Ballib körökben rendszeresen látnak el ilyen és hasonló jelzőkkel nemzetben gondolkodó, határozott magyar identitástudattal rendelkező egyéneket, pártokat, szervezeteket. Alaptalanul, mert egy-két valóban marginális és szélsőséges csoportosulást leszámítva senki sem törekszik a nemzetiszocializmus alaptételének számító totális állam megvalósítására és semmiféle folytonosságot sem vállal az 1945-ben javarészt elporladt ideológiákkal. Miép, Jobbik, vármegyések és társaik: mind-mind demokratikus alapokon nyugvó képződmények.
"Lenácizásuk" jelentős politikai tájékozatlanságról és/vagy nyílt rosszindulatra vall.
Ellenben az MSZP vállaltan komcsi utódpárt...
//".....megpillantotta a turulmadaras, címeres kulcstartómat, s rögtön odavetette, hogy nem is tudta, hogy hungarista vagyok. Mondtam neki, hogy nem vagyok, de nem lehetett meggyőzni: szerinte a kulcstartó és az a tény, hogy voltam már Kárpátia koncerten, elég bizonyíték nyilas mivoltomra....."//
Igen, ez egy jó példa arra, hogyan lehet "politikailag korrekt" módon magyarellenességet kreálni a nácik ürügyén. Így működik a "liberális" ideológia a háttérben.
//"....Az a baj, hogy itt is egyes agyatlanok szabadon használhatják ezeket a jelzőket , semi bünti vagy max egy hét nyaralást kapnak, .."//
Az a baj, hogy ennek az állapotnak éppen a "liberálisok" az okozói. Az ország szeretné ugyanis behatárolni a népellenesek szabadságjogait, mivel ez lenne az érdeke. De a deviancikultusz nem engedi. Ha beleolvasgattál a "szak"-topikokba, ismerhetnéd a "tolerancia"-állapotot Magyarországon. Kizárólag a "kulturnemzet" nincs tolerálva benne. Még az SS-deviancát is foggal-körömmel védelmezik kétszínű "liberálisaink".
//"....Az általam feltett kép viszont tegnap készült Budapesten. És valóban ott volt az SS jelvény a karján... Nagyon szeretitek elkenni a szart, holott tény: zsebnyilasok ma is vannak ebben az országban és bizony szorosan kapcsolódnak a jobbikos csürhéhez..."//
Nem a jobbhoz kapcsolódnak, csakis a "baloldali csürhéhez". Rajtuk kívül ebben az országban senkinek sincs szüksége az SS-re. Riogatáshoz kell nekik is, meg azért, hogy megtorolhassák a "jobboldaliakon" saját nácizmusukat. Bonyolúlt, de így van.
Zsebnyilasok, bőrfejűek az SZDSZ zsebéből szoktak előkerülni, különösen választások idején. Nem vetted volna észre?
Ugye elismered, hogy sokan vagyunk, sok féle a gondolkodásunk van, érték-kategóriánk személyenként változó. Mondok példát is: vannak harcos antinácik, akiknek a turul nyilas jelkép. Nekem,mert valószínű többet tudok a történelemből- több évszázados
Kárpát-medencei (nem csak magyar!) totemállat. Más: a keresztről az intoleráns ateistáknak a máglyahalál és az inkvizíció jut eszébe; nekem a tízparancsolat, az oktatás fejlődése, az első kórházak létrehozása. (vagy nemzetek megmaradásának elősegítése: lásd a görögség több, mint négyszáz éves török elnyomás után csak az ortodoxiának köszönheti nyelve, írása, kultűrája fennmaradását.)
A mi nemzetünk és országunk megnevezése a világon néhány kivételtől eltekintve ugyan abból a szótőből vezethető le, mint amiről beszélünk. Nem egyszerűbb lefejteni róla néhány hónapos gazság rárakódott szennyét, mint kiirtani-amúgy is romló nyelvünk szép szavát? Nincsenek fasiszta, náci, kommunista szavak! Ezek ellen fellépni kétségtelenúl a politikai szembenállás nyelvi eszközei.
