Keresés

Részletes keresés

zso70 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 66

a nagyfiamnak volt egy enyhe szűkülete, 6 éves korában egy pillanat tört része alatt fel huzták, minimális fájdalom árán. kész.ű

most a kicsinek a Gabiii által leírt technikát alkalmazzuk.

Előzmény: mitla (64)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.07.17 0 0 65

senkit nem akarok kuruzsalasra biztatni....A langyos furdovizben a bor finom mozgatasa,foleg a gyerek altal /o erzi,mikor nem faj/....Minden nap tobbszor is,ha lehet,es mindig egy picit jobban.Napkozben langyos kamillaba logatas,hogy megnyugtassa az irritalt teruletet.

Tudod,mekkor sikerelmeny a hetek ota tarto piszkalas utan,mikor egyszercsak teljesen kibujik,aminek ki kell???????????????????

Nincs vagas,nincs panik ,nincs rossz emlek

Előzmény: mitla (64)
mitla Creative Commons License 2006.07.17 0 0 64
Hogyan oldottad meg saját kezeddel?

Az a bibi, hogy az ember, kellő orvosi ismeretek hiányában nem tudja eldönteni, hogy a doki azért akar-e vágni, mert SZERET VÁGNI, vagy mert tényleg kell. Láttam már karón varjút: gyerekkorban elhanyagolt szűkületet, amit házilag húzkodtak, és az így keletkező sok minirepedéstől-forradástól felnőttkorra olyan rugalmatlanná vált a bőr, hogy a fájdalom átmeneti harcképtelenséget okozott, és 30 évesen kellett átszabni a szerencsétlent. Na azt nem kívánom senkinek, olyankor már nagyon lassan gyógyul. Tudod, akkor már inkább egy pici nyisszantás kiskorban. Nehéz itt okosnak lenni.
Előzmény: Gabiiiiii (60)
Shiro Creative Commons License 2006.07.17 0 0 63
Igen, nekünk kifejezetten az orvos mondta, hogy vegyünk krémet, meg steril gézlapot és minden alkalommal kenjük neki. ha jól emlékszem, kb. 10 napig kentük, mert addig kellett, amíg el nem múlt a pirosság. Aztán egy kb. fél milliméteres darabon visszatapadt a bőr, azt simán egy mozdulattal feltépték, és utána is mondta, hogy pár napig kenjük. Egyébként nálunk is elég faramuci a helyzet, mert a letapadás mellett a fityma egy kicsi darabon le is nőtt teljesen a makk alatt. Most várunk, hogy ez okoz-e majd valami bajt. A doktor azt mondta, hogy mindig figyeljem, ha merevedése van és ha egy kicsit görbül is, azonnal menjünk, mert akkor fel kell vágni. Ha nem görbül, akkor akár így is maradha. Aranyos volt, mert mondta, hogy ha nem tudom eldönteni, hogy görbe-e, akkor fényképezzem le és vigyem be neki a fotót :o))). Egyébként én kifejezetten tudom őt ajánlani!! Üdv. S.
Előzmény: Utazó_1 (62)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 62

VAZZE! Azon akadtam le, h. amikor az én kisfiamnak "tépték le" (én csak így hívom, visszahúzták) az erősen letapadt előbőrét anno, akkor 2 napig ő is ordított utána, és én is húzkodtam, rettegve, nehogy visszanőjön. Na és akkor én fel is hívtam a dokit, aki csinálta, meg a gyerekorvosunkat stb., hogy ez irtóra fáj a gyereknek, nem kéne fájdalomcsillapítani? Konkrétan Lidocainra is rákérdeztem. Erre ingerülten közölték, hogy semmi szükség rá, higgyem el, "túl fogja élni".

Aztán én annyira sajnáltam a gyerekemet, és télleg olyan rémes látvány is volt a fütyije, hogy elmentem, vettem magam Lidocaint és bizony 2 napig be-bekentem vele. Csak egy picit, de mégis rengeteget segített.

Aztán most, Shiro, ahogy írod, ezek szerint normális orvos javasolja is ezt...

Én nemtom, a többi orvos milyen ember... Mármint ezek. "Nyugodjon meg, anyuka, TÚL fogja élni a kisfiú... Ebbe még senki nem halt bele:))... " Ha-ha. Kívánom neki! 

Előzmény: Shiro (58)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 61

Szia Ma született,

szerintem nyugodtan elindulhattok Korzikára. Műtét után 5 nappal elvileg már makkegészséges lesz a fiacskád. Ha esetleg mégis begyulladna valami, gennyesedés stb., (bár ennek sztem 0 a valszínűsége), az már korábban jelentkezik. Csak télleg vigyetek Lidocaint, gézt stb. vészesetre.   

