Ha a jobboldal nem képes alapjaiban újragondolni politikáját, akkor Gyurcsány Ferenc lesz az, aki a demokratikus átmenet utáni Magyarországot, akár több parlamenti cikluson át, végleges rendszerré szervezi.
Szerintem ezt akkor kellett volna elsősorban felvetned, amikor az emlékezetes Index cikk megjelent az MSZP hasonló gyakorlatának bemutatásával.
Amennyiben annak nem volt semmiféle társadalmi következménye, talán nem kellene a jobboldalt most pont ugyanazzal megtalálni és kardinális vétekként szemléltetni a felvetést. Röhejes eljárás, mint ahogy azok a korábbi támadások is azzá válnak utólag, amiben a ballib oldal időben később elköveti ugyanazon, korábban kritizált/szemrehányt eljárásokat.
Mert a fidesz vezérkar fejébe vette, hogy tud egy 50+%-os, nagy, csápoló rajngótábort gyűjteni, akiknek pont jó lesz a jobboldali heccsajtó, és teljesen feladta, hogy beszálljon a versenybe a függetlennek ugyan nem független, de a közönség által rejtélyes okokból annak hitt sajtóért. Ráadásul azt hitte, hogy az MDF-et (és vele együtt a centrumot) már megette, és ezért folyamatosan a szélsőjobb felé kommunikált, azoknak meg pont a bayerek, meg bencsikek kellenek.
Megbocsáss, de ha tényleg olyan szomorú a helyzet médiailag a jobb számára, ahogy mondod, akkor miért nem változtatott ezen a jobb? Pénz van bőven, az újságíróiskolák 10 éve ontják a fiatal tehetségeket.
Minden bal-liberális fórumosnak gratulálok a győzelemhez!
Én ugyan a Fideszre szavaztam, de meg kell állapítanom, hogy mára meglett ahozadéka annak a politikai botorságnak, amit az 1990-es MSZMP-s nómenklatura és sajtó (mint 1945-1990 felelősei) változatlan és szankció nélküli beengedése jelentett a demokratikus többpártrendszerbe. Ezért viszont épp Tölgyessy urat terheli az egyik legnagyobb felelősség. Sajnos a nemzetvesztő 45-évért, a a legcsekélyebb felelősség számonkérése (nem büntetőjogi) sem történt meg, tehát a rendszerváltás csak a kommunista tulajdoni stuktúra változását hozta magával.
Tolgyessy elemzese meg 4/21 elott keszult amikor OV kiiratkozott a demokratikus politikusok sorabol azzal, hogy penteken bejelentette, hogy a torvenyekre fittyet hanyva kampanycsendsertesre keszul es a fidesz aktivistait is erre szolitotta fel.
sztálin egyenesen szeminarista volt, úgyhogy egyházi iskolában tett érettségid ismertetése kapcsán nem szökik könny a szemembe. folyamatosan terelsz, és valamiféle hírtévé-függő szélmalmokkal hadakozol, de mint az kéretlenül közölt életrajzi részleteidből kitűnik, nem gyanúsíthatlak azzal, hogy tizenhat éven csukott szemmel éltél ebben az országban. ha a nyolcvanas évek óta, dél-európában, a népszabadságból szerzed a magyarországi politikai viszonyokról az ismereteidet, akkor persze nem szeretném megzavarni megalapozottan kialakult nézetrendszeredet.
a bunkó, vagdalkozó ökör csodálatosan találó leírás egyébként, tökéletesen megragadja azt a vérthörgő, primitív lendületet, amivel berobbantál ide, és teleböfögted ezt az eladdig higgadt, és javarészt értelmes beszélgetést, ami itt folyt. a magam részéről itt be is fejezném, kicsit szégyenlem magam, hogy ennek a szóváltásnak az erejéig lesüllyedtem a szintedre. ciao, vagy kalimera, bárhová is futottál kádár elől.
A foximaxit oda címezd, ahova bunkó, vagdalkozó ökrök nem szokták, azaz oda, ahová az való, egyházi iskolában érettségiztem, klasszika-filológus és általános nyelvész vagyok, még kisztag se voltam soha és a nyolcvanas években Nyugatra emigráltam, de pesze ehhez semmi közöd.
A többi meg a látszatkiegyenlítettség, ami a tények egy igen rossz leírása.
A sajtó egy része törleszkedik, a nagyobbik része viszont egyszerűen azt az irányt viszi, ami újságírói vénával és a minimális, akár pártelitből merített polgári gusztussal egyáltalán elgondolható. Ép tollú ember oda, hol Ugró Miklós és Csermely Péter ír, még akkor sem ad cikket, ha egyébként betegesen szeretne a Fidesz seggébe bújni. És ha jobboldali, akkor meg mégúgy sem. És a HírTv sem a végzet miatt marginalizált, hanem azért, mert az újságírói technikák közvetítése nélküli gonosz és színvonaltalan és folyamatos hecckampánynak ennyi a közönsége.