És az, hogy én például sok mindent teszek és még többet tennék azért, hogy a magyar nyelv, kultúra, hagyományok megmaradjanak semmi képpen sem jelenti azt, hogy kopasz, erőszakos, bakancsos, hangoskodó vagyok. Ők nem adekvát eszközökkel jelenítenek meg egy tiszteletre méltő és fontos ideológiát. Ismét példa: mit gondolsz azokról, a magukat liberálisnak mondó, minden faji, vallási probléma ellen hangosan (és színpadiasan )ágáló emberekről, akik a politikai ellenfelúket
LECIGÁNYOZZÁK? Ez tönn sebből vérzik: 1. nem szégyenbélyeg ma és itt cigánynak lenni 2. az illető nem cigány 3. a liberális másság tisztelet nevében erősítik a cigánygyúlöletet.
Hívatkozol az önkényuralmi jelvényekre is. Gondold meg, hogy nem csak egyetlen önkényuralom miatt szenvedett az ország népe. Nem lehet csak egyoldalúan, pózolva tiltakozni.
Hidd el érdemes ezeken a dolgokon elgondolkozni. Luby
Ez relatív, a te értelmezésed szerint igen, viszont úgy általában nem, egyrészt mivel számomra egy ideológiát jelöl, másrészt pedig mivel az emberek többségének erről a fogalomról tar fejek, egyenruhák és önkényuralmi jelképek jutnak az eszébe csupa negatív képzettársítással, így nem érzem igazán magaménak ezt.
Manapság az emberek nagy többségének fogalma sincs, hogy mi a nácizmus, fasizmus, hungarizmus, stb. csak dobálóznak a jelzőkkel, másokat megbélyegezve.
Az egyetemen esett meg nem is oly régen, hogy leült mellém egy csaj előadás előtt, megpillantotta a turulmadaras, címeres kulcstartómat, s rögtön odavetette, hogy nem is tudta, hogy hungarista vagyok. Mondtam neki, hogy nem vagyok, de nem lehetett meggyőzni: szerinte a kulcstartó és az a tény, hogy voltam már Kárpátia koncerten, elég bizonyíték nyilas mivoltomra.
Pedig egészen értelmes volt, csak velejéig megfertőzte a komcsi retorika.
Ugyan oc.si, a Tiéd a legegyszerűbb verzió: aki csak a X-szélt szapulja, akár Y-széli ügynök is lehet. Ha jól értettem bloodhound olvtársunkat, ő arra gondolt, hogy aki csak X-et marja, tulajdonképpen X-nek ügynöke, hiszen reklámot csinál neki. További lehetőség: X-et persze dicsérhetjük azért is, hogy rávonjuk Y haragját s.i.t.
Erről az a véleményem, hogy szimplán hazudsz. A képet valamelyik web lapról "szerezted". Az általam feltett kép viszont tegnap készült Budapesten. És valóban ott volt az SS jelvény a karján... Nagyon szeretitek elkenni a szart, holott tény: zsebnyilasok ma is vannak ebben az országban és bizony szorosan kapcsolódnak a jobbikos csürhéhez. Lásd még ooloo által felrakott képek. Te... nagyonmagyar...
talán úgy gondolta hogyha valaki kizárólag csak az egyik - jobb - szélsőséget ostoroz,azaz a balos szélsőségest - komcsik - nem,az akár a bal ügynöke is lehet.nehéz úgy fogalmazni hogy te bele ne köthess akármibe.oc.si
Amennyiben az Iszoldára gondolsz, légy nagyon óvatos. Wágner úr minden átjárást megtiltott és ennek a megszegésével a nicket azonnali elvesztését kockáztatod!
"Ha adott esetben a demokraciak nem lettek volna eroszakosak,ma mar egy se lenne."
A Marsról jöttél? Ott van demokrácia? Itt a Földön valamikor nagyon régen a görögökről regéltek valami hasonlót, de ott sem vált be. Azóta sincs sehol, bár sokan állítják hogy náluk épp most az van. Ők abban az országban az aktuálisan hatalmon lévő politikusok.
"Ezeknek a Szent Korona mindíg svájci sapka, a Szent Jobb mindíg tetemcafat marad."
Rettegnek tőle, mint a veszett kutya víztől. Nacionalistának lenni szerintük Európában mindenütt lehet, tán már Németországban is, de úgy gondolják, hogy Magyarországon soha. Remélem nagyon ráfáznak erre nemsokára!