Én nem adózok, úgy döntöttem!
Elég sápot húznak le rólam így is.
Elmegyek a fehér gazdaságba és önfenntartom magam. A társ.biztosítást fizetem, a többi levan. Nem érdekel a duma, hogy akkor miből tartják el a betegeket, meg a nyugdíjasokast, meg az utak, meg a kórházak, meg az iskolák.....
Nagy a csábítás, hogy minden szóval egyetértsek amit írtál.
Sajnos azonban a gondolataid esszenciája a következő:
Úgyis ez a szar van, nincs értelme bármit tenni ellene. Ha pedig így van akkor legalább a számunkra leosztott csekély számú és értékű lappal kezdjünk valamit. Póker nem lesz belőle, de két pár még lehet ha minden jól megy. A jó lapokat mások kapták. Amúgy meg ne törődjünk azzal/azokkal akik ilyen helyzetet idéztek/idéznek elő. Figyeljünk egymásra, találjuk meg az élet apró szépségeit stb. Így éldegéljünk nagy egyetértésben.
Csakhogy, azok akik miatt így kell gondolkodnod (mindenkori politikusok, gazdasági bűnözők, magas pozíciókban megvásároltak stb) bizony lenyúlják azokat forrásokat amikből most mondjuk az egészségügyön lehetne lendíteni vagy akár a te saját sorsodon. Mainstream ideológiák formáltak ilyenné valamennyiünket (tolerancia, tolerancia és mégegyszer tolerancia) és indultunk meg a birkává válás útján. Sajnos kis hazánkban ez még inkább érvényes okoskodás...
ami igaz, az igaz, belőled tényleg több volt a kelleténél, de olyan vagyok, mint teréz anya: minden önpusztító hülyén megpróbálok segíteni - egy darabig
De azt is tudja, amit már előzőleg írtam még az elején (navigare necesse est), hogy valahogy mégis csak élni kell. De nem mindegy, hogy hogyan. Ezt nem feltétlenül anyagilag gondolom, hanem ahogy poplacsek is érintette, feltéve, ha érted, miről beszél. De te egy értelmes ember vagy, feltételezem, hogy érted. Ezek napi kérdések. Mindennapos anyagi problémák. És ezeket az anyagi bajokat az egyén azzal nem oldja meg, hogy nem fizet adót. Azzal sem old meg semmit, hogy amit lehet ellop, elcsal. Akik itt beszélgetünk, nincsen szükségünk elcsalt, ellopott adóforintokra... Amiről te beszélsz politika. Lehet hergelni (már akit lehet), az eleve leosztott négy éves politikai váltógazdaság továbbra is élni fog. Hiába írod éles elmével és logikus következtetéssel, amit írsz. Az emberek többsége 15 év után sem akar forradalmat, nem fog kimenni az utcára, hanem dolgozni akar (és utána adózni fog, mint mindenhol Európában!) és a családja előmenetelén munkálkodik. A válsztás focimeccsé degradálódik, és az élet megy tovább, akárki is nyer.
De helyzet szar, ezt nem vitatom.
Sajnos nem találtam meg azt a NSZ forrást, amit talán egy hónapja olvastam, hogy mennyit fizet ki az ország évente például a ht. nyugdíjakra. És nem sorolom tovább, nincs értelme. Én nem azt szeretném, hogy a ht. magyaroknak rossz legyen, hanem azt, hogy akik itt élünk, és erőnkön felül, vagy erőnk szerint "adózunk", kicsit könnyebb legyen. Ez talán nem irreális kivánság:))
Sok lesz már neked a vizuális élmények feldolgozása mára.
Pihenj le, majd holnap folytatjuk az a b c - vel.
A kis moncsicsid vedd magad mellé és szunya.
Attól, hogy te egyfajta intellektuális távolságtartással, a piedesztálról politikailag korrekt módon sajnálkozol földreszálltangyal feltételezett debilségén attól sajnos még igaza van neki.
Ez van. Az, hogy értetlenségettekkel és birka mindentmértésetekkel és mindentelfogadásotokkal saját problémáitokat mélyítitek el hosszú távon azt meg képtelen vagytok meglátni. Gondolj Orwellre...
angyalka ruccanj át ukrajnába és romániába. soha nem fox olyan jól élni mint a sógorok amig az intellegienciád, műveltséged, kreativitásod nem nő fel addig a szintig. soha nem fogsz úgy élni, mint a sógorok ha ogyk-t aszerint választasz, hogy ki ígér több lovettát. soha nem fogsz úgy élni, mint a sógorok, ha nem veszed tudomásul, hogy tanulni egy életen át kell. ha nem veszed tudomásul, hogy nem óbégatnod kell, hanem megtalálnod önnön megéglehtésed forrását.