Magarországon egészen egyszerűen polgári jobboldal nincsen, ami van, az is a későkádári polgárosulású fílingen belül kénytelen manifesztálódni, mert annak van némi európa-szaga. Én például inkább radikálisan jobboldali liberálisnak gondolom magam, ott, ahol szintén van szavazati jogom, Dél-Európában, mindig a jobboldal szélére szavaztam. Itt nem tenném meg. És bár még mindig eszembe jut az irtózás a Népszabadság címsorának a tipográfiájától, temészetesen azt olvasom, mert azt lehet.
Lassan mondom, hogy eljusson a foxi-maxi mögé: te a fideszt, egy pártot keversz a szavazóival, ez kb olyan, mint a mici nénit a váci útról milliárdonsak tekinteni, mert a gyurcsány az.
a színvakság meg súlytévesztés tüneteit meg inkább magadon keresd, ha mielőtt elővettet a dobtárast, annyit nem olvastál el atopikból, hogy tudd, nem vagyok fideszes. senki nem mondta, hogy a heccsajtónak egyensúlyban kéne lenni a normális sajtóval, egyensúlyba van a hecchirtévé a heccklubrádióval, pont jó. arról van szó, hogy Magyarországon nem létezik független sajtó, ha két korty vér felböfögése közben követted volna az elmúlt tizenhat év eseményeit, plusz leműtetted volna aszmedről a vöröshályogot, akkor te is láttad volna, hogy falta fel a politika a független sajtót. talán egyedül a Hírlapnak sikerült úgy, ahogy szerkesztőség és példányszám buktájával megmenekülnie. a kertévék és kész szerződései pedig évek óta lógnak a levegőben, és miután tudják, hogy Orbán nem kímélné őket (mert a fideszvezérkar sem csípi ám a szabad sajtót), körülbelül éhes macskaként dörgölőznek a koalához. a Fidesz leírásával nagyjából egyetértek, a maszop meg a szadesz hasonló hangnemben történő definiálásától viszont megkímélnélek, pusztán saját jóízlésem okán.
aztamindenit, ezt maga kun béla sem mondhatta volna szebben. én mindig tiszteltem azokat, akik egyből levágják, a másik mire áhítozik, pláne ha ilyen milliós nagyságrendekről van szó, mint a fidesz szavazóinak jelentős része. ez a sok szerencsétlen nyilván nem is tudja, hogy valójában egy "összevisszahazudott múlt valós vereségeinek virtuális győzelmeit akarta megélni", lehet, hogy ők csak abban reménykedtek, hogy esetleg még egyszer négy évre demokratikus választásokon politikai hatalmat kaphat egy olyan párt, amelyik nem egy sokkal közelibb összevisszahazudott múlt aktív építőinek kapcsolatrendszerén alapul. lehet, hogy tényleg őrségváltásos álmokba ringatták magukat, mert tudod ennek a közelebbi múltnak, meg a nemlétező kommunistaellenes ellenállásnak fekszik itt ebben az országban pár halottja, és lehet, hogy ezeknek a leszármazottai, a kitelepítettek, deportáltak, kényszermunkára hurcoltak utolsó túlélői, és ezek rokonsága nem tudja ám olyan kipirult arccal dudorászni az internacionálét apró antal vejével. bár mostanában tanulgatják a himnuszt is, de azért a köztársaság tér kapcsán is felmerül ám néhány gondolat a "magyarság legszomorúbb és legsilányabb tradícióiról"
szóval ezt talán inkább a drágaaranyosbolgárúrnak telefonáld be, mert ez a kis szösszeneted nem sokban különbözött ám a jobber harcinikkek artikulálatlan hörgéseitől. a szemellenzős hőbörgőket meg sem jobb-, sem baloldali 'tartalommal' nem viselem jól.
Ostobaság. A Fidesz nem jobboldali, és az egyetlen kommunikációs forma, amit el tud képzelni, az az érdekvezérelt és nem a sajtó, hanem a pártorgánum eszközeivel visszaélő heccsajtó.
A Fidesz maga szünette meg a többszólamúságot a konzervatívba hajló sajtóban, a Fidesz rántotta össze, pontosan ezért, az újmaót meg a manemet, nem véletlen, hogy a népszabadságban publikál még Bod Péter Ákos exminiszterelnökjeölt is, meg Solymosi Frigyes.
A szokásos színvakság és súlytévesztés, amit előadsz, hogy a pártheccsajtónak ugyanolyan súlyúnak kellene lennie, mint a média egészének. A sajtó nem attól van elbillenve, mert valami titkos összeesküvés folytán vagy a rózsadomb-telavivi paktum kö9vetkeztében erre neveltetett médiamunkások áskálódnak benne, hanem azért, mert ép ember azt, amit a Fidesz megkövetelne tőle, nem írna le. Ugyanígy a kertévék, ami egy mítosz, mert azok kertévék és kész, egyszerűe nincs a Fidesznek (és az nem a jobboldal, hanem egy gagyiviirtualitásban összekoszolt nacionálklerikális-populista, naponta változó, kereszténynemzetiliberálnacionalistaplebejuspolgári farokság) a saját történelemhamisításán és vezérkultuszán kívül mondanivalója.
