Keresés

Részletes keresés

Esbeta férje Creative Commons License 2006.03.28 0 0 66

Mindkét fél megteheti, ha elég ügyesen csinálja és nem bukik le , de sokat ezzel nem nyerhet.

Olvasd el az erről szóló topicokat. 

Előzmény: adslmester (63)
drzyx Creative Commons License 2006.03.28 0 0 65

miért csináljátok ezt a hisztit? tényleg minden köztársasági intézménybe vetett közbizalmat le akartok rombolni?

monjuk én is megnézem a pezsgőidet, hogy érhetnek-e még 4 évet?:)

Előzmény: Turulmadár (59)
lilita Creative Commons License 2006.03.28 0 0 64

A pörkölttől, pénztől, szelíd erőszaktól kezdve a demagógiáig mind tisztességtelen.

Előzmény: adslmester (62)
adslmester Creative Commons License 2006.03.28 0 0 63
értem, szóval akkor éljen a láncszavazás, mint igazi jó szoci módszer...
gratula és no comment.
Előzmény: 127.senki (61)
adslmester Creative Commons License 2006.03.28 0 0 62
vigye, ha annyira kell neki, de ki kell találni egy megoldást a visszaélések elkerülése érdekében....
Előzmény: lilita (53)
127.senki Creative Commons License 2006.03.28 0 0 61

na az ilyeneket hívják idiótának vagy esetleg kreténnek, de gyakoribb a "láncszavazó" kifejezés... esetleg (láncszav. esetén) csaló.

biztos vagy te ebben?

mert én nem.

hogy ez inkább rád illenék?

ebben igen.

Előzmény: adslmester (50)
krisz.75 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 60

Sziasztok!

Most röhögtetni foglak, mert épp fél órája regisztráltam be magam, és ez az első hozzászólásom...

Ugyanis sok badarságot olvastam itt is, máshol is, kénytelen leszek hozzászólni egyik-másik beíráshoz.

De mára jó éjt.

Előzmény: Törölt nick (20)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.28 0 0 59
Azért április 9-én este megnézem majd az ünneplős arcod. :]
Előzmény: drzyx (-)
adslmester Creative Commons License 2006.03.28 0 0 58
"Mindezt, ilyen tömegben már a tisztességes antimszp-sek torkán sem lehet lenyomni."

tiszteséges anti-mszpek és sok nem antimszp-snek az elmúlt 4év kormányzti teljesítményéből van elege!
Előzmény: Törölt nick (52)
Toxicus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 57
"Az ellenzék vezetése tudtommal csak kb. az utolsó 2 évben volt, vagy annyiban sem...de lehet, hogy tévedek."

Hát én úgy számoltam, hogy két éve volt az EP-választás és már előtte bőven lehetett tudni, hogy vezet a Fidesz. De mindegy, a két év is több az elmúlt 3 hónapnál.
Előzmény: Esbeta férje (54)
127.senki Creative Commons License 2006.03.28 0 0 56

sajnos az ország lakosságának nagy része megosztott a két oldal között, ezt akár teccik, akár nem tudomásul kell venni.

egészen pontosan 2002 óta, amikor ugye győzött a fidsesz, de akkor a "szemfüles második magához ragadta a hatalmat" a szemfüles harmadikkal szövetkezve!

megalakultak a polgári körök... hogyha kell, mozduljanak együtt.

eddig ismerős?

volt erzsébethídi "csata"? volt.

követeltek újsraszámolást? de mennyire.

akkor mindezt utólag.

most elindult ez a folyamat... előre.

ha fidesz veszít... nem fogja emelt fővel és mosolyogva átadni az mszp-nek a gartulációját. orbánt megint nem látjuk évekig... (igaz, nem is hiányoljuk?!)

talán a vereség kijózanítólag hat a fideszre. vagy szétesik?