Jó nyaralást, és nagyon-nagyon drukkolok! Együttérzésem!!!

Előzmény: Törölt nick (56)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.07.17 0 0 60

az en fiamnal is olyan merteku volt a szukulet,hogy o a fajdalomtol nem volt hajlando pisilni,a fel eletunket az ugyeleten toltottuk.Ahol nem csinaltak vele semmit,csak megvartak,amig kiimadkozzuk belole a pisit.

aztan a sajat kezembe vettem a dolgot es most mar allithatom /13 eves a kis draga/,hogy mindenfele vagas es drasztikus beavatkozas nelkul,humanusan megoldottunk a dolgot a gyerek kozremukodesevel.

Nem tudom,tenyleg mindig szukseg van-e vagasra,altatasra csak azert,mert egy sebesz szeret vagni es nem ismer mar megoldast????

Előzmény: Muzsi (48)
Shiro Creative Commons License 2006.07.17 0 0 59
többen=többet
Előzmény: Shiro (58)
Shiro Creative Commons License 2006.07.17 0 0 58
Szia! Az én fiamat kétszer is altatták egyszer két évesen az orrmanduláját vették ki, egyszer meg 3 évesen kukacvizit miatt (mi csak így hívtuk). Szintén a Madarászban csinálták (mind a kettőt). kukacproblémával Sült Tamás dr-hoz mentünk, akit azóta is nagyon szeret a gyerek (csak ne menjünk többen hozzá kukacvizitre, Anya! Jó?) A műtét után kezet fogott a fiammal és gratulált a férfivá válásához :o). Tényleg nagyon kedvesek, megértőek. Ráadásul altatással együtt kb. 10 perc volt az egész. Utána sokáig kétemberes volt a kezelés. Lidocainnal kellett kenni a bőr felhúzása után, meg steril gézlappal befedni és úgy jöhetett az alsónadrág. Pelenkás korban azért sem javaslom, mert sokkal jobban csípi őket a pisi, hiszen nem kifolyik, hanem vissza az érzékeny területre. Ja, és szerintem nyugodtan utazzatok, csak vigyetek sok lidocain krémet meg gézlapot. SZVSZ 3-3 tubust illetve csomagot. Üdv.: S.
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 57
Ezt az altatást én is furcsál(l?)ottam, de orvos mondta.
Előzmény: mitla (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 56
Eredetileg a Madarász volt betervezve, de a doki szabadságon volt eddig (akinél régen voltunk). Gondoltuk ha visszajövünk a nyaralásból, lerendezzük. De most hirtelen sürgős lett. Aki ma megnézte, azt mondta ne halogassuk, így ne menjünk el.
Hirtelen ezt sikerült ma elintézni, hogy hétfőn megcsinálják.

Egyiket sem ismerem igazán, (bár a Bethesdában már voltunk neurológián meg hasi ultrahangon, elégedett voltam), úgy hogy mindegy.

Szerintetek merjünk elindulni 3 hétre nyaralni a műtét után 5 nappal? Korzikára mennénk, nem biztos, hogy egyik napról a másikra vissza tuduk jönni, ha baj van, mert ilyenkor a kompjegyet előre meg kell venni pár héttel a nagy forgalom miatt ( bár nem hiszem, ha nagyon muszáj valahogy ne lehetne átkelni).
Nagy pénz nem ugrana, mert csak a kompjegyet vettük meg, plusz még némi (minimális) előleget adtunk a szállásra.
Előzmény: Utazó_1 (55)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 55

Juj, szegények!!!!

Nagyon drukkolok!

Ez nagyon durva, hogy ennyire szűk szegény fiacskádnak.

Nekünk orrmandula-műtét volt a Bethesdában, az egész nagyon flottul ment, altatás is, és mindenki nagyon kedves volt. - Az altatás úgy ment, hogy kezdetnek egy orrcseppet kapott, amitől kellemesen elkábult, és semmire nem emlékezett (semmi szúrűs, semmi rossz). Szóval a gyerekemben az egész tök jó élményként maradt meg! Hátha ez a Te kicsidet is megnyugtatja. - Persze az orrmandula-kivétnél utána semmi nem fáj, a kukinál meg utána jön a feketeleves...

Aztán még: amikor az én nagyobbik fiamnak volt a "bőrfelhúzása" (az nem volt szűk, csak baromi letapadt), én utána bizony 2 napig fájdalomcsillapítóztam, és az valamit segített. Gondolom, az orvos is ajánlani fogja, ha nem, egy kis Nurofen biztos nem árt meg.