a ballib médiafölény tagadásához vagy permanens vörös kontaktlencsét kell hordani, vagy fizetést húzni a köztársaság térről. én nem vagyok egy szemellenzős jobber, de a koalának akárhogy nézzük, van két nyalonc kertévéje, akik a szerződésükért reszketve minden csettintésre pattannak, plusz a királyi, ami meg közismerten a leghosszabb nyelvű mikrofonállványokkal van tele, akik mint a napraforgó, genetikailag fordulnak az aktuális kormány segge felé. ezzel szemben a fidesznek van a hírtévé, ami egy jobber klubrádió, finomabban fogalmazva egy mozgóképes szórólap, és gyakorlatilag az indexes fikanickeken, meg fegyelmezett sekrestyésnéniken kívül csak a köztársaság téren nézik. plusz van a nemzet, ahova meg az ebeket zárják, amikor leveszik róluk a szájkosarat. a fidesz tagságon kívül az is csak a bíróságoknak jár, de nekik bizonyítékként. a kettő együtt ér annyit a maszopnak, mint egy vörös megye. szóval akkora médiahátszele van a koalának, amivel új zélandig vitorlázhat. még azt se mondom, hogy ebben nem hibás a jobboldal, jó pár horrorzombi kellett hozzá, hogy nyilatkozóból attrakcióvá váljanak, de számonkérni rajtuk, hogy "nem mernek kérdezni 1 jobbertől", kicsit azért erős. én még a napkeltében nem láttam olyan cocit, akinek a látásától nem az orgazmusba ájult volna az összes humán mikrofonállvány, és ha valami kakifolt villant az ujjukon, akkor általában erről olyan kérdést kaptak, hogy "ugye az nem igaz, hogy ..."
"A polgári-liberális szavazók nélkül elképzelhetetlen a győzelem (1998-ban velük győzőtt a Fidesz), őket pedig az MDF sem tudja megszólítani."
De akkor az már nem az a győzelem lesz, amire te áhítozol. A Fidesz szavazóinak legjelentősebb része, és, ha jól emlékszem hozzászólásaid tónusára, akkor te is, igazából egy összevisszahazudott múlt valós vereségeinek virtuális győzelmeit akarta megélni egy gátlástalan gagyihuszár, egy patkányfogó képében, "derék miépeseink teszik a dolgukat, bajtársaim a szövetségben, normális magyar ember nem szavaz az szdszre, oszt jónapot", és őrségváltásos álmokba ringatta magát és a nemlétező kommunistaellenes ellenállásáért próbálta volna magát utólag, mikor rájött az új módi törvényszerűségeire, kárpótolni.
Orbán és a Fidesz a magyarság legszomorúbb és legsilányabb tradícióit gyűjtötte egy csokorba és pántlikázta föl, a klérus és az úri középosztány maradékának undorító gazsulálása mellett.
Nem vagyok egy hard core polfórumozó, és nem nagyon ismerem még az egyes nickeket. Itt egy alpári cigányozás esete forgott fenn, és itt mindegy, hogy Orbánt cigányozzák-e... Ami Szájert illeti, én is hallottam pletykákat, de nem tudhatom, igazak-e, ezért inkább nem foglalok állást. Sötét dolgok ezek, a siófoki szdsz-es jelöltről elég biztos forrásból tudom, hogy csak megrágalmazták, de ilyen vád ellen még védekezni is reménytelen, rosszabb, mint a kabátlopási ügy, ha egyszer egy ilyennel összekapcsolódik a neved, akkor max. nevet változtatsz és elköltözöl jó messzire.
"Nem egészen így volt. Én akkor a (hetilap) Beszélőben dolgoztam, és az Szdsz vezetés hosszabb időre megorrolt a lapra, mert más véleményen volt Tölgyessy ügyében. "
A tagság nem akarta, hogy távozzon, még azok sem, akik ellene szavaztak. A vezetésből lehet, hogy volt, aki el akarta szigetelni, de a párt egyik legjelentősebb embere még 1998 nyarán-öszén is tett lépéseket arra, hátha visszajön. Tölgyessy nem akart.
Nem egészen így volt. Én akkor a (hetilap) Beszélőben dolgoztam, és az Szdsz vezetés hosszabb időre megorrolt a lapra, mert más véleményen volt Tölgyessy ügyében.
"Érdekes. Egy másik topikból sikerült téged jobboldali szavazóként azonosítanom (pl. helyretettél egy szánalmas rasszistát). Erre eddig nem jöttem rá. Lehet, hogy szerinted sem "bal" és "jobb" közt vannak a határok? Lehet, hogy mindkét oldalon vannak karakán, becsületes emberek, s ez esetben ninccs két Magyarország?"
"jut eszembe, mi van a Szájerrel? Őt például ki lehetne tenni az ablakba, Orbán látszatvisszavonulása esetére."
Szájerrel olyan - khm - magánéleti gondok vannak, amit még az európai politikai mezőny sem tolerál, nem hogy a mai magyar jobboldal. Semjén pl. világgá futna. (Megjegyzem, ez nem is lenne akkora baj.)