Keresés

Részletes keresés

muca-hit Creative Commons License 2006.06.21 0 0 85

Bevezették a saría szerinti jogszolgáltatást, a hudúdot Szomáliában.

Egy ember lelőhette rokona gyilkosát.

muca-hit Creative Commons License 2006.06.19 0 0 84

Na most akkor kinek van igaza?

A szomáliak élvezik a békét.

muca-hit Creative Commons License 2006.06.19 0 0 83
Előzmény: urál (82)
urál Creative Commons License 2006.06.19 0 0 82
Valakiknek be kell menniük oda és szét kell verniük az iszlámistákat (no meg a kalózokat!). Várható volt, hogy ha nem a Dzsibutiban állomásozó tengerészgyalogosok oldják meg, akkor etiópok mennek!
Előzmény: wainnalahulahafizun (81)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2006.06.19 0 0 81

Lassan az is előfordulhat, hogy Szomália nem az Al-kaida, hanem Etiópia kezére jut.

Cikk

muca-hit Creative Commons License 2006.06.09 0 0 80
Fatih Creative Commons License 2006.06.08 0 0 79
"Kár, hogy Puntföld már korábban kivált Szomáliából így hiába foglalja el valaki Mogadishut attól még nem jut ki a Vörös tenger partjára."

Főleg hogy ha egész Szomáliát uralnák, akkor is max az Ádeni öbölig jutnának ki.:)

De ha jól tudom egyedül Szomáliföld az amelyik ténylegesen kivált és szeretne független állam lenni, Puntföld nem akar elszakadni Szomáliától.

http://www.stratfor.com/images/maps/somaliaclan4.JPG
Előzmény: urál (15)
Fatih Creative Commons License 2006.06.08 0 0 78
Én még ebben se vagyok biztos hogy étvették bin Láden jelszavait, azon kívül hogy az ellenérdekelt hadurak azt mondják róluk hogy alkaidások mást nem nagyon tudni róluk.

De még vmi sötét tálib banda is jobb lenne mint a jelenlegi állapot, a legrosszabb amit elkövethetnek hogy működő kormánya lesz a szomiknak ami tényleg ellenőrzi az ország nagyrészét. Szerintem a helyet már nem lehet középkoribb szintre süllyeszteni, mák nincs, a nők elnyomását se nagyon tudnák fokozni és még szétlövendő Buddha szobrok sincsenek arra.
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 77
És tkp. még ezek sem Bin Ladenék, csak valami helyi maffia, aki átvette Bin Laden jelszavait...
Előzmény: Első Polgár (73)
unnamed Creative Commons License 2006.06.07 0 0 76
Meglepődnél rajta, ha tudnád, milyen pontos tud lenni egy tüzér... :)
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (72)
Big-B Creative Commons License 2006.06.07 0 0 75
Igaz amit mondasz.

Ahogyan van mao-ista lázadók, úgy léteznek az al-kaida terroristák.
Előzmény: Rohadt Dög (68)
Big-B Creative Commons License 2006.06.07 0 0 74
Véleményem szerint ez nem más, mint egy újabb szakasza a hadurak csatározásának.
Pár hét, és újabb hadúr követeli magának Mogot, újra harcok indulnak.
Az eddigi harcok okai is a hadurak közti területi viták adták, most sem lesz másképp.
Első Polgár Creative Commons License 2006.06.07 0 0 73
Én tkp csodálom, hogy a 70 dolláros olajárak mellett, az évi többszázmilliárd dollár bevételt szerző iszlám olajállamokból csak ennyi lé csurgott le a Bin Ladenéknek, ami mindössze ennek a porfészeknek az elfoglalására volt elég.
Előzmény: drzyx (-)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.06.07 0 0 72
Mármint hogy tüzérségi előkészítést kellett volna végezni Mogadishu belvárosában? Lehet, hogy neked nem jött le, de az amerikaiak békefenntartónak mentek oda, nem, ahogy pindíy fogalmazott, tereprendezőnek.
Előzmény: unnamed (67)
Rohadt Dög Creative Commons License 2006.06.07 0 0 71
Most itt erősködsz, Ahmed?
Előzmény: Törölt nick (70)
muca-hit Creative Commons License 2006.06.07 0 0 69
Rohadt Dög Creative Commons License 2006.06.06 0 0 68

Nincs olyan, hogy al-Kaida. Ez egy mítosz, amely erőteljesen dolgozik önmaga fenntartásán.

Az al-Kaida egy nézetrendszer, egy irányelv-gyűjtemény, de ennek birtokában mindenki azt csinál, amit akar. Ezért teljesen téves ezt egy nemzetközi szervezetnek feltüntetni, amelynek valamiféle központi parancsnoksága, rendszere, hierarchiája volna. Igen sok terrorcsoport divatból vagy ereje felnagyítása végett azonosítja magát az al-Kaidával, pedig köze sincs hozzá.