a boríték elhagyása sértené a titkos választójogot, a törvény módosítás 2/3-os... annak végrehajtását az OVB nem változtathatja meg.

miért sértené? mert nem vagyok arra kötelezve, hogy ha el is megyek szavazni, a cédulámat beklledobjam az urnába! jogom van az utolsó pillanatban is, hogy meggondoljam magam! ha nem dobom be... ugye akkor a bizottság valamelyik tagja a zsebkönyvében a nevem mellé tehet egy kis (fekete? piros?) pontocskát... mert látta, hogy tartózkodtam.

marad az ördögi kör. hoz-e annyi plusz szavazatot ez a "lácszavazás" csalási ötlet, amiért kockáztasson bárki is pártérdekből?

szerintem nem, ezt ki lehet számítani.

ráadásul olyan választókerületben dobták fel, amelyben 2002-ben a fidesz volt a befutó.

nem kéne ezen így elgondolkozni egy csendes sarokban????

szerintem megérné.

Előzmény: Toxicus (46)
suto Creative Commons License 2006.03.28 0 0 55
Békéscsabán meg MSZP plakátból van a legtöbb.
Előzmény: Esbeta férje (54)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.03.28 0 0 54

Egyelőre azt látom, hogy itt Budapesten a FIDESz-nek legalább kétszer annyi plakátja van, mint az összes többi pártnak.

Az ellenzék vezetése tudtommal csak kb. az utolsó 2 évben volt, vagy annyiban sem...de lehet, hogy tévedek.

Könnyű az emberek egy részét  felhergelni, hogy jobban is élhetnétek, ha ez a Gyurcsány nem volna milliárdos, stb, szóval olcsó demagógiával. Szerintem a FIDESz vezetése  minden, csak nem őszinte.

Abban viszont egyetértek, hogy a többi párton is van kritizálni való.

Előzmény: Toxicus (46)
lilita Creative Commons License 2006.03.28 0 0 53
Az idiótában, vagy lököttben kieggyezhetünk, de ilyenek is vannak. Mit tenne ebben az esetben a bizottság?
Előzmény: adslmester (50)
suto Creative Commons License 2006.03.28 0 0 51
"polgárháborúba akarják hatalmuk érdekében kergetni az országot..."

Neked úgy látszik vesszőparipád ez a polgárháború. A Fidesz nem olyan hülye. Tudják, hogy a fejük tetejére is állhatnának, akkor sem lenne polgárháború. Csak te nem tudod, úgy látszik.
Előzmény: drzyx (37)
adslmester Creative Commons License 2006.03.28 0 0 50
na az ilyeneket hívják idiótának vagy esetleg kreténnek, de gyakoribb a "láncszavazó" kifejezés... esetleg (láncszav. esetén) csaló.
Előzmény: lilita (48)
adslmester Creative Commons License 2006.03.28 0 0 49
építő jellegű hozzászólás... :-S
Előzmény: ISFC (38)
lilita Creative Commons License 2006.03.28 0 0 48

Mi történik azzal a szavazóval, aki haza akarja vinni a szavazólapot? Már a helyszínen letartóztatják, vagy hazáig követi a motoros brigád?

Toxicus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 47
Nem az a kérdés, hogy ki tenné, mert ennek nyílván nincs realitása. De ha valaki megtenné, akkor nem számíthatnánk magunkra. Itt nem lenne olyan mint a délszláv háború idején a horvátoknál.
Előzmény: Esbeta férje (44)
Toxicus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 46
Ha a kormányzási ciklus alatt kialakul egy pártpreferencia, és abban éveken át vezet az ellenzék, akkor az nem véletlen. Akkor az emberek valószínűleg nincsenek megelégedve az adott kormánnyal.

