Nem... 2 guriga után fizettem 4 kilót meg a reszlit - ez legyen összes 6 kiló -, az evás meg másfél gurigát... és a normál adóalany meg így is, úgy is 2 guriga áfát vont le...
Vagyis fehéredett a gazdaság, mer' kevesebbet csaltak a zemberek. Punktum!
A minimálbér után így is úgy is fizetett mindenki - jólius elseje után más asse köll...
Ne kavarj... ha én nyújtottam neked 10 gurigáér' szóggátatást, az hóttbittos, hogy abból legkevesebb nyóccat eltüntettem... vagyis 2 guriga után adóztam. Az EVA bevezetése után meg meg mind a 10 miller után inkább fizettem... ez vótt az evások filozófiája...
De, hogy eccerűbb legyen a képlet: aki egy 10 milleres számlát kiállított, az hóttziher, hogy legalább 8-9 milliónyi kőccséget összerajzótt mögé... Ebből kifolyvást a zállam duplán bukott...
Nem vótt bukta, nézz má' utána... amíg nem gyütt az EVA, addig még annyiccse fizettek a zillető vállalkozók... mindenszarról kértek kőccségszámlát, meg kijáccották a zösszes trükköt, ami csak létezett...
Köze nincs a kettőnek egymáshoz... nézd meg az APEH honlapján az éves bevételi adatokat... nem az evások lopták el, hanem amikó' beléptünk a Junióba, mi is beszálltunk a juniós hintába a háromszög-ügyletekkel... ezek az ügyeletek évente 100 milliárd €-t visznek el - ez naggyából egy magyarországnyi GDP -, és gyakorlatilag semmit nem tunnak ellene tenni, mer' amíg a portugál, finn és magyar adóhatóság összeveti a zadatokat, addigra az elkövetők már fel is szívódtak...
Ez egy propagandafogás vótt, hogy a zevésokat is be lehessen állítani afféle közellenségnek, mint a vállalkozó orvosokat, a nyugdíjasokat, bárkiket... szagember illesmivel nem foglalkoz... Gondójj bele... a zevások tegés éves bruttó bevétele ollan 500 milliárd körül alakútt, ennek legfőjjeb 100 milliárd áfahatása lehetetett, amiből 75 milliárdot befizettek... ez éves adat. Vagyis, ha lenyútták vóna: egy 10 ezer milliárdos kőccségvetésben észre lehetne venni havi 2 - azaz kettő - milliárdot?
Persze, hogy nem fél millát, de bukott. Az említett példánál maradva, az állam nyert a papír áfáján, amire a tanácsadást írták. Hurrá.
Érdemes volna ezt tanulmányozgatni, de a statisztikák azt mutatják, csúnya bukta volt. Természetesen az MSZP-SZDSZ nem fog erre egy fillért sem költeni, mert kiderülne a bukta.
Vicces volt, ahogy az EVA bevezetése után hirtelen elkezdett csökkenni az ÁFA bevétel :) Rendre túlbecsülték, hónapról hónapra...Halálra röhögtem magamat.
Egy része a munkavállalóknak már elment... a traumatológus orvosok anyáznak, hogy köbö 30%-os náluk a szakemberhiány... CNC szagembert lámpással senaon tanássz... nincs asztalos, villanyszerelő, lakatos, főddmunkás... hagy ne sorójjam...
Az EVA meg nem vótt elbaszva... illetve nem úgy... két hülyeséget követtek el: túl magas vótt a plafon, és bennhagyták az ÁFA-körben... amúgy egy pompás modellkísérlet vótt: ésszerű adót önként és dalolva fizetnek a zemberek, nem pöcsőnnek, nem variálnak, nem csalnak... Pusztán egy elenyésző hányaduknak vótt csak komolyabb trükkölése vele, a döntő többség arra hasznátta, amire való.
A címszavaiddal nem tudok mit kezdeni, egy köztehrviselési rencer ennél kissé összetetteb...
Volna néhány dolog, amit végre kellene hajtani, de ennyi eszük nincs. Csak százalékokat látnak, abban tudnak gondolkozni. Meglásd, az a vége az lesz, hogy elmennek a fiatal munkavállalók, maradnak a segélyesek, meg a nyugdíjasok.
