Egy könyvet olvastam a Dogonokról és nem is találkoztam több, csak róluk szóló könyvvel. Nem tudom mit gondoljak a dologról de hajlamos vok elfogadni, hogy igaz amit mondanak. Egyébként az átlőtt bivalykoponyával Nemere is foglalkozott a Rejtélyes elődökben.
Lehet hogy rosszul emlekszem, eleg reg olvastam rola. De attol fuggetlenul erdekes dolog. Es eleg sok mas ilyen van. Nem tudom hallottal-e mar a dogonokrol? (tudom hogy benne van a korabban emlitett honlapban, de mar olvastam rola ujsagban is es mas oldalakon is)
Lehet, hogy emberi koponya is nan ilyen amit "átlőttek" a távoli múltban, de én egy bivalykoponyáról tudok amin szintén egy szabályos kör alakú lyuk van, tehát mint egy puskagolyó nyoma. /De gondolom ismerős a téma./
Epp ezt probalom kifejezni. A Tortenelem temakorben van egy Tortenetek, erdekessegek a multbol cimu topik, ott is megemlitettem bovebben. Az oseink joval fejlettebbek voltak a honfoglalaskor mint barmelyik europai nep, de a keresztenyseg felvetelevel (ami abbol is allt, hogy a samanokat, vagyis tudosokat kiirtottak, az rovasirasos emlekeinket elegettek) visszasulyedtunk akar tobb szaz evet is.
Nem tudom pontosan hogy hol olvastam (azt hiszem ujsagban), hogy talaltak egy tobb mint 10000 eves emberi koponyat, amelyen egy lott seb volt. Ott leirta pontosabban hogy meg lehet hatarozni, hogy lott seb (vagyis nagy sebessegu golyo) es nem nyil vagy ko altali.
Hogy titánból lett volna a lemez azt kétlem :) Az, hogy honfoglaló őseink végeztek a koponyán beavatkozásokat ismert dolog. Én először László Gyula 1982-es kiadású "50 rajz a honfoglalásról" című könyvében olvastam róla, ez a rajzos kiadvány pedig a szerző korábbi 1944-ben kiadott munkáján alapszik. Több olyan leletről is ír, ahol a koponyákon egyértelmű emberi beavatkozás nyoma látható, sőt egy ezüstlemezzel fedett sérülésről is említést tesz. Csak érdekesség, de ha jól tudom juhászok egészen a múlt századig gyógyítottak "kerge" juhokat koponyalékeléssel (László Gyula is ír egy ilyen, saját szemével látott beavatkozásról). Azt hiszem őseinkről nagyon sztereotíp kép él bennünk: állatbőrőkbe öltözött, kőbaltát lóbáló ősemberek, vagy ahogy te említed csak gyilkolászni tudó nomádok, stb. Én hajlamos vagyok hinni, hogy nem sokban különböztek tőlünk. Kevesebbet tudtak ugyan a világról mint mi, és jóval kevesebb eszköz állt rendelkezésükre a boldoguláshoz, de talán pont ezért az élet bizonyos területein sokkalta leleményesebbek lehettek nálunk...
Azt, hogy igazam van-e nem tudom, egyszerűen csak tele vagyok kérdésekkel és kételyekkel. Abban egyetértünk, hogy messze nem tudunk még mindent, a tudomány minden területe tele van fehér foltokkal. Nem kivétel a történelem sem, amit én egy hatalmas kirakósjátékként képzelek el, ahol az időben visszafelé haladva egyre kevesebb darab áll rendelkezésünkre, és ezen kevés, talán nem is mindig összeillő darabból kirakott részletek alapján kellene kitalálnunk mit is ábrázol a teljes kép. Emiatt természetes, hogy sok kérdésre még nincs pontos válasz, csupán elméletek és találgatások.
Nem mondtam hogy minden igaz, de pl. az urali dombormuvet vagy a dinokat megemliti a Regeszeti rejtelyek cimu konyvben. Az eleg hiteles adat. Ha mar itt tartunk: az egyik tanarom meselte hogy van egy magyar regesz-baratja es o feltart nemreg egy honfoglalaskori sirt, amiben az illeto harcos koponyajan talaltak egy titan lemezt, vagyis az illetonek volt egy komoly koponyatorese, amit megmutottek, meghozza ugy hogy tul is elte. Kerdem en hogy azok a nomadok magyarok akik csak gyilkolaszni tudtak (a "kulturalt" Nyugat-Europaiak szerint) hogy csinaltak ilyen komoly sebeszi beavatkozast?
