Még magának sem. A vár később árulás miatt elesett. Ő maga többször is börtönbe került, felségárulás, hűtlenség vádjával. Igaz váltakozóan magas posztokra emelték (volt erdélyi vajda is), várakat, birtokokat kapott, ám folyamatosan támadásoknak volt kitéve, egészen 1572-ben bekövetkezett haláláig.
Mécs Imre: Nehéz történelmünk nem teszi lehetové, hogy hosszú dicsoséges szakaszokról lehessen számot adni. Nem véletlen, hogy Gárdonyi Géza is rövid, pár hónapos, egyértelmuen pozitív és dicsoséges idoszakot írt meg az Egri csillagokban, amely nemzeti öntudatunk pillérévé, büszkeségünk alapjává vált. Mint tudjuk, Dobó István eléggé dicstelen szerepet játszott késobb, Bornemisszát a Jedikulában felakasztották, Mecskeyt pedig fellázadt jobbágyok verték agyon
Hozott valami kézzel fogható gazdasági hasznot Magyarország számára Dobó irracionális magyarkodása, nacionalizmusa, szélsőségessége, fanatizmusa? Miért nem adta át a vár használati jogát, le kellett volna ülni tárgyalni, nem hepciáskodni! Sikerdíjat is kaphatott volna! Nem tudom akkori pénzben vagy aranyban mennyi lett volna a százmillió, de biztos megérte volna neki! Hogyan vakíthatta el ennyire a nacionalista hév?
Nem az írásról magáról van szó (bár nyilvánvalóan annak sem az a hiteles története, amelyet némely megkérdôjelezhetô feji bútorozottságú népek állítanak), de az az elképzelés, hogy a magyarok komplett információs társadalommal rendelkeztek, miközben mindenki másnál még a királyok sem értettek az íráshoz-olvasáshoz, bugyuta elmeszülemény. És teljesen felesleges is. Szép, ügyes, szeretetreméltó, tehetséges, nagyra hivatott nép vagyunk mi is, akárcsak a többiek mind, akkor is, ha nem hazudunk magunknak hamis történelmet. Nekünk rendben van a nemzeti tudatunk, nem attól áll helyre, ha a Szíriuszról kapott nyelvünket az egész emberiség ôsnyelvének tesszük meg. Nekünk nincs szükségünk semmi ilyen pótszerre, büszkén szeretjük nyelvünket, történelmünket, saját népünket az ilyen kacagtató-ríkató ostobaságok nélkül is. Kicsit sajnáljuk is azokat, akinek nem elég mindaz a sok szép és jó, ami valóban a miénk, és mindenféle pótszerre van szükségük.
"//"...A magyarok a disznóra a hódoltság idején kaptak rá, mert azt nem hajtotta el a török..."//
Tudós uram! Ezt a hülyeséget honnan lehet beszerezni?"
Én Gunda Bélától tudom. De biztos szabadkőműves volt, hogy rosszabbat ne mondjak, és csak azért terjesztette ezt a rágalmat, hogy a csülök á la boulangere elkészítési módját a trianoni szenvedést ránk hozó franciák találmányaként állíthassa be, ezzel is aláásva a mangalica gyesznó szalonnájának koleszterin-mentességébe vetett ősi hitünket.
beon, a számadó juhásznak kellett folyton magyarázkodnia, hogy a feltételezett szaporulat és a tényleges között mi az a marha nagy különbség, szerencsére akkor még sok farkas járt arrafelé...
ez pont így volt, és azért a teheneknek, mert a magyarok 10.000 évvel ezelőtt az elsüllyedt Múúúú kontinensről származnak (már persze csak azok, akik 30.000 éve nem élnek a Kárpát medencében...
Aha. És amit tu tudsz az van. Elképzelem magam elé a jegyzeteit rendezgető királyokat, meg a nép egyszerű gyermekét, ahogyan szépirdalmat olvas fel a teheneknek. Teljesen hitelesnek tűnik. Meggyőztél. ;-)
Hé! Olvasni még Te sem tudsz? Mégegyszer írjam le kedvedért az összes cáfolatot?
//"....Olvasni nem olvastak, mert nem volt mik..."//
Ehhez képest elég sok olvasnivalót égettek el máglyán az inkvizítorok. És nem lehet semmisnek nyilvánítani a magyarok írását, ha egyszer a mai napig megőrízte a nép. Képzeld csak el! Nem a királyok!
Persze, amikor bejött a deák bötű, meg a deák írás, az már nem lett a köznép sajátja. Én a Te helyedben nem hivatkoznék a magyarokat vádlóan, erre a szomorú tényre.
egyébként én hirtelen másra gondoltam, amikor azt írtam h valamelyik párizsis topikot írtad. hirtelen nem néztem vissza a saját hsz-m és azt hittem h arra reagálsz, h azt írtam h a oktatásommal foglalkoztál már korábban (mert arról már egyszer kétszer tettél megjegyzést)
Én nem a mai magyarországi társadalomról tettem ez esetben említést, hanem a kezdetiről, amit itt oly sokan, valamiféle ősdzsungeli majomhordának képzelnek.
//"...A magyarok a disznóra a hódoltság idején kaptak rá, mert azt nem hajtotta el a török..."//
Tudós uram! Ezt a hülyeséget honnan lehet beszerezni? Annyi igaz az egészből, hogy talán akkor több disznóhúst ehettek, mert a disznót valóban nem hajtotta el a török. De ugyebár ettek azelőtt is. Még vaddisznót is.
Árpádház uralkodó közül 2 tudott írni. Az egyik meglepő módon Könyves Kálmán volt, a másik most nem ugrik be. Egyébként később már tudtak, szóval az sem igaz h a XIXsz-ig senki se tudott volna.