Akit hozzám hasonlóan zavar, hogy egyesek öncélúan zárt topicot csinálnak és kiskirályt játszanak benne, azonkívül szereti Agassit vagy csak véleménye van róla, az ide bármikor írhat.
Felelmetes egy meccs volt, meg mindig alig tudom felfogni hogy mi tortent:) De masfel jatszman keresztul Andre perfekten jatszott, nem is nagyon lehetett volna mar annal jobban:) Szuper fogadott, adogatott, haritotta a break labdakat, ez a jatek barki ellen eleg lett volna, Federer ellen is! Ha a harmadikban 3-3-nal osszejon a break, akkor nyilvan nem lattuk volna az evtized meccset, de igzasag szerint en lemondtam volna rola, egy 3 szettes gyozelem kedveert:) Ott egy icipici megingas, es el is ment rajta a jatszma... Akkor aggodtam, hogy dolgozza fel, hogy egy mar megnyert meccset kell meg tovabb jatszani, de kokemenyen odaallt a 4 jatszmaban is, es mintha Baghdatis kerult volna hullamvolgybe, tobbet hibazott, mint addig. Aztan ami 4-0 utan kovetkezett, az mar emberi esszel felfoghatatlan. En nem hiszem, hogy Andre barmit is hibazott volna abban a 2 pontban, amit Baghda a sirbol hozott vissza, Nadalt megszegyenito futasokkal, es visszaadasokkal, megis ez dontotte el a jaszma sorsat. Meg az, hogy az elveszitett adogatas utan Andre megzavarodott egy kicsit, es bizony sok konnyu labdat elajandekozott. Aztan jottek a ropte kiserletek, Gabor szerint faradt, bar en inkabb csak azt lattam, hogy nem visz olyan erot az utesekbe, inkabb helyezte es porgette a labdakat. Szinte ereztem 4-1-nel, hogy elmegy a jatszma, egyszer mar vegigneztem valami hasonlot Nalbandian ellen az Ausztral Openen, tudtam hogy Bagda kepes ra... Aztan mikor a donto szett elejen is elment az adogatas, mar en sem nagyon hittem, hogy onnan meg van visszaut. Es ha jol emlekszem, Bagda itt kert masszazst, 1-0-nal? Mert akkor marha nagy hiba volt, a sajat lenduletet torte meg, Andrenak meg volt ideje atgondolni, mi is a merkozes tetje:) Na az a kuzdelem, amit ott, nyilvan faradtan, nyilvan fajt mindene, bemutatott, az valami fantasztikus volt, ezert egy Isten o, es ezt nem kerdojelezheti meg senki sem!:) Aztan a kovetkezo dramai fordulopont 4-4, amikor Bagda combja begorcsolt. Hihetetlen, hogy meg 20 ev rutinnal is ilyen nehez ezt a helyzetet feldolgozni, de igy van! At tudtam erezni a helyzetet. Nehez ilyenkor eldonteni, hogy mennyit kockaztasson, egy szervanal, egy kereszt utesnel, mi az amit mar biztosan nem er el, mi az ami tulzott kockazat, es ilyenkor ohatatlanul megremeg az ember keze. Tudja belul, hogy itt a nagy lehetoseg lezarni a meccset, de ahhoz most hibatlanul le kene jatszani par labdamenetet, es persze ilyenkor nagyon nehez, mert a break reme meg ott lebeg a feje folott, es Baghda is hihetetlenul eltalata szinte az osszes returnt. Aztan sikerult valahogy hozni az adogatast, Baghda meg mindig alig tudott menni, kettos hibaval kezdte az adogatasat, meccslabda is volt, jujj, de kemeny helyzet:) Aztan bevallom, en mar 5-5 utan nem ereztem rajta, hogy kulonosebben hatraltatta volna a dolog (vagy jobban, mint Andret, mert nyilvan neki is voltak fajdalmai, csak nem mutatta ki), szoval szerintem nem ez dontott. Az dontott, hogy jobban birta a 4 oras csatat, jobb az allokepessege!:) En nem tudom, ezek utan ki lehet-e kapni B. Beckertol, nagyon remelem hogy nem. De nem is ez lenne az elso eset, hogy Andre olyantol kap ki, akivel az elso meccset jatssza. Azert az is nagyon brutalis, hogy minden meccs utan megkapja az injekciojat, vagy valami ilyesmit mondott Gabor. Ha jol ertem, azt a gerincvelobe szurjak bele, azert jar akkora fajdalmakkal. Most gondoljatok bele, hogy mit meg nem tesz, hogy meg utoljara kiszolgalja a kozonseget, az o kozonseget, a tobb millio rajongojat, szerte a vilagon! Es azt a kisebb varosnyi embert, aki megtolti a stadiont akar meg ejszaka is, es olyan felelmetes hangulatot varazsol oda:) Tenyleg nem lepodnek meg, ha jovore visszajonne, legalabb a US Openre. Hisz egyertelmu, hogy csak ez elteti, es az is, hogy az embereknek szuksege van ra! Az az 1 ev pihenes csodakat tehet, remelem nem utoljara latjuk itt nagy varazslot!:)
Én konkrétan nem is arra a döntőre gondoltam:), bár visszagondolva az télleg csúcs, ha azt vesszük, hogy döntőben találkoztak, hanem egy-egy US Open meccsre, amikor csak "simán" nagy téttel bíró meccset játszottak tök mindegy ki ellen, vagy épp bárhol tallákoztak és egymás ellen. No midnegy, túlrágtuk a témát, lényeg, hogy GO ANDRÉ!:)
Hihetetlen mérkőzés volt a mai Baghdatis ellen!! Soha nem szurkoltam Agassinak,de óriási sportemberré vált így öregkorára:)) Kívánom neki,hogy úgy búcsúzzon ,mint Sampras tette azt azon a bizonyos US Openen. Ha összejönne a Federer-Agassi álomdöntő ,most először és utoljára nem a svájcinak szurkolnék!!