Egyébként az én Petim kukija sem akar fellazulni, úgyhogy ahogy hazamegyünk a nyaralásból, megyek vele (itteni ajánlás nyomán:)) a Madarászba. - Ti miért nem oda mentetek?

mitla Creative Commons License 2006.07.16 0 0 54
Ez tuti hülyeség, miért ne lehetne 3 év alatti gyereket altatni, csak érteni kell hozzá. Az enyémmel kétszer is megcsinálták.

Figyi, ha vágni kell, hát vágni kell - tapasztalatból mondom, hogy nagyon gyorsan fog gyógyulni. Egy-két kellemetlen napra készülj fel, és utána is sokat kell locsolgatni a sebet kamillateával. Csöpögtetheted szemcseppentővel, vagy kérhetsz a patikában műa. fecskendőt, az is ügyes. Szerintem tök jó húzás volt megígérni a srácnak, hogy olyan jó lesz az övé, mint a tied. Ígérj még be valami csudaszép és nagyon kívánatos ajándékot a hős egérnek.
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 53
Szegény mindig megkérdezi hová megyünk, ma is megmondtam neki. Mindjárt könyörgőre fogta, hogy apa ne menjünk. Mondom neki, neked is csinálnak olyan jó kis kukit, mint az enyém. Ez megnyugtatta.

Nem is tudom, mit mondjak neki. Úgy is nyugtalan már, meg én is.

Kár volt halogatni. Mondjuk azt mondta az ügyeletes körzeti orvos, 3 éves korig azért nem csinálják, mert nem lehet őket altatni. Nem tudom igaz-e?
Előzmény: tasha (52)
tasha Creative Commons License 2006.07.16 0 0 52
a Bethesdáról csupa jókat hallani, biztosan minden rendben lesz!!! Készítsétek a lelkét, szegény :( Legyen túl rajta hamar.
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 51
Holnap műtik a Bethesdában.

Annyit kikönyörögtem, hogy csak annyit vágjanak belőle amennyit nagyon muszáj. Neki kőkemény fitymaszűkülete van, ez már nem letapadás. Mondta, muszáj megnyirbálni, mert különben sose lesz jó.

Azt mondta a doki, hogy gyorsan meg kell csinálni, mert ha nem pisil rendesen veseproblémái lehetnek, meg minden.

Azt hiszem minden eset más és más. Vannak könnyebb esetek, meg nehezebbek.

Amúgy természetesen végig olvastam az egész topikot, jó apához illően.

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 50

Olvasd vissza,amit én írtam,ellehet kerülni a metélést, a Madarászban nagyon megértőek!

Nagyon veletek érzek, szegény kiskölök!

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 49
Az én fiam extrém eset, azt hiszem.
Már pár hónapos korában mondogatta a kórházi főorvos, hogy huzogassuk neki, de semmi nem változott. Az a kókler gyerekorvos, meg azt se tudta volna, hogy fiú-e vagy lány ha nem tudja a nevét, mert egyszer sem nézte meg a kukiját.

Ennek ellenére elvittük 1 1/2 éves kora körül a Madarász utcai gyerekklinikára, ahol azt mondta a sebészorvos, hogy 3 éves kora körül vigyük vissza. Most töltötte be a 3-at, épp vinni akartuk vissza (szabadságon volt az orvos), amikor tegnap a pisi visszaduzzadt neki a makkja mögötti bőrrész alá, és egész egyszerűen nem jött ki neki, annyira szoros a bőr. A nyílás gyakorlatilag egy gombostű hegye, de legfeljebb feje.

Elvittük a gyereksebészetre, ahol injekciós tűben betadint befecskendezve kimosták neki. Persze végig ordított. Utána gyorsan felhívtam egy orvost, aki azt mondta metélni kell. Na, ezt elkerülném ha lehet.

Este, miután visszajöttünk a kórházból, megint felduzzadt a bőr a pisitől.

Mindjárt indulunk megint a kórházba. Szegény már belebetegszik.

Ráadásul jövő héten 3 hétre el akarunk utazni külföldre, de mondtam a feleségemnek így nem megyek sehová.
Muzsi Creative Commons License 2006.05.25 0 0 48
Húzkodjuk vagy sem, vigyük orvoshoz, vagy sem... Mi is sokat töprengtünk, aztán elpanaszoltam a gyerekorvosnak, ő pedig beutalót adott az urológiára és elmesélte milyen leőnyei és hátrányai vannak a beavatkozásnak. Na, a beutalótól megrettentem, elkezdtem jobban figyelni a gyerek kukijára fürdetésnél (2,5 éves), ez felkeltette az ő érdeklődését is, és addig nézte, hogy ki lakik odabent, míg szinte teljesen "meggyógyult". Nem mondom, hogy minden gyereknél működik, nekem szerencsém volt.
Amúgy a férfi doki szerint a sebészek, urulógusok gyerekei általában nem esnek át a visszarántáson, az apukák, akik a rendelőben sorozatban tépkedik a bőrt, a saját gyereknél inkább várnak 3-4 éves korukig, hátha a természet megoldja (na ja, a gyerek 24 órás orvosi felügyelet alat áll.)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.22 0 0 47

Malena, én voltam Amerikában,  a keleti parton babysitter. Hidd el, hogy - minden vallási megfontolás nélkül - a kórházakban automatikusan felajánlják a műtétet, az olyan megszokott náluk, mint nálunk az, hogy a kislányok fülét kifúrják. Aki nem akarja a műtétet, szól.

