, de ez a rész (minden elfogultság nélkül) tényleg nagyon össze lett rakva. Bízom benne, hogy elkezdik értékelni a sorozatot az USA-ban és nálunk is minél előbb és minél többen!
Lesz teljes évad!!! Ami azért nagyon jó hír, mert így talán az itthoni bemutatásra is van némi esély! Persze ahhoz még kunkorodhatna felfelé a nézettség egy kicsikét... De azért örülök! :DDD
tényleg jobb volt ez a rész :-) bár vártam, hogy összeköti a fiatal gyerek szálat az öreg bácsival, persze úgy, hogy a fiatal felismeri az öreget, és akkor az apa helyett kapott volna egy nagyapát. persze ez lett volna az igazi nyááááál :-))))
Jó rendben, nem tudom nektek hogy esett ez a rész, de szerintem az évad eddigi legjobbja volt. Nem elég, hogy Sorkin fogott annyi szálat amennyit öröm látni egyszerre, de még sikerült is kordában tartani az egészet. Nyilván a fantasztikus szerpelőgárdának is köszönhető ez az egész, és nem csak az írói zsenin múlik, de akkor is fantasztikus. Majdnem fotelkarfa markolós, egy sima kis dármában ahol egyáltalán nem a világ sorsáról döntenek.
Jöhetnek nekem tömegek azzal, hogy unalmas. Hogy szájbarágó, túl érzelmes néha, egyszerűen nem érdekel. Egyetlen egy dolog hiányzik, még ennél is több Matt és Danny közös jelenet. Na meg Lauren Graham. Hehe. Ja és a mostani vendégszereplő? Mondjuk sweeps van ezért várható volt egy nagyágyú, és hát John Goodman-nak megy ez a színészkedés dolog, valljuk be. A nézettségről majd holnap, de ismét esett kicsit, szóval én már nem nagyon reménykedek abban, hogy a 13 résznél többet látunk. Annyira nem illik a Heroes mögé.
Ennek ellenére:
a Studio 60 újabb mélypontot ütött meg, pedig most John Goodman is volt. Sebaj, majd jön Jessica Simpson is, legalább is régebben ezt susogták az illetékesek.
várunk vissza, remélhetően sorozattal együtt, mert SZVSZ egyre jobb lesz, ez a duplarész a régi szép mittomén hány óra in america, kulturális különbségek hillbillyék, meg a "new yorki humor" között...
Szomorú szívvel, de határozatlan ideig búcsút intek minden topiknak. Technikailag elképzelehtő, hogy december 15. után vissza tudok térni bármely topiki témához, jelenleg csak annyit mondhatok szurkolok a topiknak.
Tejbegrrr, köszönöm a topik lehetőséget. A sorozatról csak annyit, hogy jelen állás szerint legkésőbb november 15-én eldől, hogy Sorkin kap e még esélyt a folytatásra. Mindenesetre ismerősi forrásom már új munka után nézett a sorozat mellett, s ez szerintem elég sokat sejtet. (Főleg hogy nem olyan embernek ismerem, aki ha csak egy kis reményt is lát, ne tartana ki a végsőkig)
Remélem, hogy amikor egyszer megint számítógép és internet közelébe kerülök, ennek a topiknak még lesz létjogosultsága.
Cancel or not c. dráma következő epizódja a sorozatjunkietól:
Farvizen egy kis Studio 60-hír, miszerint az NBC nem kommentálja a FOX News hírét, miszerint belső források azt rebesgetik, hogy a Sorkin-drámának befellegzett, csak még nem mondták ki a végső szó. Az biztos, hogy hétfőn a Friday Night Lights (igaz CSI: Miami-ismétléssel szemben) jobb eredményt ért el ugyanabban az időben, de hiába van szó jóval olcsóbb sorozatról, ez lehet csak egyszeri fellángolás is. Mindenesetre az a hír járja, hogy a következő epizód nézettsége után derül ki a sorozat sorsa, mely biztosan nem cancel, hanem maximum időpont-változtatás lesz. Első lépésben.
On October 27, 2006 NBC gave a conditional "vote of confidence" by ordering 3 additional scripts on top of the initial order of 13.[9] Despite the order, Studio 60 has done poorly in the ratings which has led to speculation that the network is seriously considering cancelling it.
Roger Friedman of Fox News reported on October 30, 2006 that cancellation of the show was imminent[10], but this was refuted the next day by an NBC representative who stated that the show "is profitable at this point" and it is more likely that the show will have a timeslot change rather than being cancelled.
Linkekkel meg bovebben itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_60_on_the_Sunset_Strip
Hogy mennyire igaz a hír nem tudom, de a The Guardian mai számában megjelent egy hosszabb cikk a sorozatról. A tény az a kritikusoknak még most is tetszik, de nincsen nézettsége, és ha jól értettem a cikket, idő elött befjezik. De az biztos, hogy nagy a bizonytalanság a sorozat között.
Ha az USA-ban nem fog lemenni a teljes sorozat (ami még nem is készült el), akkor kizártnak tartom, hogy az HBO azt megvenné, még akkor is ha korábban esetleg tárgyalt is a jogokról.
Bradley Whitford pedig sorozatosan kitér bármilyen komolyabb (használhatóbb) válasz elől a sorozattal kapcsolatban, ilyenkor inkább mindig poénkodik, vagy átvált inkább más témákra.
na majd a következő részben kiszívják pár ember agyát, meg csini fiatal lányokat boncolnak széjjel, és látjuk egy kitekintésben, hogy 5 hét múlva atombomba robban a stúdióban, ozt lesz nézettség...
no offense, jó kis sorozat a Heroes, a high-conceptek közül még az egyik legértelmesebb (mert az első évad lezárható, és ennek ellenére folytatható a történet), de semmi köze az S60-hoz. az sokkal inkább Nip/tuck, sírhant művek, maffiózók szerű - bár utóbbi 2 már nem igazán van versenyben... esetleg Gilmore Girls :)
Rögvest két Studio60 hírrel kezdünk, az egyik szerint a cancel máris itt van, a szereplők legalábbis ezt pletykálják mindenfelé; ezzel ellentétes hír pedig az, hogy újabb 3 forgatókönyvet rendeltek be a nézettségét folyamatosan vesztő sorozatból (már csak 7 millió körül van, míg a Heroes ennek a dupláját tudja).