Az áfa csökkentés egy oltári baromság volt az állam részéről, a nyugdíjemelés szintén, az EVA szintúgy. Közben az szinlelt foglalkoztatás sal szarakodtak évekig. Impotensek.
Az én megoldásom: adó csökkentés, gazdagodási adó kivetése, vagyonosodási vizsgálat mindenkinél, rokkantnyugdíjasok visszahívása kontrollra, járulékfizetés mindenkinek és még sorolhatnám.
Nem... csak az eladósodoccságot növeli... Ugyanis beleszámíccsák a GDP-be a Kínában gyártott plazmatévét is, pedig ottan csak kereskedtek vele... megvették, de nem termelték meg, és még megvenni is hitelből vették meg, mer' kitanáttak egy jóféle kisingatlanlufit, amitőlbármirekérhettek jelzálog alapú hitelt...
Ha kivonod a fogyasztásból a hitelalapú fogyasztást akkó' kiderül, hogy egy vastag recesszijó kellős közepin ücsörgünk... mostmár csakaza kérdés, lesz-e idő egy soft-landing-re?
Hidd el Indián, nem mindenki van abban a helyzetben, hogy víg adócsaló lehessen belőle. Arról nem beszélve, hogy szép kis Új Magyarország és Új egyensúly lesz az, ami az eddig korábban pont általad említett és ha jól értettem, kárhoztatott tolvaj gyakorlat magasabb szintű folytatására készteti a jónépet.
Egyébként meg maguk Gyurcsányék állítják a divergenciaprogramjukban, hogy csökkenni fog a növekedés üteme.
Ha a melósnak kevesebb pénze van, kevesebb kiflit vesz, a kifliárus meg a pék tönkremegy. A búzatermelő már nem, mert eladhatja külföldre a búzát,l ha itt nem kell.
Ha majd - elfeledve a katzenjammeredet - feleszmélsz, ide írhatnád azokat a "becikkejezett" törvényeket, amelyeket kifejezetten a választásokra kreáltak a gyurcsányferiék!
A Gyurcsány-csomag senkinek a növekedését nem töri le... ha nem akarja... vagy veszi a fáraccságot, és mekkerüli...
Annak meg kifejezetten örülök, hogy a devizahitelekre alapozott fogyasztás végre egy kissé alábbhagy... mer' az meg a világ legnagyobb átverése, hogy a fogyasztás növeli a GDP-t... de erről már pampogtam eleget, nem ismételgetném...
No, akkor hogy summazzam, mielott elmek kijozanitolag aludni: felvetesedre, hogy tok termeszetes kampanycelu torvenyt hozni (majd a siker learatasa utan visszavonni), viszontvetettem, hogy orvendetes, hogy nem volt a koalanak 2/3-a, mert meg a vegen hasonlo sorsu kampanyalkotmanyunk is lett volna. Erre menten diagnosztizalotott jogautszajder mivoltom, es szomoruan megtudtam, hogy ha Rajtad mulik, meg is rekedek ezen az aldatlan szinten.
Ha valamit kihagytam, szorri vagyok, nem csak felreszeg. ;)
Most miért mondod azt, hogy egy kormánynak nincs hatása a gazdaságra. hetek óta tele van az összes gazdasági lap azzal, hogy a Gyurcsány-csomag letöri a növekedést. Az nem egy hatás a gazdaságra? Ha növekszik a munkanélküliség az nem egy hatás? AZt elhiszem, hogy kifejezetten riossz vg környezetben nem sok eszköze van egy kormánynak, hogy látványosan növkedést érjen el. De ellenkező irányba, rontani a lehetőségeken a környezeten nagyon is tud egy kormány. Gyurcsányék most éppen ezt csinálják. Azt meg inkább haggyuk, hogy mi loptuk szét. Én nem lopok. Becsületesen adózok, mert hülye vagyok. Ugyhogy haggyuk ezt a többes szám első személyt. íNehogy már egy lapon emlegessük a gyógyszertámogatást habzsoló nyugdíjast, meg az rohadt úszómedencéjére a kurva áfát is visszaigénylő Gyurcsányt!