Az MTV (közszolgálati csatorna) a „Szólás szabadsága” című (Fridi plágium) műsorában, ma 2006. március 5-én, a következő aljas, jól előkészített csapdát alkalmazta a Fidesz szóvivőjével, az ellenzéki párttal szemben:
1. Manipulált "szakértői" anyaggal kényelmesen megágyazott a szoci szóvivőnek.
2. A szoci szóvivő a rendelkezésére álló időben zavartalanul, sőt a szocifan műsorvezető által rásegítve kifejthette álláspontját.
3. A Fidesz szóvivője mondandóját folyamatosan megszakította a műsorvezető ellenséges belekotyogása.
4. A Fidesz szóvivő rendelkezésére álló időtartamának fele idejét kitöltve, a műsorvezető által fennhangon kommentált, grafikonokat játszottak be, szándékosan akadozva, csigalassúsággal.
5. Ez szándékos, alattomos, manipulatív, jól előkészített csapda volt. A közszolgálatiság és a médiatörvény elképesztő megsértése.
6. A Fidesz szóvivőjének azonnal fel kellett volna állnia és egyenes adásban, határozottan tiltakoznia kellett volna.
7. Ezt követően hosszadalmas Maszop propaganda, a Gyurcsány külpolitikájának apológiája következett.
Remélem, hogy tiltakozik a Fidesz az ORTT-nél.
8. A műsorban, a továbbiakban Fidesz-ellenes, egyoldalúan tálalt, a valóságot elferdítetten taglaló riport következett.
9. A „politikai aktualitásokat bemutatni hivatott”, közszolgálatinak csúfolt műsor nem említette a hét maszopos, gyurcsányi botrányokat.
Így állunk.
Miközben a jobboldali szakértők és újságírók egyetlen szót sem fognak szólni a vitáról, hanem kizárólag a Foci VB C. csoportjának várható eredményeit taglalják majd...
Van kedved együtt szemezgetni a sajtóból itten április 7-én?
Én sem láttam a műsort, de van egy ötletem. Mutasson példát a Hír TV elfogulalanságból és a pártok közötti kiegyensúlyozott politikai műsorokból. Nagy szám lesz!
Fel nem tudom fogni, minek alapján választja ki a fidesz a szóvivőket, a frontembereket? Ez a szegény Gabriella olyan szánalmasan gyenge volt, olyan butaságokat mondott, hogy csak javát szolgálta, ha kevesebbet beszélhetett. Direkt égeti magát a fidesz? Nem elég nekik Tompika?
Érdekesnek tartom, hogy némelyek számára csak akkor hazugok a közvéleménykutatók, ha nekik nem tetsző adatokat hoznak. Meg ezek szerint hazudik Járai, a KSH, az Ecostat stb.
"Sólymot, amint azt mondta, hogy két kormány munkájának köszönhető"
Miben is volt az elozoe? Az allando oroszoknak beszolasban?
Inkabb orulnel, hogy megvedtek Solyomot a politikai elfogultsaganak ujabb bizonyitekatol (lasd meg Ujevi beszede ota milyen szepen hallgat most a fideszes buncselekmenyekkor)
De valóban, ha így fog menni a kampány további részében, a végén az Orbán Gyurcsány vitán, akkor egyáltalán nem beszélhetünk esélyegyenlőségről.
Gyurcsány nem véletlenül ragaszkodik április 5-éhez, hogy aztán 2 napon át földön-vízen-levegőben magyarázhassák a szakértők, hogy miért volt nagyon jó Gyurcsány és miért csúnyagonoszhazug Orbán. :)
Ismerem szegénykénket nyolc éve, mint a helyi országgyűlési képviselőnket. Ezalatt nem nagyon volt hiteles megnyilvánulása; ja, a szenátori címet leszámítva.
Másrészt a Fidesz mondandója hiteltelen ebben a tekintetben, amit neki tolmácsolnia kéne.
Támogatod! Ez helyes. Honnan tudod, hogy hiteltelen, ha elszabotálták az idejét, s nem hagyták érvelni. Ha aljas, méltánytalan trükkel átbaszták? Ergo: hiteltelen megállapításod. És jellemtelen észjárásra vall.