Meg az a jó, hogy ha teszel erősáramú csatlást a kocsik közé, akkor hátsó szedővel is elindul, meg nyitott ajtóval is lehet menni, mert az elindulásnak csak az első kocsi zárt ajtajai a feltétele.
Jah. Ehhez már elég sokat kellett tilitolizni, mert a pótkocsik önállóan nem mozgathatók, és úgy se mozog, ha a pálya menetirányához képest hátul van a motorkocsi. Ráadásul az is adott volt, hogy csak a szervizkocsikat tudtam nosztalicskára kicserélni, mivel a többi szerelvény csatolt vagy csuklós volt, és eltérő hosszúságú.
Gdank-i pálya Az N típusú öreg piros villamoshoz készült egy ND típusú pótkocsi amely csatolható a motorkocsihoz. Háromféle módon lehet csatolni a villamost (105Na, N+ND) Az O gomb megnyomására megjelenik az eddig is látott narancssárga csatlás (ami olyan mint egy régi életmentő keret.) Az U gomb egyszeri megnyomására összekapcsolja a kocsikat, de a kocsik nincsenek távvezérelve. Az U gomb kétszeri megnyomására összekapcsolja a kocsikat, a kocsik távvezérelve vannak, vagyis az első kocsiból kapcsolhatók az ajtók és a belső világítás. Az I gomb megnyomására az összes csatlást feloldja.
Gdank-i pálya A minden megállóba peron került néhány helyre utasváró is, teljesen ki lett építve a felsővezeték, új objektumok kerültek be (fák bokrok, még több épület, összefüggőbb úthálózat), a 6-os vonalon lehet közlekedni a két kitérő egyenlőre vissza vank vágva.
Egy kis segítség kellene: Az Elblag pályán nekem nincs a villamosoknak rendes vezetőfülkéje és nem tudom hogyan csináljam meg. Teljes GT8 vagy GT6 flottát sem tudok kialakítani.
Amúgy rájöttem, hogy nem én csináltam. Eléggé kellemetlen, de a GT6-os szerkezete olyan, mint egy 3 kocsis 105NA szerelvényé. De ez nem csatolható, a kocsik meg úgy vannak a pályában, hogy nincsenek öszecsatolva, és a legtöbb GT6-os darabokban van, és van, amelyiknek vez.állása sincsen, áramszedője sincsen, mégis megy, mint egy Ferrari :)
Kipróbáltam az elblag 2002 pályát, hát... eléggé rémisztő, hogy a GT6-osnak(amelyiket az elején vezetjük) csak az egyik fele van meg. Azt' ráparkoltam az úttestre és a cuki kis teherautó átment rajtam, mint szellemteherautó :D Na de vajon hol lehetnek a 105NA-k? :)
Ez még egyenlőre nem olyan egszerű, de a pályában lévő txt fájlban könnyedn kicserélhető a villamos, csak arra kell figyelni, hogy a csatolva lerakott pozíciókba csatolható járgányt rakjunk, különben érdekes dolgok történnek.
Ezenfelül a játék mappájában találtam egy nagy halom tuját, pályát. Sajna nem értem, hogyan lehet előhívni, de olyanok, mint uv__, stuka, szczecin00, stb. Jól belegabalyodtam :D
Azért a jó öreg Konstal villamosok is benne maradtak a játékban, csak a pályában át kell írni a txt-t amiben le van írva, hogy melyik helyen milyen típusú villamos álljon.
Nekem sikerült. Ami újdonsáot felfedeztem: -Nekem nem a 105NA villamosok, hanem a valamivel szerényebb kidolgozású, de kívülről isteni GT6-osok vannak a pályában -Többféle autó, kisbuszok, teherautók. -Változatosabb épületek. A GT6-osban nekem főleg az nem tetszik, hogy a hangjai gyakorlatilag ugyanazok, mint a 105NA-nak. Amúgy tényleg lassú a letöltés.
Egyenlőre nekem valamiért nem sikerül letölteni az új verziót. Nem tudom hol a hiba. Nagyon lassú a letöltési sebesség és nekem 400kB körül mindig leakad.
Hosszú idő után ismét újabb verzió jelent meg v.49b számmal. Felkerült egy új villamostípus a Obiekty menüpontban (00000006 Ptram ( http://www.ptram.rwi.pl/) GT6)
Hát, hallottam már olyat, hogy egy villamos helytelen vágányon közlekedett, de ez azért túlzás. :-) De a legjobb az volt, amikor a két vágány újra összetalálkozott, és a vill nem siklott ki, hanem egyik fele megállt, és megvárta, amíg a másik fele átdöcög a váltón, és csak utána ment. :D
többféle váltó van. Van kézzel állítható, van viszonlatjelzés (L gomb) alapján beálló, és van nem állítható váltó (utóbbiak általában a gyökirányban járt váltók)
Köszi, működik, valószínűleg csak középső állásban [Üresben :-)] volt, azért nem indult. Még valami: néhány váltót nem mindig állít át, ez nálatok is felmerült?
3 álláasú a kar, ha hátramenetbe teszed, akkor a menetpedál lenyomására meg kell indulnia. Persze ugyanazoknak a feltételeknek teljesülnie kell, mint előremenetben.
Nekem is tetszik a program, viszont egy kérdésem lenne: Hogyan lehet használni az irányváltót? A villamosom csak egy irányba (előre) megy, hiába próbálgatom. Ha megállok és hátratolom az irányváltót, akkor utána hiába indítom, nem megy, csak külső nézetben indul el space-szel. A választ előre is köszi.
Sziasztok!! Nagyon jó a progi!! Lenen egy pár kérdésem: nekem csak egy vonatom van, hogy lehet többet szerezni?? nekem a pálya nem olyan nagy, így egy kis idő múlva unalmas páláyt is lehet szerezni??
nekem nem működik az indításjelző nincsenek a pályán olyan vonatok,a mikkel tudnám csatlakoztatni az enyémet