Javitás:
Természetesen nem ilyen összesűritve akartam leirni, de valami hiba van nálam és összehúzta a szöveget miután rányomtam, hogy mehet, sorry. Majd megpróbálom beállitani, hogy ne legyen többé ilyen.
Üdv Edgár apó,
Lehetséges, hogy neked van igazad de sok tény van amikre még nincs magyarázat. A tények pedig makacs dolgok. Sok, még általunk ismeretlen, megmagyarázatlan, egyelőre nem megmagyarázható dolog van a világunkban. Én ezért nyitottam ezt a topicot is és "A baalbeki terasz" - t is mert érdekelnek ezek a rejtélyek amikre nem tudok, nem tudjuk a magyarázatot, mert még nem magyarázták meg. Én úgy gondolom, hogy az úgynevezett hivatalos, konzervativ tudománytól nem is fogjuk megkapni a válaszokat.
üdv
Friesz Rudolf
23 negedi
Kicsit utánaolvastam ennek a történetnek, és úgy gondolom messze nem olyan szép a menyasszony, mint amilyennek első pillantásra látszik. A legrészletesebb leírás egy Dennis Swift nevezetű bevallottan kreacionista elveket valló úriember tollából származik, minden más átalam talált oldal (az általad idézet is) innen vett át részleteket. Bevallom előítéleteim vannak a kreacionizmussal szemben (miféle "tudomány" az, amelyik előre eldöntött válaszoknak megfelelően gátlástalanul csűri-csavarja a tényeket?), ezért nehéz ezt hiteles forrásnak tekintenem, de tegyük félre az előítéleteket. Ha elfogadom, hogy minden úgy történt, ahogy azt írja, és a leletek valódiak (nem pedig a német kereskedő/felfedező által kitervelt étverés) akkor is jópár kérdés merül fel bennem. Íme ezek közül néhány: A Swift által említett HIVATALOS! kormeghatározási eredmények 30 és 6000 év között jelölik meg a szobrok korát. Melyik labornak van igaza? Ha ekkora a szórás, elfogadhatóak a mérések bizonyítékként? Kevesebb, mint 3000 szobor mutat dinoszauroszokkal való hasonlóságot. Swift szerint szinte minden darab különbözik a többitől. Vajon mit ábrázol a maradék 30000? Nem lehetséges, hogy az egyszarvútól a kétfejű elefántig mindenféle lényre emlékeztető figurát találunk köztük?
Az ehhez hasonló oldalakon található adatokat tényként elfogadni enyhén szólva is kérdéses. Felületesen odavetett állítások, nyilvánvaló csúsztatások, a források feltüntetésének hiánya jellemzi őket. Ha netalán megpróbálsz utánajárni egy-egy cikknek akkor nem találsz mást csak az egymás igazát bizonygató, egymást idézgető ezoterikus,kreacionista, stb. oldalakat, és sehol egy mérvadó tudományos vélemény... (persze erre is mindig kész a válasz, miszerint a hivatalos tudomány elhallgat, tagad, sumákol) Ami tovább rontja ezen oldalak hitelét az a nyilvánvaló ostobaságok tömege (mt pl. az idézett lap "csillagkapuja"), amiben egész egyszerűen elvesznek az esetleg valóban komoly figyelmet érdeklő kérdések.
" Childress further mentions that radio-carbon dating in the laboratories of the University of Pennsylvania and additional tests using thermoluminescence indicated the objects were made 6500 years ago"
"Childress megemlíti még, hogy a Pennsylvania egyetem által elvégzett radiokarbon kormeghatározás és a további termolumineszcenciás tesztek szerint a leletek kb. 6500 évvel ezelőtt készülhettek".
A tárgyak többsége kőböl, kerámiából, obszidiánból (kések) illetve jadéból készültek.
En sem hiszek el mndent ami ott van. (eleg sok hulyeseget tartalmaz) De a dinokat a Regeszeti rejtelyekbol vette at az illeto, igy azok szerintem valodiak.
Az idézett weboldalon valóban jóval több, ennél sokkal töményebb hülyeség is található. A legjobban eddig az tetszett, hogy a Hold belül üres, és a közepében lévő törpecsillag világítja meg...