Az én leegyszerűsített nézetrendszeremben egy iszlám terrorista az egy iszlám terrorista, és ennek megfelelően kell vele bánni, függetlenül a körötte keringő legendáktól.

Előzmény: Priluki (61)
unnamed Creative Commons License 2006.06.06 0 0 67
Ott rontották el, hogy nem vethették be a nagyágyúkat, amikor a behatolók bajba kerültek. Azóta az amerikaiak nem is nagyon szeretnek ENSZ-vezérléssel katonáskodni...
Előzmény: Linebacker (51)
Rohadt Dög Creative Commons License 2006.06.06 0 0 66

Azért az egy brutálisan téves állítás, hogy Begin a terrorszervezete javára akart államot alapítani.

Sok mindent rá lehet kenni a kisöregre, de ez egy kicsit messzebb mutat a kelleténél...

Előzmény: kiski (2)
urál Creative Commons License 2006.06.06 0 0 65

Irónia.

Annyit jelentett, hogy kábé semmi jelentősége annak, hogy éppen mit foglalnak el helyben. Van még fél, vagy tán egy tucat hadúr is ott rajtuk kívül. A sária meg már amúgy is évek óta be van vezetve, a kalózkodást sem lehet hova fokozni (különösen amióta a németek ott vannak) szóval az Al-Kaida a semminél nem sokkal többet nyer azzal, hogy egy frakció az ő emberei közül kerül ki.

Előzmény: drzyx (50)
urál Creative Commons License 2006.06.06 0 0 64
Szvsz az a határkonfliktus elég komoly háborúvá fejlődött és Etiópia végül fényes győzelmet aratott. Túl azon, hogy egy afrikai szakadár terület rettentően olcsó tud lenni!
Előzmény: drzyx (52)
urál Creative Commons License 2006.06.06 0 0 63

Az úgy volt, hogy az eritreaiak meg az Etiópiában élő szomikat és néhány szomi hadurat támogattak Etiópia ellen. Na erre válaszul jött a Puntföld etióp támogatása.

A Vörös-tenger meg teljesen reménytelen az Al Kaidának. Ott elenleg a Deutschen Marine hajókázik, mivel az ő terepük (is).

Előzmény: Priluki (61)
pindiy Creative Commons License 2006.06.06 0 0 62
Mert folyton azt a politikai stabilizációt eröltetitek.......

Szomália lehetne például egy kiemelt természetvédelmi terület......
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (16)
Priluki Creative Commons License 2006.06.06 0 0 61
Most atomra keresgéltem ezt az Etióp befolyást, de nem találtam. Azonban ez a terület is olyan, mint a Rejtő Fehér foltja. Csak annyi, hogy észak-keleten van. Tulajdonképpen mindegy.
Az Al-Kaida már rengeteg helyen ott van Afrikában.Robbantásos merényleteihez gyakorolt Afrikában eleget, és a toborzásához is kiváló hely. Szerintem ez a Vörös-tengeri ellenőrzés előbb, vagy utóbb, de meglesz. Kersekedelmi- és katonai téren itt lehet fenyegetni és károkat okozni. Hazai terepen vannak, és az USA innen már egyszer visszavonult, pszichológiai értelemben "beverték" a fejüket. Ezt propagandaként kihasználhatja Bin-Laden, feltüzelheti a harcosabb muszlimokat, és esetleg onnan is venne egy feleséget. Jól jön egy kis szövetség.
Előzmény: urál (49)
drzyx Creative Commons License 2006.06.06 0 0 60
naná, hamár itt vagy, akkot tuti...
Előzmény: Törölt nick (58)
Neocortex Creative Commons License 2006.06.06 0 0 59

Azt nem tudom, de az elnöknek hirtelen megint eszébe jutott, hogy házasság csak férfi és nő között lehetséges.

Előzmény: drzyx (-)
Linebacker Creative Commons License 2006.06.06 0 0 57
Az a legviccesebb, hogy ha a Wikipedián megnézed, mit írnak Mogadishuról, olyan kép van betéve, amin a város fölött épp egy MH-60 látható.
Előzmény: urál (48)
drzyx Creative Commons License 2006.06.06 0 0 56
te mit keresel itt, ahol szó sincs zsidókról? vagy ehhez neked nem kell apropó? hess brasser ork...
Előzmény: Törölt nick (55)
Linebacker Creative Commons License 2006.06.06 0 0 54
ok...
Előzmény: drzyx (53)
drzyx Creative Commons License 2006.06.06 0 0 53
mondom amerikai filmhez képest...
Előzmény: Linebacker (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!