hello,
mivel egy reklámügynökségnél dolgozom, nap mint nap látom hogy sokkal többször rendelünk képet képügynökségektől (www.gettyimages.com, www.safa.hu, www.netkeptar.hu, www.corbis.com, stb) minthogy megfotóz(tat)nák. határidő, lustaság, prezentálhatóság, és egyéb kényelmi szempontokból.
Érdekelne hogy valaki szokott-e képeket adni bizományba ilyen cégeknek, van-e valami tapasztalat: elkelnek-e, mennyit fizetnek, ...
én szívesen töltenék fel, ha tudnám a módját, ha volna rá esély hogy néha megvesznek egyet-egyet.
Egy angol fórumon olvastam, hogy pénteki és szombati napokon nem érdemes képeket küldeni elbírálásra a Shutterstockhoz, mert akkor nagyobb az elutasítás lehetősége. Ebben van valami? Van ilyen tapasztalatotok? Mondjuk nekem eddig bejött. :D Amiket pénteken küldtem, azokat mind elutasították, a vasárnapit, keddit pedig elfogadták, persze lehet, hogy ez szimplán véletlen.
Szerintem igen, hiszen a szerzői jogok a tieid maradnak. És ha több konkurens oldalra is felteheted, azokon árulhatod ugyanazt a képet, miért ne tehetnéd fel ingyen bárhová?
Stock videókat lehet ide is feltölteni!Miután feltöltötted és kulcsszavazod,ők tovább töltik még öt különböző stock oldalnak!Itt nemcsak feltöltő lehetsz hanem regisztrálhatsz nálluk mint curator,kulcsszavazhatod mások videóját és ha letöltik te is kapsz belőle részesedést..
Szerintem próbáld ki. A CC0 licensz engedi az üzleti célú felhasználást is. A helyedben beadáskor csatolnék hozzá property release-t, pl. linket, ahol meg lehet nézni, hogy a kép valóban CC0 alatt fut.
Egy olyan kérdésem volna, hogy pl.(pixabay,pexel...) oldalakról leszedett képeket felhasznalhatnám-e saját kompozit kép szerkesztésében, és persze utánna értékesíteni azt.
Magyarul: van egy földgömb kép ingyenes cc0 license-el és egy saját 'kezes' képbe felhasznalhatom-e a földgömböt. (Tudom h nagy klisék lenne a kép, de most nem ez a lényeg) jogilag érdekelne a dolog, hogy mennyire lehet az ilyen képekből részeleteket kiragadni?
Remélem érthetően fogalmaztam :) válaszokat előre is köszönöm ;)
Oldalanként változó, hogy miről kapsz e-mail értesítést. A legtöbb oldalon ezt magadnak kell beállítanod. A kifizetésekről mindenképp kapsz, viszont vannak oldalak, ahol automatikusan fizetnek, ha elérted a kifizetési minimumot, más oldalakon pedig kérni kell.
Nekem most kellett megújítanom (eddig a Fotolián voltam), és nagyon egyszerű, el sem lehet téveszteni. Színessel kiemelve a rovatok, ahová írhatsz egyáltalán, csillaggal a kötelezően kitöltendők; összesen 4-5 rovat. A végén aláírni valamelyik, választható módon; én pl. egérrel írtam alá :))) De gondolom, azóta már rég túlvagy rajta.
Nálam vegyesen vesznek. Érdemes regisztrálni, de nekem mindig több hónap, mire elfogadják a képeket, nagyon idegesítő! És iszonyú lassú a szerverük feltöltéskor.