Basssz, ha annyira szerették Amber karakterét, akkor mi a fenének kellett kinyírni? Elég lett volna, hogy ejtse Wilsont, mondjuk belekeverhették volna House-t valahogy, aztán mehet a road-movie-s rész. Én is azok közé tartozom, akik inkább 13-ast is kinyírnák. :)))
Szerintem is hiteles volt Cuddy. A saját gyerekéhez is nehezen szokik hozzá az ember. :) Azt mondják, hogy ahogy megvan a baba, máris az egekbe szökik az anyaság boldogsága. Fenét. Illetve nyilván van ilyen is, nekik legalább nyolcat kellene szülniük. :) Jobbára az ember inkább szoktatja magát a gondolathoz, és valamikor három hónapos tájékán, amikor visszamosolyog, és már többet alszol éjszakánként, és néha már el tudod képzelni, hogy parfümillat is létezik, nemcsak büfiszag, akkor beindul... :)
Cuddy nemcsak örökké önálló volt mindenben, hanem mindezt még élvezte is. Ebből a pörgésből kicsöppenni nagyon nehéz. Jó volt Cuddy, mert azt is megmutatta, hogy akarat is van az emberben, meg hogy milyen apróságokból indul el belül valami, ami később igazi szeretet lesz, és amire akár büszke is lehet, legalább úgy, mint a munkájára.
Wilsont még és még és még. :) Sőt, Chase-t is még és még és még! :)) Foreman meg le fog bukni, mert 13-aska ennyire nem hülye, máris úgy tűnt, forog valami az agyában... Foreman repülni fog, 13-aska meg remélem, vele tart, mint élete nagy szerelmével. :>:-))
Azért eléggé furán tálalták ez Cuddy-val... ezt a megingást, nekem egy kicsit még... hülye szó, de nem találok jobbat... gagyi is volt. Persze biztos van ilyen, hiszen olykor a kismamák a saját gyerekük iránt sem éreznek semmit ( szülés utáni depresszió, nem kezelt és rendezett lelki bajok hatására...); meg Cuddy-hoz hirtelen csöppent ez a kislány, tök érthető volt ez a szál, de engem most valahogy nem győzött meg a "lefolyása" ennek a szálnak. Azért erősen reménykedtem benne, hogy nem lesz olyan málé, hogy nem tudja megoldani... Wilson egyszerűen imádnivaló, House meg a babával a kezében:DD Édes volt... Cuddy hogy nézte őket... aztán a baba bröáf... annyira tudtam. :D
Hú. Ez egy kemény epizód volt. Először is le a kalappal előttük azért, ahogí megközelítik ezt a bébi-témakört, fantasztikus volt. Számomra lenyűgöző, hogy el mertek menni addig, hogy Cuddy olyan szinten nem találja a helyét az anyaszerepben és nem élvezi, hogy azon gondolkozik, lemond a babáról. Vannak itt olyanok, akiknek jóval több fogalmuk van az anyaságról, mint nekem, de én ezt abszolút reálisnak és telitalálatnak éreztem, mert én is úgy gondolom, hogy az a bizonyos kötelék nem alakul ki automatikusan, és amíg nem alakul ki, az valami borzasztóan ijesztő lehet önmagunkkkal szemben. Főleg Cuddynak, aki egész életében önálló nőként definiálta magát, teljesen önerőből lett sikeres, soha nem állt mögötte vagy mellette senki, aki előremozdította vahy támogatta volna, és soha nem kellett gondoskodnia sem senkiről, akkor neki az a szerep, amiben van egy nála fontosabb élőlény, akinek alá kell rendelnie magát és mindazt, amiért eddig dolgozott az életben...hát kemény. Maximálisan át tudtam ezt érezni. Vágyni rá, az egy dolog, na de ha már megkaptuk, az egész más. És nem a teljes csomagot kapta meg, Cuddy sem arról álmodott, hogy egyedülálló anya legyen. Igazából nekem az is rendben lett volna karakterszempontból, ha lemond a gyerekről, mert el tudtam volna hinni róla, ő sem tökéletes, vannak hibái, és ha azt hiszi, hogy megbukott valamiben, akkor nem kínozza magát tovább, ez jellemző lenne rá. És eszméletlen, mit alakított Lisa.
Jimmy kis pillanatai hatalmasak voltak, a kép, a Phoebe apja trükk! :) Azért édes, hogy így próbálkozik, még akkor is, ha nála genetikailag kódolva van, hogy elcsessze.