Ha a választások előtt két hónappal a kormány elkezd oriási összegeket bevetve kampányolni, és elkezdik ledolgozni a hátrányukat, az már csak PR kérdése. Az emberek hajlamosak elfelejteni a többéves, többnyire megalapozott véleményüket egy ötletes kampányfilm, vagy plakát , vagy szórólap stb. hatására. Ez a demokrácia egyik átka. Athénban a cserépszavazásnál még könnyű volt, 10 millió embernél már el se hinnéd mik alapján döntenek.
Előzmény: Esbeta férje (39)
suto Creative Commons License 2006.03.28 0 0 45
Na, még egy, aki polgárháborúval riogat. Milyen polgárháború? Eszednél légy mán :))
Előzmény: drzyx (-)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.03.28 0 0 44

Ki  tenné  ezt a "megszállást, területelcsatolást, határontúliak lemészárlását stb.)" ?!

Ezzel még Csurka sem szokott ijesztgetni.

Előzmény: Toxicus (41)
drzyx Creative Commons License 2006.03.28 0 0 43
ja, vagy ráírni mindenki nevét a lakcímét a borítékra, magyar ember nem titkolózik! külöben is mindenki szeretné kijavítani a fidesz listán a neve melletti E betűt B-re...
Előzmény: ISFC (38)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.03.28 0 0 42

Nem biztos. Csak mindkét esetre biztosítani akarják magukat és a saját táborukat minél jobban mozgósítani.

Ki van ez találva. Profik a hatalomi technikákban.

Toxicus Creative Commons License 2006.03.28 0 0 41
Azért egy polgárháború nem alakul ki olyan könnyen, pláne ilyen társadalmi talajban. A magyar nép annyira eltunyult a kádári éra alatt, hogy szerintem bármit le tudnának a torkunkon nyomni (megszállást, területelcsatolást, határontúliak lemészárlását stb.) és nem lenne semmi reakció. Ennek a népnek már annyira mindegy, hogy mi van körülötte, hogy az hihetetlen. Ma nem lehetne se 48-at se 56-ot csinálni. Már az is csoda lenne, hogyha egy esetleges megszállás esetén lenne olyan aki nem állna azonnal a megszállók oldalára :(
Red Tongue Creative Commons License 2006.03.28 0 0 40

Pedig a stabil Fidesz vezetés kb. 2003 óta töretlen

a vezetés kb 16 éve töretlen. ugyanazok az arcok, balról-(szélső)jobbra...

Tudom, hogy a közv.kutatásokra gondoltál, de nem hagyhattam ki...

Előzmény: Toxicus (34)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.03.28 0 0 39

Mi az az "őszintébb"?

Az előző hozzászólásod őszintének és tárgyilagosnak tűnt számomra, de ebben mintha kilógna a lóláb.

Magyarázd meg, légy szíves!

Előzmény: Toxicus (34)
ISFC Creative Commons License 2006.03.28 0 0 38

"ha nem tetszik, amit a fidesz javasol akkor tessék jobbat mondani"

Másik megoldás. A borítékra tenni egy lyukat. A borítékba rakott szavazatra pecsételni úgy, hogy a boritékra is rálógjon a pecsét.

Igy akár az is beazonosítható, melyik szavazat melyik borítékban volt.

Előzmény: adslmester (17)
drzyx Creative Commons License 2006.03.28 0 0 37

szóval, mi a célja ennek az őrületes hangulatkeltésnek, mikor tudják, hogy semmi oka és alapja? azt is tudják, hogy az OVB nem adhat ki ilyen állásfoglalást, mert az sértené a választás tisztaságát?

egyetlen okot tudod elképzelni, hogy úgy érzik vesztenek és polgárháborúba akarják hatalmuk érdekében kergetni az országot...

**ven** Creative Commons License 2006.03.28 0 0 35

Ez a láncszavazás akkora nagy marhaság, mint a luxusprofit volt annak idején. Azért, mert egy idióta kitalált egy új szakkifejezést, még nem kéne állandóan azt szajkózni. Ez nem olyan, mint a slágergyártás!

Előzmény: adslmester (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!