A zsidó gyerekeknek csakugyan ünnepség keretében erre hivatott szakember csinálja, én nem róluk, hanem az átlagos, általan ismert ( szíve mélyén valójában vallástalan) keleti-parti népsségről beszélek.

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 46
bocs, de ez hülyeség. amerikában sem automatikus a körülmetélés, egyáltalán nem. hiszen ha az lenne, az ellen elsősorban a zsidó hívők tiltakoznának, náluk ugyanis ezt otthon, egy erre hivatott ember végzi, rituálisan, és nem a kórházban az orvos.
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 45

Cesete, nyilván megoldja a problémát  a körülmetélés, hiszen ami nincs, az szűk sem lehet, meg le sem tapadhat. Mindazonáltal ennek a műtétnek vannak kulturális-vallási vetületei is, azt hiszem ezt is mérlegelni kell. Amúgy Amerikában csakugyan kérni kell, hogy ne metszék le a gyerek figymáját. Nem tudom láttátok-e a Szex és NY -nak azt az epizódját, amikor valamelyik szereplő sikoltozva kiugrik az ágyból, mert észreveszi, hogy a hapsi nincs körülmetélve, és ő még ilyet nem látott.

Mi a Madarász utcai Gyermekkórház sebészetére mentünk, Kerényi doktor operálta a fiamat, csak a legjobbakat tudom mondani róluk.l

Nem tudom már ki írta a szondás módszert: ez a leggyakoribb, műtétre csak a magunk fajta reménytelen eseteknek van szüksége.

Még egyszer: a Madarász utcaiak szerint három éves kor után nem érdemes várni.

Előzmény: Cesete (39)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 44
Én se szívesen vágatnék le darabokat gyerekeim egyetlen testrészéből sem:) Meg itt Európában ennek kulturálisan is más kontextusa van. USA-ban úgy tudom minden kisfiút születéskor alapból körülmetélnek, higiéniai okokból - ott nyilván egészen más a helyzet, ha szinte mindenkinek ilyen van.
Előzmény: Cesete (43)
Cesete Creative Commons License 2006.05.21 0 0 43

Én meg olyan őskori kövület vagyok, h hiszem, minden szervünknek (fityma, mandula) van funkciója.

Summasumm: én nem birizgálnám a kispasik fütykösét min. 3 éves korig, amennyiben nem okoz problémát, persze, előtte is kell huzigálni, ameddig nem fáj, nehogy bekoszolódjon.

én se hittem el, h ez a körömnyi rés majd egyszer.... de!

Előzmény: manojoe (42)
manojoe Creative Commons License 2006.05.21 0 0 42

Ja, értem! :) De ismerek olyat, akinél a kiskori körülmetélés oldotta meg a kiskori kukiproblémát és megelőzte a további letapadásokat. Körülmetélés elvégre nem csak újszülöttkorban lehetséges... szegény arab kissrácoknál 3 éves korban végzik...

Előzmény: Cesete (41)
Cesete Creative Commons License 2006.05.20 0 0 41
Nem fogalmaztam érthetően: ide azok írnak, akik nem végeztették el akkor a metéltetést, így ez a tanács post festam:)
Előzmény: manojoe (40)
manojoe Creative Commons License 2006.05.20 0 0 40
Úgy tudom, meg. Nincs, ami letapadjon. Megjegyzem, higiénés szempontból is jobb... de hát mégiscsak egy kisműtét. :-/
Előzmény: Cesete (39)
Cesete Creative Commons License 2006.05.20 0 0 39
Az újszülött v csecsemőkorban elvégzett körülmetélés megoldja a kiskori kukiproblémát?:(
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.20 0 0 38
Körül kell őket metélni,ennyi.
Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 37
Bugi néni, köszönöm, ezek is hasznos infók! Tényleg, a pelenkára nem is gondoltam, pedig ez ésszerűnek hangzik. A vazelin is jó ötlet (eltaktározom Zicsorkáék jégkocka-ötlete mellé:))
Előzmény: Bugi néni (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!