A Cameron storyline-ról inkább nem beszélek, mert nem érdemes. Értem én, hogy azért van, hogy Cuddy szerepe tisztázódjon, de akkor is hiteltelen és hülyeség. Cuddy soha nem tenné meg Cameront főorvosnak, emiatt OoC, az pedig egyértelmű volt, hogy belebukik és az is, hogy miért. Akkor meg, minek? Tudnak ezek a zseniális íról ennél jobbat is, nem szeretem, amikor ilyen kiszámíthatóak.
De ezen kívül nem volt bajom az epizóddal, House az meg House... :) Ahogy felderült az arca, amikor azt mondta, hogy Cuddy mondjon le a gyerekről, azt üvöltöttem, hogy "SZEMÉT!", pedig a karaktertől abszolút hiteles reakció volt. De a csúcs az "unless you love her...". WOW. Ez a mi House-unk továbbra is, de most valami megváltozott, és az nem kis dolog. Csak nem nagy mondatokban és gesztusokban nyilvánul meg, hanem így, de ez hozzá csak így illik. Nagyon nagy volt.
Ez a rész is lassú volt kicsit... de legalább Cuddy nem csinált segget a szájából, Cameron visszakerül a helyére, Foreman szereti Remy-t ( who?! by House), Wilsont meg úgy tűnik utálják a készítők, mert annyira arcátlanul keveset van. Bezzeg Taub, ... aki tök érdektelen, egyetlen perce sem volt szimpatikus, soha, és felfoghatatlan számomra, miért is van benne a sorozatban?! Na, mindegy. Végre nem műgyerek volt Cuddy kezében... :-D És a hét mondata az I need oral sex. Pont.
...Azért egy House OOC becsúszott... >>> "Unless you love her" Persze lehet spekulálni, mi vagy ki volt rá olyan hatással, hogy ennyire kiforduljon magából ;)
Viszont nem megy a fejembe, mi a manónak kell egy ilyen hosszadalmas, kilátástalan kezelést végigasszisztálni az egész családnak. Nekem az is sok, hogy állandóan ott ül a férj v. feleség v. szülő. De hogy még a szerencsétlen gyerek is?
Hát engem pont a kölyök nem győzött meg... de nem baj, egy filmnél nagyobb gáz lenne, egy epizódszerepnél még kibírható, ha szá,momra nem meggyőző egy szereplő.
Nekem mindenképpen bejön. :) És jól játszott nagyon, meg a felesége is, sőt, a kissrác is, -de ő engem már a Pretty Handsome-ban megygőzött, hogy angyon tehetséges gyerekszínész- ez a szál nálam nagyon ütött.
Imádom Martin Hendersont! Mióta Aricétől kölcsönkaptam a Bride And Prejudice-t, csak még jobban, ő is remek Darcy volt, és itt látom viszont hetibetegként, nagyon jól esett. :)
Megnéztem a Painlesst és imádtam! Most fáradt vagyok, sokat nem tudok írni, de nagyon tetszett, azt az egyet leszámítva, hogy szeretem Cuddyt, de teljesen OoC, hogy felajánlja Cameronnak az állást. De most valahogy ez sem tud különösebben érdekelni, mert hatalmas részek jönnek, és ez a lényeg, ez az évad mindenképpen üt.
Nem annyira releváns, de muszáj leírnom ezt a paranormális tevékenységet: épp tegnap és ma a House elôtt (most bírtam csak leszedni :( ) olvastam egy olyan ficet, amiben H. megteszi C-t a team vezetôjének az ô távolléte idejére, majd Cuddy felkéri kvázi asszisztensnek egy sziámiiker-szétválasztó project lebonyolítására :))))
Az eszem megáll.
P.S. Mûbaba-jelenetet én is akartam említeni, valami olyasmi okfejtéssel, hogy igazi gyerek biztos nem állta meg üvöltés nélkül Lisa E karjaiban (én legalábbis nem maradnék meg nála, de ízlések és pofonok), amilyen "expresszív" személyiség... :)
Pont ezen vihogtam délelőtt magamban, csak nem volt időm beírni, hogy a kórház vezetői pályázatában az egyik legfőbb pont az lehet, hogy kizárólag az alkalmas a poszt betöltésére, aki képes House manipulálására - vagy legalábbis azt hiszi magáról. :)) Szóval teljesen egyetértek veled.
