A cikk szerintem is felértékelte Pokornit, de nem ez volt a cél. Inkább arról lehet szó, hogy a jobboldalon, a Magyar Nemzetre is erős hatással lévő befolyásos csoport elefántcsordaként robogott be hétfőn a porcelánboltba. Az eset nem is példa nélküli, hiszen megjelentek már hasonló írások Deutschról is. Ha egyeztetve lett volna, akkor Pokorni sokkal jobban igyekezett volna rájátszani a sajtó szimpátiájára. Valahogy így: "Én, Pokorni Zoltán, a Holokauszt-nap létrehozója, a siratófal felavatója továbbra is kitartok jobbközép politikám mellett, mégha ez a csurkistáknak nem is teccik..." Így szem nem maradt volna szárazon. De Pokorni nem ezt tette, láthatóan ő is megdöbbent. Kár, mert ez tényleg jó stratégia lenne egy középre húzó politikus felépítésére. :)
Miért lenne annyi? Fog az valamit változtatni akkor, ha van kellő mértékű igyekezet egy cikk okán Pokorni rossznak látására és ezzel párhuzamosan a valóságosan meglévő, de az ellenségeskedés logikája miatt megligált szimpátia megélésében?
Nem fog, mert mindkettő meglévő attitűd. A jobbszélnek Pokorni eddig is szálka volt a szemében, mert nem volt elég radikális, míg balközépen eddig pokorni egyike azoknak, akik tevékenységét kis ellenállás mellett tudták dícsérni akár.
Annyi történt mindössze, hogy kommunikációs eszközzel átrajzolták a frontokat és learatják az ebből következő eredményt a jövőben.
A Vermer riport után biztos vagyok benne. Ha teheted és lesz ismétlése, nézd meg.
A FIDESZ-nek valóban nincs tulajdonosi hányada a "Magyar Nemzet címet viselő lapban" (by Avar); de - ha jól tudom - Kaya Ibrahim néhány egykori üzletfelének van.
Hmmm: "A parlament ellenzék nélkül is mükődik". Ezek szerint immár tényleg csak az emlékezethiányosok maradtak a Viktor oldalán? Eme kísérlettel pedig már őJelsége is beégett a minelnöki vitában, amikor saját mondásukat a Gyurcsány szájába akarta belehazudni.
A történelemhamisítás valóban nem szép dolog. Annál már csak az ocsmányabb, ha valaki olyasmivel vádolja ellenfelét (vitapartnerét), amit ő maga igyekszik elkövetni hamis tényállításainak bizonyítása érdekében. Bizony; nehéz dolga van annak, aki meg akarja magyarázni a megmagyarázhatatlant. Láthatóan még olyan kérdésekkel kapcsolatban is hazugságra kényszerül, amelyeknek amúgy semmi közük az eredeti témához.
>>Milyen korben nepszeru ennyire Pokorni. A fideszen belul szerintem semmikeppen, tarsadalmi szinten detto. Pokorni a baloldali sajto krealmanya arra a celra, hogy nevesitsen egy iranyzatot a fideszen belul.
Bolondság. Pokorni a pedagógusszakszervezet soraiban dolgozva és később miniszterként is azt a jobboldali értelmiséget jelenítette meg, akik vidéki tanárokként, könyvtárosokként, művelődésszervezőkként, etc. megbecsült helyi közéleti személyek. Ezek a rétegek köztudottan döntően jobboldali irányultságúak. Ezek a rétegek hiteles helyi tevékenységükkel igazolva kapcsolódási pontot jelentenek a mérsékelt baloldali szavazóbázis felé. Teljesen nyilvánvaló a szándék egy közép szegmensben konszenzusos Pokorni imidzs felépítésére, ami lehetőséget biztosít egy miniszterelnöki ambíció széles támogatásához.Ehhez a jobboldal szélének hitelesítő ugattatásán keresztül vezet az út. Kell némi áldozatot hozni az ellenségkép oltárán, a natur jobboldali erőlködés nem volna letolható a baloldal torkán, akik számára nyilvánvaló ellenkezéssel fogadott kényszerítés helyett a káröröm, és némi, a véresszájúval szemben a mérsékeltet örömmel fogadó szándék lehetővé teszi azt, hogy valamennyire magukénak tudják érezni Pokornit egy esetleges jövőbeni közszereplőként.
Sokaknak figyelmébe ajánlanám a Vermer Andrással forgatott nemrégi interjút és utalását a fidesz kommunikációs technikájáról, ami az ő felfogásától gyökeresen eltérő.