Én mondjuk inkább mindig 60-40 arányt "hallottam" André javára, de h témánál maradjunk amit mondasz az igaz, de az nem cáfolja azt sem, amit én mondtam ;-)
a szurkolásra meg annyit: én abszolút nem vagyok meglepve tőle, Andrét mindig is imádta a közönség, sokan azt mondják, hogy nem láttak még ilyen szurkolást, hát nem tudom, én az André-Pete meccsek közül elég sok ilyenre emlékszem...
geez, reggel elindulsánál néztem a 2. szettet, nem gondoltam volna, hogy 5 lesz a végén belőle, és hogy André behúzza; mivel Pete fan voltam mindig is, ezért Andréra mint óriási riválisra tekintettem, de le a kalappal előtte, ennyi idősen ezen a színvonalon játszani!!! Óriási sportember!
Nagy meccs? Szerintem sokaknak (nekem is) életük eddig látott legnagyobb meccse, pedig nem is vagyok Andre fan, de tisztelem a tudása miatt, és hogy ilyen idősen is simán a legjobbak között van. A 4. szett végefelé már nagyon látszódott már rajta a fáradtság (el is tűnt seperc alatt a 4:0), és amikor az 5-ben rögtön lebrékelte volna Marcos, egy fillért nem mertem volna Andrera tenni. Szerencsére fordított, és ha nem is olyan könnyen hozta az adogatásait, mint Marcos, de azért tisztességesen fej-fej mellett haladtak tovább, amikor is jött Marcosnak a combsérülése, alig tudott mozogni. Utólag már vicces, hogy ekkor annyira szórakozott volt Agassi, hogy asszem két (vagy három) bréklabdát is kellett hárítania (pedig az első gémet levonva addig azért minden erőt beleadva, de sikerült hoznia a szervagémjeit) , pedig nem is kellett volna megerőltetnie magát (az első szervái gyakorlatilag egyáltalán nem jöttek), jobb is hogy nem kellett TIE-t játszania, mert egyre inkább eltűnőben volt Marcos sérülése. A lényeg, hogy győzött : Andre! :)
mennyire igazd van! Már emlékszem. Még sajnáltam is Blaket, hiszen bárki más ellen játszott volna, őt támogatta volna az a sok lelkes amerikai néző. Pechjére Andreval játszott. :)
Éjjel megnéztem felvételről az Eurosporton az Agassi-Pavel meccset felvételről.
Kb. 20 éve nézek tenisz-közvetítéseket, de ilyen szurkolást még soha nem láttam teniszpályán (Na jó, egy-két Davis Cup meccsen talán.)
A 3. játsza rövidítésében Pavel csinált egy szép rövidítést , Andre az alapvonalról indult a labdára, utolérte , de csak a hálóba tudta ütni. Az egyik ismétlésnél olyan volt a kameraállás, hogy látni lehetett:Amikor Andre befutott, s a 2. pattanás elött beleütött a labdába, a nézők egy része talpra ugrott, s felállva tapsolt. Annak, hogy Andre beért egy labdát. Az, hogy a hálóba ütötte, senkit nem érdekelt. Magát a a eérést ünnepelték. Hihetetlen. Teljesen meghatódtam. Andret tényleg sokan szeretik.