Marry me :)))
A "Don't touch the piano"-n én is percekig fetrengtem. :)
Bocs, hogy a Cameron-girlcrush-os rajongó beleszól, de hadd védjem meg... Mint tudjuk, a PPTH vezetési feladatainak legalább (!) 50%-át láthatóan House kordában tartása teszi ki. Cuddy asszisztált az elmúlt évekhez, és ô is tisztában van vele, hogy rajta kívül egy ember van, aki kézben tudja tartani H. tö...szóval House-t, és az bizony a kis szende Cameron! Akit már az elsô évadban sem kellett félteni, de a ducklingságban eltöltött évei alatt olyan szépen magára szedte a manipulatívságot, hogy kívánni se lehetne jobbat! És szvsz Cuddynál ez az utolsó House-manipuláció(-kísérlet) volt az utolsó döntô érv. (Amúgy szegény pasas se látott kiutat, aztán mégis megtörtént a csoda. House-nak is elvileg benne van a pakliban - a ketaminos dologra se gondolt senki elôtte. Persze csak elmélkedés, nem a dramaturgia szintjén, mert ugye a koncepció éppen az, hogy House csak magát nem képes meggyógyítani... :( ) Persze C. mint fônökasszony... uuuuuááááhhhh...nonszensz. Persze abból a szempontból, hogy talán lenne szerepe a változatosság kedvéért, jó, de akkor is a laborban sírdogáló kis Allisont akarom visszaaa... :)
WILSON és a plüsskacsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^^ ^^ ^^ ANNYIRA vártam a "get help"-es résznél, hogy beleveszi a tippekbe: "marry me"...!!!!! :)))))))))))))))))
"Which one of you is Dr.House?" xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Szeeeegény, ez aljas volt :D
Sok vizes meg szenvedô HL.........................totál lelkiismeret-furdalásom volt, hogy az ott fáj, én meg nyáladzok xD Új pólószöveg: "Don't touch the piano".
+1 rossz: csak én kapok lassan hisztériás rohamot Taub pontosan egyforma hangsúlyú mondataitól??????????????????????????????????? Megôrülök!!!! Nem elhanyagolható mértékû élvezetet vesz el! Le Taubbal!!!!!!!!!
Semmi baj, csupán egy kicsit "érzelemdúsabbra" sikerült, mint kellett volna. :))
De Martin Henderson áááááá :)) Annyira jól nézett ki, hogy gyakorlatilag mindegy volt, ki más mászkál a képernyőn. :)
Na szóval. Ha Cameron azt akarta, hogy House lásson egy sajátjánál rosszabb helyzetet is, akkor nemigen jött be, mert azzal, hogy a pasi gyógyítható - kezelhető - szinten tartható, mittudomén - éppen hogy a saját kezelhetetlen nyomorúságát sikerült még jobban az eszébe vésnie, nem?
Wilsont nagyon-nagyon hiányoltam, az a plüsskacsás jelenet nem volt valami sok.
Végre Cameron jól beszólt 13-askának, annak örültem.
Foreman-13-aska további nyavalygása legalább egy részen át akár borítékolható is volt. Most már igazán kivehetnének egy jó hosszú nászútnyi időt a soriból.
Műbaba sajna tényleg látványosan rosszul sikerült jelenet volt. :((
Cameront igazgatónak? Na ne.... Gondolom, inkább helyettesként fog funkcionálni, nem? Cuddy meg inkább fogadna egy au-pairt a baba mellé meg a háztartáshoz. Úgyse hinném, hogy sajátmaga takarított eddig is. Kórházigazgatóknak csak van pénzük bejárónőre.
Na, beindult újra.... Hát... énnemtudom, ölég érdekes rész volt ez. A beteget pofán tudtam volna nyomni, House teljesen be van durcizva Cuddyra, hogy mer anya lenni... Cuddy meg egy műbabát kapott, amit szorongathat?! Totál olyannak tűnt, nem egy igazi csecsemőnek. :D Whatever. Na, meg Cameronnak ez a mondat a végén... :O Cameron lesz a góré? Szerintem menten elájul a fél világ. 13-as egy nagy klisé, nem más, Foreman meg... hogy mit szeret benne?!
...mikor a kis kövér barna patkány megjelent mellette, kibukott belôlem: "...Wilson..." Azt a röhögôgörcsöt... a négyévesek szemrehányóan néztek ránk :DDDDD